hönsmys...

Idag har vi gjort tak på hönsgården... Så nu fick hönsen komma ut o lufta sig.Tyvär saknas den lilla detaljen med utgång från hönshuset ännu så vi fick bära ut hela gänget.  Inte helt uppskattat men utelivet var spännande.. Barnet o jag tog en glass i hönsgården och jag hade en höna i knät, rätt mysigt... iaf än  så länge innan hönsgården är inbajsad.
När sambon motorsågade sig igenom väggen för att göra en hönsingång hittade han ett humelbo så det blev ingen ingång men rejält griniga humlor... Vi fick bära in hönsen igen nu på kvällen.
När jag orkar skall jag ladda över bilder o se om de blev bra, har fotat både barn, höns o ankor.

Böcker från A till Ö - W

Malins bokfemma har gått i graven men återuppstår så att säga i en annorlunda form. Saxar från Malins blogg:

"Första bokstaven ut blir W. Utmaningen är att nämna en bok OCH en författare på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om vi ska hänföras eller skrämmas bort. Jag hoppas att det finns någon sommarlovs-/semesterfirandes boknörd därute som vill delge sina val!"

För mig var inte W den enklaste bokstaven att börja med direkt.
Barbera Woods böcker har jag läst med förtjusning även om jag kan tycka att de är lite väl lika varandra emellanåt. Hon skrev iaf om Maria Magdalenalegenden långt innan DaVincikods-hysterin.
We need to talk about Kevin (vi måste prata om Kevin) - Lionel Schriver  hör till de där böckerna jag har tänkt att jag skulle läsa men hitills har jag inte ens lyckats bära hem den.


edit; n har jag rättat min trötta felskrivning så nu står det woods och inte nån hybrid mellan det och Voors. (som för övrigt skriver fantastiska böcker hon med) 


Kulturfyran

Dags för ny kulturfyra

1. Vilka böcker ligger och väntar på att bli lästa hos dig?

2. Vilken film väntar på att du ska se den?

3. Vilken kurs väntar på dig? Alltså: om det inte är någon kurs som väntar på dig undrar jag ju: vilken kurs skulle du vilja gå?

4. Vilken bok väntar på att bli skriven av dig? Om du skulle skriva en bok, vad skulle det vara för bok?

1. Rätt många nu eftersom jag köpt på mig en hög billiga pocketböcker och biblioteket jag brukar gå till har sommarlån. Men bland andra ""dimestore magic"(kelley armstrong), "gräset sjunger" (lessing), "myggor och tigrar" (lundgren)...

2. Nya indiana Jones...
3.  Skulle vilja lära mig handmjölka kor o göra ost...
4. En bitter bekännelseroman om livet som småbarnsförälder och arbetssökande bibliotekarie?


WoW?

hm, nu har jag lyckats registrera mig o ladda ner en provversion av world of warcraft. Om ni läst mitt inlägg om allt trassel jag hade för att lyckas med det så vet ni att det är att bedömma som en framgång. Spelandet då? Nja, jag har inte en aning om vad jag håller på med... för Igår dog jag fyra gånger på raken tills någon vänlig själ upplyste mig om att man kunde få återuppstå redan på kyrkogården o därför inte behövde tillbaka till min kropp som låg bland ilskna vargar. .
Kan nog bli beroendeframkallande men just nu blir jag frustrerad över att jag inte fattar vad jag håller på med o att många uppdrag är rätt monotona...
Nåja, får väl parkera mig vid datorn o påstå att jag studerar samtida ungdomskultur?

tio dagars prövning?

eh...
när de har en drive om att man kan få pröva world of warcraft gratis i tio dagar så trodde jag att det var spelet man fick pröva. Inte att prövningen var att i tio dagar försöka trassla sig igenom deras registreringssida. Hitills har jag ägnat det ett dygn o råkat ut för tre scenarion.
1.filen kan inte hittas.... dyker upp på valfritt steg i processen
2. sidan får spader när den laddar om sig o envisas med att franska är samma sak som svenska så jag får fransk text på allt.
3. När jag nästan trasslat mig igenom tröttnar sidan o säger att jag är en slöfock som är för långsam i registreringsprocessen...
kul spel...

NyaDålig bild, genom gallret i ankgården, på den nya.... Hon är lite blyg för mig men det har iaf lugnat sig lite med svartsjukedramat, hon får sitta i luckan utan att Kajsa skall jaga henne hela tiden. Får väl hoppas att det blir frid o fröjd till slut 

återhämtning

gårdagen var rätt seg, barnet vaknade tidigt o jag kravlade mig upp men tillbringade större delen av dagen i soffhörnet i sällskap av boken. Av nån anledning så hade jag huvudvärk med, det kan väl aldrig ha något at göra med likören? Troligen mer med vätske- och luftbrist, eftersom jag har ungefär samma symptom idag. Har bara varit ute o tittat till djuren men om det slutar strila ner så kanske jag vågar mig ut... Borde väcka barnet med, hon har tagit en rejäl tupplur idag och borde nog gå upp så hon orkar lägga sig sedan (typisk föräldralogik?)
Är lite orolig för hur det går med katten, prognosen är väl inget vidare med de taskiga levervärdena men eftersom han är pigg och aktiv trots det så tycker jag att det är värt att försöka med diet och hoppas att han kan få en hyfsad sommar iaf. Har svårt att skiljas från honom med eftersom han på nått sätt är en av länkarna till ett liv då jag inte var moderlös (hm, det lät som en kioskroman). Men han fanns ju med då och har han klarat sig i fjorton år trots rätt många strapatser så är det väl värt att kämpa på lite. Iaf så länge han inte själv verkar tycka att livet är trist. Fast dietmaten gillar han inte och det är svårt att hejda vanan att ge små smakbitar av ost, skinka och annat gott. Skall få tag i torrfodervarianten av dietmaten o se om det funkar bättre. Nu slickar han iaf i sig lite burkmat även om allt i hans upsyn frågar vad det här är för dumma idéer. Till råga på allt drog barnet honom i svansen idag. Stort rabalder, barnet fick skäll och stortjöt o katten gömde sig förorättad under soffan. Till sist redde det ut sig, barnet o katten är sams igen (eller iaf väpnad neutralitet). Barnet klarade sig utan en skråma för det är en snäll kattherre som sällan tar till vapen.

Människohamn

Jag har väntat några veckor på att det skulle bli min tur... o när jag väl kunde hämta ut den på biblioteket var jag tvu ngen att vänta tills städning o midsommarfirande var avklarat. Men imorse var det dags... Lite trött o bakfull kunde jag sätta tänderna i John Ajvide Lindqvists senaste bok. Jag gjorde det med en lätt bävan. Mina förväntningar var skyhöga kan man säga, jag har verkligen gillat det han skrivit tidigare och även om jag hört positiva omdömmen om den visste jag ju inte säkert om jag skulle tycka om den. Men nu har jag läst hela dagen, med avbrott för sånt som att äta, och nu är den utläst... och jag vill ha mer! Jag gillar verkligen hans sätt att skriva och jag känner att det finns en hel del i den här boken som jag kommer att go o tänka på ett tag. Skräcken finns där men mer som ett smygande hot, jag har läst den med glupande aptit men är lite sugen på att läsa om den senare o släppa fram den lilla litteraturvetaren som fått fäste nånstans i mitt bakhuvud.

Midsommar mm

huset blev presentabelt och någonstans på vägen lyckades vi också göra oss prydliga. Man blir tacksam över att man har sånna vänner, det blev en väldigt trevlig midsommarfest med glada barn i blomsterkrans, sillande, snapsande i lagom mängd, dans kring stången till gitarrkomp, jordgubbar, hemgjord likör till kaffet, krocket o korvgrillning. Allt avrundades med allsång miss i natten tills gästerna droppade av o värdfolket somnade i soffan (utom barnet som hade somnat i sin säng nån stans efter jordgubbarna)
Kul att se folks reaktioner när de "hittar" alla djur under rundturen. Till o med katten visade sig om än mest av misstag. Katten har varit ivägsläpad till veterinären o kontrollerat ålderskrämporna. Levervärdena var riktigt höga så nu blir det diet, han är fortfarande inte övertygad om att dietmaten är ätlig men han smakar på den när han har tjatat ett tag utan att få något godare så det finns hopp.
jag hämtade hem en ny fru till Holger i onsdags. Det blev inte uppskattat av alla parter från start. Svartsjukedramat i ankgården verkar lugna sig något nu men fortfarande är det väl mest Holger som uppskattar det hela.
idag skall jag sätta mig i ett hörn o läsa "människohamn". Men först ett par koppar kaffe till, av nån anledning är jag lite trött idag?

kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?p=3909

1. Vilka två författare skulle du vilja sätta ihop och att de får mötas i en debatt eller diskussion? Välj fritt: känn dig inte bunden av tid och rum.

2. Om du vill låta två kulturpersonligheter inom vilken kulturart som helst mötas, vilka skulle du välja då?

3. Om du skulle få sitta ner och äta middag med en stor kulturperson av något slag, vem skulle du välja?

4. På onsdag ska jag höra Duffy, det nya stjärnskottet inom brittisk popsoul på festivalen Accelerator. Om jag får möjlighet att göra en intervju med henne: vilken fråga tycker du jag ska ställa?

1. Dorothy Parker o Oskar Wilde kunde vara intressant, iaf på pappret.
2. Jag vet faktiskt inte...
3. Jonas Gardell, fast jag skulle ofelbart bli så blyg att jag varken vågade prata eller äta...
4. Vem är Duffy?


regn hos mig...

Äntligen har det regnat! Nu får det gärna bli fint väder igen för vi behöver inte ha flera veckors pisande  tack! Det har jag haft gott om tillfälle at gnälla över den gågna hösten o vintern. Skall li intressant att se om årets midsommar blir mindre regnig än förra året, då öste det ner så C o J knappast kunde ta sig ur bilen o fram till dörren.
Å appropå midsommar bode jag inte sitta vid datorn utan ta itu med att städa... men det är lite Alfons Åbergvarning för jag "ska bara" göra det ena o andra...

flyg fula fluga flyg!

jag jagar flugor... nog för att jag gillar att omge mig med djur men jag vill helst välja själv. Jag tycker inte om att bli uppäten av mygg o fästingar o jag vill inte dela med mig av mina odlarmödor til slempatrullen (aka mördarsniglarna) och jag vill inte ha flugor som försöker landa i håret, maten eller på datorskärmen. En fluga är ingen sommar och tack vara ankorna o bondens dynghög är det GARANTERAT sommar nu... väldigt mycket sommar för det är väldigt mycket flugor. Klisterremsorna med fluggift som jag satt upp i fönstren verkar inte bita på dem, kanske har de legat för länge så kraften har gått ur dem. Det ligger inga döda flugor i fönsterkarmen efter mer än två veckor o det brukar funka bättre än så. jag har startat krig, jag har flugsmällor i varje rum, iaf  tills barnet lägger dem någon annanstans och jag har döda flugor i tangentbordet. Yaks!

Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?cat=451:

1. Brukar du lyssna på programmet Sommar?

2. Är det någon av årets sommarpratare du är nyfiken på och vill höra prata i radion?

3. Brukar du lyssna på radio? Vad för slags radioprogram i så fall?

4. Om du fick önska någon som skulle sommarprata: vem skulle det vara?

1. Inte varje sommarpratare men iaf nån per år. Kanske inte alltid den jag hade tänkt mig heller.
2. Jonas Wahlström är jag riktigt nyfiken på (även om hotet att han skulle berätta om hur man onanerar med en elefant lät rätt avskräckande), sen är det Peter LeMarc o Åsa Nilsone med.   
3. Lyssnar gärna på P1 i bilen (men byter program eller till CD om det blir "ring P1") del ger nått slags koll på världen utanför familjebubblan o man kan få lite allmänbildning och diskussionsämnen på köpet.
4. Skulle vilja höra Jonas Gardell sommarprata igen, mer kommer jag inte på just nu.


hittepaddor o fådda fåglar

Mitt menageri artar sig... Iår har det växt till bra... först alla kycklingarna, sedan ankorna. Nu verkar det som om hittesköldpaddan blir kvar här och Cs undulat har flyttat hit i nåt slags fodervärdslösning. Förhoppningsvis kan det bli lite till eftersom bara halva året gått. ;-)  fast det får väl vara måtta så inte sambon flyttar ut *s*

Vinterstaden

Jag gillar Indrassons deckare även om de är rätt så förutsägbara i vissa stycken. De har en speciell ton o känns väldigt isländska. dock tyckte jag nog det kändes som det gått till överdrift den här gången. Eller var översättaren bara lite trött? hittade stäleln som kändes styltiga på svenska men som förmodligen funkar i orginalet. Eller,nu blev det rörigt.. jag menar att det känns som de bytt till svenska ord utan att röra ordföljden o det ger ett styltigt intryck på svenska. En annan sak som var jobbig var att det kändes som författaren haft mer budskap än berättaridéer. Men jag är ändå nyfiken på fortsättningen

bitterfittan

Långt om länge fick jag tid att läsa Maria Svelands bok, har tyckt att omslaget är så ljuvligt! boken är inte så dum heller! En hel del tänkvärt om hur lätt man genast fastnar i ojämnlimkhet när barnet/barnen kommer.. Det är intressant med genusfrågor, vi läste in oss rätt bra inför uppsatsen och så fort det handlar om familjeliv inklusive barn så sitter man lätt fast i cementerade könsroller. Ingen har sagt till mig att jag varit duktig när jag varit föräldraledig med dottern men om sambon visar sig kapabel att byta en blöja på avkomman så vill omgivningen dela ut en medalj. Det intressantaste är väl alla exempel på hur kvinnans underordning manifesteras i samhället, även i en tid då vi skall föreställa vara jämnställda. Killar tar plats och får ha självförtroende medan flickor skall vårda sitt utseende och inte behöver kunna något. Jag minns fortfarande läraren som när han vikarierade i vår klass på tekniklektionen gick igenom verktygstavlan "det är är en hammare! Flickor har ni sett en hammare? Pojkar - visa flickorna hammaren!"  Gubbdjävel! (som tur var så var den ordinarie teknikläraren betydligt bättre) 

nya vindar


Äntligen en paus i värmen... blåser så jag undrar om nya växthuset skall flaxa sin väg men hitills har det stått kvar snällt även om det fladdrar i plasten. En pytteskur under natten har stoppat allt dammande men det får gärna bli en ordentlig blöta med, det behövs ute i markerna...
Sen är sommaren välkommen igen!
jag sitter o filar på ansökningspappren, lyssnar på Pontus o amerikanerna (blir lite lätt nostalgisk) och när jag jobbat på o kan skicka in minst en ansökan idag så får jag läsa lite. Håller på med Arnaldur Indrassons Vinterstaden, den hade jag som ljudbok när jag krockade med bilen men jag vet inte om det skall vara ett gott betyg eller inte? Måste ju iaf få läsa klart den men jag har dåligt tålamod med ljudböcker om jag i princip inte sitter fastspänd utan annat val än att lyssna... så nu blir det vanlig bok igen.
Håller på att fila på min "vill läsa"-lista. den sväller i en rasande takt  som jag inte hinner med att beta av. Jag har ju dryga två år när läsningen inte har fått ta samma tid även om jag kunde sitta o läsa samtidigt som jag ammade under första halvåret.

 

hoya högt o lågt...

Ibland inser man att man kanske är liiiiiiiiite fanatisk...
Planterade om lite hoyor som stått på rotning och andra som i princip försöker krypa ur krukan i jakt på mer jord till rötterna. Tog bara de som var i verklig nöd för jag har lärt mig att om man är för snäll mot hoyor blir det inga blommor. De vill stå lite tångt men när det är mer rötter utanför än i krukan får jag förnbarma mig över deras nöd. Iaf insåg jag att jag har måååååååååååånga hoyor, trots att inte alla klarat sig genom flytt o vinter.  Fyrtioen stycken här på nedervåningen o jag orkar inte gå upp och räkna just nu men det är en hel del där med, tur att de flesta är små sticklingar o när de växer till sig blir det trångt...
Men det är skönt med tåliga blommor, de här har överlevt en hel del vanvård när barn och annat tagit all tid o ork.
För övrigt har jag annat än hoyor i fönstren... sambon refererar till det hela som "din dj-la djungel"

nationaldagsfirande

Vi hittade på ett bra firande av nationaldagen o drog iväg till Borås djurpark för att se på djur. Vi fick bland annat se en badande struts. Som vanligt var jag den mest entusiastiska och kunde bara med milt våld fösas ut från barnens zoo långt efter att barnet själv tröttnat. Barnet ville inte klappa gris eller get men hon vinkade till dem  medan mamma glatt klappade på... förekom sambon genom att konstatera att "nej, det finns inte ett djur här som jag inte vill ha..."( iaf inte inne på klappavdelningen.) Barnet fick sitt livs första ridtur,  på  en liten shettis, och satt i stum förundran. Väntade mig ett utbrott när det var dags för avsittning men hon insåg visst att det inte var förhandingsbart... 
nackdelen med att knalla runt djurparken var att det var soligt o varmt så jag i det närmaste fick värmeslag. sviterna av det satt i lång in i helgen, bland annat insåg jag att jag aldrig i livet skulle palla för att åka ibäg på grillkväll med de andra fisknördarna. Oerhört trist att missa det trevliga sällskapet men förhoppningsvis går det fler tåg...

kulturfyran

Kulturfyran från http://kulturbloggen.com/?p=3797
1. Fotbolls-EM, jag: tycker du att fotboll är kultur?

2. Fredag 6 juni är det den svenska nationaldagen. DN har intervjuat åtta olika människor som tillsammans ska ge en slags bild av vad Sverige är i dag. Vad är bilden av Sverige för dig? Om du ska beskriva Sverige i fem ord: hur blir det?

3. Sommar är för mig bland annat samma ska som att jag läser en massa. Har du något tips på en bok jag ska läsa nu?

4. Många bokförlag satsar på att släppa deckare inför sommaren. Jag har tydligen gått på deras marknadsföringsknep för jag läser väldigt gärna deckare under sommaren. Vilken är den mest spännande bok du läst?

1. Jag förknippar snarare fotboll med brist på kultur...  ;-)
2. vilar på minnen av fornstora dar... (visserligen ett ord för mkt men lite måste man få fuska) 
3. John Ajvide Lindkvists senaste  bok, "människohamn" Jag har visserligen inte hunnit läsa den själv men jag är SÅ nyfiken och har hört positiva omdömmen om den.
4. Val Mc Dermids "saker under huden" var otäckt spännande tyckte jag när jag läste den och slutet kan fortfarande ge mig rysningar när jag tänker på det... Törs inte läsa om den ifall den inte skulle hålla för det. 


En hjälpande näbb...

Det är rätt kul att ankorna kan få för sig att vara så nyfikna o sociala... speciellt som de var väldigt skeptiska i början, men det är klart... mat och fjäsk med godbitar kan göra underverk och så verkar det som om jordhögar är oemotståndliga för ´the quack pack"

image22


vaaaaaaaaaaaaaaarmt

Mitt huvud funkar inte i den här värmen... varje sak som jag gör rätt blir jag därmed glatt förvånad av... skulle vilja ha några svala dagar o en rejäl regnskur så jag slipper springa o vattna som en skållad råtta. Vi har nyplanterade fruktträd som måste passas o alla djä-la tomatplantor som slokar i det lilla rangliga växthuset från överskottsbolaget. Tur att vi har både borrad brunn och gamla grävda brunnen så vi kan unna oss att vattna växter. 
Jag tycker det är dumt att ha arbetsläger mitt i värmeböljan men det har vi...  Jag har träningsvärk av allt grävande för trädplanteringen och stupar i säng när det väl är svalt nog att sova.
Ingen har varit intresserad av hittepaddan så det ser ut som om sköldbaddsbeståndet fördubblas här. har köpt en jättelåda på IKEA så den skall slippa traska runt i pappkartong.
Ankorna börjar få smak på friheten, igår var de plötsligt tama o sällskaplliga och la näbben i blöt vid trädplanterandet. Få se om jag kan få upp bilder på det så småningom. Inte ens jag fastnar så länge vid datorn när det är så varmt att hjärnan smälter. Positivt med värmen är att jag tappat allt godissug... tur att det finns glass så man inte riskerar att gå ner några gramm av allt trädgårdssllit.

jag vill egentligen ligga på en filt o läsa böcker men det går dåligt...


RSS 2.0