slaveri...

Blir bara mer o mer förbannad på reglerna för a-kassa...  Hur i hvete skall jag kunna få vettigt betalt om jag inte har rätt att tacka nej till skambud? Jag har pluggat i åtskilliga år, tagit en magisterexamen o skaffat mig över 200000 i studiskulder, jag har jobbat i sex år och har således erfarenhet utöver utbildningen o ÄNDÅ skall jag vehöva ta en usel lön?

kulturfyra om romanfigurer

Veckans kulturfyra!
1. Vilken litterära figur skulle du vilja vara? Från film eller litteratur, eller serietidningen eller från musik eller opera. Var som helst ifrån.

2. Finns det någon romanfigur - eller filmfigur eller seriefigur - du tycker är lik dig?

3. Finns det någon bok som fångar dig så när du läser den att du känner saknad när du läst klart boken. Som en värld du vill vara kvar i?

4. Finns det någon författare du skulle vilja tillbringa en hel dag tillsammans med? Vem i så fall?

1. Det brukar växla, har ingen sån där ständig favorit...
2. Ior? O så Sally Santesson då... den ultimata rollmodellen för en bibliotekarie ;-)
3. Oh ja! Det händer ganska ofta o det är väl delvis därför man läser?
4.men vilka hopplösa frågor, jag kan ju inte bara välja ETT alternativ på nån.
  Dorothy Parker visserligen död men man skulle vilja uppleva hennes rappa repliker live (å andra sidan hade hon förmodligen skrämt slag på mig o supit mig under bordet på två glas), Barbro Alving är jag nyfiken på det verkar ha varit en klok kvinna, Jonas Gardell (se där inte bara döda poeters sällskap) men jag skulle bara bli rysligt blyg


bokstaven L

I Malins bokutmaning gäller det att nämna en titel och författare på den aktuella bokstaven, om man vill får man även nämna en litterär karaktär. Denna vecka är det Bokstaven L som gäller.

Liftarens guide till galaxen (adams) - måste ju bara nämnas eftersom den betytt en hel del för mig både när det gäller hans humor och ordvändningar. Sedan hittar man då o då folk med samma referenser så man kan sitta vid ett krogbord o tycka att den fulle engelsmannen mitt emot är jättetrevlig för att han säger sig vara "from a small planet near betelguse"
Selma Lagerlöf för att hon tillhör de klassiker jag läst med behållning även under tvångsläsning och för att jag också vill ha ett grönt bibliotek och en koppardiskbänk ;) (iaf när jag var elva).
Lovis - Ronjas mamma.. man kan säkert analysera kvinnorollen ett par varv men jag förknippar henne med trygghet.

kulturfyra om böcker o läsning

Veckans kulturfyra 

1. Vilken bok läser du just nu?

2. Vilken bok ligger på tur?

3. Vilket är ditt favorit-te?

4. Vad tycker du om hösten, som årstid?

1.Pinsamt nog så läser jag ingenting just nu, läste ut en rätt usel nyss (enda behållningen var att jag lärde mig några ekivoka engelska glosor) o har inte kommit igång igen..
2. Har burit hem "vi, de drunknade"  (carsten jensen)från biblioteket så det får nog bli den nu.
3. just nu är det mkt söders höjder-varianter... fast egentligen är jag mer inne på kaffe.
4. jag gillar den överlag, vackra färger o en viss tjusning i att sitta inne o mysa även om mörker o ruskväder inte är så kul alltid.


kräftskiva, snor o nervositet

Fantastiskt trevlig kräftskiva i lördags. Barnet var i sitt esse. tjöt av förtjusning att kräftorna hade klooooooooooooor! klo är ett av de roligare nya orden hon har lagt sig till med En annan av hennes favoriter är skål så hon skålade rundligt med allt o alla runt bordet tills den ömma modern fann sig nödsakad att påpeka att "på dagis skålar man inte" fö annar svete sjutton vad de kommer att tro om oss? ;-)
Jag blev dyngförkyld dagen efter o nyser och snörvlar med en hals som kliar. Stackars, stackars mig!
o så är jag nervös, jag kanske får jobb men först är det väl lönetjaffs som gäller (jag vet ju var min smärtgräns ligger, kan inte sälja mig hur billigt som helst) o jag har haft telefonkonferans med morbror A för att bolla om min uppfattning om vettig lön stämmer med verkligheten. Inte lätt att tänka jobb när man varit borta i två år.. hur i h-vete skall detta gå?   


Ällingarna växer

Hunden är en mycket engagerad barnvakt


De små växer äter och går på promenad med mamma...


ibland är det riktigt bråttom

o ibland kan man ta det lite lungt

resten av fjäderfäna är som vanligt ALLTID hungriga

less o ratad

Tänkte skriva ännu ett inlägg om hur trist det är att ingen kallar en till intervju fast man sittar där emd fina meriter.... Minst tre tjänster de senaste månaderna som jag borde ha fått (om ni frågar mig altså) men nu skall jag iaf få komma på intervju... ett vikarieat.. på halvtid... tror ni att de svimmar när jag säger att jag vill ha 24000 (som heltidslön)? 

Kulturfyra om mode och bloggar

Hänger inte riktigt med alla utmaningarna, men nu tänkte jag iaf bli klar med kulturfyran innan nästa kommer.
1. Modeveckan pågår. Vad betyder mode för dig?

2. Modebloggar är kanske de som gått bäst ur ekonomisk synvinkel, om man kikar på den svenska bloggosfären. Har du hittat någon modeblogg du tycker är bra?

3. Skulle du vilja försörja dig på att blogga?

4. Vad ger bloggandet dig? Eller med andra ord: Varför bloggar du?

1. Jag är rätt ointresserad - och snål... mina kläder skall inte kosta fyrsiffriga belopp... inte per plagg iaf.
2. Nej, jag kan få lite tips på barnkläder i en del bloggar jag läser....
3. vissa dagar låter det lockande men samtidigt  blir det ju ett tvång att blogga då
4. nått slags ventil skulle jag säga. Tanken var från början att skriva om böcker men det blir mer vardagspladder av det hela. 


bokstaven T

Malins bokutmaning går vidare med bokstaven T. det gäller att nämna en bok o en författare som börjar på bokstaven och om man vill även en litterär karaktär.

Kerstin Thorvall - När man skjuter arbetare var en sån där bok där jag verkligen led med huvudpersonen. Dessutom har jag en liten barnbok om hur barn blir till som hon också har illustrerat .
Twilight - Jag är fast i Stephanie Meyers vampyrträsk... fast än jag irriterar mig på att det är fjantigt och vissa saker är så platt skildrade slukar jag böckerna o skriker efter mer. Nu skall jag bara ha tag i sista delen med...
litterär karaktäk kommer jag inte på just nu. ..

inskolning

Barnet håller på att skolas in på NYA dagis, gångavstånd ist för tjugofem minuters bilresa enkel väg... bara det är en stor skillnad Hitills går det bra och idag skall hon provvila där...  det löjliga är att jag inte får så mkt gjort nu för att jag inte riktigt kan sluta vakta telefonen - ifall de ringer för att hon är ledsen... 
Hönsmamma det är vad man är 

Nu MÅSTE jag kravla mig iväg o städa i källaren... där hör jag  telefonen om den ringer. Sotarmästaren skall hit o kolla på instalationen av pannan så då skall han ju  komma fram. Är det någon som vet vad de kikar på vid en sån inspektion förresten?

bokstaven K

Malins bokutmaning rullar vidare. jag ligger lite efter men här kommer mina svar till bokstaven K

King - både stephen King (som satte outplånliga intryck när jag läste honom i mellanstadiet) och laurie R King vars "russel"-serie jag älskar
Kärlek och uppror - en lyrikantologi av Widerberg och Artén, där har jag hittat många guldkorn i tonåren, känns som en perfekt inkörsport till lyrik.
Kay scarpetta - hur sjutton kan man få sin huvudperson att utveckas till en tråkig och stel kliche? Är det inte meningen att man skall gå åt andra hållet isf o få dem mer personliga. Cornvell har blivit astrist att läsa numer...

sicken knöl...

potatisen är det enda jag riktigt lyckats med iår.. gurkan är ok med men sällan i monsterstorlek


(o jag borde nog torkat av diskbänken igen innan jag fotade...)

Ällingarna

är toksöta!


TIO!

Tio små ällingar har hon fått Kajsa. Två ägg ligger kvar o ett fick jag städa bort för ällingen där hade inte klarat att ta sig ut. Hon skulle promt ha ut dem idag men det är ju så högt för små ällingar... de kom ut men inte tillbaka in så till slut föste jag in henne med hjälp av en trasmatta som jag sedan parerade hennes utfall med samtidigt som jag plockade upp alla ällingar o släppte dem till henne - kändes inte som någon av parterna var nöjd med det... Nu har jag satt kompostgaller runt bägge kärringarna så kan de inte slåss så lätt o förhoppningsvis släpar inte kajsa ut sina små nått mer idag. Hon var sur på mig när jag inte släppte ut dem ur rastgården men jag vill inte ha ut alla små kantarellfötterna under skatornas ögon ännu.
Skall försöka fota dem medan de fortfrande är så små o bedårande men naturligtvis är kamerabatteriet stendött när man behöver det.

det piiiiiiiiiper!

under Kajsa alltså. Hejja Holger, han körde inte med lösa skott som jag var lite orolig för. Hon väser varnande åt mig om jag kommer för nära men jag fick en skymt av ett ägg som håller på att spricka. Spännande! hoppas nu att det går vägen så jag får ett gäng kantarellfotade myskanksällingar som fnattar runt här. Gärna övervägande honor med så jag kan spara dem o ha gott om snigelätare här. Bör ju köpa in en ny hanne till dem bara men det tar vi när jag vet att jag har några ankor...
Idag har jag varit o stängt av vändningen på kläckaren. Undra just om det blir några pärlhöns? sambon hoppas nog på fiasko, han har hört dem i Borås djurpark o undrar vad jag skall med ojudet till. 

kulturfyra om 3D-bio och folkets hus

dags för en ny kulturfyra

1. Föredrar du att se film hemma eller på bio?

2. Kan bra 3D-teknik locka dig till biografen?

3. Har du sett någon film i 3D?

4. Folkets Hus är alltså först med att erbjuda den nya 3D-tekniken på en biograf. Vad betyder Folkets Hus för dig? Har du några minnen från något kulturevenemang du upplevt på Folkets hus?

1.Skulle gärna vilja svara bio men jag blir irriterad på att de alltid måste dra upp volymen av bara H-vete. hemma kan jag iaf reglera det själv.
2. Känns mer som en gimmick, vill jag se 3D är det väl lika bra att gå på teatern?
3. bara när TV-piraterna sände för åtskilliga år sedan o man köpte sånna där tjuuuuuuusiga pappglasögon med rött o grönt...
4. Är uppväxt utan folkets hus.. enda koplingen är väl att biblioteket ofta brukar ligga i folkets hus o då hamnar jag också där. 


Böcker, bokstaven A

Dags för en ny bokstav i Malins bokutmaning. Flera dagar sedan hon avslöjade att det var A som gällde den här gången men jag har behövt lite betänketid (samt att sambon menar att husrenovering skall prioteras före bloggande?)
Utmaningen är att nämna en bok OCH en författare på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om vi ska hänföras eller skrämmas bort. För er som vill finns också kategorin litterär karaktär att lägga till.
Douglas Adams - Självklart val eftersom läsningen av liftarens guide och allt annat jag kunde komma över betydde och betyder en hel del. jag älskar hans humor o sätt att vrida på språket... 
Allt för min syster (J Picault)- måste ju bara "härmas" här. En bok som lämnarhel del att tänka på. 
AArtur Dent - Huvudpersonen i Liftarens guide till galaxen!

djurpark igen

VIP-ade förbi en låååååååååång kö in till Borås djurpark idag, plötsligt kändes säsongskortet som en riktigt bra investering.  H uppskattade verkligen att titta på alla djuren. Märks att hon blivit större o fattar på ett annat sätt vad det är frågan om. Favoriterna just nu är tiger och så bondgårdsdjuren.... o så HÄSTARNA då (jag har lyckats väldigt bra med min indoktrinering.
Trevlig dag förutom alla getingar, alla rökare som inte ser nått fel i att röka mitt i folkmassan (jag håller på att hosta ut lungorna, tål verkligen inte cigarettrök efter att jag var gravid med H) o så irritationen över alla puckade barn o vuxna på barnens zoo. Fattar inte att de inte kan ha en djurparkspersonal där som kan styra upp det när ungarna jagar runt efter de stackars djuren?
Som vanligt kan jag tänka mig att knycka med mig halva djurparken hem...  Pärlhönsen förde ett dj-la liv o sambon stirrade på mig "är det SÅNNA du har i kläckaren?" Jajjamensan, det är det men vi får ju se hur det går. har haft dåligt resultat på mina kläckningar utom med maranäggen där det blev full pott.

Giraffer är tydligen effektiva betesdjur - man kanske skulle gräva diken i gräsmattan o låta dem ta hand om klippningen?

lejon! 

vänerko

avrundat med lite grisklappning!

pladder

all motion i poolen gör en hungrig... jag har fått ett ryk o tycker plötsligt att det är kul att fixa mat... det har bara kännts som en trist nödvändighet under en väldigt lång period men nu är jag inspirerad igen. Lite jobbigt igår när jag fick ett ryck o gjorde rabarberpaj mitt i värmen - men vad gör man inte för att fjäska med så trevliga gäster som "svägerskan" med sambo. De var här o provbadade till dotterns stora förtjusning (och vår med). Pajen blev bra men fick ätas inne eftersom vi tröttnat på alla närgågna getingar som ville vara med o dela.
Men idag var det svalare så då har jag fixat nått slags kycklinggryta och börjat väva planer för att baka ett o annat om det skall ge sjutton i att vara bastu ute... surfar runt efter lite roliga recept. Har ju alla jag fick via efterlysningen i minigrisens blogg... (Måste ju in där allt som oftast o kika på hennes söta grisar!) Där finns ett par jag helt klart måste pröva... O så måste jag få testlaga ett par saker jag hittat i Jamie Olivers böcker....
Ankan ruvar plikttroget o nya har snart en bra hög med ägg i sitt rede... Har gett upp det där med att plocka undan äggen eftersom hon bara blev sur o la ägg ute under ankornas spång ner i utegården. Dumt ställe eftersom den fälls upp o blir lucka till natten. Tycker att hon börjar låta som om hon tänker lägga sig hon med så vi får se. Om en vecka ungefär kan man börja vänta på resultat av kajsas ansträgningar. Hoppas att det blir nån liten dunboll med kantarellfötter iaf.
Sitter ibland o försöker studera hönshjärnorna. Har minst två galande tuppar nu, grannarna måtte älska mig?Tandori är störst men en riktig fegis.Fast än så länge räcker det att vara stor, De små marangossarna flyttar raskt på sig om han anser att de borde det. Funderar på om jag skulle dela upp dem i två flockar eftersom brahmatuppen kan vara i största laget för de andra damerna... Då skulle man ju kunna smuggla in ett par höns till.
Har sett otroligt fina får på blocket... men då måste man ju ha en vettig hage iordning o iaf ett litet skjul så de lär ju få flytta till nån annan... Men vackra var de! Sambon vill inte ha får för han tycker att de är så gapiga... Jag tycker det är charmigt men man kanske ändrar sig när man hör det dag ut o dag in o inte bara när man semestrar hos fårägare några dygn. Men det var väldigt vackra djur... Sedan har vi ju också de fatastiskt söta Roslagsfåren som är i en väldigt behändig storlek... gissa varför det inte blir får här? Jag kan ju aldirg bestämma mig...
Och JA, jag kan samla på mig lite av varje om jag får chansen mn menageriet får växa lite försiktigt så man vet att man hinner med hela gänget.. Just nu drömmer jag om ett par grisar, några får o kanske getter? sedan finns det ju lite fler sorters fjäderfän att samla på sig.
sambon låter liksom lite mindre entusiastisk än vad jag gör när menageriet kommer på tal? Kanin slår han bak ut inför men han har faktiskt hjälpt mig att snickra ihop en enorm fågelbur till undelaten (som kommer att få torgskräck där inne..) Vilket var tur för jag hade väl fortfarande stått med två brädor o en förvånad min ännu... nu är det bara nätandet och monteringen kvar.  

Kulturfyran om TV-serier

dags för ännu en kulturfyra, den här gången handlar det om TV-serier.

1. Vilken TV-serie har du tyckt var mest nyskapande och varför?

2. Vilken TV-serie tycker du var mest slöseri med sändningstid?

3. Vilken TV-serie från förr skulle du helst vilja se nyproducerad?

4. Om du själv fick göra en TV-serie, vad skulle den handla om och vilken roll skulle du vilja ha?

1. Twin peaks var iaf väldigt viktig för mig när den kom,...
2. Det mesta i dokusåpaväg....
3. Inte nyproducerad - men det vore väl häftigt om Douglas Adams kunde återuppstå för att skriva lite vettiga manus?
4. Jag har jobbat på ett ställe där vi skojade om att vi nog var med i en dokusåpa utan att veta om det. Där fanns gott om intriger att klippa i snaskiga vinklar... jag skulle naturigtvis vara den sexiga bibliotekarien *s* mer seriöst skå borde väl JAG kunna få göra en programserie om böcker? Camilla Läckberg fick ju göra det för att hon skriver dem, jag kan skriva OM dem ;-)


mitt ungdomligaste jag?

Det måste ju vara mitt ungdomligaste jag som visar sig när jag shoppar på den där lilla systembutiken??? För varje gång jag varit där iår har jag fått visa leg när jag betalar. Efter som jag närmar mig 35 men stormsteg är det nog bara att ta det som en komplimang? Undra just hur frekvent jag måste besöka dem för att de skall LÄRA sig att jag har åldern inne?
Efter kattpassningsrunda, systembolag o svettig matshopping var det fantastiskt att komma hem o slänga sig i en inte alltför iskall pool. S o M hade kommit på besök för poolplask o grillning. De donerade en luftmadrass till samlingen av flytleksaker så nu kan man kajka runt utan att försöka blansera på en labil krokodil med pyspunka.
O barnet har simmat idag, nån slags kattsim men det skulle säkert hålla henne flytande om hon fick öva lite mer.duktig tös!

RSS 2.0