bildkavalkad

Har suttit o petat lite med bilder i PS för att se om det gick att rädda några som blivit lite väl mörka eller som iaf inte kan bli sämmre om jag fixar lite med dem, får väl se hur de gör sig när man skrivar ut dem sedan. Skrev ut lite bilder som jag är sugen på att scrapa men skrivaren började gnälla om ny toner så det blev inte alla jag tänkt mig.. Nåja, några blev det iaf så nu kan jag inte skylla på att jag inte har inspiration längre. gäller bara att hitta tid med (kanske genom att inte fastna vid datorn fram till kl elva på kvällen?)
Tankade över bilder från kameran med o tänkte bjuda på lite fjäderfän.
Klia mage!

alla myskorna på en bild, många ankor är det..

tuppen Tandoori

o till sist kompisens söta ankflock med två pekingankor o en blåanka.

titta hon snackar

jag har klagat lite på att dottern inte pratar så mkt utan lägger mer krut på motoriken men nu händer det nya saker. Nya ord dyker upp varje dag o idag kom det ett långt inlägg när jag försökte få läsa färdigt på skärmen.

nej läsa dator! (paus) BOK! (ackompanjerat av att hon eftertryckligt kastar boken i knät på mig)

kulturfyra om bokmässa och annat

har hoppat över två kulturfyror eftersom skallen snurrat av omställningen att börja jobba en nu är jag tillbaks på banan igen.
Veckans kulturfyra 

1. Har du varit på Bokmässan någon gång? I så fall: vilket är ditt bästa minne därifrån? Om du inte varit där, är det något du drömmer om att göra?

2. En bok som ska presenteras på bokmässan är SMS-boken, skriven av en mängd författare. De bästa SMS:en har valts ut. (Jag har skrivit lite om den här.) Vad tycker du om SMS? Kan det bli bra litteratur av SMS, eller förstör det vårt språk?

3. Idag har jag varit på en förhandsvisning av en film som heter Fishy och är inspelad i förorten Fisksätra i Stockholm. Vad tänker du på när du hör ordet stockholmsförort?

4. Filmen Fishy handlar om två helt olika människor som blir förälskade. Vilken är din favorit bland kärleksberättelser: det kan vara på film eller i bok eller i konst, eller på teater.

1. Senast i torsdags och åtskilliga år dessförinnan. Roligaste minne är nog att jag faktiskt hann se Douglas Adams (Liftarens guide till galaxen)live ett år, det var en väldigt lång man kan jag meddela. känns lite exklusivt nu när han är borta o då det begav sig var jag tämligen imponerad eftersom liftarens guide gjort stort intryck på mig.
2. SMS är bra för korta mieddelanden men bjuder in till missförstånd min telefon gör intressanta gissningar om vad jag vill skriva. skiva ville jag ha men den försökte med skit.
3. Betong
4. Jag är svag för Eponines olyckliga förälskelse i Marius i les Miserables (men det gäller nog främst musikalversionen av historien o inte Hugos roman i samma utsträckning). Där går hon o trånar men han ser henne knappt... Story of my life liksom. Iaf i tonåren *s*


baksmälla

idag var jag TRÖTT när klockan ringde men lyckades kravla mig ur sängen o få i mig nått slags frukost samt anlända till jobbet i tid med alla mina kassar. Utmaningen var att få barnet att vakna, det var inget hon gjorde frivilligt.
dagen gick hyfsat även om jag stora delar av tiden funderade på om någon skulle märka om jag somnade över skrivbordet.
Skulle vilje gå i ide ett tag men så är det ju på hösten.

Posetivt är att jag känner läslusten vakna igen även om det till stora delar handlar om tvvångsläsning.


massmässad

puh! fötter o axlar värker o huvudet är nära att börja värka. jag har rantat runt på mässan mellan nio o fem med avbrott för lunch o jag är tämligen slut. Fick två gånger gå upp till bilen o lämpa av kassar  eftersom jag har tagit varenda förlagskatalog jag hittat, köpt för många tidningar o köpt böcker bde hem o till jobbet. Rätt ok skörd även om jag kunde gått hårdare åt skålarna med bjudgodis.
Träffade ovanligt många människor jag känner men inte pratat med på ett tag o såg knappt några kändisar utanför monteraktiviteter förutom en orakad Lasse Kronér och att Dick Harrisson stod o pratade med folket i en monter där jag försökte tjuvläsa en jättebok om Skaramissalet.  Dessutom satt Bert Karlsson i en monter o talade om för dem hur de skulle sköta försäljningen av hans bok. Nu är jag pank men lycklig.

bokmässa!

imorgon är det dags för bokmässa för min del. Hade väl egentligen helst gått på fredagen men nu lyckades jag iaf få det till en heldag... Få se hur länge jag orkar trava runt där. Skall bli skönt att gå utan barnvagn iår iaf (eller så borde jag ta Skall kapa åt mig några kilo broschyrer o se om jag kan hitta något som jobbet borde köpa in Utöver det så blir det säkert lite läsning till dottern. Kommer att få aparmar som vanligt efter mässan.
Nån mer som som skall dit imorgon?

lättltuggat o lättspytt...

jag har akut fått försöka läsa in mig på det lättlästa sortimentet. jag måste ju ha nån koll på vad jag pratar om när jag står framför hyllorna... men det är lite som att tvingas äta barnmatspuré när du är van vid fiber o tuggmotstånd. puré är helt ok när du inte har tänder men det innebär inte att den måste smaka äckligt... Jag blir så frustrerad emellanpt. Ett o annat guldkorn har jag hittat men samtidigt finns det så mkt moraliserande historier o historier som är tunnare till innehåll än till omfång.
Formen på vissa påminner mig alltför mkt om de barnböcker en kompis till mig sparat för att de var vanliga i hennes uppväxt. I den får man noga veta att den som röker pipa o svär är dåliga människor o aldrig kommer till himelen om de inte bättrar sig o börjar tro på Jesus... väldigt mkt moralkakor helt enkelt.
försökte sticka den i händerna på sambon för at han skulle se vad jag klagade på men han försvarade sig hårdnackat. Jag försöket igen o sa "läs o lid". då tyckte han att jag skulle tänka över om jag verkligen tyckte att det var en bra fras för att inleda mina boktips..
Fast det fanns ljuspunkter som sagt var... men jag känner ändå att jag är över puréstadiet. på bokmässan får jag tröstshoppa några tegelstenar som motvikt tror jag...

skit också!

Katten har varit borta en vecka nu. Det enda jag hittat är pälstussar nere på gärdet. Inte direkt uppmuntrande även om det inte var stora mängder... har kollat ställen där han kan ha blivit instängd men ingen katt som svarar där. Han har ju ålderskrämpor o skall egentligen äta dietmat så en vecka på rymmen är inte bra för honnom (om han nu är vid liv). Det är ju bara så förbannat otäckt att aldrig  få veta. När Sara försvann tog det nog fyra år innan jag slutade ropa efter honom (jo, Sara var en han) emellanåt och jag hoppas fortfarande att han slapp ett otäckt slut.
Man kan tänka på solskenshistorier om katter som kommer tillbaka efter tre veckor eller efter ett halvår men hoppet sjunker inom mig. fjorton år är ju ingen ungdom...
OM han inte kommer tillbaka får jag väl tänka att det blir mamma som får ta hand om honom istället.

O i veckan så skall jag bokprata... prestationsångesten slåss med oron för katten om att hålla mig vaken.

trist måndag

Dottern o jag satt i soffan halva förmiddagen o pysslade med vårt. Hon byggde lego o jag slösurfade o försökte hitta energi. Många koppar kaffe senare tog vi oss ut, Barnetville sitta o sova i sin vagn efter två varv runt lagårn. det äe färdigt med den där förkylningen ännu. Jag slet med att stuva in veden under tak inför vintern, det har bara blivit en pressenning över vedhögen innan men det vill man inte mixtra med i snö o mörker.
Många skottkärror senare märks det en obetydlig skillnad o mina armar värker... Det är rätt synd om mig faktiskt, jag har plockat ur en sticka ur fingret, har dierse skärsår på fingrarna o ett fint ljusblått barnplåster med lady o lufsen på pekfingret... Tror inte jag skall använda vassa knivar ännu?
Katten har inte visat sig sedan igår, blir orolig direkt iom att han är så gammal. Dels kan han vara ett lätt offer o dels kan han tänkas tröttna på tillvaron o gå o lägga sig nånstans för att dö i fred. Trösten är väl att han är så skygg att han inte lär råka ut för illasinnade människor. jag hoppas väl iaf på att han "bara" varit i slagsmål o ligger någonstans o slickar såren för att komma tillbaka igen om nån dag. Det är så otäckt när de bara försvinner o man inte vet vad som har hänt dem.
Har fått ner alla blomlökar i jorden nu iaf. Hoppas på pingstliljor, allium och kungsängsliljor nu till våren.
Imorgon är det jobbdags igen o det lockar inte alls för min halls kliar o kroppen känns som den vill gå i idé - oavsett träningsvärken efter vedsläpandet.
Måste hinna läsa in mig lite mer på ungdomsböcker och annat som är relevant för jobbet, skulle behöva lite fler timmar på dygnet emellanåt. Försöker faktiskt undvika att tänka på att jag skall jobba nästa termin med, just nu känns det fullt upp med att ta vecka för vecka. Inte för att jobbet är otäckt utan för att jag är så ringrostig fortfarande - även om det blir bättre o bättre.
Målsättningen är iaf att inte tappa självförtroendet i jobbet, jag har varit så rädd för att göra fel att inte mycket blivit gjort i vissa lägen. Nu skall jag iaf se till at hellre ta intiativ än att vänta på att någon skal säga åt mig vad jag skall göra. Även om det inte alls är vad jag hade tänkt mig tror jag att jag kan lära mig ett o annat på kuppen.
O ällingarna  är löjligt tama o kommer rusande så fort jag visar mig....

listigt

Hittade en låååååång lista med frågor hos Malin.
 
 • Vilken svordom använder du mest? Det går i perioder, nu försöker jag skärpa mig o använda barntillåtna varianter
 • Äger du en iPod? Nej
 • Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 6:45 som tidigast för tillfället...
 • Hur många resväskor äger du? 1 stor och en kabinväska
 • Använder du flip-flops? nej
 • Var köper du dina matvaror ifrån? affären... men jag skulle vilja hitta ställen att köpa tex kött från så jag vet vad jag får. 
 • Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?  Prepositioner är viktiga!"bakom kameran men framför baren - inte tvärtom"
 • Vilken var den senaste filmen du såg? "Sex and the city"på bio   "national treasure 2" på dvd
 • Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? umgås? ;) Får nog bli med en vän
 • Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En ny systemkamera, vil verkligen byta upp mig från mitt måndasexemplar
 • Har någon någonsin kallat dig lat? Jajamensan, allra senast jag själv. jag är bla alldeles för lat för att bry mig om att sminka mig varje dag
 • Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? nej
 • Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Någon av Lars Winnerbäcks siter i bilstereon men jag minns inte vilken
 •  Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? jag är totalt ouppdaterad o lyssnar glatt på mina gammla favoriter. 
 • Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? nej, och om det så vore skulle jag väll knappast skvallra här? 
 • När var senast någon stötte på dig? Fem år sedan om vi inte räknar flirtförsök som jag inte fattat något av *s*
 • Vad åt du till middag senast? korv o makaroner, välkommen till barnfamiljens söndagsmiddag?
 • Använder du huvtröjor? händer men jag föredrar huvlösa 
 • Kan du vissla? jadå, gärna falskt... men busvissla kan jag inte
 • Vem var den senaste som ringde dig? C
 • Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? flumride men jag är en fegis o skriker i allt 
 • Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Jodå, det tror jag säkert
 • Vilket riktnummer befinner du dig i? 03**
 • Tittade du på tecknat när du var liten? ja, det hände... men jag var inte ås inne på tecknat som barn
 • Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? tja... storhetsvansinne har det iaf men är rätt trist
 • Hur många syskon har du? tre halvsyskon varav jag träffat ett... 
 • Är du blyg inför det motsatta könet? oh ja men jag börjar lära mig att strunta i det
 • Vilken film kan du alla replikerna till? dirty dancing
 • Äger du några band t-shirts? nej
 • När flög du senast? till Paris 04
 • Hur många stolar står kring ditt köksbord?
 • Läser du för skojs skull? ja, men nu blir det mkt tvångsläsning för jobbets skull  
 • Pratar du några andra språk? engelska, mkt bristfällig tyska o isländska om jag är rejält full
 • Diskar du din egen disk? diskmaskin!!!!
 • Har du gråtit offentligt? ja, men hellre i avskildhet 
 • Har du en stationär dator eller en laptop? båda delar men laptopen används mest
 • Försöker du alltid lära dig nya saker? jag är en nyfiken djäkel men frågan är om andra alltid inser vad jag skall med mina nya lärdommar till
 • Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Har funderat på att tauera in en enhörning men det lär knappast bli av eftersom jag inte kan hitta den perfekta bilden
 • Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Njae.... det beror väl lite på om det är en uttalad dejt eller går under täckmanteln "bara en fika" för att prata lite
 • Kan du kasta macka? ibland kan jag det. 
 • Har du någonsin varit på Jamaica? Nej
 • Vad har du med dig in på bion? gärna popcorn 
 • Vem var din favoritlärare och varför? Margareta Grendal som var min klassföreståndare i högstadiet för att hon såg att jag var bra på att skriva fast än jag var usel på att stava.
 •  Har du dejtat någon av en annan religion? hm... några karlar verkade iaf vara från en annan planet
 • Vad har du för väder? för mörkt för att se just nu. tippar på klart o kallt
 • Har du en blogg? eh... ja
 • Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Bild
 • Gillar du att flyga? Nej, förmodligen därför jag inte flugit på flera år? 
 • Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Sinne för humor 
 • När sov du senast på golvet? Det var ett bra tag sedan (vilket min rygg tackar för
 • Vilken är din favoritdrink? irish coffe
 • Gillar du din boende-situation? Skulle nog vilja ha en "riktig gård" med mer mark o inte halvägs inne i ett villaområde
 • Vilken är din mammas hemstad? Det var Stenungsund 
 • Din pappas hemstad? Han flyttade runt en hel del så jag är inte säker 
 • Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Just nu tror jag att jag kan klara mig med sju timmar men det hade varit trevligt med en natts sammanhängsnde sömn igen..
 • Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nej, men just nu är det stressigt med allt nytt   
 • Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Ofta o ofta... men det hände 
 • Vilken är din favoritfrukt? vindrumor kanske? 
 • Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? nepp!
 • Hur gammal blir du nästa födelsedag? halvägs till sjuttio
 • Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? nej, inte så länge det är begripligt  men jag anser att journalister faktiskt borde kunna uttrycka sig på begriplig svenska...
 • Tror du på liv på andra planeter? nej, inte egentligen
 • Vem var den sista personen som gjorde dig arg? sista har nog inte hänt ännu? ok, jag ÄR känslig för vissa språkfel)  
 • Tror du att Gud är man eller kvinna? OM man skall tr på ett allsmäktigt väsen är det väl lite futtigt att genusettikera det? 
 • Vad var det senaste du åt? ostbollar... fatastiskt genomtänkt kvälsmat? 
 • Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Beror mkt mer på individ än kön
 • Hur valde dina föräldrar ditt namn? Tror att det mesta inspirerades av trevliga personer min mamma känt
 • Gillar du senap? Nödvändigt till korv o julskinka
 • Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Då håller jag käften o går på autopilot.
 • Skulle du någonsin hoppa fallskärm? helst inte
 • Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? den kvinnliga hjälten i Mumien (för att hon är en förläst bibliotekarie) ;-)
 • iHar du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej, men jag har handlat bla barnkläder på tradera 
 • Tycker du om att krama folk? Om det är rätt personer
 • Skulle du säga att du är trendig? knappast! och om det skulle ske är det nog bara av misstag 
 • Äger du en digitalkamera? ja
 • Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Catherine Zeta Jones,  tror inte jag blivit jämförd på ett bra tag
 • Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? ja, om det inte finns en bra ursäkt
 •  Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? black beauty var den första iaf... o som jag grät... 
 • Tycker du att du är attraktiv? Ibland och ibland inte...
 • Vad är du allergisk mot? nickel
 • Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej, men jag föredrar att få kött från djur som jag vet fått ett bra liv o ett värdigt slut.
 • Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? skall fråga det nästa gång jag går på en seans..? 
 • Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Vill inte alla ha svar på de här livsviktiga frågorna? Ni som har ork att beta av formuläret får gärna nappa *s* 

 • trött

  fy katten vad jobbigt det är att jobba... Visserligen börjar vissa nya saker falla på plats men det dyker ju hela tiden upp annat som skall lösas. Igår hade jag tänkt lägga mig tidigt men då blev det strömavbrott (en fas som bara gav månljus) o med allt extrafix innan vattenfall lagat det som skulle lagas hade jag glömt att jag borde sova o satt uppe till elva...
  jag behöver semester för sjutton! (märk väl att jag gnällde över att det var tråkigt att gå hemma hela tiden för bara några veckor sedan). idag var det brandövning o jag blev så överraskad att jag hoppad sittande höjdhopp... hjäpte liksom inte att jag hade läst att det skulle vara för det hade jag hunnit glömma.
  Idag har det iaf varit fint väder på eftermiddagen så en hostig men pigg H och jag har suttit i sandlådan, planterat blomsterlökar o tittat på ällingarna som verkar växa från dag till dag. De äter redan sniglar! Fast de knappt får in dem i näbben så smaskar de i sig slemmisarna. Duktiga små ankor tycker jag. är inte lika säker på könsfördelningen nu längre. hoppas att jag hade fel när jag gissade på bara två honor.
  Håller annars på att läsa in mig på ungdomsböcker för jobbets skull, har burit hem en hög från jobbet o avverkat några samt släpat hem några andra från ett annat bibliotek. Skulle behöva nåra fler timmar på dygnet med.   

  kulturfyra; från religion till mat

  Lite sent kanske.. men här kommer förra veckans kulturfyra

  1. Igår intervjuade jag Patrik Engellau som skrivit boken "Guds tredje strategi". Det fick mig att fundera kring religion. Om gud skulle komma tillbaka idag, hur skulle han se ut då, tror du? Skulle han vara en människa?

  2. Vad betyder religion för dig?

  3. Just nu har ju muslimer Ramadan. De äter inte så länge solen är uppe. Har du fastat någon gång?

  4. Mat ja. Vilken är den vackraste maträtten för dig? Ja, vilken både smakar gott, doftar underbart och ser underbart aptitlig ut?

  1.Frågan förutsätter väl att man har en tro på en gud som skall återkomma i mänsklig gestalt?
  2.I vissa situationer kan jag sakna en tro som ger total förtröstan. Jag är lite inne på buddistiska tankegångar om att människan själv måste sträva mot upplysningar genom sina handlingar
  3. Inte frivilligt o bara i tolv timmar eller nått inför en operation (o dj-lar vad grinig jag var)
  4.sushi!


  gah...

  jag tycker inte om tidiga mornar...
  jag tycker inte om att bli väckt FÖRE väckarklockan tidiga mornar...
  jag tycker att dagen kunde ha börjat bättre

  tävla om en drejupplevelse!

  Jag brukar inte orka länka till alla roliga tävlingar men snubblar över i bloggar men det här kan jag bara inte motstå.
  Kika in på Vävra keramiks sida för att läsa mer  visst ser det härligt ut?

  Skyddsängel

  Har fått en liten skyddsängel från Lotta på Båtslyckegård, tack så mkt!


  skickar vidare till Yfronten, Minigrisen, Minimalla , Fruktmonstret och Linda

  Första veckan

  så där, nu har jag överevt första veckan på mitt nya jobb.
  Har gått rätt bra tycker jag men det snurrar ju i skallen av alla nya intyck... Hoppas det sätter sig lite efter ett par veckor när den värsta mossan på de små grå skavt av igen. Känner att boktipsandet går pinsamt trögt, jag hade ju stenkoll förr men nu har jag missat minst två o ett halvt år (var ju inte direkt så koncentrerad på böcker när magen började llikna en spärrballong) och trillat ur det tänket. Nåja, det lossnar nog det med.
  Känns som en bra start när jag inte behövt slänga ut en enda elev första arbetsveckan. Ällingarna växer så det knakar, de börjar få lite fjädrar nu o jag är tämligen säker på att de flesta är hanar. Hade hoppas på hälften honor för de kan jag behålla utan krångel... fast någon av hanarna får nog stanna som påläggskalv. tänker försöka få tag i några med andra färger med, brunt och grått hade varit skoj.
  Jag är  vansinnigt sugen på ny kamera, får väl se vad det blir framöver, nu finns det ändå ingen tid att leka med den men man kan ju drömma? har siktat in mig på Nikons D80 men vet inte med vilken optik. 18-55 känns lite snålt, då kommer jag att behöva köpa nya objektiv dierekt o så bra lön fick jag ju inte den här gången. Mitt andra stora bekymer är minneskortet. Vill ha ett rymligt men SNABBT den här gången. känns som jag blev lurad sist... det var bara hjälpligt snabbt.
  Nepp, nu skall jag gå o stoppa huvudet i garderoben, är inbjuden på vernisage i stora staden idag. Då skall man nog visa sig i nått prydligare än morgonrock? Skall bara blogga färdigt först...

  hi, hi..


  imorgon

  börjar jag visst jobba igen...
  efter över två år hemma.största delen väldigt frivilligt även om det aldrig var menat att bli så länge från start. Därför är det på ett sätt rätt skönt att komma tillbaka ut i verkligheten men OJ så nervöst samtidigt... hur sjutton skall jag klara att komma med eminenta boktips igen, jag som knappt hinner läsa nu för tiden om vi undantar de högar med bilderböcker som konsumeras här. Tvivlar på att gymnasieungdomarna låter sig imponeras av "Bo på biblioteket"...
  Nåja det skall nog gå bra... även om jag nästan undrar vad jag gett mig in på. jag hoppas att det skall gå  iaf, jag skall jobba halvtid läsåret ut o hoppas att det faktum att min föräldrarledighet reduceras till en parantes i meritförteckningen istället för en pågående lucka skall göra det lättare att ro hem nästa jobb...

  Bokstaven O

  Lite ont om tid för datorn numer men jag vill iaf försöka hänga med på Malins bokutmaning.
  Nämn en bok o en författare som börjar på bokstaven och om du vill även en literär karaktär, läs mer på Malins blogg.

  Joyce Carol Oates - måste nog "härmas" här... hon är en sån där författare som jag tycker om fast jag inte alltid begriper varför. kan tycka att hon är lite seg emellanåt men ändå helt fantastisk.
  O Jerusalem - fortsätter att predika om Laurie R King. hennes Russelserie tillhör de där som ger mig en egen värld jag nästan skulle vilja bo i.
  Olga - katten som är huvudperson i Margareta Ekströms "Olga om Olga". En liten pärla som jag inte vågat läsa om för att jag tyckte så bra om den första gången.

  RSS 2.0