irritationsmoment och ljuspunkter

Irriterar mig på att Sverige semesterstänger. Det är omöjligt att få tag i rätt folk när man skall ha besked om något och saker och ting ligger nere eller går på halvfart. Butiker man vill besöka ändrar sina öppettider så att man när man åkt  de dätr extra milen möts av en liten glad skylt som meddelar att på sommaren har de minsan helgstängt (vadå? Har inte alla semester och kan åka dit på vardagarna?) och att inte ens webb-butiker kan få till en vettig service så här års. *morr*
ÄNNU mer irriterande är att jag förlagt min mobilladdare. Djävla vittror! Inga nya meddelanden men sms då? Får gräva fram sambons gamla mobil tror jag...

Åter til nått roligare. Har knopp i både min brokbladiga carnosa och i pubicalyx 'silver pink' och så har jag sett troliga knoppanlag i tre - möjligtvis fyra - hoyor. Så kul att det äntligan börjar hända något!

Dottern lärde sig hur man smackar i måndags så nu smackar hon åt allt istället för att bara artigt räcka ut tungan. (måste ju vara artigt när hennes föräldrar hela tiden gör det åt henne?)


varma sommardagar

Det är VARMT och till och med lilla H verkar ha fått nog. Tidigare har hon inte haft så ont av värmen men nu gnölas det en del. Kan kanske ha att göra med att vi vandrat runt på byggvaruhus med taskig ventilation istället för att slappa i skuggan. Tack och lov för att vi har AC i bilen iaf! I skivspelaren har vi inte AC/DC utan en författarinläsning av douglas Adams "hitchhikers guide"-serie. Underbart att höra honom läsa den men inte alltid så lätt att hänga med i engelskan.
Tänker en del på Ford Prefekt som bestämde sig för att bli galen och tro att han var en oliv som flöt runt i en gin o tonic ('iaf tror jag att den trodde att den var en gin och tonic.'.) Gillar verkligen den drastiska språkanvändningen i böckerna men mycket är oöversättligt även om översättaren gjorde ett bra jobb när de skulle försvenskas.
Och tror ni att ni kan dem för att ni sett filmen - Glöm det!
Iaf skulle jag vilja ha en lite sjö att flyta omkring i - just nu är det närmaste att jag svettas som jag vet inte vad. Hoppas vi kan pallra oss iväg och bada imorgon. Blir lite svårt att semesterplanera när man har bebis men hon har iaf begått baddebut utomhus - fast bara fötterna. Det var konstigt men intressant kan man sammanfatta hennes reaktion.
Nu är jag aptrött och skall sova, hoppas bara att de dj-la grannindustrierna kan få sina kilometer med rör att vara mindre astmatiska i natt....

salta bad och svartsjuka

Det är inte så lätt när alla bara bryr sig om bebisen. Iaf inte när man tidigare varit minst och bebisens mamma hör till dem som tagit sig tid att leka mkt med en. Yngsta kusinen var lite svartsjuk men samtidigt var det spännande med en så liten bebis.
Vi var och badade H badade fötterna.Det var tydligen en konstig men intressant upplevelse. Minsta kusinen blev lite frustrerad över att jag bar på bebis och inte badade; "men när skall den släppa?"

Mammalycka

Det är rätt kul att vara morsa... fast kanske inte när hon vill äta en gång i timmen (känns det som iaf) och vaknar av magont på natten. När hon ligger och gnyr och sprakar för att magen bråkar kan ju inte jag sova heller så det blir tidiga mornar och sena kvällar, idag somnade både hon och jag under bilresan. et var sambon som körde får jag väl tillägga för att det inte skall låta för illa.
Hon kan lysa som en liten sol när hon blir riktigt glad nu, finns några saker som hon tycker är vansinnigt underhållande och dem kör man i repris gång på gång för att få se det underbara leendet. Smälter är vad man gör... och så "pratar" hon av bara den nu. Verkar nästan vara nya ljud varje dag och hon drägllar och prtar så det bubblar ur munnen. Gulligt med en liten rabiesbebis!
Fast dj-lar vad envis hon är! När hon låg på mage imorse kämpade hon för att få upp benen under sig men då orkade hon inte hålla upp framändan så hon landade på näsan... på så sätt kan hon "ploga" sig fram en liten bit och på rygg så ligger hon och vrider sig i smyg. Blir jättearg efter ett tag när hon inte får ordning på alla hörn av sig. Har en känsla att jag kommer att få springa mkt efter den damen!

Forza Ferrari

Har beställt ett pytteitet Ferariplagg åt dottern. Aldeles för dyrt naturligtvis men rätt spännande. Gick vansinigt snabbt att få det också. Tog i lite och köpte för 9-12 mån så fast det är litet är det stort jämfört med henne. Fast sedan kan hon klä upp sig när hon tittar på F1 ihop med far sin.
Mitt tangenbord håller på att bryta ihop, misstänker at det har blivit lite för mkt smulor och annat i det. Får inte med alla bokstver om jag skriver snabbt så antingen får jag vara noga och se att varje bokstav finns med eller så gå tillbaka och rätta annars blir det rätt kryptiskt. Jobbigt att skriva nått längre då.

riddare och vägdårar

Har varit en sväng till västgötska Hova och bland annat kikat på deras riddarvecka (ungefär det enda som händer där på hela året). Kul att se folk aom klätt sig i medeltidsklädsel men slarvar med detaljerna. Som att ha blaffig klocka och örsnäcka till mobilen ihop med mantel och tunika. Tänkte egentligen ha kollat på tornerspel men det blev liksom inte av... kikade däremot på "riddarbyn" som mest var en marknad där de sålde lite av varje. Egentligen skall allt där ha medeltidsanknytning men det fuskas det en hel del med. Verkar gå fint så länge man sätter "riddar-" som prefix och kränger det hela iförd medeltidskostym. Fanns en del fint där med men det är jobbigt att gå på sånna ställen med barnvagn. Satsade på att klippa lite hälsenor och tänkte köra över "stadsvakten" eftersom deras trummande väckte barnet som äntligen sov men på det hela taget gick det fint. Iaf till jag bet sönder en tand.. Blir till att ringa tandläkaren och det kommer väl att kosta en del. Hoppas bara att lagningen går att fixa igen så jag inte behöver dra tanden. Deppar inte så mkt eftersom det inte gör ont utan mest är jobbigt då jag fick en rejält vass kant i käften av det hela.

Körde hem idag och det var kokhett och kryllade av husvagnar. Jag har inte kört så mkt de senaste månaderna men gjorde två timmar på raken. Märks att man är ringrostig så jag höll mig snällt bakom nästan alla vägsniglar fast herregud sicka dårar det finns. Två bilar kom bakifrån och blåste om karavanen framför. Den ene i en kurva med noll sikt och den andre på en raksträcka med möte....   Bara tur att det inte smällde! Senare möter vi en polisbil som kör om vid möte - och den var INTE på utryckning. Inte konstigt att polisen inte kan stävja folks idiotkörningar när de gör likadant själva.

Kom hem välbehållna trots både mig och mottrafikanterna och nu har man matat fiskar, tömt kattlåda och hittat ullöss på hoyorna...


öronproppar tack!

Detta är tortyr!
Nej, det är inte dottern som väsnas utan mina kära grannar industrierna. Pga driftstopp så facklar de upp gaserna (trevligare alternativ än att flyga i luften) och för att minska sotningen så tillsätte man vattenånga vid förbränningen. Det gör att det låter. Eller rättare sagt bullrar av bara h-vete! Nu har de hållit på sedan klockan fyra, eller egentligen började de tidigare) och skall enligt hemsidan fackla i tolv timmar tills de kan gå i drift igen.
Tänk er ljudet av ett flygplan som passerar rätt lågt över er - och tänk er sedan att det där väsande bullret aldrig passerar utan fortsätter i nio timmar i sträck och beräknas hålla på bra mkt längreså förstår ni att det är frågan om tortyr. Man undrar ju varför de inte har några vettiga alternativ till att väsnas så mkt? Förbränning utan vattenånga kanske? Misstänker att det mest handlar om att det är enklare att köra på med teknik fr 60-talet än att faktiskt hitta lösningar.
Som tur är sover dottern (även om det var lite värre att få henne att koppla av ikväl (tacka fan för det, jag ville också skrika!) Men jag får vara vaken ett tag till, förhoppningsvis blir man trött intill medvetslöshet så att man iaf kan sova lite trots grannarna.

smälta bort

30 grader varmt både ute och inne var ingen hit med liten bebis. Vi tillbringade dagen i skuggan och i soffan (efter att ha ordnat lite tvärdrag) och försökte få i oss vätska. H sov och jag läste ut "giftträdets bibel". I den här hettan orkar jag inte blogga några böcker så tre lästa böcker väntar på sin tur. Fast jag tvivlar på att någon gråter av saknad över det.
Idag var det lite svalare på morgonen, fast lagom till att vi vågat oss ut i verkligheten kom solen fram och jag var en mycket svettig person som återvände hem. H hade det något svalare eftersom hon bara åkte vagn och inte behövde knuffa sagda vagn (lastad med matinköpen) uppför backarna hem i stekande sol... Hon sov dessutom gott större delen av torgrundan och vaknade inte ens för att kräva mat. Värmen tar hårt och den enda som har någon energi är hunden och sköldpaddan. Sistnämnda njuter av värme och utevistelse. Knatar omkrin i sin panikgjorda betesbur och käkar gräs och försöker med jämna mellanrum gå rätt igenom buren. Han vägrar inse att det där med att om huvudet kommer igenom kommer också kroppen igenom möjligtvis gäller katter, inte skäldpaddor (som ju har en helt annan kroppsform). Appropå katter så verkar katten mest tillbringa sina dagar ute, kommer in och käkar eller kräver lite kelande när det ena eller andra börjar kännas akut. Blir dessutom lite sårvård eftersom han tydligen varit i slagsmål igen...
Men sammanfattningsvis så kan man säga att vi alla smälter bort. Men nu går L på semester så kanske kan vi ta oss någon annan stans för att bli kokta. har inte spikat några semesterplaner ännu men lite turism skall man väl klara trots tvåmånadersbebis som har nog med att studera saker som mammas galet blommiga sommarskjorta eller lampan i taket.

Värmeslag

Jag brukar hävda att det inte är förenligt med den mänskliga naturen att vara nöjd någon längre stund i taget. Följdaktligen är jag nu trött på sommarvärme efter två dagar... Måste det vara SÅ varmt? Var lite lagom i torsdags tyckte jag.
Igår bestämde jag mig för att vara badgäst, tog barn och hund och begav mig till mormor. Den resan blev ett större äventyr eftersom jag först råkade få för mig att bussen gick en timme tidigare än vad den gjorde. Vi fick trösta oss med en improviserad picknick på närmsta gräsmatta. Sedan råkade jag ut för ännu en av dessa chaufförer som fått sitt körkort i cornflakespaketet. Gasa på! Oj! Kom det en kurva? Då får vi tvärnita, svänga och sedan gasa på igen... åksjuk och arg som ett bi gick jag av - åtskilliga meter efter hållplatsen eftersom chauffören totalt missat att vi skulle av. Grrrr! Fast sedan blev jag lite mer harmonisk när vi fick fika och trevligt sällskap. Gammelmormor  barnvaktade sitt barnbarnsbarn (med bravur!) medan jag och hunden tog en sväng till vattnet,  öste båten, badade och lapade lite sol. Kan säga att jag fick nog av sol den dagen och var nära att bränna mig. tur att man blivit gammal och förståndig nog att gå in i skuggan nån gång. Har ju liksom inte haft tid att sitta i solen och grunda iår...
Hämtades av sambon på kvällen så jag slapp fler åksjuketurer med buss den dagen.
Idag har vi varit runt och kikat på espressomaskin. Säkert ett klurigt drag på en varm sommardag? Var mkt folk i affärerna trots värmen tyckte jag... fast varför tro att man är ensam om att vara galen nog att slösa soldagar på shopping? Köpte ingen espressomaskin men det var nog mest för att den vi fastnade för inte fanns på lager. Vi fick besinna oss och fundera lite till på saken.

RSS 2.0