sött

Nu är nog våren här för snön töar bort och snödropparna tittar fram. Här och var ligger rejäla partier med blankis så att ta sig till brevlådan kan vara en utmaning. Jag har hivat ut lite akvariesand (gäller att ha resurser) för brevlådan måste skördas fortast möjligt (speciellt nu när det dimper ner diverse sticklingar i den - inte skall de frysa inte)
Gulligt tycker jag att det är när min mormor förmanar mig att ta det försiktigt så jag inte bryter benen av mig. vad kan man säga mer än "det samma"? fast hon är duktig och använder både broddar och käpp i det här väglaget.
Själv börjar jag bli så stel så jag behöver inga brutna ben tack, är foglossningen som spökar skulle jag tro så man får väl vara glad att ha klarat sig så här långt utan större problem. Det är ju faktiskt slutspurt, en månad kvar!

Lösningen?

Kikade på ad libris och hittade en ny bok som utlovar att den kan ge en social kompetens... tänk vilken enkel lösning på alla ens problem
Följande låter väl som en guldgruva?


- Få praktiska tips på hur du säger rättsaker vid rätt tillfällen?
- Veta hur du vänder pinsamma situationer till framgångar?
- Förbättra dina chanser till social framgång i arbetet, kärlekslivet och bland vännerna, genom övningar, exempel och expertintervjuer? Ja, då är detta boken för dig!


Läs resten på http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9146212256

fobiterapi?

Kunde också kallas fika med bebisar... Jag vet fortfarande inte riktigt vad man tar sig till med pyttebebisar men idag har jag haft två mörkhåriga små gossar i famnen. Det gick alldeles utmärkt speciellt som den ene mest sov och öppnade ett öga på sin höjd. Kan man få beställa en lugn bebis?
Efteråt så blev det en sväng för att titta på skötdynor och jag skaffade raskt en med barbaskön på, förmodligen totalt onödigt dyrt men det kan säkert muntra upp blöjbytena något.
Nu är jag totalt färdig iaf, även om jag inte gjort så mkt under dagen... Men bebisen är pigg och håller på att böka för att få mer plats (eller det är iaf min gissning på vad den sysslar med). Skulle tippa på att magmåttet kommer att ha ökat till nästa besök hos BM.

Vår?

Börjar verkligen längta efter vårväder och solsken och små söta tussilago nu... Förstår inte vad vi skulle med all snö som dröste ner i torsdags? Blä! 
Nu är det två plusgrader och mulet ute...  och inte har jag ställt om några klockor heller, blir till att hålla sig vid datorn för den har iaf automatiskt ställt fram en timme. (på våren ställer man FRAM trädgårdsmöblerna och på hösten TILLBAKA dem i förådet...)
och min stackars julros är alldeles översnöad nu igen? Undra om den kommer att slå ut eller om den ger upp?

Änglar och demoner

Nepp... Jag FÖRSTÅR verkligen inte varför Dan Brown blivit så poppis... Tyckte att DaVincikoden var småspännande men på det hela taget fånig. nu gav jag karln en chans till. Änglar och demoner skrevs före DaVinci koden men översattes efteråt (när de upptäckte hur mkt den sålde) och de första kapitlet är i princip samma i båda böckerna, symbolforskaren Robert Langdon väcks mitt i natten med anledning av att det skett ett mord som omges av symboler, i det här fallet kopplade till ett gammalt sällskap som Langdom forkat om. Gäsp! Det är liksom meningen att det skall bli spännande men jag tycker att det aldrig blir det, det ända är att efter att ha tragglat mig igenom inledningskapitlen så får textern nått slags flyt och spänningen kring vem som verkligen är skurken i historien räcker liksom inte till.
Han har verkligen haft manualen "spänningsroman typ a" när han skrivit sin text (i båda fallen) och personteckning och miljöskildringar är så platta att min stackars lärare i svenska från högstadietiden nog har sett otaliga exempel som överglänser dem.
Nu har jag konstaterat att Dan Browns fans får ha honom i fred i fortsättningen. Förresten, SJÄLVKLART har han stulit intrigen i DaVincikoden! Han verkar inte vara så mkt för att vara nydanande i övrigt heller och har nog mest haft tur med timingen.

klackarna i taket!

HURRA vad glad jag blev av besöket hos barnmorskan.  Det var inte helt lätt för henne heller att känna hur den låg men sedan hörde hon hjärtljuden längre ner än förut  och när hon kollade med ultraljud kunde hon säkert säga att det var huvudet nedåt. Duktig bebis! Den låg så långt ner dessutom så hopperligen ligger den kvar åt rätt håll.

vilda bebin

Undra vad det skall bli av det här barnet? Jag känner mig mer och mer som en valross, finns klara soffpotatisgener och just nu verkar det vara en bläckfisk med tanke på hur många ställen som den lyckas få magen att bukta ut på samtidigt...
För två timmar sedan var jag övertygad om att den låg kvar med huvudet uppåt men med tanke på den senadte jordbävningen som drabbade min mage är jag inte lika säker. Tur att BM skall kolla imorgon så man iaf får veta hur den ligger då. Den lilla illbattingen!
Har sjungit barnvisor för magen idag så det är väl därför som bebisen är sjövild. *s*

kommunikationsproblem

Jag har shoppat ny mobil! Egentligen så skulle vi ju bara kika på videokameror men nu hittade jag den telefonen jag bestämt mig för till vettigt pris så det blev köp fast än jag kommer att få äta havregrynsgröt resten av månaden känns det som. (Mars är ingen kul räkningsmånad i år)
Så gårdagskvällen och en del av dagen har gått åt till att överlista tekonlogin... Nu har jag fått till en uthärdlig ringsignal (nåja - liiiiiiiiiite irriterande skall de vara) och fått den sluta vibrera och låta när man knappar på den. Tangentljud är irriterande och behöver inte tillföras så jag känner mig riktigt nöjd när jag tämjt den så långt.
Återstår andra roliga saker att begripa sig på; hur man får igång MMS-funktionen (telias fel snarare än telefonens), tangentlåset och hur man snabbt kommer i och ur ett disktret läge med avstängd ringsignal är några... Plus att jag måste komma på hur man lägger över musiken i praktiken (vet hur det går till i teorin men har inte kommit så långt)
Förskingringskassan säger att jag anmäler nya inkomsten när jag begär föräldrarpenning... Men jag vill inte ha föräldrarpenning baserat på min inkomst NU utan på min heltidsanställning... Suck!

Förskingringskassan

Har irrat omkring på försäkringskassans hopplösa webbplats... om det finns någon relevant information så gömmer de den väl! Posetivt känns det dessutom att de verkligen var uppdaterade, de inkomstuppgifter de hade om mig var från 2001.. Heja! Det känns verkligen tryggt att de sociala skyddsnätet ser till att mskorna hålls täta och vårdade.
Skall blli spännande och se om jag lyckas få någon föräldrarpenning över huvud taget.... Suck!

pilatesboll?

Jag minns inte att jag svalt en pilatesboll? och vem f-n är det som blåst upp den i så fall? Börjar bli en smula obstinat känner jag för magen har en tillväxtperiod och kommer inte att gå att lura i några kläder snart i den här takten. Bara på en vecka har den ändras markant. Får hoppas att den lugnar ned sig något annar är jag blåvalsstor i slutet av april...
Tanken är att göra en gipsavgjutning av magen innan den exploderar... eller snarare innan det är dags att leverera bebisen men det kräver ju en del förberedelser och jag kände mig inte mogen för att kläs i plastfolie och smörjas in i vaselin för att få hela mig inkletad med gips. Projektet får vänta några dagar iaf men jag hoppas det blir av.
Trött på att alltid behöva ha koll på att det finns en toalett i närheten och på att behöva äta stup i kvarten och på att bli trött så fort man gjort minsta lilla. Är väl gravidkrämporna som kommer på rad nu och plötsligt förstod jag varför en kompis (kursare från BHS) hänvisade till de här veckorna som flodhästsadiet... Fast jag känner mig mer valrosslik tror jag.
Skall iaf aldrig mer göra hån av gravidgesten med att sätta handen i lorsryggen och pusta - nu vet jag precis varför man gör så och hur dj-la stel en rygg kan bli när den bara vill.
Bebisen verkar pigg och har hålligång så det är jordbävning utanpå magen med. Blir inte klok på hur den lagt sig nu men på nått sätt har den flyttat sig iaf.

schlageryr?

Schlagerfinal för den svenska uttagningen. Ännu en ursäkt att äta chips!
VAD gjorde sportgossarna i mellodifestivalen, den enda gången de var roliga var under röstningen när de klipptes in i poser av spänd förväntan - och höll välsignat tyst!
Ibland säger follk saker man inte har tänkt på, gemensamt konstaterade vi framrör TVn att Björn Kjellman faktisk hade klara likheter med batmanskurken "Pigvinen" där han struttade omkrin i sina ränder...
Poodels väcker ju en viss förvåning. Man trodde ju att pudelrockaren var utdöd men WWF måste gått in och sponsrat för några exemplar av arten har ju ändå levt vidare...
Röstningen fick ju lite förnyelse av Fredrik Lindströms mer eller mindre lyckade försök att härma olika dialekter. Är målet att han skall kunna semestra var som helst i Sverige och ändå vara garanterad att någon vill ge honom stryk har han nog lyckats. Intressant när han lyckats använda två varianter på skånska i samma presentation och vi förstår att han lärt sig Umeådialekt av Sverker Olofsson.
Jaha... tråkigt nog så vann Carola... Skit också. Riktigt trist låt även om den vann på att fröken vråla hade ont i halsen och inte kunde waila och yla obegränsat. Tycker fortfarande att det var ett genidrag att kalla henne för en blåst brud i blå sparkdräkt... Bra formulerat B!

prioriteringar

Eftersom vi får gäster till kvällen skulle vi göra ett ryck och städa undan. jag undrar ju vem det är som drar fram alla saker? kan ju inte vara vi som hinner få fram allt det på en enda liten vecka?
Nåja, mitt i det hela fick jag fixat ett av de viktiga projekten - städa bort alger från framrutan på 160 L akvariet. Kunde konstatera att jättedanio tydligen är VÄLDIGT nyfikna fiskar. De ville gärna vara med och kolla vad jag gjorde men hade hyfs nog att inte provsmaka på mig. Nu måste jag bara städa utsidan på karet med sedan har jag inget och skylla på för att jag inte fotar något.. 
Irriterande att bli så trött av ett par timmars städande och fejande? Det var ju inte ens någon storstädning - då hade jag nog lagt mig mitt på golvet för en tupplur, kan ju säga att höfterna bråkade som f-n efter mitt varv med dammsugaren, frustrerande att inte kunna göra vardagliga saker utan krångel...
Försöker tjuvkika på hoyasticklingarna jag tog, verkar som de rotar sig fint! Om det bara kan bli lite värme med så man kan börja skicka runt i byteskarusellen.... *längtar* Fast jag har ingen aaaaaaaaaaaaning om hur jag skall få plats med allt sedan *s*

upp eller ner

försöker räkna ut hur katten bebisen har lagt sig nu men jag blir inte riktigt klok på det. Det känns som om den flyttat sig men samtidigt så är jag inte säker på om den vänt sig nedåt, har väl lagt sig på tvären igen. Så låg den ju ett tag i mitten av graviditeten fast då var det ju mer plats... Får väl se vad barnmorskan säger i nästa vecka...
Har beställt en bärsjal nu med, nästan färdigshoppad inför tillökningen nu. Fattas sådant som blöjor och ammningsilägg men det borde jag väl hinna få tag i? Annars är det ju inte så sällsynt direkt...

Porträtt av en mördare

Den här Patricia Cornwellboken är inte en deckare utan en presentation av författarens teorier om Jack the rippers identitet och den forskning hon utfört och bekostat för att styrka dessa teorier. Rätt intressant läsning men ingen behöver tvivla på vad hon tror, det är liksom ett desperat dragande i detaljer för att visa hur de pekar åt det håll hon anser. Ibland kan jag köpa det och ibland blir det bara fånigt. Särskillt när hon börjar resonera om hur en nutida utredare skulle tagit sig an morden och hur nutida kriminalteknologi skulle kunna visa samband som inte Londonpolisen kunde hitta i slutet av 1800-talet. 
Hon är så övertygad om sin teori om att en av englands mest kända konstnärer skulle vara identisk med englands mest kände massmördare så att hon spenderat åtskilligt på att köpa upp verk av honom och att analysera dessa. Till vilken nytta kan jag under emellanåt, hela tiden saknas den där möjligheten att jämföra nått som kan ge bevis av verklig vikt. Utredningarna på 1800 talet gjordes efter sin tids sed och inte som de görs på 2000-talet, inget biologiskt material finns kvar att analysera. Den del av en njure som mördaren skickat in hade visserligen konserverats men ändå blivit upplöst och kastades i början av 1950-talet... Vi lär aldrig få VETA vem det var men det intressanta är de luckor som Cornvell fyller. Med deckarens ökade popularitet och den seriemördande psykopatens intåg i det samma så inser varja van deckarläsare att ett utbrott av en räcka mord inte stämmer med en seriemördares profil. Såvida han inte hindra mördar han igen och där som Cornvell har gått vidare och försökt hitta andra fall som kan passa in även om man i slutet på 1800-talet inte ansåg det. Om hon har rätt lär också höra till de saker som vi aldrig får veta.

Hembiträdet

Älskade verkligen "Musselstranden" när den kom och har inte tyckt att något annat varit i samma klass av det övriga Marie Hermansson skrivit. Det är inte den här boken heller men jag tyckte om den. Det har inte blivit av att jag läst den förrän nu för jag var lite besviken efter att jag läste den förra. Tycker att historien här håller ihop bättre men det blir tydligt att hon gärna återanvänder samma tema i sina böcker. (personen som stöter på en främlling och/eller en plats som rubbar de invanda cirklarna och allt som händer där efter.)

Kall hud

"Vi är aldrig tillräckligt långt borta från dem vi hatar. Kanske borde vi av samma skäl tänka oss att vi aldrig är tillräckligt nära dem vi älskar." Detta är inledningsmeningarna till boken och det är strålande men tyvärr så var den inte alls vad jag tänkt mig. Jag var med mig Albert Sánchez Piñols bok hem eftersom jag läste  den handlade om en man som på enavlägsen ö tvingas slåss mot monster som varje natt kryper upp ur havet. Tänkte att det kunde vara trevligt med en skräckis... Fast det var ju ingen skräckis, monstren till trots, mer ett utforskande av de mörka djupen inom människan

dödshjälp och klagoskrin

jag är i blödigaste laget för att ha akvarium, iaf när det blir dags att förkorta lidandet för sjuka fiskar. Skulle håva upp en som lagt sig att flyta i ytan (uppenbarligen inget gott tecken) när det visade sig att den visst inte var färdig med att dö ännu. Blev till att ta kniven och hjälpa den på vägen och det är ju också en märklig syn med en tämligen gravid kvinna som (blödig som man är) grinar medan hon begår fiskmord och ulkar över att det är äckligt och man var spyfärdig redan innan. Trösten var att fiskstackarn var så dålig att den inte ens orkade sprattla när den kom över ytan och DET betyder ju att den i princip var på god väg till andra sidan innan jag hjälpte till med kniven. Gläh!
I övrigt funderar jag över det märkligaga att vi skall ha barn, jag har aldrig varit överdrivet barnkär och jollrat när jag sett en bebis men har gillat vissa ungar när man lärt känna dem. Nu börjar visserligen övergå till att tycka att bebisar är söta men jag blir fortfarande mest förbryllad när jag får en i famnen. Antar att det löser sig efter ett tag - den egna kan man ju inte lämna bort när den piper direkt . Fast det är klart - då har man ju tillgång till käket med. Var iaf förbryllad över att jag inte tycker barnskrik är så hemska längre. På fiket skrek de i stereo runt öronen på en ett tag men det kändes inte farligt, det var liksom bara att konstatera att  det var missnöjesvrål och skulle gå över när omgivningen rättade till det som inte passade. Måste nog skylla på hormoner för att man lyckats bli så tollerant kan bara bero på doping.
Magen spänner som jag vet inte vad idag och bebisen bökar fortfarande efter en bekvämare liggställning - utan att ta till sig förslaget att vända rumpan upp som alla välartade barn.

föräldrartema

Idag har jag varit på andra delen av föräldrautbildningen, fortfarande mest saker jag redan läst mig till men jag kanske kommer på sånt jag vill fråga barnmorskan om så småningom.
På eftermiddagen åkte jag in till stan och fikade med en grupp mammor som jag pratat med via nätet, de flesta har redan fått sina bebisar men en tjej skall ha ungefär samtidigt som mig. Kul att se små söta bebisar och få höra lite om hur livet blir efter att bebisen kommer och höra lite om andras erfarenheter. Blev inte livrädd för bebisar som skrek men lite frågande vad jag skulle ta mig till. Antagligen exeptionellt snälla barn men de lugnade sig fort när de fick vad de ville (om det nu var mat, uppmärksamhet eller sömn som saknades)
Skulle få lift med sambon hem och övertalade honom att ta en sväng via blomsterlandet i sisjön där de har hoya och orkidéutställning nu. Märkligt nog gick han med på det och jag fick handla utan protester. Fast jag köpte bara en orkidé och en hoya plus två sticklingar av konstiga hoyor som jag inte vet hur de kommer att se ut *s*
Händelserik dag så imorgon måste jag nog vila lite.

utmattad

Det blev en aktiv helg delvis och delvis inte... Idag har jag mest slöat i soffan sedan jag satte Y på närmsta förbindelse till stan. Hoppas hon förlåter mig för att jag varit en något disträ värdinna - jag kan visst inte vara social så länge i taget nu men det var kul att hålla igång mellodifestivaltraditionen ett år till. Det är inte helt kört nästa år? Fast det kan vi ju bestämma då.
Bebisen verkar ha fattat att den förväntas ligga i magen och inte uppe i revbenen. Magen har följdaktligen växt två storlekar på bara några dagar och känns fullproppad med bebis. Inte helt övertygad om att den vänt sig men den har flyttat sig lite nedåt och har inte huvudet i diafragman på mig hela tiden. Får väl se hur den har lagt sig tillrätta när den skall inspekteras nästa vecka...
Intressanta biverkningar av att vara gravid är allt vatten man samlar på sig, det har gett mig sånna märken efter resåren i strumporna att märkena fortfarande syns två timmar efter att jag tog av mig sockarna och då har jag ändå legat i badkaret tills jag nästan blev skrynklig (snacka om valross...)
Borde göra lite yogaövningar men det finns säkert nått skäl att skjuta upp det med. Blev nästan ännu slöare efter badet och sitter och stinker kokos efter att ha smörjt in mig med kokoskräm från bodyshop. Tycker inte att den luktar vidare gott men hitills har jag faktiskt klarat mig undan bristningar så då är det värt att lukta som en kokosdrink.
Tycker att vädret skall våras så att man kan börja skicka växter. har ju en hel del på G men egentligen ingen aning om var jag skall få plats med dem - det kan nog räknas som att boa? *S*

svårt!

Vissa saker är svåra att förstå... som varför alla blir kollektivt glana över Carola och henes mellodifestivaltrall... Tycker fortfarande att låten är tråkig och att hon är en överspänd självgod hoppa (hon kanske är en fin människa men jag har svårt att tro det) och HUR kunde Björn Kjellman gå vidare direkt till final? Jag skrev visserligen att det var det intressantaste i startfältet men det var innan jag hört låtarna. Måste ha varit alla rödvinsstinna tittare som röstade på honom för att de kände igen ensiktet eller för att de blev senimentala och trode att Jan Malmsjö var med igen med "Hej Clown"?
Sandra Dahlbergs slagdänga lyckades jag komma på var den var lånad från. Ni som minns LilliÅsussi kan ju sjunga lite på "ring my bell" så får ni se om ni håller med mig. Rednex blev vi inte av med och inte Pontare heller. Han hade iaf gömt det mesta av håret i turbanen och såg inte fullt så vansinnig ut som på genrepet - och de liknade honom vid barbapappa i sändningen med. Trodde inte att de skulle få igenom det.
Pausunderhållningen hade blivit av med de vaggande bajamajorna, synd eftersom iaf småungarna bakom oss på repet uppskattade den biten...
Något annat som är svårt är att handskas med bärbara datorer. Y har inte min tjuvträning från bokbussen så att se henna försöka blogga med bärbar i knät hade helt klart ett underhålningsvärde! men till slut var markören och hon överens och sedan gick det rätt bra. Vaginadagen till ära hojtade jag att "det ser ut som du hade behövt en mus" Tur att inte det alltid är så många som hör ens hjälpsamma tillrop.
Har ätit en massa kött och godis så bebisen klagar över platsbrist och jag kommer säkert att ha ont i magen större delen av natten som straf när den slåss med tarmarna men kött skall ju hjälpa till att hålla järnvärdet i balans så ...

plågsamma ljudförsök

Nu har vi varit på schlagerfestivalgenrep, det var inte fullt så plågsamt som jag var rädd för. Bebisen hårddiggade till Roger Pontare eller om det var sparkar i panik. Antagligen var det så dunka dunka-bas att det var kul att sparka i takt.
Började dagen med att jag hämtade upp Y och gick och åt kebab, den var liten och mesig så vi var genast tvungen att gå och äta glass. Vi behövde mycket glass så vi gick på fructus, vi behövde ha en fånigt dyr glass som var stor som en olympiad (det närmaste vi kom var en glass som hette EM 92, den valde vi inte. På väg dit lyckades vi hamna på kondomeriet där jag inte behövde köpa en gullig grön lavdildo för den kostade nästan femhundra spänn...
Hann köpa annat nödvändigt däremot. Pysselsaker på panduro, gipsbindor att gjuta av magen med när den blir enorm och en änglapingla (sånt smycke som har en bjällra i sig). plus att jag , taktisk som jag är, behövde köpa en stor och tung trädgårdsbok som jag släpade runt med.
Scandinaviums trappor är inget för gravida kvinnor kan jag säga! Tror att de på sammma rad blev lite irriterade när de försökte springa förbi oss och jag vägrade flytta på mig särskillt mycket - jag var inte vidare mobil vid det laget.
Har ingen direkt favorit  efter genrepet men gynter och rednex skall bort iaf så får vi se sedan. Carola kommer säkert att vinna fast hon har en tråkig låt och fortsätter åma framför fläkten - den här gången iklädd blå sparkdräkt...
Förresten skall det bli intressant att se om de får jämföra pontare med Barbapappa på mellansnacket ikväll - han såg inte direkt ut att uppskatta skämten....
Blir till att titta på sändningen ikväll och se vad de menade, kommer att stoppa ostbågar i öronen för att slippa rednex och så kommer jag att ta kisspaus när det är dags för "stativet", "jyrgen" och andra dagisinslag...          

mellodischlagerfestivalgenrepsspektakel

För femte året i rad är det dags att knalla iväg och titta på genrepet för en av deltävlingaren. Tror att det är det värsta startfältet på alla de här åren. Hur lovande är det när Björn Kjellman är det intressantaste i artistväg? Är dessutom sur för att jag har betalat för att se Carola, det är andra gången mellodifestivalen fintar mig till det.
Nåja, jag har bestämt mig för att jag tänker ha trevligt oavsett hur hopplöst det är, och blir det outhärdligt att se eländet får man väl stoppa ostbågar i öronen och tänka på något roligare.

Vill inte!

Sitter och tjurar... bebisen ligger fortfarande bra som den ligger tycker den och visserligen har den tid på sig men nu tycker jag att det kan vara dags att vara välartad och lägga sig i rätt läge så jag slipper vara så dj-la nervös. Vänder den sig inte frivilligt blir det först vändningsförsök och om inte det funkar så blir det kejsarsnitt. och DET villejag ju INTE!
Kejsarsnitt är för mig minst lika otäckt som vaginal förlossning är för Linda Skugge och co... men de får iaf välja... om ligisten vänder sig snällt så har jag ochså ett val men annars så måste jag...
Självklart så får det ju bli så för barnets skull men det hindrar inte att jag redan tycker oerhört synd om mig själv. I jämförelse med att få hela magen uppskuren låter det riktigt trevligt att skita ut en fotboll. Vi har alla våra fobier.
Får väl ställa mig på huvudet eller nått om den inte kravlar runt av sig själv... Finns ju en chans att den låter sig övertalas,  just nu är det väldigt mkt bökande så har jag tur så laddar den för en liten kullerbytta.

utbildad till en tredjedel?

har varit på föräldrarutbildning idag. Det skall vara tre gånger och alla tillfällen ligger på måndag förmiddag. Känns inte som den bästa tiden och sambon slapp gå med utan fick gå och lyssna på folk som pratade på jobbet istället. även om jag kände mig en smula ensam eftersom alla andra kom i parform så kändes det ändå som en vettig prioritering. Det mesta hade man redan läst om och det kändes inte helt givande att ha huttrat ner för att sitta och lyssna i tre och en halv timme (inklusiva kaffepaus). Var som ett eko av alla mer eller mindre meningslösa föreläsningar man suttit av, fast vad skall man annars ta sig för en måndag mogon? Sova? (helt klart lockande) Fick ont på konstiga ställen och fick se en förlossningsfilm som tydligen har gått ifrån det där med blodiga närbilder av förlossningen så det var inte så farligt. Fick ytterligare påspädning av nojjan över att ligisten inte vänder på sig självmant. Kejsarsnitt känns inte alls lockande känner jag.  Har försökt tala tillrätta men än så länge ligger h*n bekvämt med min lever som huvudkudde.
Två gånger till och har jag inget roligare för mig så får jag väl gå dit och se om jag blir en färdigutbildad förälder på kuppen.
Skulle gått till arbetsförmedlinge efter tänkte jag men de hade lunchstängt och jag kände att jag inte orkade med mer så jag knallade hem. Det var en riktigt trevlig promenad för temperaturen hade stigit till hela -2 så man frös nästan inte ihjäl alls... Får bli en promenad till AF senare i veckan, då med marginal för lunchpauser...

normalt?

Jag har inte gett upp det här med vår... Även om det skall bli  -14 i natt om man skall tro prognoserna. Vi passede på att grilla bland snödrivorna i sju minusgrader... Hepp!  Ingen överhängande risk för att tända eld på hela granskapet då.
Stackars skalaren som jag räddade från ligisterna klarade tyvärr inte sig, den hade simmat vidare till fiskhimlen imorse. Trist med tanke på att jag haft den i över två och ett halvt år... men jag har ju kvar två av dess syskon fortfarande så några gammelfiskar har klarat sig.
Har köpt lite nya blommor med så jag är pank men lycklig. Blev några nya hoyor och så mitt livs första kamelia och är i glädjechock över att den inte tappade alla knoppar när jag kom hem med den... Så blev det en ny gardenia med många knoppar och nu har en ny slagit ut så parymdoften i vardagsrummet är rätt stark just nu. Fullt i fönstrena kan man kalla det.

idé om ide

Eftersom jag gått omkring och varit mer eller mindre konstant trött brukar jag säga att jag vill gå i ide och ställa klockan på april..
Fast jag har börjat tvivla på att det skulle var särskillt njutbart.. Iaf om jag fortsätter sova så här illa. Vaknar till så fort jag försöker vända mig av att det är tungt och gör ont eller att man ligger på nån kroppsdel som ömmar. Sedan vaknar man till stel och eländig och måste kravla sig iväg för att kissa..
Får nöja mig med att fortsätta gå omkring i halvdvala...

promenera mera

Hunden vill gå ut. Matte är mer tveksam men får ju offra sig även om man blir rädd om lårbenshalsen. De har omtänksamt nog plogat bort nysnön så man ser det mesta av isgatan under men sanden var nog slut? Eller så är det ingen idé att sanda, det blir ju ändå vår och barmark om nån månad eller två.
Min yogalärare säger att det är bra med promenader...Stämmer säkert så länge man klarar att hålla sig på benen. Sedan tvivlar jag på att när hon pratar om att man skall njuta av naturen under tiden vet jag inte om hon tänkte sig att det skulle bestå i att studera en halvlabrador som får glädjefnatt och springer i åttor på orörda snöfält men den synen har sin tjusning.
Vi gick ända bort till bokrean så att jag fick se allt jag inte behövde, lite slank ned i påsen men jag var ovanligt måttfull tycker jag själv. Sedan bunkrade vi godis och gick hem igen.
Undrar just om det blivit en fin bild ifall någon fotat mig när jag kopplade av med att bläddra i min nyköpta bok om mammagympa samtidigt som jag käkade lakrissnören?
Kvällen blev händelserik med ännu en fiskomflyttning. Skalaren fick storstryk  av de andra fiskarna i stora karet och blev så rädd att han försökte flytta in hos malen i tegelröret. Fick raskt se till att rädda ur lilla tetrastimmet ur karet så att de inte skulle bli skalarmat om han flyttade tillbaka. De får bo hos guppysarna och hitills har det fungerat väl. Det betyder att de inte föll ned stendöda på en gång vilket var vad jag var lite rädd för. Skalaren såg mer död än levande ut så den fisk lugna ner sig i en egen plastlåda ovanpå akvariet  någon timma. Eftersom den faktiskt ställde sig upp och såg någorlunda ut när den lugnat ner sig fick den flytta tillbaka till de relativt snälla firrarna.  Stackarn ser eländig och luggsliten ut och det är inte mkt fart i den nu men den lever och har fått betydligt mer färg bara på en halvtimme...
Ligisterna som går kvar är helt förbryllade, nu är de ju inte överens om vem som skall ha stryk längre.

bebisburk

I natt hade jag nån sån där förvirrad dröm som jag bara minns vaga bitar ur. Iaf så skulle jag på något slags kurs (föräldrarkurs) och där fanns ett skrivbordd med en massa saker på. Bland annat en stor gladburk med en nästan fullgången bebis i.  (kan hända att den till och med var levande inne i glasburken? Minns inte riktigt där) Kommer iaf ihåg att jag tänkte att när den är så stor är det ju inte konstigt att det bllir så trångt i magen och sparkarna känns lite här och där...
Mycket drömmar med bebisar i burkar nu tror jag, har haft något liknande förut. Undra om det är alla besök på naturhistoriska som spökar?
För övrigt har bebisen sparkat kattten idag. Katten brydde sig inte så väldigt mkt men var en smula irriterad på att hans madrass inte höll sig stilla verkade det som. Hade bebsen fortsatt så hade nog katten gått sin väg men nu var det bara några kickar så mage och katt studsade till. Så lätt stör man inte en avkopplad katt - där har vi ett meditationsexempel. Om det blir jordbävning där jag sover skulle jag inte nöja mig med att öppna ett halvt öga för att se om allt såg OK ut...

RSS 2.0