nyårsnojja?

Känns som det kan bli ett lite avslaget nyårsfirande... även om humöret har bättras på sedan imorse är vi fortfarande trötta och förkylda. Fick iaf gett mig ut och handlat en magnumflaska pommac så att man har lite bubbel att skåla in nya året i. Blir rostbiff och potatisgratäng (med mängder av vitlök) till nyårsmiddag med så det kanske höjer humöret? Nåja, det har varit ett rätt bra och händelserikt år. Kan ju inte klaga på händelserikheten de senaste fyra åren heller men allt har ju inte varit av godo direkt. Nästa år lär ju bli spännande antingen man vill eller inte. Undra vad man gett sig in på egentligen? *hjälp!*
Kikat lite på årshoroskop nu, alla lovar ett strålande karriärår för stenbockar... Hmmm skulle väl vara en karriär som mamma då? Lär ju inte vara SÅ många jobberbjudande som man snubblar över annars?
Har varit ute och fotat lite snöbilder idag, skulle gått ut något tidigare när det var bättre ljus men det är lätt att vara efterklok...
Tänker inte age några förhastade nyårslöften iår heller men hoppas på ett gott slut och ett gott nytt år. (bacillerna kanske vill fira någon annanstans efter vitlöken?).

Färdig

Är så trött så jag inte vet vad jag heter men kunde ändå inte sova imorse. Tror att jag gått på envishet sista veckan bara för att inte sluta mitt vikariat med att bli sjuk. Nu är jag snorig och har ont i halsen och är inte ens hungrig (vilken är sensationellt eftersom jag haft aptit för två de senaste månaderna). Blir ingen nyårsfest men just nu känns det nästan bara skönt eftersom jag inte vet hur jag skulle orka vara trevlig. Förmodligen inte Lasse heller som fortfarande är hostig och trött och mest går och svär över telefonen han köpt, sa till försäljaren att han inte ville ha en med vitt men fick ändå det. Kan hålla med om att det inte var det snyggaste jag sett men eftersom jag är van vid min telefon så är jag härdad. Tycker att min mobil är ful och inte håller laddningen så länge som jag vill och dessutom så vägrar den skriva vad jag vill skriva när jag skall skicka sms...
Blir nog en underbar nyårsafton med två förkylda surkart i var sin ringhörna?

mer snö!

Det kom rätt rejält med snö igår, satt på jobbet och såg hur det blev rejäla flingor som föll tätt och folk kom in mer eller mindre översnöade... och i natt har det komit ännu mer snö. Ser jättevackert ut! Har nog inte tid att gå och jobba idag, måste ut och fota lite snöbilder ju! Vem vet hur länge det får ligga kvar? Vill inte att allt det här slaskar ihop och blir moddigt för att sedan frysa på, det lär visserligen bli glatt då men inte som jag vill ha det.
Sista jobbdagen i år och sista på vikariatet. Vet ju att jag iaf får göra små gästspel nästa år så det känns inte så panikartat.. Det motigaste är väl att behöva tampas med arbetsförmedlingen igen. Bläh!

Snö

Det beryktade snökaoset är här nu... och visst blåser det av bara h-vete men snön virvlar så beskedligt så jag ser  bort till grannen utan problem. Kommer kanske att svära mer över vädret sedan när det är dags att gå ner till jobbet? Nåja, bara två arbetsdagar kvar. Känns lite knäppt faktiskt men jag tog med mig kakor igår som en liten muta så får vi se om det hjälper.
Har varit ett himla liv på bebisen i natt, förut har jag inte känt den när jag har vaknat till på natten (men det kan ju vara den sm väckt mig) men nu är det high life där inne, man undrar lite vad det är på g. Hickmaraton eller diskodansi?
Köpte en del bebiskläder på rea igår. Känns lite fyndigare att betala halva priset när man inte har en aning om storlek´eller något. blir förbannad på hur uppdelat i tjej och killkläder det är redan i kläder för tvåmånadersbebisar... Undviker pluttinuttiga rosa saker och har bla skaffat byxor med bilaplikation på. Går alldelses utmärkt ocavsett om det är en han eller hon på G. Lär ju alltid vara någon som kommer med rosa klänningar i present om det blir en tjej så det ordnar sig säkert med kläder...
Nu är det nog dags att börja gå till jobbet. Blir spännande att se om jag kommer fram eller om jag blåser bort på vägen.

Skräcklista

En lista på lite ryslig läsning. Ett par är inte helt solklara på listan men jag tycker ändå att det krävs lite demoninslag.


Ajvide Lindqvist, John          Låt den rätte komma in

Ajvide Lindqvist, John          Hanteringen av odöda

Gran, Sara                           Kom närmare

King, Stephen                      Carrie
King, Stephen                      Det
King, Stephen                      Jurtjyrkogården
Koontz, Dean                        Nattens ögon

Rice, Anne                           En vampyrs bekännelse

Rice, Anne                           Mumien

Schwarz, Åsa                      Och fjättra Lillith i kedjor

Strieber, Whitley                  Varulvarna


morgonseg

Jag undrar när jag skall lära mig hur det hänger ihop? Är man uppe halva natten så BLIR man en väldigt trött person morgonen därpå när klockan ringer... Stackars lilla mig!
När jag gjort den här arbetsdagen är det bara två dagar kvar på vikariatet... jag som tyckte att jag hade en evighetslång anställning när jag började... ;-) Nåja, lär iaf ha lite jobb med att sortera upp pappershögarna så att det går att lämna tillbaka rumet i ett presentabelt skick.. Undrar vad det mer är jag måste knyta ihop för att kunna lämna över utan att skämmas? Trpr inte det är så många lösa trådar kvar, bara att par boklådor att plocka ihop. Dä känns det verkligen som jag slutar där jag började .
Känns som jag håller på att bli förkyld. Det har jag ingen lust med alls!! Behöver inte någon som bor i min hals, räcker så bra med en ailien i magen....

måndag fast tisdag...

Klar måndagskänsla idag när man skulle kravla sig iväg till jobbet. Skönt däremot att det är tisdag så veckan blir lite kortare, helgen tog slut för fort känns det som. Visserligen var vi och tittade iaffärer igår så man får skylla sig själv att man är knäckt.... Höll på att bli överkörd av en man utanför elgiganten som (stående på övergångsställe, om än med sliten och flagig färg) först backade och sedan börjar köra frammåt - uppenbarligen utan att kolla frammåt först. Han får väl ställa sig och biljucka någon annan stans istället? Blev så arg så jag var tvungen att tröstshoppa sedan. Dock inte på elgiganten..
Så idag gör det lite ont i plånboken... men jag är glad iaf!
Skulle ju egentligen inte handla men jag gjorde ett bra fynd i en affär och blev köpgalen i en annan plus att vi fick handlat en cd-hylla på IKEA, det köpet har bara krävt två års betänketid så nu får den djävalaremig vara det vi behövde. Var dessutom och tittade runt på soffor men det mesta var antingen fult eller dyrt eller varför inte fula, dyra OCH obekväma? Skall kolla nere hos den lokale möbelhandlaren sedan med, den kedjan verkade ha några tänkvärda alternativ... Frågan är om man behöver en soffa? Tja, jag börjar tröttna på att inte få plats att ligga raklång någon annanstans än i sängen eller på golvet. Nåja, skall bara titta så det är ingen fara ;-)

när katten blir gammal....

Det märks att katten inte är någon ungdom längre... Har har lite av struttig gubbe över sig emellanåt och idag kommer det lite vitt från ovan och då ville han vara innekatt. Hans hårdhjärtade matte hivade ut honom och sa att om du nu ville gå ut så går du ut en sväng. Kan ju konstatera av spåren att han bara gått nedför trappan och vänt (möjligtvis ända till närmsta buske för att kissa) Hunden däremot blir lite som en omvänd dalmrtiner när han ligger mitt i snöfallet och får fler och fler vita fläckar... Skall ropa in honom till frukost nu så han får tina upp.
Katten har inte heller visat minsta tendens att välta granen i år. Något som han plikttroget utförde de första tre åren av sitt liv för att sedan hålla dig till att riva ner pyntet som hamnat längst ned. I år ligger han under den och mediterar och tänker på skogen... Fast julklappssnörena gick inte att motstå, där fick jag lite fart på gubben *s*

tjuvtitt för en månad sedan

tjuvtitt för en månad sedan

Det är en månad sedan ultraljudet nu, spännande att man faktiskt kan se så mycket som man kan även om det är betydligt suddigare än de där häftiga 3D bilderna vissa får se (rena proträttfotona). Deppar lite för det här skulle ju mamma varit med om! Är så mycket som jag ville fråga henne om och nu får jag aldrig chansen. I början av graviditeten drömde jag faktiskt att hon gjorde ett ultraljud på mig så även om folk har gått bort är de aldrig riktigt försvunna så länge man bär med dem i sitt hjärta. Just den drömmen var väldigt mycket tröst och jag har en bestämd känsla av att hon skulle ha blivit en riktig hönsmormor om hon hade fått vara med.


sovmorgon

Sovmorgon håller på att få en lite annan betydelse tror jag. Idag fick jag sova ända till halv nio minsan.... Sedan var det omöjligt att sova mer. Hungrig och kissig och förkyld och det hjälpte inte att åtgärda de akuta problemen och sedan försöka somna om.
Nåja. Får väl se det som en chans att hinna göra någonting. Orken verkar tryta rätt fort just nu annars... Hinner ändå med ett och annat när jag är ledig och kan jobba undan i min egen takt. Blir värre när man först varit och jobbat och sedan skall ta itu med hemjobb. Tror att jag skall göra nått så upphetsande som att beta av räkningshögen idag. Otroligt dålig timing att få en rejäl bunt som skall betalas till 1/1, det känns inte som det blir så mycket av decemberlönen kvar att fröjda för direkt. Sedan är det klart att man märker plötsligt vilka föreningar man kom på att man behövde under året Svenska hoyasällskapet och nordiska ciklidsällskapet vill gärna ha sina pengar ett år till och eftersom jag gärna vill ha deras medlemstidningar så betalar jag glatt och struntar i hur töntigt det är *s*
Kom ner och fann att katten uppskattade att julklaparna var utdelade - nu fick han ju plats att ligga under granen bland julockar och tomtar. Skulle haft kameran där men var inte tillräckligt snabb.
Måste förresten fundera på vad det skall bli för blixt till kameran nu, hade skrivit upp det på önskelistan men fick en scanner istället så då får jag ut och shoppa ( när man nu får pengar igen?) Tänker strunta i alla reor som börjar redan idag och möjligtvis ta ett varv imorgon. Känns inte som en blixt till kameran är den utlimata reavaran direkt så det kan man jaga senare med. Köpa kläder är ju inte så mycket att satsa på med tanke på att jag sväller på alla breddar i det här skicket men man kanske kan gå och nypa lite försynt i obegripligt små storlekar?

åldersnojja och julkula

Brukar inte bekymmra mig så mycket över att jag blir äldre men ibland känns det lite jobbigt. Tror mest att det är att man saknar den där totala hängivenheten som julen kunde framkalla förut när man var liten. Det var ju ett tag sedan nu... Sedan det att inte ha några föräldrar i livet gör väl att man känner av förgängligheten lite extra.... Speciellt eftersom första barnet har börjat sprattla runt och göra sig påmint i magen... Försöker liksom greppa att så här års nästa år är vi en familj om allt går som det skall. Det går liksom inte in i skallen... Har ju tagit mig över tjugo veckor att fatta att det verkligen ÄR en bebis där inne så man behöver väl minst litka lång tid för att begripa att den skall ut med... (kanske bäst att inte fundera fullt så noga på  HUR det kommer att kännas när den skall ut just nu)
Folk har inte riktigt vågat fråga om man är gravid eller bara ovanligt fet men nu verkar det ju som om det snart är tydligt hur det är ställt. Sambon tog kort när vi klädde granen igår och det var bara att konstatera att jag låg inne med en fin julkula redan innan julbordets fröjder. Tycker ju själv att magen är ENORM nu mot vad den varit innan men det är kul att se att det faktiskt är synligt för andra med nu. Och större skall den bli är det ju meningen vilket också är svårt att förstå. Det är chockartat att inse att det är någon annan som bestämmer (jodå, det har den redan börjat med... man får inte äta vad man vill och man får bara röra sig på sätt som inte är obekvämt för bebisen för annars får man igen). Är väl bara att börja vänja sig vid sitt nya liv som slav.
Var delvis därför som jag kände att det var oerhört skönt att fira jul på tu man hand. Det här är kanske den sista chansen till en lugn jul som vi får på ett bra tag och för min del lär det ju vara defenetivt slut på att stå i centrum, födelsedag elller ej...
Så vi har mest slappat i soffan, käkat och slappat igen *S* Har ätit julmat så magen är ännu större (och bebisen kickar i protest över hur trångt det blev) och ändå lär vi kunna äta rester ett  par dagar framöver.. Öppnat paket och  på det hela taget haft det trevligt. Kaffe på sängen blev det sock inte eftersom jag var klarvaken redan halv åtta och inte orkade ligga kvar i sängen längre (har fått en underlig dyngsryttm nu) men i övrigt full uppassning på morgonen (när jag väl väckt sambon altså *s*). Haft julklappsutdelning med och jag fick en ny scanner som jag ville ha, den skall också kunna scanna in negativ så om jag inte får jobba i vår kanske jag kan lyckas rädda lite gamla kort + att jag kan scanna in ultraljudsbilderna innan jag viker dem på något olämpligt ställe, spiller kaffe på dem elller förstör dem på annat sätt.  Lasse köpte också ett playstation 2 till hela familjen (betyder förmodligen att han köpte det till sig själv men inte vill erkänna det? *s*) Så nu har vi försökt spela något lånat boxningsspel och jag har ingen aning om vad jag gör så jag bara trycker och chansar   :-)


julförberedelser och ängladrömmar

Dan före dan!
Håller just på med slutspurten av skinkkokandet! Så är det bara att griljera kvar innan man kan ta det lungt och invänta julafton och paketen *S*
Har på det hela taget haft en vansinnigt effektiv dag. Städat klart huset (med hjälp från sambon då). Lagt in sill, pyntat granen (blev fint!)  och fått upp delar av tomtearmen....
Det blev lite änglar också men det mesta av samlingen får stanna i sina kartonger i år. Känns inte som om jag har något bra ställe att plocka upp hela härskaran på, skulle vara vitrinen då men då måste ju glasen som står där inne packas ned först. Får väl ta och gå igenom allt någon dag. Tills vidare blir det mest årets nyförvärv som får stå framme och så åker de ner i lådan efter jul. Har några som får vara framme året om men skulle jag se allihopa hela tiden skulle jag tröttna på dem.
Hittade annars en väldigt fin serie änglar i år. Märket kallas "willow" tror jag, det finns väl nio stycken eller så och varje ängel står för ett tema. Köpte en som kelar med en katt men vill nog ha resten med. De är gjutna men om jag fattade det rätt så är förebilden täljda så de är lite speciella.
Sedan har jag haft mormor och moster här på fika, brukar ju bli på födelsedagen annars men med åren märker man att folk har inte tid med en så här års, när man var liten så dök släkten plliktskyldigast upp men nu är det inte SÅ noga längre... (Fick iaf provsmakat kakbaket och min mysko fruktkaka som ingen annan verkar förstå tjusningen med.) Lasse får stå för uppvaktningen på egen hand och jag har hintat att kaffe på sängen vore önskvärt. Det tror jag inte att jag har fått sedan mamma dog så det kunde ju vara trevligt att bli bortskämd lite. Har inte gåt ti barndom nog för att smygklämma på paketen (ännu) men jag har kikat lite extra *s* Får klämma lite på sambon istället kanske? ;-)

semester!

äntligen ledig!
Det var ovanligt lungt på bussen på de sista hållplatserna men det är allt bra mysigt med stammisar som kommer med "mutor" vi fick bullar av några och så varsin julklapp av en annan. Gulliga är de (nästan allihopa) men det skall ändå blli skönt att vara lite stationär ett tag. De här sena kvällsturerna gör att man kommer hem och är för trött för att orka gå och lägga sig.
Som grädde på moset var det strömavbrott när jag kom hem så det var bara att leta upp närmsta ficklampa (det blev cykellyset) och så jaga rätt på mobil och nummer till elleverantören... Hade varit betydligt mer hysterisk om jag inte visste att jag kunde ta det lungt imorgon och dessutom var ju vädret så milt att man klarar sig ett tag utan sådana finesser som värme...
De fick sparkat igång det hela efter en och en halv timme (lite svårt att blogga annars kanske) och man hann märka hur mycket som går på ström. Bara hoppas att akvarierna och dess invånare klarar sig utan några men.
Nu skall jag sätta mig och jäsa i soffhörnet ett tag tills jag orkar gå och lägga mig.
Imorgon skall jag städa undan det värsta och leta efter julgransfoten. Den är på rymmen sedan vi flyttade. Någonstans måste den ju hamnat, jag VET att jag höll i den vid flytten men har ingen aning om var den hamnade sedan.


Nedräkning

Nu är det bara en dag kvar att jobba innan jul för min del... Sista bokbussturen på det här vikariatet (sedan finns väl alltid chans/risk att man får ut och kuska buss igen om man råka nysa på ordinarie personal så de blir förkylda *s* ) Skall bli väldigt skönt att vara ledig ett par dagar nu. Sedan är det bara mellandagarna kvar att jobba på det här vicket...
Ser INTE fram emot att behöva traska till arbetsförmedlingen igen. Det intressanta är att de påstår att de skall hjälpa mig  med mitt arbetssökande när det inte har en aning om vad mitt arbete innebär och oftast inte ens kan stava till bibliotekarie. Har av erfarenhet lärt mig att man skall hänga dem över axeln så de inte skriver in nått i handlingsplanen som är åt helvete... Man vill ju att det skall ha något med verkligheten att göra... Kan verkligen inte fatta varför de skall behandla en som skit och värskt smitaren för att man blivit utan regelbundet jobb. De borde ju för h-vete se att jag har försörjt mig  i fem år på det här sättet. Jag vill ju hellre jobba än att ha a-kassa men med tanke på att det sällan lönar sig att timjobba istället för att få ersättning så undrar man ju. Nu akall det tydligen inte räcka med sex månader för att få upp a-kassan igen heller. Hur tänker de då?  Vad finns det då för motivation att hora omkring på suspekta vikariat och slita ut sig utan nått tack?
Tur iaf att jag har jobbat på trevligt ställe nu så man inte känner sig så dj-la utnyttjad.
Kan ju säga att jag kommer att bli förbannad om de inte vill ändra min a-kassa så att jag får ersättning för heltid nu. Detta med deltidsersättning är fullständigt frustrerande i kombination med timvikariat...
Bläh! Gnäll, gnäll, gnäll...
Det är iaf en vecka kvar tills jag är ute i kylan igen. Nu skall jag snart ha semester och det är dags att fira jul!

TRÖTT!

Fy katten vad trött jag är! Fast det är väl själlvförvållat... Har inte orkat varken blogga eller göra något som är värt att blogga om. Skall bara jobba två dagar till den här veckan och är sedan ledig. Då blir det väl storstädning så man törs släppa in julen. Eller iaf så man får plats med lite julpynt... Har börjat småstäda lite men det behövs nog lite punktinsatser.
I helgen var vi och bakade hos Susanne och Marcus. Himla trevligt och lussebullarna blev rejält lyckade. Knäcken blev en aning för lös kanske men fullt ätbar! Nu skall jag bara ställa mig och baka kakor någon dag men med tanke på att jag åker bokbuss både idag och imorgon blir det sena kvällar och inga kakbak. Det hinns väl med det med.. Har i princip bunkrat upp allt i julmatsväg som behövs (nåja, behövs och behövs) så jag känner mig rätt så nöjd. Blir väl en lugn jul och vi får hoppas att lasse tillfrisknar från förkylningen och att jag slipper undan. Vore annars typiskt att fira jul nedbäddad i soffan.. Det har jag minsan gjort förr!  Men tanke på att jag gick förkyld fem veckor i sträck i höstas så tycker jag att jag kan få slippa.
Konstigt vinterväder... När det väl frös till och till och med kom lite snö så börjar det genast töa och regna för att frysa på igen, har ingen lust alls att ge mig ut och pröva väglaget och undrar hur alevägarna ser ut. Där blir det gärna snorhalt på slingriga skogsvägar... *brr*

äntligen

dags att ta igen sig lite... skall försöka slappa lite imorgon och eventuellt gå och simma.... Borde städa lite men det får bli med betoning på lite. Nu är jag inställd på att vara LEDIG för en gångs skull. Är fortfarande rätt mör efter gårdagens dubbla bokbussturer.

Lucia

Har skymtat ett par Lucior idag  men inte sett något "ordentligt tågande... Fast det var två små tjejer som kom och sjöng "lusse lelle" för oss när vi var ute med bussen på kvällen.
Är så trött att jag kanppt vet vad jag heter! På grund av att folk gått och blivit sjuka så har jag åkt både morgon och kvällsturen med bokbussen. Lite mör blir man av det kan jag säga! Ser verkligen fram mot att vara ledig på torsdag. Den som försöker norpa den dagen från mig kommer jag att bita!

Hatmail

Nu har jag skrivit ett irriterat mail till AdLibris kundtjänst... Har klagat på dem förut för att de levererat så mycket senare  än vad de utlovat. det är skillnad på fyra dagar och åtta... (plus helg) . Den här gången beställde jag på lördag, fick orderbekräftelse där de skrev en leveranstid på tre dagar. Efter tre dagar hade de inte ens fått iväg paketet till postterminalen... på fredag kväll fick jag koll på att paketet kommit till utlämningsstället och fick ut det med hjälp av kollinumret. Avin kom på måndag (med en lapp som uppmanade mig att hämta mitt paket snarast för de hade platsbrist!). Lite irriterad blev man ju eftersom jag tyckte att det var väl segt och så kom den resterande boken i ordern idag... eller det trodde jag för de puckona hade skickat fel bok! Jag fick ett ex till av en som de skickat i föregående order men på fakturas stod det rätt boktitel. Så nu har jag försökt att inte skriva riktigt lika grinigt mail som jag känner mig...
Till saken hör att jag fick fri frakt på den här ordern som en muta för att ge dem en ny chans trots att de schabblat med mina leveranser förut. Gissa om jag är motiverad att beställa från dem nått mer?


helgnöjen

När man tycker att man har lite fritid kan man åka tur och retur Stockholm för en natt hos tjocka släkten (sambons släkt, inte min) Det blir väldigt mycket bilåkning av det... Idag var det dessutom riktigt skitväder att köra i. Regn och snöslask om vart annat och gråtist under alla mil. Tur vad det dels att Lasses syster var med i bilen och kunde bidra till att hålla oss vakan och dels att vi belönade oss med ett stopp i Gränna. Nu har jag lagt upp ett lager av plolkagrisar så jag skall klara mig. Tyvärr råkade jag köpa fel sorts lakrissmak så dem sår jag försöka lura på besökare (någon som känner sig manad?) Hittade en korg med sekunda polkaprodukter för två kronor styck och fick  därmed med mig en kollektion av klubbor. Efter provsmakning misstänker jag att de glömt någon essens i den satsen för de smakade inte som de brukar (och andra var tvärfula så de åkte nog i korgen av den anledningen). Kul att vara vuxen och kunna köpa hur mycket godis man vill och köpa när man vill... Att jag sedan tydligen är vuxen nog att inte smälla i mig allt på en gång är väl bara att se som en bonus... De grisarna kanske har ett liv efter jul?
Nu har vi iaf fått matat katten och ta ett avkopplande bad (inbegrep inte katten) så nu skall jag krascha på soffan ett tag innan jag orkar lägga mig.

knäppt

Eller vad skall man annars kalla det faktum att jag just nu håller på att göra saffransbullar fast jag är trött och borde sova? Man får sina ryck tydligen... Hoppas nu att de blir goda så det är värt slitet!

RSS 2.0