sötare kan ingen vara..


fem veckor och full av upptäckarlusta. Tultar iväg på äventyr med en rejäl dos kaxighet. Att fota syskonskaran är inte det lättaste

härligt med sommar


Tre ankdamer myser i skuggan

Klematisen är sambo med rosenbusken

och poolen är framme

fredagsmys...

Poolens vattenstånd  har säkert stigit till tjugo cm vid det här laget, termometern påstår att det skall vara tjugo grader i vattnet men det känns rätt kallt.... eller svalt o skönt beroene på hur kokt man hunnit bli... sambon o barnet har rotat fram badleksakerna vi köpt på rea när det inte var säsong o jag är sugen på att köpa sånna där käcka flytfåtöljer som yfronten bloggat om här så snart ser man väl inte vattenytan för allt som kan vara kul att ha.
Nu har jag kokat lite färskpotatis o så har vi slängt på en fläskfilé (svensk gris) på grillen och den skall få sällskap av majskolvar, nämnda potatis samt kryddsmör med vitlök o persilja... snålvattnet rinner!
skulle säkert suttit fint med lite rödvin till men jag kan inte påstå att jag saknar det så väldigt under min torrläggning den här gången heller... 
Inför kvällen har jag köpt en rejäl påse godis -med asistans från barnet. Om sambon rynkar näsan o påstår att det är äckliga sorter så får han väl vara utan. Dessutom blev det en liten vattenmelon som vi kan nagga på till efterrätt
(Fortsätter det så här blir jag så fet att jag inte behöver några flytleksaker)

sommar!

plötsligt blev det sommar! Hurra... frånsett att mina ben svullnar i värmen o det är inte kul med stödstrumpor i högsommarvärmen.
Nu har vi iaf monterat ihop poolen o börjat fylla den... det tar tid! Nu är vi uppe i ca åtta centimeter men barnet älskar det o skulle inte lämna den godvilligt om det inte vore för att man behöver äta o kissa. Följdaktligen står minst en förälder i poolen nästan jämt nu för tiden. Jag har fått tillfällig permision från det uppdraget men funderar faktiskt på att knalla ner o lägga mig raklång.. det blir ju nått slags premiärdopp som kompensation för att jag aldrig tog med badkläder till Falkenberg.

Drottningen vänder blad

En dag förirrar sig den engelska drottningen in på en bokbuss som står parkerad utanför Buckingham palace. Hennes taktkänsla säger henne att det vore oartigt att gå därifrån utan att låna en bok och även om hon inte riktigt gillade den hon lånat så lånar hon en annan när hon återligen besöker bussen för att lämna den första. Plötsligt har majestätet fångats av läsningens mysterier, hon snudd på försummar sina plikter för att få läsro och gör folk förvirrade genom att vilja diskutera böcker istället för det traditionella kallpratet... Det nya intresset uppskattas inte fullt ut av omgivningen och leder till en del förveklingar.

Det är ingen tjock bok Allan Bennet har skrivit men det är en rätt rolig historia om vilken inverkan läsningen kan ha på folks liv.


Det lömska nätet

Jag gillar Helene Turstens deckare. Göteborgsmiljön, persongalleriet.. och det gör att jag kan förlåta vissa svackor. Tyckte nog att den här boken var bland de svagare. Är det en trend att deckarförattare en bit in i serien tröttnar på att få till deckarintreigen och hellre koncentrerar sig på huvudpersonernas liv och leverne? Irene Huss gillar inte sin nya chef, maken trivs inte på jobbet och modern trivs inte med livet.

Ett eldhärjat hus vid korsvägen skall rivas och i ruinerna hittas liket efter en man inmurat vid skorsten. När han identifieras visar han sig ha kopplingar till ett äldre mord som aldrig fick sin lösning.Samtidigt hittas två tonårsflickor mördade och kropparna har misshandlats svårt. Den gemensamma nämnaren för flickorna är chatkontakter på nätet, en tredje flicka är väldigt nära att föras bort och det brådskar att ringa in mördaren innan fler drabbas.

Rätt ok men lite hafsigt och spretigt tyckte jag nog eller är det bara mitt övergriniga jag som slår igenom?


Falkenberg

igår åkte vi med jobbet till falkenberg, vi stackare som inte har sommarlov altså... Precis rätt dag att göra det på eftersom vädret var strålande och det enda jag ångrar är at jag inte tog med baddräkten (fast då hade jag kanske legat kvar ännu?)
Lunch på laxbutiken så jag har fyllt på mina omega3-depåer och så ett studiebesök vid Grimetton på eftermiddagen. Väldigt lyckad dag kändes det som och jag var nöjd men trött när jag väl tagit mig hem...
Blev ättikssur på kvällen eftersom telefonlinjen lagt av igen... det betyder att inget fungerar och jag blir dessutom helt internetabstinent... Håll en tumme för att problemet är löst tills jag kommer hem.

Midsommar...

OK... så här är det.
I julas låg hela familjen mer eller mindre däckad i en sällsynt giftig förkylning.
I påskas hade barnet vattkoppor o började så smått bli presentabel på långfredagen.
Inatt började hon hosta och var allmänt igenslemmad och som krona på verket kräktes hon av det framemot fem på morgonen... Nu är hon varm och hostig men pigg.
Om det här fortsätter kan vi lika gärna stryka alla helgdagarna på en gång.

Men vi har iaf ätit sommarmat, prinskorv till barnet o sill till oss. Egenodlad gräslök i mängder men jordgubbarna bytte vi mot en vattenmelon (betalar inte vad som helst för jordgubbar...) Barnet fick lite firande på dagis igår så vi fuskar och har reducerat det hela till blomplockning igår.


Jag har annars en tradition av att midsommarens höjdpunkt är att sitta i regn på en sten vid vattnet och filosofera över livet pimplandes cider så det här är ju riktigt livat firande


Grebbestad

Är med jobbet i Grebbestad. Har fått fantastiskt god mat o haft det rätt trevligt men stoltast är jag över att jag klarat mig en hel natt utan barnet. Det har jag inte prövat på de senaste tre åren så jag är nöjd med att överlevt.
Konstaterade att "allt är öppet" var en stark överdrift vad gällde nöjeslivet... Men klipporna stod där de brukar o ica hade öppet till 22 så jag fick en kvällsglass (gick att pressa i sig det när man motionerat ner det mesta av räkfrossan något)
Blev dock lite fel i planeringen när jag vaknade klockan sex imorse o inte kunde somna om. rummet var för ljust o bilarna för många men jag fick äta salta pinnar o läsa och med lite tur skall jag klara mig fram till frukost om  minuter...
Fast nu längtar jag efter min lilla skrott...

Hej bokkonsument

enkät från Helena på Bokhora

Senast köpta inbundna bok: minns faktiskt inte, det blev några inbundna från ett reabord men de har hamnat djupt nere i "att-läsa"-högen
Senast köpta pocketbok: Iron Kissed av Patricia Briggs.
Favoritgenre: varulvar o vampyrer är jag svag för
Ultimata längden på en bok: Ar den bra får den gärna vara rejält tjock så den inte tar slut för fort...
Favoritbokhandel: Nu blir det nästan bara adlibris eller bokus men det är med av ekonomisk nödvändighet.
Favoritbibliotek: Jag är en otrogen djäkel o lånar i tre olika komuner...
Favoritplats att läsa (i hemmet): soffan eller sängen (toan är en bubblare för där kan man ibland få sitta ifred oupptäckt i flera minuter... obekvämt dock)
Favoritplats att läsa (utanför hemmet): På mormors brygga
Fem författare du alltid köper i inbundet format: Blir ju nästan inga numer... Jonas Gardell  iaf..
Bästa lässnackset:
hallonmumrikar o salta grodor
Bästa läsdrycken: Kaffe...
Bästa bakgrundsljudet vid läsning: tystnad eller sånt som är lätt att "koppla bort"
När på dygnet läser du helst? Kväll o natt... gärna långt efter att jag borde ha sovit
Bästa bakfylleläsningen: Stora fina bokstäver o behändig handling...
Bästa kollektivtrafikläsningen: blir för åksjuk


avslutning

Idag var det avslutning för eleverna på skolan, utomhus o "det har aldrig regnat på avslutningen hitills" Nehej tänkte pesemisten... o mycket riktigt så blev det gott om paraplyer under cermonin fast både elever o personal härdade ut bra (om än tryckande under tak och varandras paraplyn för att slippa bli genomlöta... Trevligt men lite vemodigt.
Det blev väldigt lugnt på skolan sedan... förutom lärarna då *s*
Personalen blev bjuden på smörgåstårta sedan, förstår inte varför man promt äter för mycket när man håller på? Alla gick in i boaorms-koma verkade det som men med lite kaffe på maten så kunde arbetsdagen slutföras.
Köpte jordgubar på hemvägen o hann reda upp mina mellanhavande med "mitt" bibliotek. Dottern hade tagit tillbaka de flesta av böckerna ur lämnas-högen o gömt dem väl men som tur var gick det bra att låna om. Råkade få med mig lite egen läsning också men med lite tur kan man låna om dem snart o få dem på sommarlån. (för jag har ju absolut inget på jobbet jag vill läsa.. nej då... bara en liiiiiiten hög som knappt välter)

Bestämde mig för att åka hem o hämta barnet till fots... dålig timing visade det sig. Hon hade klämt sig och var väldigt ledsen och för skadad för att gå en enda meter av hemvägen (en klämd finger gör faktiskt att man inte kan gå... iaf om man är tre..) Så jag var tämligen genomsvettig när vi kom hem... Som tur är så har svullnaden lagt sig redan o hon är sitt glada jag igen men jag får inte titta under plåstret ännu. Skönt att vi är lediga imorgon o kan ta det lugnt förutom nått enstaka ärende...
Sambon har sommarfest med jobbet idag så dottern o jag har festat på grillade kycklingben o potatissallad (fast den spottade hon ut) samt jordgubbar till efterrätt .


stolt mor

vi fick fyra små oäktingar här lagom till kristi himmelsfärd, jag hoppas verkligen att vi skall hitta bra hem till dem.


två dagar kvar...

två dagar kvar innan elevera har slutat... sedan är det till att jobba på ett öde bibliotek. Vi har en del att sortera in kan jag säga... vore skönt om den här dj-la förkylningen kunde ge sig fast jag går ängå omkring o är trött men nöjd.

Fast en rejäl sovmorgon skulle inte sitta fel.

o förresten har sambon börjat snörvla med, det var riktigt giftiga baciller den här omgången


host,snörvel...

jag har jobbat idag... fast frisk är jag nog inte för jag hostar, nyser o snorar rätt bra så emellanåt känns det som sjuknärvaro. Tänkte klara av resten av veckan o sedan bryta ihop i lugn o ro. kan säga att jag känner mig behövd just nu. Allt skall lämnas inför sommaren o så här välbesökt har jag inte varit sedan elevdatorn i biblioteket sattes ur spel för ett par veckor sedan. (nej, det var inte jag som mixtrade med den)
Hönsen verkar inte bry sig om att de blivit änkor, så länge mat serveras är de nöjda... Hoppas en av alla nio konstaterade tuppkycklingar kan visa sig vara en snäll tupp som har vett på att visa damerna var godiset finns. Tandoori var inte en så omtänksam tupp... o dessutom en fegis Kanske därför han blev lömsk? frid över hans minne.

Nu skall jag sova snart så jag orkar svära över väckarklockan imorgon.


tuppgryta...

...blir det imorgon... tyvärr!
men man kan faktiskt inte ha en sjukilos tupp som inte går att lita på. Han gjorde ett utfall mot dottern (riktigt utfall med sporrarna först) bakifrån och eftersom det var andra gången det hände så fanns det ingen återvändo. Så synd att man inte kan tala förstånd med dem... det var en stilig tupp.
Nu skall jag grina lite till för det var inte roligt.

textförfattare...

jag nämnde igår att jag är svag för att lyssna på musik med texter som säger något. Surfade runt på youtube och blev sentimental...
Den här mannen har jag ett par skivor med, dock hittade jag bara den här låten
en som egentligen fick in mig på det här med texter släppte bara en skiva o försvann helt ur rampljuset. Jag köpte den på kasset o spelade så flitigt att bandet gick av... Undrar förresten om JK Rowling har sett Jacob Hellman? Visst är det klara Harry Potter-vibbar?   >Ännu en man med innehållsrika texter är det här

Resa genom ensamheten

Jag har ju turen att känna kvinnan bakom yfronten (ja, ja.. den meningen låter liiite knepig) och även om vi ibland har väldigt skiljda smaker så är vi rörande överens om att det är trevligt med män (o kvinnor) som sjunger kluriga eller genomtänkta texter på svenska. Till exempel Eldkvarn.
frontmannen Plura Jonsson har debuterat som författare. Resa genom ensamheten: svart blogg och det ljuva livet är väl egentligen en samling av hans blogginlägg och några andra texter och har en form som emellanåt är väldigt jobbig att läsa. jag menar det är kul att läsa ett o annat blogginlägg med folk som lägger ut texten, svävar iväg, går i cirklar osv men det är rätt jobbigt att läsa flera på raken. Bitvis är det ändå intressant att läsa om livet som rockstjärna, arbetet med texter och en skivas framväxt blandat med matlagningsprat och familjehistoria. Men det är nog mest något för den redan frälste, iaf i det oredigerade skicket som det hela presenteras i nu. Men även om det tog ett par månader för mig att läsa klar (fick ta lite pauser som sagt) men eftersom jag är om inte frälst så iaf intresserad var det rätt trevlig läsning.
En del material ligger fortfarande på nätet såg jag, kika här.


Bland annat får man veta att det finns en rätt tragisk historia (om människor som sårar varandra) bakom en av mina eldkvarnfavoriter. Nämligen den här:


Sjöjungfrun

När skall jag lära mig att inte lägga tid på Camilla Läckberg? det finns så mycket roligare äatt läsa så det är lite kassa prioriteringar att ära hem hennes deckare från biblioteket. har redan innan haft svårt för att förstå vad som skall vara så fantastiskt med henne och nu börjar det gå lite väl mycket på tomgång. Deckargåtan i sjöjungfrun blir aldrig särskillt spännande. Läckberg vill hellre skriva relationsromaner verkar det som men hon vågar inte lämna deckarformen o då måste hon ha en mordgåta.... trådar tillbaka i tiden brukar allti funka... o taskig barndom... o personer som är något annat än omgivningen tar dem för... vi har läst det rätt många gånger förr. både i hennes böcker och i betydligt bättre hopkok.
var det inte den här som fick en riktigt magsur recension av Lotta Olsson som inte sågade bara boken utan även Läckberg jäms med fotknölarna?
Nåja, Camilla Läckberg är säkert en trevlig människa men jag är grundligt trött på hennes böcker. Ser n i mig överväga att läsa nån mer så påminn mig för sjutton att jag har bättre saker för mig.


Dumpa Matthew

Helen har råkat bli sin chefs älskarinna, det var inte alls meningen men nu har det pågått i fyra år. Efter ett gräl står han några dagar senare på hennes tröskel med packade väskor. han har lämnat sin fru och sina döttrar för att bo med Helen. Hon borde vara lycklig för det här är ju vad hon drömt om de här fyra åren men det är hon inte, hon är mest besvärad. När hon nu fått honom är hon inte så säker på att hon vill ha honom och måste på något sätt bli av med honom igen.
Som vanligt blir jag lite irriterad på folk som trasslar in sig för att de inte vågar säga som det är men Jane Fallons bok är rätt trevlig. Det är skönt att det inte bara handlar om att förverkliga sig själv genom att hitta den rätte eller att shoppa sig lycklig och att Helen faktiskt är på god väg att fylla fyrtio. Sedan var det kanske lite tunt på vissa ställen men jag har läst betydligt värre o förmodligen var det mest jag som var lite kinkig för jag har svalt betydligt värre än det här utan att blinka. Är lite nyfiken på att läsa nått mer av henne men det får bli när jag är på soligare humör.
Dumpa Matthew

ljusning?

idag har jag inte halsen full av taggtråd. Känns hoppfullt även om jag fortsätter hosta o snora... Tillbringar större delen av dagen på soffan iaf, dumt att ta ut sig för tidigt? *s*
Igår bestämde sig madam grå för att hon ville ruva. Har misstänkt att hon var på g för hon har purrat upp sig o gått o flöjtat men var inte helt säker på om det var hon som bäddat så fint i redet och täckt över alla äggen noga med dun innan hon gick därifrån men nu hoppas vi på att det blir små kantarellfötter framöver. ca 34 dygn ruvar de så nu är det ara att vänta... Håll tummarna!

förstagångsblommare

Hoyasamlingen är rätt eftersatt nu, den gillade inte riktigt att här är så många soliga fönster så det har blivit en hel del solskadeade blad bland annat...
Extra kul är det då att hitta en förstagångsblommare, precis brevid mig i soffan har jag kunnat studera blomman från pedunkel till knopp och nu utslagen. trevligt att inte allt står o tjuvblommar i fönstren här...
Det är iaf Hoya Verticillata 8albomarginata) som gjort mig den äran. Fina benvita blommor som luktar söt honung o så starkt att jag känner det genom förkylningen..
hade varit kul med en bild men jag har fortfarande inte listat ut var laddaren till kamerabatteriet tagit vägen...

vampyrfritt

så där ja... nu lär jag inte besväras av vampyrer... Käkade nästan en halv rå vitlöksklyfta förut. Ett mått på hur förkylt igengrodd jag är var att det inte ens smakade illa. Lär för övrig få vara ifred för sambon med... *s*  Men halsen känns faktiskt lite bättre efteråt så jag tror att vitlök plus tupplur var en bra kombination. Hoppas att det ger sig godvilligt för jag är inte sugen på ännu en halsfluss. beordrade inköp av nyponsoppa som backup ifall halsen slår tillbaka.
Barnet verkar *pepar peppar..* piggare idag
Enda fördelen med halsont är att man kan frossa i glass men jag avstår nog det privilegiet mot att slippa taggtrådshinder i halsen...
Appropå vampyrer är jag sugen på att göra en adlibrisbeställning. Skulle ju göra en efter tentan men nu har jag ju faktiskt inte gjort någon tenta så då kan jag inte få belöningen. Får hitta på någon annan ursäkt... Dessutom måste väl pengarna gå till kastrering av katterna. Måste få iväg svarta innan hon också kommer hem med magen i vädret, blir svårt nog att hitta hem till de fyra sötnosana som hennes syster levererade. (foton på ulltusaarna kommer när vittrorna lämnar tillbaka kameraladdaren). Håll tummar o tår att jag hittar bra hem åt minst två av dem.

talliban!

jag har tallibaner i mitt kök... men de lever farligt för dottern  käkar upp dem. Iaf bitvis o lämnar sedan små bananbitar här o där... Vet inte hur banan blev taliban men nån idé är det för tomat heter talimat...

min tur...

barnet kan hålla sig piggt kortare stunder även utan doping.. får se det som ett framsteg. Istället rasar jag ihop i en hög. trodde det skulle gå att vila bort men det känns mer o mer i hals och öron... tjoho... mina planer på att jobba imorgon brakade ihop o jag tror jag skall bo under täcket så får sambon vara hemma o ta hand om barnet (o mig med på samma gång *s*)

det bidde ingenting...

sorry Åsa, du har hållit tummarna i onödan, jag kom aldrig iväg på tenta.. v
ar så mosig i huvudet efter söndagen o natten så jag sköt raskt upp tentan till omtentamen i augusti. Har nog fått en släng av barnets baciller för jag mår inte helt strålande nu heller trots att jag inte företagit mig nått mer avancerat än att ta barnet till vårdcentralen..
öeoninflammation men ingen antiviotika i det här läget, håll tummarna för att det läker ut själv är ni snälla, ju förr desto bättre.


RSS 2.0