plågsamma ljudförsök

Nu ger jag snart upp...
skall fan vara schlagerbög om det skall vara så här.
Agnes i gyllene sparkdräkt?
Susanne Alvengren hade en fin sång (jag gillar henne oavsett om det ger mig ännu en töntstämpel) men inget jag vill höra i mellodifestivalen egentligen. o vilka kläder, kaftan med nån dekoration som fick henne att se ut som en tant som vägrat släppa handväskan bara för att hon gick på scen.
Nästa bidrag lät likt nått annat (som allt annat i festivalen?) men jag var mest bekymmras för om de norska tuttarna skulle hålla sig kvar i urrigningen eller rymma...
tre små gossar som tror de kan rappa o jag gav upp
o inte blev det bättre... varken det gäller musik eller kläder
kanske är jag grinig för att jag har en feber som försöker gå genom taket men inte var det så kul idag?

o i det läget står man inte ut med den trååååååååååååååkiga utmjölkningen.. eller femtielfte röstningsmomentet. snark!så nu får sambon tillbaka makten över fjärrkontrollen


utsketet äpplemos...

så pigg känner jag mig. barnets förkylning spökar på nätterna o jag känner hur det kliar allt värre i min hals. Kunde inte vara hemma eftersom det den här veckan var författarbesök som jag planerat (försökt iaf) och skulle hålla i. Har laddat sedan innan jul för det här...  och även om det blev en del gnissel med de praktiska arrangemanget runt vissa saker så tycker jag nog att det får klassas som succé. (känns extra bra eftersom valet av författare var min idé och jag har argumenterat för det ett par vändor)
Fast jag kan ju säga att jag är mör, är inte en naturbegåvning på att arranngerara sånt här men jag fick iaf ihop det utan totala katastrofer. Åkte hem efter avslutad dag o krashade i soffan.

whiskeyrösten blev till långvårdshosta

jaha... det hesa förkylda barnet blev ett hostigt, snorigt och allmänt brakförkylt barn som vaknat på nätterna för att hon slemmar igen. Det är sånna perioder man njuter av att vara småbarnsförälder... Nej, det var inte riktigt sant. Man är orolig, uttröttad och allmänt stressad. Med hjälp av diverse medikamenter har nätterna iaf blivit bättre och jag hoppas den trenden håller i sig. Imorgon skall jag till jobbet igen o sambon får vara hemma och blanda saft och försöka få barnet att friska på sig. Får jobbet att kännas riktigt lockande kan jag säga. *s*
Gjorde en punktinsats igår och shoppade uppbudgeten på bokrean... inte hela bugdeten kanske men det kändes nästan så. Däreot var jag inte så frestad av att handla för engen del. Får se hur länge den karaktärsfastheten varar.

A till Ö, trettonde bokstaven

Äntligen fortsätter Malins bokutmaning... men att det har varit en lång paus fick mig inte att bli snabb direkt... Men NU har jag iaf klurat ihop mina svar.

Trettonde bokstaven ut blir J. Utmaningen är att nämna en bok OCH en författare på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om vi ska hänföras eller skrämmas bort. För er som vill finns också kategorin litterär karaktär att lägga till.

Elsie Johansson, Glasfåglarna är en av de böcker som jag faktiskt kommer ihåg även om det är flera år sedan jag läste den.

Judasbarn, Carol o Connor(?). En deckare med lätt övernaturliga inslag. Tyckte att den var fantastisk när jag läste den för några år sedan.

James Herriot är en psedonum så så borde James duga som litterär karaktär, jag älskar böckerna om landsbyggdsveterinären i Yorkshire

felöversättning äventyrar middagen...

Provlagade ett recept på chiligryta.  Mystiskt nog skulle man ha i kummin, för mig är det en brödkrydda.... efter lite googlande insåg jag att det borde vara "spiskummin" man skall ha i, inte riktigt samma sak. Nedra hobbyöversättare som bara gissar, håll er till Discovery med eran klåpiga framfart. Nåja, det blir nog ätligt iaf eftersom jag vägrade ta i så mkt kummin som receptet sa. kokade ihop den igår så det bara är att värma på den idag och jag kunde konstatera att köttet hunnit bli rejält mört iaf. Kan nog bli bra.
Plösligt är det kul att laga mat igen, jag ställer mig till och med och bakar frivilligt. Det har liksom inte riktigt funkat sedan innan mamma blev sjuk så det är över sju år sedan som det verkligen var kul (även om jag fått till en och annan paradrätt med lite tur under tiden). Får nog bli lite vedhuggning och travande i backar för att motionera bort det hela...

whiskeyröst

Jaha... inga vattkoppsutslag vad jag kan se... Men en något varm och stillsam tjej som har knött med mig i sängen hela naten - och legat still! (bara det är lite oroväckande) Hon är hostig och snorig så det kanske är ännu en härlig förkylning. Fast hon har käkat några tuggor macka, en kvarglömd ostbåge och ett gäng äppleklyftor så hon är iaf inte på disktrasestadiet. Däremot har hon världens whiskeyröst så jag fnissar lite emellanåt för det låter lustigt. Här har kommit tio cm snö sedan igår! Den är pisseblöt och tung och termometern har segat sig upp på plusgrader men det är lite häftigt att se nått som påminner om "riktig vinter". Eftersom barnets skick inte bör kombineras med en massa snöbus så håller vi oss inne och hoppas att det töar bort o lämnar plats för våren.

bokstavsutmaning

En smålustig utmaning som jag hittade hos Anna & minigrisarna, bokstaven M gick rätt bra att hitta svar för så jag hade lite gräddfil.
Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

1. Vad heter du? Maria 

2. Ett ord på fyra bokstäver: mods

3. Flicknamn: Malin
4. Pojknamn: Markus

5. Yrke: mäklare
6. Färg: marinblå
7. Klädesplagg: mantel

8. Mat: mackor

9. Sak i badrummet: mensskydd

10. Plats/stad: malmö

11. En orsak att vara sen: motigheter
12. Något man skriker: merde!

13. Film: min stora kärlek

14. Något man dricker: mjölk

15. Band: Manic street preatchers

16. Djur: manat

17. Gatunamn: Madängsgatan
18. Bil: mercedes
19. Sång: my Bonnie is over the ocean
20. Aktivitet med mer än en deltagare:  marathon


snö och schlager...

här har snöat rejält. Fast först åkte vi pulka igen tills vi hade snö innanför kläderna.  Blev inget nattrace igår men vi tog igen det idag och så åkte hela familjen på timmerkälken, DET gick undan....
Sedan var barnet rätt trött o grinigt o inte blev det bättre... Nu har hon feber och vill inte äta något annat än en och annan ostbåge. Dessutom misstänkta prickar i pannan, kanske är det dags för vattenkoppor efter att vi väntat på det sedan det började gå på dagis innan lucia.
Följaktligen har jag inte så stor koll på vad som föregick på TVn eftersom jag fick serva det varma barnet mer än häckla schlagerartister. Dock vaknade hon till lagom till låten på grekisk och hyschade på dem "de vara TYSTA!"
Var inga direkta höjdare den här veckan heller tyckte jag... Så jag är inte vidare engagerad när det kommer till dueller... och vilken tråklåt BWO kommer dragandes med... 
En alvedon senare insisterar barnet på att dansa till duellklippen men jag tror att hon behövde lite bedövning eftersom hon klagat  över att det gjort ont. Hon kommer att sova gott sedan. (eller troligare - väcka mig femtielva gånger, stackars lillskrott)

Aj som f-n

när jag hämtat barnet på dagis stannade vi ute och åkte pulka. Har man kombinationen fantastisk pulkabacke och snö måste det ju utnyttjas. Första pulkan vägrade åka mer än tre !dm innan den fastnade i snön... andra pulkan var lömsk o slank än hit och än dit innan den ställde sig på tvären, vände sig mot färdriktningen och kastade av oss. (måste ju åka ihop om man skall ut i hela mördarbacken, barnet kan inte styra och knappt jag heller men jag kan iaf väja för växthuset och grindstolparna hjälpligt). Tredje pulkan var lite slinkig men gick någorlunda rakt med lite passning. fort gick det och snön yrde. Vi åkte mååånga gånger och till slut fick jag muta barnet med varm choklad för att få lov att gå in...
Det var vansinnigt gott med varm choklad och torra kläder men jag kan säga att min rygg gör ont, är för gammal för att välta i pulkabackar tror jag...
fast det skiter jag i! Tror jag skall lura med mig sambon ut o köra ikapp när barnet somnat ikväll...
om vi nu inte käkat så vi inte orkar röra oss...

ibland blir jag stolt!

Ibland blir jag stolt över mig själv... när jag lyckas få till matlagningen till exempel. C kom förbi o käkade lunch o räddade mig från att drunkna i pappersdrivorna men när man får sällskap så får man också motivation till att laga nått vettigt och inte leva på kaffe (i synnerlighet som C inte dricker kaffe, och ändå är sympatisk). Så idag slängde jag ihop örtkryddade potatisklyftor som ungsbakas och fick sällskap av fetaost och oliver. Till det stekte jag lax. Blev vansinnigt gott men jag hade aldrig orkat anstränga mig bara för min egen skull.
Nu tänker jag utmana ödet o försöka baka bröd. Hoppas jag får till det med så det fortsätter att vara kul att laga mat.


ibland är de inte vatten världa...

skrev förut ett inlägg om att eleverna iband är rätt gulliga att umgås med... kan säga att jag prövat på motsatsen med idag. Oh my lojd! (galenskaparprägling! se "the castletour" så begriper ni vad jag fått det ifrån) Jag blir så trött på att en del blir så dumma i huvudet i vissa lägen... Undra om det är hormoner eller om de helt enkelt ÄR så? Tror inte jag vill veta...  Var så förbannad så att när allt var löst fick jag gå ut och ta en lugnande promenad runt kvarteret i snöfallet. Det är sånna dagar som jag undrar vad som fick mig att tacka ja till jobbet. Nåja, vi får väl se hur nästa vecka blir.
Hann iaf göra en genomgång av reakatalogen, om allt finns så bränner jobbet 2000 o då har jag bara räknat på det som vi verkligen säkert skall ha. roligt att få handla lite nu när jag skall föreställa förståndig för egen del.
Sopat banan inför nästa veckas författarbesök med... Djädra massa jobb att organisera men jag hoppas att det blir så bra som jag hoppas att det kan bli. *puh!*

smygblogga..

brukar jag inte göra men nu måste jag bara tala om att vissa dagar älskar jag "mina" elever, eller iaf vissa av dem *s*

elev1; Hur gammal är du?
Jag; 35
elev 1 & 2; Näh?!
elev 2; jag trodde att du var kanske 25?

Nu ligger de bra till (iaf till nästa hyss)

Den motvillige frisören

Igår tvingade jag sambon att hjälpa mig att klippa mitt hår. Jag säger tvingade för först vägrade han men så kan vi ju inte ha det... Fick ju förklara att det skulle vara onödigt krångligt att jag försökte få nån ordning på frisyren bak på det sättet. Nu är det faktiskt hyfsat jämt för två galloperande amatörer. Spelar ingen större roll i nuläget eftersom jag mest har det uppsatt i toffs. Nu är det iaf tre cm kortare och betydligt mindre trassligt.
Här om veckan klippte jag barnet, det var välbehövligt för luggen var lååååång och hennes kommentar var "wow, mamma - jag ser ut!" Hög tid att kapa hårgardinen alltså. Fick nådigast lov att kapa lockarna i nacken med så det går att kamma hennes hår utan att fastna.

snart bokrea

Är det  ett mogenhetstecken eller bara ett mätthetstecken att jag inte vill ha halva reakatalogen längre? O så tycker jag att mycket är dyrt fortfarande. Jag vill göra fynd på rean för sjutton! Har trots det här gjort en liiiiiten beställning på både Adlibris och bokus.... Få se hur bra min karaktär är när det väl är dags?

Skulle tro att det riskerar att bli en och annan kokbok och några barnböcker. Får väl kompensera med att tokhandla för jobbets räkning?


tålamod?

Jag är emellanåt rätt otålig... fast inte lika otålig som en snart-treåring. Imorse stod hon på en stol, kikade ner i kläckaren och manade "kläck! kläck! kläck!"
Fick förklara att det tar lite längre tid än ett dygn men hade mest av allt lust att göra henne sällskap i hojtandet.
Hoppas på dunbollar till internationella kvinnodagen.

bara hålla tummarna kvar

eller inte bara kanske... man får ju vänta en massa med... Tjugoen dagar tar det för ett hönsägg att bli kyckling, om det nu går vägen alls. Laddade in äggen idag innan jag gick till jobet o drömmer om små dunbollar. Sex isbarägg, ljuvligt mintgröna så jag hoppas på full pott. Hade sån tur att jag fick dem levererade nästan hem. Fyllde upp lite med nio av de egna äggen. Mest för att jag är nyfiken på att se om de är befruktade över huvud taget...
Så igår stog jag och skurade kläckare in i det sista. Jag betraktar den som ett felköp. Många andra är väl nöjda med dem men jag tycker att den låter och är bökig att göra ren. Dessutom rymmer den bara knappt tjugo hönsägg... Drömmer våta dagdrömmar om en med skilda ruv- och kläckbackar men de pengarna lär man inte ha på lääääääänge.
Längre fram skall jag kläcka faverolle, australorpington och Svart-kopparmaran. Funderar på aracuana och silkeshöns med men det törs jag inte tala om för sambon. *s*

gäsp...

-vi gå upp nu! mammma!
-ämf?


Men naturligtvis slutar det med att barnet vinner, sovmorgon får jag väl återgå till att ha när jag blir pensionerad?
termometern visade 10,6 när jag kravlade mig upp. ante mig att det skulle fortsätta vara kalla nätter eftersom småfåglarna länsade fröautomaten på bara några timmar igår. Jag hoppas att fröerna skall räcka till på måndag för jag kommer inte iväg för att handla mer innan dess.
Om allt går i lås kommer jag att möta upp en person som lämnar kläckägg till mig senare idag. Hoppas på lite nya isbarhönor och de borde i så fall hinna börja värpa redan iår om de kläcks tidigt. Tänkte slänga in några av de egna äggen i kläckaren med. Lite spännande att se om de är befruktade över huvud taget. Längre fram skall jag kläcka Faverolleägg med o kanske något mer... (går ju alltid att bygga ut om hönsen inte får plats, eller hur?)

schlagereländet...

det är illa när man tycker att Markolios Ugglainspirerade dänga är det bästa hitills i startfältet... seg tillställning på det hela taget utan nån given favorit. Jennifer Brown såg ut som om hon glömt gå på toa innan. Låt männskan gå på toa liksom?
Och VAD tänkte de på när de stylade trummisen i Heat? Under duellröstningen konstaterade våra bisittare för kvällen att vi fick veta betydligt mer om den människans intima detaljer än vi någonsin önskat. *brrr*

edit; det var nog ingen slump att trummisen visade upp sin lilla snopp, han kramade den stolt som en tvååring inför pressbilderna... 

brrrrrr så kallt

i morse stod det -10 på termometern!!!! Sån kyla har jag inte beställt, tänk på mina stackars ankor ju! Nu har jag hittat mina långkalsonger så jag kan gå ut o mata alla fjäderfän och ta in ved. Fast solen gassar rätt bra nu så tempen har redan stigit.
Schlagerspektakel ikväll... eftersom jag inte skulle se det har jag ingen koll på startfältet direkt. Lasse Lindh skulle vara med tror jag. Blir intressant att se vad han tävlar med men jag tvivlar på att det går riktigt hem i schlagersammanhang. Var det i den här deltävlingen de hade grävt fram Lilli o Sussie? Ljuva åttiotal med neonfärger o tuperade vansinnesfrisyrer...
"Oh mama can´t yoy tell..." *gnolar*

Myseftermiddag

Ah, ibland är livet rätt behagligt. Barnet och jag åt varsin yougurt ute idag, sittande i solgasset vid ladgårdsväggen med en o annan våryr fågel på avstånd så börjar man så smått tro på att det blir vår igen. Skön känsla när det var minus sex grader imorse. Sedan lekte vi lite i den något mosiga snön. En snöängel från H och sedan pulka, i våran jättebacke... inte så brant men lång o defenetivt för lång för att H skall åka där själv... så nu har jag åkt två gånger idag, och har rejält ont i rumpan... den har liksom blivit lite gropig av att sambon kört sönder marken med traktor... auch!
Mycket tacksam när barnet begärde att vi skulle gå in, hon ville ha mellanmål och se på film... fast egentligen vill hon spela dataspel... Lånade ett på biblioteket sist som hon är helt uppslukad av och jag måste nog lämna tillbaka det snarast så jag får min dator tillbaka (har snott sambons nu men det är svårare när han inte är på jobbet ) Fast å andra sidan får jag så mkt gjort när jag inte fastnar framsör skärmen...
Nu skall vi slänga ihop en pizzadeg igen tror jag

mmmmmmmmmm... grädde!

Lyckades fixa riktig lunch till mig idag, blir ofta lite si och då med den saken annars om jag inte skall utfodra hela kompaniet... Men nu slog jag på stort. Pasta med lax i vitlöks och dillkryddad gräddsås... mycket grädde. Burp! Men precis vad jag behövde efter att ha jobbat så flitigt hela förmiddagen.
Kompenserade för all grädde genom att traska till dagis med hund o vagn och hämta barnet (brukar bli att man tar bilen på väg till och från jobbet annars). Kors i taket så ville barnet åka i vagnen nästan hela vägen, utom precis i början, så utflykten tog inte den timme jag räknat med...  Fast jag brände nog jättemassa fett på uppförsbacken dit? säkert? *sneglar mot kylskåpet*  

märkligt...

Idag blev jag nästan harmonisk! och städade undan småplock medan jag gnolade och tog danssteg. Hela världen log och jag log med den...
Sen gick det över.

matuppror och rekord

fick ett mail som påminde mig om Camillas matuppror, gå gärna in och kika och skriv på om ni vill. Tycker att det är vettigt att kräva NÅN kvalitet på maten.
I tisdags hade jag ett besöksrekord. 16 besök på sidan. Stackars djäklar vad besvikna de blir när de upptäcker att det var ännu en person som inte har något att säga (iaf för det mesta) men som lallar på.
Idag skall jag ta itu med skrivbordsstädning på jobbet. Kollegan skall sluta röka säger jag och då lovar hon att göra det om jag kan hålla mitt skrivbord städat. (jag saknar städgenen nästan helt säger jag ju, den slår inte in för än det närmar sig kaos)

Fyra ungdomsböcker

Har blivit dåligt med redovisningar av lästa böcker det sista...  Så nu kör jag ett uppsamlingsheat med fyra böcker jag läst för jobbets räkning.

En Plats de kallar Lyckan - Mårten Sanden

Mia har hoppat av skolan, jobbar på en pizzeria och är kallsinnig till väninnans försök att tussa ihop henne med pojkvännens kompisar. John försöker hålla skenet uppe inför sina rika kompisar, pappan har tappat greppet när mamman stack och super istället för att städa eller handla mat. Av en slump hittar båda de här personerna till ett lusthus i en park utan att de vet om varandra. När John bestämmer sig för att bo tre veckor i lusthuset och låta omgivningen tro att han åkt på språkresa till frankrike så träffas de tillslut. De är väldigt olika men kommer bra överens och lär känna både varandra och sig själva.

Jag tyckte att det var en fantastiskt söt bok, om än med lite väl tillrättalagt slut. Trovärdigheten kan kanske diskuteras i hur allt löser sig till det bästa men är det inte så vi önskar att livet kunde vara? Det handlar mycket om att våga stå för den man är istället för att spela en roll som förväntas av en.

Pokermongo - Hans Carstensen

Tomas har hoppat av individuella programmet, blivit av med sin ungdomspraktik för att han inte gick dit, blivit hemflyttad till mammans lägenhet igen och är åtalad för något som hände när han följt med mammans kille ut med jaktlaget. Det går inte så bra för Tomas kan man sammanfatta det hela med. Han vill ingenting, gör ingenting och blir åtsagd vad han borde göra. Så läser han en pokerskola i en av mammans kvällstidningar och blir besatt, pokerbordets regler borde kunna tillämpas på världen i stort och han använder pokertipsen som en manual till hur man skall handskas med livet. Ett knep som kanske inte fungerar så klockrent...

Jag tyckte bra om början men sedan blev jag arg, Tomas är så passiv och grubblande att jag blir vansinnig. Det finns en del ljuspunkter men jag tycker att han är så jobbig att jag helst vill ge honom en spark där bak...

Ingen rädsla - Niklas Krog

Turk spelar basket i Alviks killag. Han heter Mattias egentigen men har alltid kallats för turk, nått som får tjejerna i Akropol - ett basketlag från Rinkeby - att skratta hejdlöst. En av tjejerna är kaxiga Ayla och vid varje match som de två stöter ihop så blänger de här två på varandra. Men de blir allt nyfiknare på vem den andre är även om de inte själva vill erkänna det.

Den här boken handlar vääääääldigt mycket om basket... Jag vet inte om matchresultaten är bra skildrade eller ej, eftersom mitt intresse för sporten är nära noll såg jag de mest som transportsträckor men jag gillade resten av boken och blev rejält nyfiken på karaktärerna och hur det skall gå för dem. Niklas Krog har själv en bakgrund som basketspelare i Alviks herrlag och tog SM-guld 1986

Väktarens lärling - Joseph Delaney

Första delen i en fantasyserie.Den unge Tom ward blir antagen som lärling hos väktaren. En man vars uppdrag är att skydda människorna från övernaturliga och onda väsen som hotar lugnet och friden. Det är ett hårt och farligt jobb. Några av de tidigare lärlingarna har dött efter att de begått misstag och om man lyckas överleva så blir man ensam, folk har respekt men är också rädda , ingen vill egentigen umgås med en väktare. Tom får lära sig hur han skall handskas med boggartar, häxor och annat men han luras att begå misstag och släpper lös en stor fara som även kommer att hota hans familj.

Jag är ingen van fantasyläsare, brukar tycka att det blir för mycket namn och kartor men här hade jag inte det problemet. En spännande historia när jag kom över mina inledande problem med att huvudpersonen är så naiv och låter sig luras. Har lagt undan del två, Väktarens förbannelse, och hoppas att jag skall få tid för den. Verkar lovande tycker jag.


sponsring någon?

Allmosor går också bra, jag har en önskelista på flera meter känns det som om jag vågar mig in på adlibris. Viserligen kan jag få tag på mycket via jobbet men det är omständigt och tidskrävande i flera fall. Jag hoppas iaf att jag har råd att fylla poskägget med några trevliga engelska pocket. Önskar att jag kunde haka upp mig på nått billigare emellanåt *s* Fast just nu är det mesta jag är sugen på att nöjesläsa på engelska. kanske för att det blir en tydlig markering av att det är sådant jag väljer för min egen skull och som jag inte måste redovisa på något sätt... eller så är det bara för att det ges ut betydligt mer vampyrserier på engelska.
Kommer att behöva lägga en del pengar på både kläckägg och fröer framöver misstänker jag...
Fast i det läget är det ju skönt att bilmeken inte tyckte att det var nått akut att laga bilen, kom tillbaka om det blir värre... Håll en tumme för att det inte blir det bara. är så trött på att mina pengar går till trista saker som bensin, bilreparationer, huslån och mar (nåja, all mat är inte trist)
Sedan drömmer jag ju om en Nikon D80 fortfarande men det är tyvärr inte köpläge för min del. Får väl hoppas att det flyter på bra med jobb och så framöver och en FET lön med... tack (Om man nu skall drömma alltså)

Sportlov den här veckan. frid och ro sig lägrar över nejden och snart kan man  börja räkna ned till påsklov.

Får införa nått system med självmutor, när jag gjort ett visst antal tråksaker får jag belöna mig med något jag vill ha... Idag har jag tagit hand om en massa tvätt, det borde väl vara värt en guldstjärna i protokollet?


snö

Från töigt vårväder till fluffigt vitt snötäcke...  Omväxlande februariväder iaf... skulle tro att det kan bli soligt och fint frammåt dagen eller så blir det mer snö? Ingen har behagat ploga ännu så det blir lite lagom spännande när jag måste ta mig ut med bilen. Skall till min "tama bilmekaniker" och visa upp röde baronen, det vibrerar som sjutton när man kör och det började alldeles för plötsligt för att det skall kännas tryggt. dessutom lyste oljelampan i fredags och vi hittar inget fel där vid en första koll. lagom kul att behöva lägga ännu mer pengar där men inte mycket att välja på.
Randiga katten är bra igen, haltar inte och är tillbaka i full form efter vad jag kan se. Ger mig sjutton på att det är en pojk likt förbannat... tycker nog att det ser ut som det blir ett par kulor där.... 
Skulle behöva ut o handla några pryttlar med... men det beror ju på hur det går med bilen och väglaget mm. Bilmeken skall bara kolla idag men det kan ju ta sin tid och så får vi se om jag vågar köra några längre turer efter.

utmanad

Jag har fått en utmaning från Sonja

REGLER

1. Länka till den som utmanade dig.

2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.

3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg.

4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade.

MINA SANNINGAR
1. Jag tillhör de som hamstrar på sig lite av varje som kan vara "bra att ha" och har svårt att slänga.
2. Jag har hög tröskel för när jag måste städa
3. Jag skriver dikter. (inte lika mycket nu som förr)  
4. Jag läser gärna halva natten istället för att sova.
5. Jag kan deklamera dikter ur minnet och sjunka långa skillingtryck.
6. Jag gillar att baka
7. Jag drömmer om att på på en riktig gård på landet.

Jag skickar utmaningen vidare till
Minimalla
Yfronten
Anna och minigrisarna
Förvirrelser
(fuskar och skickar bara till fyra bloggar)


Vann rätt låt?

Eftersom jag bloggat om schlagerspektaklet så borde jag kanske köra standardfrågan; vann rätt låt? Eller också inte... det är trots allt inte avgjort för fem öre utan oändligt mycket kvar att genomlida. Kan iaf säga att det var väl inte otippat att just de här två skulle gå vidare. Om resten av deltävlingarna inte slutar värre än så kan finalen bli riktigt uthärdlig.

solig söndag

Satt trött och seg med min kaffekopp imorse och funderade på om jag verkligen orkade komma längre än morgonrock idag... insåg ju att det var jag tvungen till eftersom fjäderfäna behövde mat. Plötsligt bröt solen igenom molnen och då blev allt mycket lättare. Blir nästan fnoskigt lycklig av att det känns som vårtöväder ute och att solskenet börjar värma.
Ankorna fick komma ut och gå i snön. Börjar få rätt bra uppfattning om hur jag vill dela av dem. Tror att  unge Nils skall få de flesta fruarna. Först måste jag förhärda mitt hjärta och förpassa hans bröder till frysen. än slåss de inte men det börjar nog bli dags för ankorna stressar upp varandra när vårkänslorna sätter in. Hönsen fick nöja sig med att vara ute i sin gård. Sa att så går det när man envisas med att pressa sig igenom fårnätet för att komma åt fågelbordsspillet. De får gå ut o motionera sig mer när det börjar komma annat ätbart.
Har fått tag i en som kan förse mig med fler isbarägg, Om några veckor kommer hon att kunna sälja svartkopparmaraner och australorpington med. Dessutom har jag hittat en som skall dela av sina höns snart och då kan hon ordna rasrena faverollägg... Spännande. Jag vill ju ha typ alla hönsraser som finns men jag kommer nog att göra mig av med mina gökfärgade maraner för det är dem jag behövt jaga oftast på fel sida staketet, de strövar gärna iväg på egna äventyr verkar det som. vackra ägg lägger damerna dock.
Det är synd om randiga katten, den hade ont i tassen igår, jag fick inte riktigt lov att kolla hur det såg ut heller. Som tur var såg det bättre ut redan på kvällen och idag stödjer hon på foten igen även om hon fortfarande haltar lite. trot att hon helt enkelt kan ha sträckt sig eller att syrran bitit henne lite hårt. (veterinären påstod iaf att det var en hon och eftersom jag inte ser tillstymelse till några kulor får jag väl ge mig och sluta kalla henne sixten)
Min chili har kommit upp nu, men inte sorten som följde med som gratisfrö i katalogen. Skall åka o köpa mer såjord och kanske några nya brätten så att jag är redo för vårbruk. Nu närmar det sig iaf.
Tyvärr måste jag först iväg och lämna bilen på koll, den trasslar och skumpar så jag är rädd att min budget spricker den här månaden. bilar skall bara funka!

stackars shirley..

fläkten drog på för fullt o klänningen fladdrade iväg, till slut fick hon flyttat benet så slitsen kom till sin rätt o då säger barnet "hon hämta ny klänning, den trasig!" Ja, den hade ju spruckit långt upp på låret så vad skall man tro när man är under tre år?

mobilfestival

felsägning av sambon idag, otroligt passande med tanke på hur kåta de är på att få oss att betala med oändliga telefonröstningar... o sms o jag vet inte vad. Rätt tröttsamt att sitta igenom allt sponsorsnack...
Nu är det en kvart kvar och jagt skall knalla iväg o koka te samt duka fram chips - måste muta resten av familjen för att få se eländet... (o se den måste jag ju, för att se hur mycket som ändrades från igår)

persbrant?

Är Mikael Persbrant intresserad av båtar? och besöker han i så fall båtmässan i Göteborg?

Tror nog snarare att jag behöver nya glasögon 

schlagerspektakel, en förhandsrapport

Låt oss hoppas att Petra Mede känner sig säkrare imorgon så det flyter bättre o hon vågar släppa sitt manus i några minuter o inte bara växla mellan att läsa innantill och att le...Kändes väldigt osäkert och rörigt men det kanske bara var en fint inför morgondagen? Eller så hoppas de att det inte märks bland alla klädbyten?
Nåja... det var inte så illa musikaliskt som jag fruktade (eller jo, bitvis) Lille Jonathan hade uppenbarligen en fanclub på plats. Någonstans till vänster kom det ett högt tjut som lät nästan orgastiskt bara han visade sig på scenen. Emilia och Alcazar är nog mina favoriter men Alcazars kläder blir nog ingen hit att se på närmare håll (naturligtvis satt vi långt uppe under taket)
Appropå kläder så gillade jag Nina Söderquists outfit - fast jag skall nog inte pressa in mig i sånt. Det skulle se rätt tragiskt ut.. Sedan hade Shirley Clamp en intressant klänning när fläkten kom fram... men färgen smälte fortfarande ihop med bakgrunden (det gjorde å andra sidan låten med)
Sedan har de bitit sig själv i arschlet i sin girighet och infört ännu en telefonröstning. Eh? Skulle jag ringa tre samtal i en delfinal o sedan ringa i finalen med? Lågkonjuktur eller ej, men jag tänker inte investera mina pengar i telefonröster. O Så Djävla Långråkigt sen... PUH! Folk började gå redan under första duellen (eh, duell förutsätter väl nån form av action, inte bara ett försök att vitja våra plånböcker?) och det hade jag nog gjort med men det gick inte att få Y att rubba sig.. Sedan höll jag på att ramla nerför alla betongtrapporna men klarade mig med ett nödrop. Fullt så bråttom ut hade jag nog inte.

mellodifestivalkval

Nu skall jag städa lite och vänta på att sambon kommer hem.
Sedan skall jag byta om, köra in till stan, möta Y och käka innan det är dags för vår årliga tradition; att gå på mellodifestivalkval. det har vi gjort sedan de började med ofoget med kvaltävlingar o vi framhärdar fast det är väldigt sällan som vi får höra nått vidare njutbart. Kul att kommerntera långa vackra ben, folk som uppträder med en galen fjäderboa eller frisyrer som får en att misstänka ett par fingrar i kontakten  i kombination med gravt missbruk av hårspray.
Kvällens startfält är inte särskilt engagerande på pappret tycker jag men det är inga uppenbara skräckupplevelser. Förra året såg jag Christer sjögren och hans påfåglar strutta runt och det var INTE MIN GREJ...
Roligast brukar vara att sitta och spana på det som händer bredvid scenen -om man sitter så man ser det alltså, vet inte hur det är i år. vi kanske har platser långt uppe under taket på scandinavium.

nepp, städa var det visst...


äckligt och skrytigt

Hur sjutton lyckas man tappa bilnycklarna i toan? Hur? Jag önskar min begåvning låg på ett annat plan än att lyckas med sånt. gissa om jag tänker låta dem bo i klorin närmsta veckan? tur att jag har reservnyckel.
Hoppas att nästa vecka artar sig bättre, den här har varit motig o mitt hososkop har faktiskt sagt att det skall vara slut på motgångarna 2009.
jag är oerhört stolt över mitt barn! visserligen har hon inte riktigt koll på om färgen heter rött eller blått utan gissar mest men nu sitter ungen o lägger pussel, ett på fyrtio bitar för 4+ (som jag fick o hade tänkt gömma undan tills hon blev större men jag hann inte innan hon såg det) och hon klarar det även om man fick curla henne rejält de första gångerna.
tack och lov att det är fredag nu och lov nästa vecka

ur barnamun...

barnet säger så roliga saker...
nästan hela tiden  utom när hon är arg och skriker. Det är hon ofta den här perioden. Trotsålder kallas det visst men jag har fått tre nya gråa hår bara på de här två veckorna. Nåja, det är väl ett slags mognad det med.
iaf så är det roligt att lyssna på hennes utläggningar. här om dagen stod hon och hjälpte till med maten, det innebar just då att hon hejjade på mig medan jag pressade potati. Redan att någon står och ropar "heja, heja!" när man gör det är lite lustigt men så utspelades följande konverstion;
Jag; tycker du att mamma är duktig?
B; Jaaaaaa! (paus)  å lite tokig åsså!

tack för det, men hon känner sin mor väl kan jag konstatera. *s*

God start...

Januari har varit en riktigt hyfsad läsmånad för min del! Fjorton lästa  böcker (undantaget barnets bilderböcker och mina fackböcker) varav hälften på engelska. Hejja mig! Nu har jag reserverat Åsa Larssons senaste samt burit hem en rejäl laddning från min närmaste filial + från jobbet så förhoppningsvis kan jag läsa rejält även i februari.

en balanserad kost...

det borde man minsan äta... det borde man! Men idag blev det en tråksallad från bensinmacken bara för att få nån mat alls idag, och då blev det visst en påse gott o blandat med. Efterätt är bra ibland. Men det är nog inte meningen att man skall käka den först, medan man kör till jobbet? fast det GÅR inte att äta sallad i farten, det blir trafikfarligt så att äta godis var nästan förståndigt. Förresten var salladen ännu tristare än den såg ut.
Totalt oinspirerad slängde jag ihop ungspankaka till middag. Hyfsat snabbt o mättande men jag får inte till konsistensen på den.
Jag önskar vissa dagar att någon kunde komma hem o servera mig mat o fixa allt plock runt, jag gilar att laga mat men inte när det blir den där stressade loopen om hur många gånger man egentligen kan servera pasta utan att barnet får skörbjugg... (Men det är ingen risk eftersom hon älskar att käka grönsaker än så länge iaf). Så en liten fe som fixar maten o städar o tvättar... Hallå, jag behöver en hemmafru?

tisdagsleda

Barnet var hemma med sin far o sina prickar idag... fast det blir nog inget av de där prickarna den här gången heller. Hon börjar bli rejält pigg med efter två slöa dagar. Gissar att det är förkylning som spökat igen
Själv har jag kämpat ned att hålla ljudnivån på en vettig nivå, det märks en urladdning efter de nationella proven i svenska och en längtan efter lov. Nåja, jag får väl härda ut ett par dagar till o njuta av lugnet nästa vecka.

Eftersom jag inte hade en dagishämtning att passa hann jag byta böcker på biblioteket, som vanligt kom jag släpande med en rejäl kasse o fick med mig nästan lika mycket tillbaka... Nåja, nån gång hinner jag kanske läsa ut allt jag bär hem? *drömmer* Barnet var iaf nöjd med att läsa Castor målar (o jag fick lite variation). Annars håller jag på att läsa en bok med Bangs reportage, fnissade gott åt hennes rapportering från Berlinolympiaden och brottningen. 


omladdning

Idag har februari börjat... jag längtar efter vår nu och i fredags hörde jag en vårrusig talgoxe som kvittrade i Borås (de borde väl iaf kvittra här hemma, om inte annat av ren tacksamhet för att jag matar de små liven?) och det börjar skymta lökväxter i rabbaterna. Fast det är ju tyvärr ett tag kvar innan man kan börja hoppas.
Nu har jag suttit och läst om biodling halva dagen. Intressant men bitvis obegripligt. Är lite sugen på ett par kupor för att få bra pollinegering på äpplen och annat men det är ju inte gratis att börja heller... nåja. behöver inte bestämma mig idag iaf... 
Barnet har varit grinigt idag o lyckats ramla två gånger, det blev hon inget gladare av.. nu däckade hon i mitt knä förut utan protester o jag tycker att det ser ut som utslag på gång. Undra om det blir vattenkoppor iaf? Eller så är det "bara" förkylning.. Hoppas lite på att det skall gå att sova bort det
Svarta katten lyckades bli instängd i källaren så nu är jag hennes hjälte för att jag släppte ut henne igen. Det är rätt mysigt med två katter i knät och de spinner i stereo. kan behöva lite lugnade katt-terapi, den här veckan är det möte, bokprat o risk för totalkaos eftersom sportlovet hägrar. Å andra sidan kommer Y till Göteborg på fredag eftermiddag, vi skall käka o sedan hänge oss åt vår innre schlagerbög. schlagerfeslivalskvalgenrep på scandinavium minsan.
jag ångrar att jag var så principfast när vi handlade... jag vill ha kakor! fast jag får väl ta lite te till, borsta tänderna o krypa isäng. I morgon är det måndag igen

en solig söndag...

Idag har jag njutit av solen, djuren med även om inte vi var ute med katerna, de är fortfarande inte helt säkra på det där med att komma när man ropar. Några dagar till så har det nog fattat det.


Hönorna riskerar att få "rumsarrest" tills det börjar komma grönt. de hade pressat sig igenom staketet och hittat fågelmatningen, mycket gott fanns det under den tydligen... och jag som satt den utanför för att de INTE skulle gå i värsta fågelbajset o rota...

visst är han stilig Tandoori? 

o så en av fruarna...

och ankorna njuter av solen, de hittar till o med saker att käka när de är ute o knallar men det märks att de är mer på sin vakt än innan höken var här (den tror jag vi skrämde ihjäl när jag o hunden jagade bort den sist). Har fortfarande tretton ankor kvar, måste ju göra mig av med några så småningon. Särskillt som de lär bli fler i sommar med och av tio ankor  kankse inte alla vill ruva men säg att hälften är sugna så kan det lätt bli fem gånger tio (eller fler) ällingar och börjar de tidigt kan de hinna med två kullar... Blir mååååååååååååååånga ankor det. Skall nog försöka sälja några för jag vill inte behöva nacka alla övertaliga...

övningskör

Igår fick jag nådigast lov att använda lilla röda traktorn! Fick övningsköra nere på vallen och försöka plocka upp risbuntar för att köra till stora högen. sambon klagade på att jag inte höl mig till de uppkörda vägarna men jag tyckte att jag var himla duktig jag, kom ju ihåg att lyfta upp skopan igen nästan varje gång... Både dotter o hund verkade mkt förvånade öer att fel person körde traktor och H tjurade över att hon inte fick åka med.
I övrigt var katterna knäfixerade igår. satt jag i sofan hade jag genast minst en kattunge i knät, de är bedrövligt söta men det skall bli skönt när de fått lite pejl på att människor inte gillar små sylvassa klor i skinnet. Är förresten nästan helt säker på att min katt är en hanne även om säljaren inte trodde det. Får se om veterinären håller med mig, skall dit o vaccinera de små odågorna.örsökte baka semmelbullar i fredags, är inte så imponerad av resultatet, jag vill ha fluffigare och sötare bullar men det var en hyfsad början. Gick iaf att göra semlor på dem.


sviken av Anita Blake...?

Alltså... jag börjar få lite nog, en övermättnad som när man tryckt i sig för mycket godis o mår illa av det där man sitter o undrar varför man åt allt när det ändå inte var särskillt gott. Visst gillar jag det med varulvar, vampyrer och allt men det är skrivet med klipp o klistra bitvis tycker jag. blev många "his smile faded in the edges" och dessutom tycker jag att det blir för mycket tantsnusk av det hela. Att huvudpersonen vadar i långhåriga välbyggda män med fina skinkor går inte hem hos mig o då blir det verkligen problem att köpa hennes försök till stämningsbygge. Ja, ja... snygga häckar kan väl vara intressant men jag tycker att det mest blir lite taffligt.

jag tror inte de är avsedda att hetskonsumeras av nån är van att läsa även annan typa av litteratur men jag kommer nog att försöka läsa nån till så småningom efter en låååååååååång paus. Blir väl dags för "Narcissus in chains" nästa gång då o den titeln borgar inte direkt för att mina förväntnigar på action av icke sexuell art skall komma i fokus


RSS 2.0