borde...

Finns så mkt jag BORDE göra... Men idag är det en sån där dag när den stora, blöta tröttheten sänker sig över allt som ett för tungt vaddtäcke och allt bara klibbar

Bokrea

Orkade inte ge mig iväg på bokrea mitt i natten, var hänig och trött så jag knallade iväg mitt på dagen idag istället. Fick bli med barnvagn och allt så jag bad en stilla bön att det inte skulle vara fullpackat. Blev nog bönhörd för det var rätt rimligt. Intressant att de kan dra så mkt folk till en lokal mitt ute i ingenstans och kul för bilhandlaren som hyrt ut halva sin lokal att se SÅ mkt folk. Är nog större kundtillströmning än vad han själv har under ett år.
Hittade nästan allt jag behövde och lite till. Var sansad och handlade bara för tusen spänn, det tycker jag är rätt bra investering i fackböcker och barnböcker men hade priserna varit bättre hade jag shoppat mer. Mest överaskande köp idag var en faktabok om första värdskriget. Mina bokhyllor kan snart tjäna som filial till biblioteket.
Det kanske är lösningen på mina karriärproblem, öppna eget? ;-) Eller skriva porrnoveller som det stod om i HD fast det verkar så trååååååååååååkigt.
H var arg och satt i sin vagn och skällde upprört på allt och alla större delen av tiden som vi var där, det totala sammanbrottet hölls stången av att hon fick ansvara för ett tillknycklat exemplar av "gonatt lampan". en av mina favoritbarnböcker som jag nu kunde fynda eftersom det såg ut som nån försökt böja den..
H blev gladare när vi kom ut och jag blev argare för ett gäng puckon hade parkerat på GÅNGVÄGEN utanför realokalen... *grrrr* gissa om man var frestad att "råka" repa lacken på dem?
Fast sedan blev jag glad och harmonisk igen och som belöning hittade jag broderiboken, som varit slut på bokhandelns rea, bland böckerna i mataffärens reapall.

Bättre humör

Hittade, via en annan bloggare,en sida med småkul serierutor och blev sittande och läste ikapp mig, några var riktigt bra. Gillade bland annat denna http://www.courting-disaster.com/d/20070112.html
Sedan tog vi oss ut och tog en promenad i snöblasket medan det fortfarande var vitt. Barnet fick åka pulka men var måttligt imponerad. Hunden var desto nöjdare.
Efter att ha betalat räkningar (gjorde mig inte direkt på GOTT humör att se pengarna flaxa iväg..) så har jag lovat mig själv lite mutor iform av ostbågar. Måste vara barnets majskrokar som triggat suget, var annars längesedan jag åt just ostbågar. Annars tänker jag koppla av lite och slösurfa en del och lyssna på Uno och Irmas julskiva. Tycker den är så bra så det vore slöseri att bara plocka fram den i december.
Får väl sitta och fundera vad jag skulle vilja köpa för de pengar jag trots allt drar in. *s*

Mil ifrån verkligheten..

I sin jakt på att dra in pengar till stadskassan så fortsätter jakten på bidragstagare. Sänkta ersättningar skall motivera folk till både det ena och det andra... Kanske ett korn av sanning men i grunden handlar det om att ingen vill betala. Det är inte enbart en fråga om regisringsskiftet, den förra regeringen började strypa utflödena men takten ökar nu.
Det som gör mig så förbannad är att som vanligt dras alla över en kam. Jag som vill jobba men ingen vill anställa mig på heltid (hitills) men som i alla år försökt "hora runt" på olika vikariat straffas lika mkt, om inte mer än  maestro T som glidit runt på a-kassa och bidrag i 20 år utan att skämmas det minsta. Och sjukersättningen skall minskas för att motivera sjukskrivna att söka nya jobb läste jag i en artikel i GP. OK, mår man dåligt av sitt jobb så kanske man skall söka ett annat men det kräver ju A att det finns andra jobb att söka och B att man är i skick att faktiskt söka dem. Har det slagit någon beslutsfattare om att folk med sjukersättning kanske inte per automatik är lata utan att de kanske kan vara sjuka? Att de behöver hjälp att bli friska? Tro inte att man får hjälp för att man mår dåligt vare sig det är fysiskt eller psykiskt. Du kan få med dig några piller i en påse möjligtvis. Hjälper inte det får man väl ta sig i kragen och söka nytt jobb... Om man nu inte är stressad politiker som får hjärtinfarkt, då finns det nog både vårdresurser och sjukpenning att tillgå

Själv känner jag att det börjar finnas två karriärvägar att välja på för min del.
 1. Bli hemmafru och leva på sambons inkomst och det där fina hemmafrubidraget som moderaterna vill ge istället för att folk skall få så onödigt lång föräldrarpenning (eller vad de nu har tänkt sig)
2. Leta upp den kortaste kjol jag äger, lägga upp påde mig och en webbsida på nätet. Det är ju fortfarande bara olagligt att köpa, inte att sälja.

Eller så finns det kanske ett tredje alternativ, skita i alltihopa och hänga sig i morgonrocksskärpet. Min verklighet är ju så milslångt ifrån beslutsfattarna. Då hör jag ändå till dm som har det rätt tryggt fortfarande så jag kan bara föreställa mig hur det känns för dem som drabbas riktigt hårt.


schlager och sms-förvirring

Har tittat på schlagerdeltävlingen fr Gävle.
Uggla var lite avslagen tycker jag men en rätt typisk Uggladänga som han nog drar in en del pengar på. Att spendera för kung o fosterland kanske?
Sen en liten gosse fr Sandviken, inte mkt till varken röst eller låt...Sanna Nielsen har jag inte så mktt intresse för och det ändrades inte ikväll.Lite kul med Caroline af Ugglas och Uggla i samma delfinal. Gillar inte riktigt hennes röst men är impad av att hon orkar hålla igång så med mage o allt! (Förra året höll jag ju på att storkna bara av att baxa upp mig och magen till strax under scandinaviums tak.)After Darks låt hade sin text som inte var ett dugg snuskig ord för ord men som kunde tolkas väääääldigt tvetydigt, mer hade deninte och Christer Lindarw måste snart sluta spela snygg tjej och ge sig på ärtiga kvinnor (eller tanter)Sara Dawn Finders tog sitt plagiat direkt till fiinal. Så fort jag hörde refrängen började jag gnola på ”king of wishful thinking”, låten som fanns med på sountracket till pretty woman. Men vilken grupp? Får googla lite. Vore intressant att höra om fler hör likheter.Veronas italienska disco vat inget jag fastnade.Andreas Johnsons låt blev min absoluta favorit och jag var glad att den gick vidare utan problem.. 

Skickade SMS till Y under programmet, de blev lite kryptiska för min telefon och jag är inte sams alla gånger… Det blir märkliga bokstavsanhopningar som inte är ord på nått känt språk och dessutom kan man råka skicka iväg sitt svar mitt i försöken att skriva det.  Hoppas du begrep ungefär vad jag menade iaf?


snö?

Varje år kommer snön som en smärre chock för en del...
Folk kan plötsligt inte köra bil, det kan ju vara halt när det snöar? Därför kryyyyyyyyyyyyper alla slirande fram istället för att köra om i 130 vilket de hade gjort om det varit glashalt men utan det där hemska vita.
Fröken Lund, vars eminenta blogg jag brukar smita förbi och läsa, skrev ett inlägg om skåningars reaktion inför snö som fick mig att nicka och humma instämmande....
Förstår verkligen inte varför det skall vara en överraskning att det snöar i Sverige, och folk borde väl liksom minnas det från år til år? Eller handlar det om en kollektiv förträgningsmekanisk som drabbar alla söder om Sundsvall och bidrar till att minsta lilla snöflinga ger krigsrubriker om "snökaos"?
Fast det som RIKTIGT irriterar mig är snöröjningen - eller bristen på snöröjning. Den här gången stod nog snöplogen inte bakom kanoten, skördetröskan och pelletssäckarna i förådet för nu kom den ut redan samma morgon som det snöat ordentligt, måste varit en vikarie som körde för de hade inte plogat av hela vägbanan... Å andra sidan hittaade inte sandbilen ut förränpå kvällen men det var så torr snö så man hade inte börjat halka omkring iden.
idag har jag sjuvat barnvagn i snömodd... för även om de plogat trotarerna plogar de vägarna oftare och så blir det fina små snövallar och ingen djäkel ser til att de skottas bort. Tur att man inte är på rulatorstadiet ännu så man kan gå ut och ta sig fram om än på egen risk.

Fredag

Tur att det är fredag för jag är helt slut... Helgen innebär ju inte ledigt men iaf en möjlighet att dumpa över dottern på sin far så att jag inte behöver ha ett öga på vad hon sysslat med. Där har vi nackdelen med att hon är stor nog att sysselsätta sig själv, inte alltid som jag uppskattar det hon hittar på. Idag har hon rivit sönder en bok, jagat katten och hivat ut delar av CD-samlingen på golvet. Hon har nog inget emot Manic street preachers egentligen, de bara råkar stå innom räckhåll.
Förresten är jag arg, en plastbit på mina glasögon har lossnat så de ser asymetriska och knäppa ut. Vet inte när det hänt och hittar inte den saknade biten. optikern kan inte fixa fram en reservdel utan erbjöd sig att ta bort plastbiten på andra sidan med. Bah! sabba glasögonen behöver jag inte mer hjälp med och jag undrar hur många tusen den där ditlimmade plastbiten gjorde på bågarna när jag köpte dem? *morr*

Förstå sitt eget bästa?

Det är inte alltid rätt att göra de rätta valen, jag vet ju det. Jag som blir sittande vid datorn när jag borde sova och som sällan kan motstå den där kakan till kaffet.
Men det hindrar inte att det känns lite hopplöst emellanåt att hålla ordning på en som har noll koll på att det är ett dåligt val att länga sig från soffan med huvudet före eller tugga på laptopens strömkabel. Känns som om dagarna mest går åt till att tjaffsa just nu. Är det kallt ute så BEHÖVER man klä på sig varma kläder, mössa och vantar. Även om vantar är det tristaste och otäckaste som finns så värmer de rätt gott i sju minus. "så ta inte AV vantarna hela tiden unge"! Är man täppt i näsan så är näsdroppar/eller nässpray faktiskt till viss hjälp för att kunna andas så man får stå ut med obehaget, och nej, det går inte lika bra att ta nässpry i munnen. Du kommer att förstå det när du blir äldre (hoppas jag).
Känner mig som en tjatmaskin.
AKTA den! FÖRSIKTIGT nu! Klappa fint (annars klappar katten till DIG)! Håll I dig nu gumman! Spotta ut den där! NEJ! INTE röra den! NEEEEJ säger mamma!
Puh, jag blir trött av att höra mig.... Men H stänger för det mesta öronen, bra taktik. Iaf om man inte är intresserad av att förstå sitt eget bästa ännu.

Majskrokar

På föräldrarforumet har jag läst lovprisande om det perfekta babysnacket majskrokar. Det är som ostbågar utan ost typ... Slog till när jag hittade det på affären när vi handlade sist. Visade sig vara en perfekt bilmuta, H fick en majskrok i var hand och snackade och smackade nöjt (förvandlad från den hysteriska bilhatande bebis jag kämpat med att lirka ned i bilbarnstolen och spänna fast) och tuggade nöjt innan hon stensomnade...
Har visat sig att det funkar bra som muta i många lägen. Om inte annat kan man krama sönder den i handen för så låter den intressant. Förstår delvis lovorden men det smakar absolut ingenting... Som papp kanske? Riskakor är intressanta smokmässigt. Eller det kanske var att ta i? Jag går ändå och snattar en och annan i nått försök att stilla lite godissug. Måste köpa kromtabletter igen innan jag går upp gravidkilona som jag tappade under ammningen *S*
Förstår inte riktigt varför H finner de magiska majskrokarna så intressanta men man får vara tacksam. Det finns ett läge där hon inte köper några majskroksmutor - om hon inser att vi äter nått intressantare.
Nu skall jag gå och kika om det finns några majskrokar kvar, man kanske kan låssas att det är ostbågar?

hustankar

Jag drömmer om en gård med fint hus, vedspis, kakelugnar, glasveranda, fixat tak, spännande uthus och härliga marker. Allt på behändigt pendelavstånd för sambon och för mig (var jag nu skall jobba om jag nånsin får jobb...) och ett maxpris på två mille... Förstår inte vad som skall vara så omöjligt med det?


Hoya,hoya!

Nu har jag varit på hoyaträff! Himla trevligt att få ansikten på folk man snackat med på nätet och kul att få gagga på om hoyor utan att folk börjar sucka och titta efter utgången. Rena julafton med sticklings byten och försäljning dessutom. Skulle ju bara kika lite förutom hämta upp två sticklingar som jag förbokat men på nått konstigt sätt kom jag hem med tio olika sticklingar plus två back-up sticklingar av Serpens . De räknas inte för den har jag även om den nätt och jämt klarat vintern. Jag hade ju med mig tre sticklingar för att byta bort så jag kan ju inte påstå att jag lugnat ner mig. Däremot kände jag att suget vaknade rejält. Vill ha MER! Nu genast!
Fast jag börjar med att gå igenom mina vuxna plantor och se hur de mår efter vintern. Några där som behöver planteras om misstänker jag. Hittade ett rejält rottrassel unde H Minibelles kruka iaf. Så har jag ju bokat några sticklingar till plus att jag hoppas komma iväg till blomsterlandets hoyautställning. Kan ju bli en del iår med - men skvallra inte för sambon...

Soffor

Det bidde ingen soffa... Jag kände mig lite som om vi lekte "guldlock och de tre björnarna" i affären. Den här soffan är för hård, den här soffan är för mjuk... fast vanligast; den här soffan är för ful! Hittade en som kändes nästan OK men man lägger inte 20000 på nästan rätt. Det intressanta fenomenet inträffade också i soffjakten att sambon och jag var överens. Vi må ha diskussioner om barnuppfostran men på soffronten är vi eniga. Idag iaf.

konsten att läsa

Jag brukade vara riktigt snabb på att läsa och kunna klämma en roman om dagen om man inte behövde bry sig om petitesser som att jobba och så. De första månaderna med barnet kunde man amma och läsa samtidigt (om man valde böcker som inte var tunga att hålla) men sedan började barnet bli mobilt och nyfiket. Nu vii H gärna läsa min bok, den prasslar så roligt.. speciellt när man försöker dra ut sidorna eller skrynklar till dem.
Nu för tiden tror jag altså att jag hunnit läsa mycket när jag avslutat ett helt kapitel... Så sedan dotterns litteraturintresse vaknade har jag gått över till pocket ist för biblioteksböcker. Dels kan jag ha den liggande i månader och dels är det ingen katastrof om dottern kommer åt att "läsa" den. Kommer nog att ta tid innan jag kan avsluta "historikern"

köpa saker...

Känner mig shoppingnödig men försöker bekämpa det. Just nu behöver jag snarare röja ur lite men det känns inte lika lockande. Funderar på att ta en liten runda och kika efter nya byxor till H. Hon befinner sig inått ingemansland mellan två storlekar nu. Den ena åker upp och blir vadlånga och nästa hänger runt fötterna så hon trasslar in sig Attans vad hon växer egentligen.
Nu skall jag surfa runt på lite nätbutiker, skall bara kolla lite... bara titta - jag lovar! kanske lägga lite i varukorgen bara för att känna efter hurdet känns... Inte gå hela vägen och klicka på "köp". Speciellt inte i den amerikanska webb-butiken med femtielvatusen papper och en massa roliga dekorationer.
Om vi inte är så lungsjuka imorgon kan vi åka och kika på soffa, vill ha en soffa som man kan ligga bekvämt i.
Se där, massa presumtiv shopping...

segt

Vi lyckades sova till halv elva... om man kunde sätta blöja på hunden kunde vi fortsatt sova tills nu? H vill inte äta, bara snutta, sova och klänga - gissa vems tur det är att bli förkyld? Själv mår jag lite bättre idag men känner mig inte mogen för några större doser frisk luft. Hoppas att läget är bättre på söndag då jag planerat att gå på hoyaträff. Då träffar man inte bara hoyor utan även andra hoyaiter och pratar om sin mani. Som ett AA möte där ingen är beredd att bryta sitt beroende utan tvärt om vill ha mer. Det är iaf så jag tänker mig det - har aldrig varit på något innan .*s* Skulle ju vara kul att få ansikten till folk man pratat mkt med på nätet....

glassigt

Från högt till lågt? Dottern och jag fixade en dejt med glassbilen idag, behövde köpa hem lite tröst men jag har fortfarande inte förlåtit dem riktigt för att de slutat tillverka och sälja den fantastiska sorbet de hade på åttiotalet. *drägglar vid minnet* Fast idag skulle man kanske inte uppskatta den? Iaf var det kul att se honom försöka få mottagning när jag skulle ha igenom min kortbetalning... Lät inte helt bra att skriva att det såg kul ut när han stod med sin mojäng i luften?  Fast jag har ju också en underlig humor.
Nu skall jag titta på TopModel, äntligen en ny säsong! Tänk vad man kan utveckla för beroenden under en vanlig graviditet?

Döden

Snart fem år sedan min mor gick bort, fattar inte riktigt hur jag egentligen överlevde det där första året? Tur att man hade vänner som påpekade sånna saker som att det är bra att äta ibland och som spred lite ljus i mörkret. Nu gör det mindre ont men jag kan bli vansinnigt förbannad på att hon inte är här och får se H. Det är först nu man inser allt man skulle ha frågat om....
På löpet hos nättidningarna nu, Johanna Sällström är död. Hon är 32, ett år yngre än jag. Då SKALL man inte hittas död i sin lägenhet! Fryser vid tanken och vill genast ha en förklaring. Knark skulle vara en godtagbar förklaring, lite "skyll dig själv".  För om hon bara kan falla död ner då kan jag det med, dödligheten blir så påtaglig med ens. Vet inte vad alla de här dödsnojjorna kommit från, är kanske en del av den oro man känner som förälder. "Hur skall det gå för mitt barn om...?".

Edit; Naturligtvis är det fortfarande tragiskt även om det finns ett "skäl" till att hon dör så ung. Det jag menar är bara att finns det en förklaring till dödsfallet så kan man undvika den och därmed känna att man kan lura döden lite till. Hoppas verkligen att hennes dotter har gott om folk som kan finnas där och hjälpa såren läkas.

Happy Valentines day

Snorig och hostig men har nästan fått rösten tillbaka. Ägnar dagen, eller iaf stunderna som inte barnet kräver min uppmärksamhet, åt att fundera över gamla förälskelser av mer eller mindre allvarlig art. Finns en del att tänka på... och jag funderar över varför jag var SÅ bra på att plocka ut föremål som INTE var intresserade? Förmodligen någon psygologiaanalys som visar att jag egentligen inte vågade bli förälskad utan valde någon att älska på avstånd på mina vilkor? Nåja, snubblade ju över kärleken där jag egentligen inte letade efter den och det är ju ofta så det verkar vara.  Skulle jag ge ett tips till mitt yngre jag ang raggning så får det bli att om raggningstekniken med att stirra ut folk faktiskt ger napp så är det inte så säkert att det är någon du vill ha, det är så mkt enklare att PRATA med folk. Och ändå är det så svårt ibland?
Jag var en mästare på olycklig kärlek men det är enklare än lycklig, kräver mkt mindre jobb och engagemang. Drömde om himlastormade passion ochtotal förståelse (det sistnämda är en utopi som bara inträffar när man är nykär eller asberusad dvs inte tillräknerlig) Men det har sina fördelar med vardagskärlek med.

Brist på resurser.

Förkylningen ville ha min röst... Redan i fredags började det bli svajigt, lördagen gick så där och när jag pratade med väninnan M i telefon (nej, jag tänker inte hålla tyst bara för jag knappt har nån röst) sa hon att jag lät som jag var i målbrottet. Idag har jag lärt mig att inte försöka ropa in hunden (som visade sig ligga inne och sova redan) när bebisen just sommnat. När han hörde min väsande stämma ropa hanns namn blev han övertygad om att nått hotfullt närmade sig och rusade tokskällande till dörren för att ge lite understöd. Sedan sov inte bebisen längre utan grät yrvaket.
Bestämde att jag iaf inte var i skick för babysimm idag så vi tog det extremt lungt, jag skrotade runt i morgonrock till klockan var två och jag bestämde mig för att det var mödan värt att gå och hämta en bokreakatalog. Det blev en liten promenad med barnvagn och hund (och en moder som svidat om från morgonrock till lite presentablare outfit). Vet inte om reautbudet var värt det men det fanns några titlar där som jag skall ha koll på när det drar igång. Tycker dock att priserna fortfarande är för höga för att man skall tokshoppa.
Men jag är SÅÅÅÅÅÅ shoppingsugen - och pank. (nåja, inte pank men shoppingkassan är på tok för skral för mina önskelistor) Surfar runt och hittar massa saler jag nog behöver EGENTLIGEN? Erbjöd mig att  shoppa upp sambons traktamente för Londonresan, var inte det generöst?

kväll...

Blir ingen blocketannons med sambon, inte idag iaf.  Om vi lär oss att sova när vi får chansen och inte fastna framför skärmen i timtal medan bebis sover sig pigg så kanske det skulle vara lättare att hålla sams? Kanske...?
Hela familjen badade badkar nu på söndagskvällen, det blir trångt kan jag konstatera - och då stod hunden ändå nedanför badkaret och suktade efter bebisens nya boll. Den får han inte och bebis får ha den i badrummet för kommer den bland de andra leksakerna så blir den snart knyckt och punkterad. En sådan frestelse kan vi inte utsätta stackars hunden för... Men han hävdar ändå att alla bollar borde vara HANS egendom och de enda undantag han köper är Hs mjuka boll fr IKEA. Förresten får jag nog sluta kalla barnet bebis snart, det kryper och ställer sig upp med stöd samt går långa promenader utmed soffbordet. Känns allt tydligare att det är en (bestämd!)personlighet i en kropp av miniformat som börjar kräva plats.

tjaffs

På tre dagar blankt går man från glädje över att slippa gräsänkeståndet till alvarliga funderingar över att annonsera ut sambon på blocket. Inget gott tecken... och varför blir man så förvånad över att kärleken genast blir tjaffs och slitigheter efter barnets födelse. Vi är ju inte direkt de första som råkar ut för det. Ändå går man blåögt omkring och tar för givet att "det händer aldrig oss"? Sedan står man med en förvånad min när verkligheten trillar ner på en med en bedövande duns...

schlageryra

HA! Jag prickade in bägge vinnarna i deltävlingen...  Kanske inte så svårtippat? Men vad sjutton, jag är nöjd iaf, tråkigt att inte Lustans Lakejer gick vidare men å andra sidan var den låten ett riktigt hopkok av gamla Kindelåtar så det var kanske ingen förlust. INtressant att se hur folk ser ut på TV, synns liksom inte så mkt när man sitter under taket på Scandinavium.

schlagerspektakel.

Hepp! Nu har jag överträffat mig själv på två punkter. Dels har jag varit ifrån barnet fem timmar i sträck och dels har jag vågat ta bilen in till stan och parkerat i P-hus!!! Låter inte som nått stort steg men för min del så var det enormt... Fast det var lite läskigt att få tjuvstopp i rampen upp.... Tog ett tag innan jag redde upp det men jag kom därifrån utan att köra in i nån annan bil... Skickade SMS till sambon framme och parkerad".
Sedan hittade jag Y och biljetterna utanför scandinavium, tvingade henne att följa med tillbaka till p-huset och lägga in väskan i bilen och sedan till scandinavium. Vi börjar bli veteraner och gick inte till våra platser klockan sju, satte oss på McDonalds och tog en glass istället. Konstaterade att det inte kunde bli nån efterfest för jag skulle hem och amma... Kunde ju ta med oss folk istället, det finns plats i en kombi varpå samtalet spårade ut... Redan då hade vi roligare än alla andra. Den ultimata raggningsrepliken "du får följa med nu för p-huset stänger klockan tolv?" En uppdatering av askungen kanske
Försökte hitta våra platser men misslyckades. Knödde oss genom en rad, hittade platserna men då hade vi råkat flytta en sektion så det var lite fel iaf... Smög oss tillbaka till utgångsläget och knödde oss in på en annan rad... (De måste ha älskat oss eftersom vi dessutom knödde oss ut innan alla börjat gå sedan)
Kan iaf konstatera att startfältet är bättre än i Jönköping.
Regina Lund fick mig att väsa till Y "titta där är Christer Fuglesang!" Får se imorgon om det inte snarare var abnorma polokragar de hade och inte astrounautdräkter (rymdblöja kanske - Regina verkar ju lite intensiv av sig?) Rätt OK låt men inget jag minns nu.
Lärarinnan fr Munkedal har en fin röst och en vacker ballad. Lite kaxigt med ett sånt framträdande när man inte är van vid så stor publik. Hör gärna mer av den låten men vet inte om den kanske är för lugn?
Jimmy Jansson… Njae, tror jag är för gammal för att charmas av honom eller låten. Fullständigt hopplösa rimanhopningar i texten.
Tjejgruppen Cosmo 4, med startnr 4, har en klatchig slagdänga som har lånat ett parti från ”like a prayer”. Lustan Lakejer låter som; Lustan Lakejer! Har hört det förr men jag tycker det är trevligt! Undrar lite över de illröda flygvärdinnorna i bakgrunden…
Jessica Andersson. Påklädd i år men fortfarande en menlös låt. Hade publikstöd men vete sjutton varför? Svante o Annelie. Ta BORT!!! Hopplös text med fel artister, låter mer sextiotal.  Lät bättre när kompositören sjöng den senare. Inget gott betyg för artisterna.
The Ark. Bra låt och det skulle förvåna mig om de inte går vidare. Lite nakenchock från en manlig artist dessutom. '
Tror på The Ark o Maria Lindberg men personliga favoriten är ändå LL just nu. Få se vad man tycker imorgon.

Kul iaf att ha hållit traditionen levande ännu ett genrep.

 


insnöad gräsänka...

Igår var jag arg hela förmiddagen. Sambon har, trots en djävulsk förkylning, varit i London och talat förstånd med en trilskande maskin i tre dagar och han skulle åka hem igår kväll. Första nyheten när han slår på TVn på hotellrummet var att Stansted var stängt pga snökaos... Var väl inte SÅ imponerande mkt snö enligt honom men tillräckligt för att skaka om London något. Större delan av förmiddagen gick åt till att hålla koll på om de öppnat banorna ännu och sedan till att hålla tummarna för att planet inte skulle försenas...
Gick bra till slut, planet landade i tid och han kom hem något mindre snorig än när han åkte vilket inte säger så mkt. Kunde visa en serie snygga bilder från öppna förskolan. Bla när H försöker lirka av en anna bebis hennes leksak genom att dra i snöret och uppfodrande blänga på den något yngre tjejen som tuggar oberört på prylen i fråga.
Jag var väääääääääääääldigt trött på att vara gräsänka. Det är betydligt jobbigare att ensam ansvara för en niomånaders 24 timmar om dygnet än det var att vara gräsänka när hon var nån månad som hon var senast... Liksom lite mer fast på barnet nu... Å andra sidan har man mer sällskap av henne. Riktigt roligt blir det att försöka överleva när sambonskall till USA i två veckor längre fram... *morr* Har redan deklarerat att jag tänker tröstshoppa för hans traktamente ;-)

fotat

Eftersom vi ändå mådde betydligt bättre än jag trodde vi skulle göra idag gick vi till öppna förskolan (det var inte mitt barn som hostade och snörvlade värst). Tog femtielva kort som - kors i taket -redan är inladdade i datorn. Får bli lite scrappande snart tror jag minsan.

pysselnödig

Idag har jag hämtar ett paket från panduro samt åkt förbi en pysslares arbetsplats för att hämta upp lite jag beställt av henne, Skojsigt med nya, fina saker men NÄR SKALL JAG FÅ TID ATT SITTA OCH SCRAPPA DÅ?  Har iaf idéer till minst en LO när jag får tid, är inte helt säker på utformningen men vet vilka papper och ungefär vilka foton. Skulle kansk behöva dutta lite med dem i datorn för optimal effekt men då var det det där med tid igen. Krävs lite mer koncetration för det än för ordbajseri... och jag kan inte göra det med bebis sovande på en arm... Borde gå och lägga oss egentligen men jag orkar inte lyfta på aktern... Fattar inte varför det är lim på datorstolen?
bla, bla, bla...
Klockan är bara åtta men det känns som bommul i huvudet. Inget gott tecken!


snoris..

Tyckte sambon klagade överdrivet över sin förkylning... fast jag får nog ge mig. Det var nämligen inte så att jag smittat honom utan han har haft någon egen variant, det vet jag nu eftersom jag håller på att få hans förkylning. Nåja... "love is about sharing..."

festivalförberedelser

Ha! Jag hade rätt, Lustans lakejer är jokrar i deltävlingen på lördag. Det blir genast lite intressantare. Trots att jag kallade dem föredettingar gillar jag det de gjort. Är väl bara sur för att jag i vanlig ordning inte hittar de bra banden och artisterna föränn de lägger av och inte gör fler skivor. LL kom ju med "åkersberga" för några år och då var jag äntligen gammal nog att uppskatta dem *S*
The ark skall tydligen vara med också... Kan bli en bra kväll - bara det inte visar sig att arola är med så är jag nöjd. Det är emot mina principer att betala för att se henne...
Får väl köra intensiv koffeindoping på fredag em bara för jag kommer att vara utpumpad. Industrierna låter som om man bodde ovanpå en tvättstuga i ett hyreshus och det när jag redan har svårt att koppla av

söndagsfrid?

Alla tre var snoriga i varierande grad så vi tog det lungt hela dagen... Det här nöjde sig H med: hon övade bergsklättring i bokhyllan, spred ut skivor lite över allt, klättrade upp i gåvagnen, tuggade på pennan som jag glömt på bordet, försökte riva sönder min stickbeskrivning och sno stickorna, dra av garnet och sabotera projektet i största allmänhet. Rev av halva framsidan på en manual och tänkte tugga i sig den men hejdades i tid. Var med i köket där hon använde sin stol som gåstol och vandrade omkring lite, gav upp och hittade kattmaten som hon tänkte provsmaka igen. Blev mäkta arg på modern som hejdade henne och bar ut henne ur köket. Trillade tre gånger och varit på väg betydligt fler.
Se där, ett axplock av vad man kan hinna en lat söndag...

mellodifestivalkval

Bläh! Jag är besviken! Tyckte deltävlingen i Jönköping igår var skittråkig! Inga kul bidrag, tråkiga skämt, många föredettingar... Programledaren hade glömt att raka sig innan sändning - för inte var det meningen att han skulle ha könshår i ansiktet? Ville gärna tycka om Uno&Irmas låt men den var också rätt trist...
Och jag som brukar hävda att jag är schlagerbög för jag gillar schlager och jag gillar män (även om jag hittat en som jag håller mig till). Gav upp så till den milda grad att sambon slapp se hela, han fick byta kanal efter att vi genomlidit alla åtta bidragen. Jag orkade inte bry mig mer.
Nåja, vad är väl en bal på slottet?
Jag fick iaf äta chips... och nästa vecka blir det genrepet, långt uppe under taket på scandinavium. Y och jag försöker hålla traditionen levande ännu ett år. Vi har sett genrepet på en deltävling sedan de gjorde om systemet och började köra med deltävlingar. Har faktiskt inte en aaaaaaaaaaaning om vilka vi skal se i år? Har varit långt inne i bebisdimmorna. Förresten; Lustans lakejer skulle väl vara joker i Göteborg? Föredettingar var ordet sa Bull.
Vilket TV-program var Lustans lakejer med i men kallade sig "rustans lakejer" och sjöng iförda robin-hood kostymer och stod på en rad och pinkade medan de sjöng? Ett suddigt minne, som dessvärre sitter behårt fast till skillnad från annat man upplevt under uppväxten.

Helg

Tur att det blir helg emellanåt! Är intill döden trött och dessutom lite småförkyld. Njuter av att ha lagt H för en tupplur och bara skrota lite vid datorn utan att fånått vettigare gjort än att leka med alla roliga fonter jag laddat ner och så blogga då - men det är ju nästan nyttigt så intresserade som folk är av ens torftiga liv *ironi*. Nåja, jag ser det som ett sätt att skaffa gratis terapi. Särskillt sedan dearest D försvann bort i cyberrymden och inte orkar höra på mitt eländesgnäll längre. Nåja, nån dag kanske jag skriver nått intressant här med *S*
Vi har varit och kikat på ännu en gård. Känns oväntat posetivt men inte perfekt. Funderar fortfarande om och vad vi skall bjuda. Har en känsla av att den kommer att bli dyr för att folk betalar för vad de tror man kan göra den til och inte vad den är. Inget fallfärdigt ruckel utan fullt beboerlig men däremot krävs en hel del jobb med att riva ut äckliga gammla plastmattor, slipa golv, måla om, fixa köket, bygga om badrumoch det kan bli hur mkt jobb och pengar som helst. Kanske lägger ett bud iaf men tror inte att vi kommer att vara med i slutstriden. Lite kul ändå att hitta ett hus som inte får en att kräkas när man ser det irl på visningen.
Nu skall jag ha kaffe! Får man inte sova på nätterna är det bra att ha en espressomaskin och kunna dopa sig genom dagarna. Har fått ett huslighetsutbrott och försöker göra plommonspäckad fläskkaré. Tror inte jag har ätit det på femton år? Få se om jag minns varför när jag plockar ut den ur ugnen och det blir matdags.

jubilar

H firar nio månader idag! Jag tycker att det var rätt nyss vi kom hem från BB med ett litet knyte utan instruktionsbok. Skall man inte få svensk bruksanvisning för allt man köper? Fast det är klart, vi betalade väl inte för leveransen direkt? Nu betalar man desto mer, finns mkt en bebis behöver - eller bara borde ha *s* Liiiiiiiite bortskämd finns det risk att nån blir ;-)

Bebisskådning

Idag har vi varit på öppna förskolan och umgåtts med andra bebisar. Har blivit lite si och så med att besöka det stället tidigare men nu försöker jag komma iväg för det märks så väl att H tycker att det är kul med andra bebisar (och föräldrar) numer. Pratade lite med en mamma från min föräldrargrupp och vi konstaterade att plötsligt hörde våra barn till de stora nu när det var babyöppet (för barn under ett år) och att de såg så stora ut jämfört med de färska bebisarna. Var en liiiiiiiten där som inte var många veckor och jag har nästan glömt (förträngt) att H varit så liten.
Hon fylller hela nio månader imorgon! Får väl firas på nått sätt... Tre månader till och hon fyller ett helt år. Jag som jubilerade glatt när jag klarat att vara morsa i en hel vecka... Fått lite rutin iaf även om det genast blev väldigt intensivt att ha ett mobilt barn. Hon arrangerade "spjälsängen runt" igår när jag tänkte att hon skulle sova. Svårt att inte skaratta åt henne när hon är toknöjd för att hon lyckats gå längs tre fjärdedelar av sträckan... Hon hade nån form av "cage dancing" där med och den karriären hoppas jag att hon lägger på hyllan när hon blir äldre. Sedan övergick hon til att försöka ta sig från ena långsidan av spälsängen till den andra. Svårare än det låter om man vill hålla i sig under tiden och inte har så långa armar (bara om hon skall nå nått förbjudet) Hon somnade så småningom fast inte i egna sängen...  Skit samma, jag fick sova rätt bra så jag klagar inte.


RSS 2.0