Kitty goes to Washington

Det två av Carrie Vaugans serie om den radiopratande varulven Kitty. Här kallas hon för att vittna vid en hearing om hur samhället skall förhålla sig till varulvar o vampyrer som en ralitet och inte något som enbart finns i legender.Tyvärr för Kitty är senator Duke ansvarit gör utfrågningarna, han ser varulvar som tillhörigt djävulen och förlorar sig i svavelosande utläggningar om ondska när ämnet kommer på tal. Han är fast besluten att visa upp henne som ett ondskefullt monster.
Kitty dras genast in i kretsen kring den lokala vampyrchefen och träffar dessutom på en riktigt sexig "shapeshifter" (vad sjutton kan man hitta för smidig svensk översättning. Hamnskiftare men det blir för tungrot o gammaldags...) som introducerar henne till deras del av Washington men snart hamnar hon ordentligt i hetluften.
Gillar den här varulsvsserien även om det inte är favoriten. Skall bli spännande med del tre för att se hur sjutton det hela skall utveckla sig..

söndagsnöje?

Sambon glömde det där att man skal vara försiktig när man jobbar med knivar... Han arbetade inte på egen hand men däremot fick han ett jack i benet. Inte allt för otäckt men jag tejpde ihop det så gott jag kunde o beodrade att vi skulle försöka få nån läkare att sy ihop det eftersom det kändes tryggare. Iväg i bilen med barn o sambo, hunden in i huset men hönsen fick gå lösa för det fanns det inte tid för att rangera med.
Åkte till närmsta akut - som visst var under nedläggning så de var ingen akutmottagning längre. eller hur det nu var? egentligen hade de ingen där som kunde sy ihop det men de skakade fram en iaf (gulliga människor!) o efter en dryg timma kunde vi åka hem igen med hoplappad sambo. Fyra stygn fick han men läkaren tyckte att jag gjort ett bra jobb med ihoptejpningen så nu kan jag vara mallig ett tag över det.
Igår fick jag jaga optiker o idag läkare... som tur var var läkaren mer serviceminded....
Förresten har sambon limmat ihop mina glasögon. Funkar bra så här långt men jag får nog se till att hitta nån back-up.
Åt kräftor på kvällen, tyvärr var de inget vidare goda. smakade mest segt, torrt och dyigt.

Baggen verkar iaf ha klarat flyten fint. Han kom fram ihop med damerna o jag fick till o med klia honom lite. Framför allt har de hållt sig på insidan av staketet så här långt.


ikväll

tänker vi äta sånna här, så det så!

utökning...

Först tänkte jag skriva tillökning men konstaterade att det är ju i förhoppning om tillökning som vi gör en utökning... Igår hämtade vi hem en bagge till våra damer. Vet inte om de blev så imponerade av slyngeln men de tyckte nog det var trevligt med ett får till så han får gå med dem o han tycker att de luktar rätt spännande... 
Tanken var väl att jag skulle ha hunnit klippa damerna först men det har inte varit väder för det, i det här ösregnet som envisas med att dyka upp behöver de ha sin ull tycker jag... 
Här är underverket

och här är hela gänget


skit...

Ullared igår o hittade många saker jag behövde o en del jag inte hade vetat att jag behövde... plånboken blev magrare men det var kul (inte så föraskat mkt folk heller vilket var en bonus)
Idag vaknade jag när jag skulle ta på mig glasögonen hittar jag dem inte... De återfanns i två delar. En skalm hade brutits av o fästet var för knäckt för att man skulle kunna sätta tillbaks den igen. Sur o arg en stor del av dagen. Ingen lust att köpa nya glasögon just nu, möjligtvis linser igen men nu blev det lite halvakut. Sambon gjorde en tjusig anordning med resårband så jag iaf kunde se min omgivning o vi tog även en sväng förbi en optiker. En trevig människa bakom disken började fundera över hur man kunde lösa det hela o frågade kollegan... Kollegan borde slå upp "serviceminded" för det begreppet kände hon inte tilll.. Hennes hjälpsamma förslag var att jag skulle beställa nya skalmar där jag köpt mina glasögon... känns ju som jag skulle ha gått dit med en gång om det var vad jag ville göra?
Nu gör sambon ett försök att limma ihop det hela till nått som gör att jag åtminstonne kan köra bil i veckan o se något mindre galen ut än med glasögonen i en resår runt skallen...

o för att kröna denna underbara dag; barnet har fått feber... pax för att inte VABa på måndag!

ät-räkor...

dottern innnan läggdags igår efteryste plötsligt "ät-räkor"... tog ett tag att koppla att barnet var en smua suget på kräftor. Hon var med när jag köpte två paket frysta att ha till senare. Bev ingen kräftskiva på tisdagskvälen men det var inte utan att man var sugen. SÅ charmigt med de där egna uttrycken som dyker upp. Borde skriva upp alla lustigheter hon käcker ur sig i en bok så man kan mobba henne om några år.

Hur?

hur sjutton skall jag lyckas hålla mig vaken nu då? Redan sömnig och jag vi se tru blood från början ju... spela in kanske men när skall det bli av att jag ser det då??

obegripligheter

Det är SVÅRT att blogga när tangentbordet på bärbara ger upp mer o mer...  Backstegstangenten är borta o L sitter löst, å sitter på sniskan o det är mystiska smulor under ett gäng andra.... o JA jag har försökt dammsuga o göra rent men förmodligen måste allt plockas bort för bra resultat... o tro mig, plocka bort tangenterna på datorn är INTE nått man gör så treåringen ser att det kan göras. SÅ kul vill vi inte ha.

förberedelser..

sakta, sakta börjar jag så smått begripa att det nog BLIR en bebis (om allt fortsätter att gå bra, det är inte alls så självklart för mig som det var förra gången) och med nedräkningen på tio veckor kvar har botendenserna bivit påtåagligare än plötsliga behov av att göra hemgjorda köttbullar och i helgen har jag börjat sortera avlagda kläder. Har fortfarande inte kommit fram till de pyttigaste storlekarna men det är svårt att fatta att H varit SÅ liten... Besökte en av biblioteksfilialerna på jobborten o r¨ånade dem på nyare gravid/föda litteratur. Kändes inte som något nytt under solen men jag inser att det börjar bli dags att verkligen ÖVA andning osv om det skall bli av. Var ju annars en sak jag trodde att jag tänkte göra bättre nu men det är sjuttio dagar kvar om bebisen håller tiden så det är väl till att ta en intensivkurs.
Får tvinga sambon att släpa fram o smörja upp underredet till barnvagnen snart tror jag... och spjälsängen. Vem vet, den här bebisen kanske kommer att använda den mer än fyra timmar sammanlagt?

Trött...

Fy så trött jag är idag!
Igår var det ett evigt bök o stök imagen och det verkar fortsätta idag... dessutom känner jag att jag närmar mig flodhäststadiet med total otymplighet. Lägg till halsbränna o värk i revbenen så prickar vi av ännu några punkter... Joy of pregnancy!

trattrubel

Vad var det jag sa? Hålla katten i tratten i tio dagar var omöjligt... idag kom jag hem o möttes av en katt med tratt o en katt utan... trattskrället låg avskrapat o den andra katten såg avundsjuk. Bägge katterna ville ut men nån måtta med hur mkt man frångår djursjukhusets order får det vara hälsade jag. Den andra katten fick slippa tratt ett tag hon med o äta i lugn o ro (annars är just maten ett område när tratten är användbar. om man placerar sig rätt kan man blockera hela matskålen med tratten o få allt själv...) Dock var hon väldigt intresserad av att slicka på såret så tratten åkte på igen. Än så länge ser bägge såren fina ut iaf. Fast ingen kan beskylla damerna för att hålla sig i relativ stillhet som de borde.Fast nu har trattkatten däckat i liftkorgen till dockvagnen och andra katten myser i dotterns minfåtölj. Kommer inte ihåg hur fort det brukar vara läkt?

Katt i tratt...

Damerna var riktigt pigga efter operationen. Bägge gick omkring utan större problem hemma o den ena hoppade upp på matbordet för att kolla om vi glömt nått ätbart där...(har man svultit i flera timmar är man lagom desperat) men om trattarna tyccker de INTE... Minst tio dagar i tratt beordrar djursjukhuset... får se om trattarna håller för det?

rörig start...

Började dagen med att svärande halvvaken montera ihop katternas resebur. Hade monterat isär den för den behövde skuras ur innan de kunde åka i den (kan ha NÅTT att göra med att ankorna åkt i den innnan?) och eftersom den inte torkat monterade jag inte ihop den igår. Gissa om man ångrar den under tidspress?
Fick till slut ihop det och ätit frukost. Hungriga katter (ingen mat sedan gårdagskvällen, dvs halvt ihjälsvultna) blev förvånat inskuffade. Lillkatten blev rätt förvånad över att INTE få följa med o barnet hade nog velat förlja med till djurdoktorn men gav sig när hon insåg att jag skulle till jobbet sedan. Iväg for vi med protesterande katter och laddad GPS... Till Borås gick det på autopilot men sedan var det en hel del snirklande för att hitta fram. Något senare än avtalat kom vi fram o levererade katterna. Enda gnisslet var väl att de tyckte att jag skulle hämta dem klockan sex men då blev jag sur och sa att det kunde jag ju fått veta tidigare eftersom jag inte ville vänta kvar i två timmar men det löste sig faktiskt utan blodsspillan. Känner mig rätt elak som lämnade dem där o hoppas att de inte skall må allt för dåligt efter.
Snirklade tillbaka till jobbet o parkerade. Möttes av en man i neongula arbetskläder som tyckte att jag inte skulle stå på parkerngen utan på skolgården för de skulle måla nya fina steck för parkeringsrutorna... Samtlig personal hade jagats ut för att flytta bilar så det såg lite lustigt ut. Speciellt med bakgrund av skylten som säger att motortrafik är förbjuden mellan 7 och 17..

kan du säga shibbolet?

Som väntat med Marjaneh Bakthiari så handlar det om kulturkrockar. Många gånger blir det rätt dråliga skrattspeglar men här kan jag känna att det emellanåt blir för mycket.
I centrum står familjen Abassi där fadern gärna vill se sin familj som ett exempel på att invandrare kan lyckas att anpassa sig till svenska normer o seder och nå framgång utanför kebabställen men kanske är inte assimileringen så total som han önskat? Hans mor lever i en värld av minnen som kretsar kring den andre sonen, den hon förlorade i hemlandet. Frun har aldrig lyckats behärska svenska språket och äldsta dottern brinner för att åka till Iran och göra ett projekt som kan ge skolarbetet en sjuss. Yngsta dottern vill inte dit för allt i världen men när de ändå får åka blir resan kanske inte vad de väntade sig.
Det finns gott om bifigurer som tecknas med vänlig men vass penna. Min favorit är nog Sanna, en forskare som gjort karriär utan att ha en aning om vad hon egentligen sysslar med.När föreläsningsanteckningarna är borta försöker hon först fejka sjukdom o när inte det räddar henne från att hålla föredraget står hon o stammar osammanhängande utan att minnas särskilt mycket om det hon borde sagt.


Tillbaka i selen...

Så där.. då var semestern oundvikligen över, slut och förbi.... fick mjukstart med en halvdag i måndags och en extra semesterdag igår (dagis hade stängt nämligen) Men idag var det dagis för dotera och jobb heeeeeeeela dagen för mig. Förutom lite obekväm bebisgymnastik har dagen gått bra, hann få undan en hel del som skulle fixas och sedan är det bara imorgon kvar för fredag är jag ledig... Hepp!
Kul att se folk igen o skönt att slippa dimpa ner när kaoset är som störst som jag gjorde förra året.

Appropå kaos tillbringades gårdagen till stor del på IKEA. Dottern toknöjd eftersom hon fick äta köttbullar där och modern rätt nöjd med att shoppa struntsaker o spana på prylar att köpa när köket är färdigfixat. De hade börjat sälja rätt mkt roliga bakgrejor tex... Kom hem med lite fina kartonger så nu skall jag försöka få nått slags ordning i föråden.


Grattis!

Allt är inte deppigt o vemodigt.
Idag säger vi ett rungande grattis till Yfronten som sedan igår är en gift kvinna. (Det var väl sjutton att ni skulle hinna före oss - vi har ju bara pratat om det i snart sju år)

Nattfåk

Jag hade lite problem med att komma in i handlingen eftersom jag i nuläget skyggar för allt som rör hot mot barn elelr familjer och med sånna hormonbetingade svårigheter blir den bitvis riktigt otäck...
Familjen Westin har flyttat från Stockholm till Öland och gården Åludden. Ett ställe med rejäla renoveringsbehov och en gedigen historia. Bland annat sägs det att de döda besöker gården varje julnatt. jag tycker annars väldigt mycket om Johan Theorins sätt att blanda det övernaturliga med det vardagliga men här får jag rysningar av att äldsta flickan vaknar på nätterna och säger att någon är där...

vemod

Semestern går mot sitt slut.... tre av fyra kattungar har flyttat hemifrån och som om inte det räcker så blir jag vemodig den här tiden eftersom alla minnen av mammas sista veckor på sjukhuset dyker upp till ytan

utflykt

igår åkte vi på utflykt. Föst käkade vi lunch på indisk resturang inne i stan. Har lyckats få käka indiskt två gånger på semestern så jag får väl vara nöjd.. Barnet åt som om det gällde livet o jag med men sambon hade fått lite väl stark lunch så han var kanske inte lika nöjd med tillvaron. Sedan åkte vi ut till saltholmen o insåg att bilen borde stannat i stan.. tog ett bra tag att bli av med den kan jag säga.. Var liksom inte bara vi som ville ut i skärgården i det fina vädret. Så var det dags för båttur till Brännö. Åkte till ena sidan o tog en promenad tvärs över ön... Lagom klurigt tilltag när man är så graavid att man måste stanna o pusta stup io kvarten men det var trevligt iaf. Släpade med oss badkläder men det blev inget dopp där av diverse anledningar. så blev det båt tillbaka, leta upp bilen o åka hem. trevlig utflykt o barnet däckade direkt i bilen...¨

RSS 2.0