bloggträffen

På bokmässan hängde jag ju med på en bloggträff för bokbloggare. Vädigt trevligt att få ansikten på folk bakom bloggarna man brukar läsa o att upptäcka nya. Även om förvirringen ett tag kändes total om vem som var vem (inte altid så lätt att koppla ihop ett förnamn med ett bloggnamn) så tänkte jag försöka lista deltagande bloggar nedan. Jättekul att träffa er o synd att man inte hinner prata mer..
Kulturbloggen
Bokomaten
Calliope books
Lyrans noblesser
Arinas bibliotek
Hermia says
En full bokhylla
Boktoka


segt...

Bokmässan knäckte mig nästan... Hade ont i ben o fogar så jag knappt kunde gå på hela helgen. Fast kul var det! Natten till tisdag kom dottern över i sängen o var varm som en liten kamin. Bra att stanna hemma för VAB. Blir lite stressd av det eftersom det känns som om jag behöver vara på plats o städa fram mitt skrivbord så allt är klart att lämna över OM det nu blir bebisleverns tidigare.
Utnyttjde gårdagen till att vila själv förutom att serva snormonstert (som tack o lov verkar pigga på sig) så nu verkar jag iaf hämta mig från mässhegen. Hoppas få lite ork att blogga ikapp på lästa böcker innan jag hinner glömma vad jag haft för mig o dessutom behöver jag tanka över bilder från kameran o fixa lite med dem... Har lovat dottern att vi skal gå ut o leka lite idag så får vi se om hon är i dagisform igen. 

lovligt byte

råkade ut för ett uppraggningsförsök på väg till bussen hem...
En man (M)säger hej o sträcker sig efter mig varpå jag (J) säger ungefär "men jag känner inte dig".
Han svarar att jag var lik nån o jag svarar lite svävande. Han ger sig inte utan konvarsationen fortsätter...
M; vad fin du är i håret
J; tack
M; skall vi hålla handen lite?
J; Nej, det skall vi INTE

varpå jag flyr till busshållplatsen.

Tilläggas kan att jag numer stotserar med en rätt rejäl bebismage... men det gör en tydligen inte chanslös?


mässrapport fredag

Var inne på mäsan redan tjugo över nio och inledde med att sticka mig rejält på namnbrickans nål.... AJ! säger jag bara, tycker att det kan räcka med alla blodprovstagningar... Nåja, värre katastrofer kan inträffa och jag snokade upp några montrar jag fått lämna tiomhänt igår eftersom jag saknade kontanter... Band annat tidskriftsmontern så nu har jag slöläsning så deträcker några kvällar. Tungt som sjutton blev det dock men som tur var så hade jag en lunchdate med sambon så då fick han överta alla kassarna o jag kunde gå lös o ledig.
Efter lunch var det rätt lagom att gå på bloggträff. I lite nervös väntan på de andra bloggarna kunde jag konstatera att trappan upp till internationella torget gungade rejält... läskigt. Det var jag med min svammelblogg och så ett gäng "riktiga" bokbloggar. (får återkomma med en uppräkning sedan) men det var hemskt trevligt att få ansikte på de man läst innan och få nya tips. Efter det blev det ännu en sväng på - det numer väldigt fulla - mässgolvet. Hittade inte riktigt det jag ville ha på SF-bokhandeln så jag tog faktiskt och begav mig till deras butik i Göteborg. Kom därifrån med fyra nya varulvsböcker. Skall försöka hålla på dem ett tag.
Kändisspaningen gick lite bättre med men jag lyckades inte springa på Jan Guillio iår. synd att bryta en mångårig tradition men man kan inte gå i land med allt. Däremot satt Björn Helberg i samma hörn som förra året o såg ledsen ut för att ingen stannade o ville ha en singerad bok.
Mkt bättre mässdag än igår men vansinnigt ont i fötterna, trött och hungrig när det var över.

mässrapport torsdag

Kanske är det bara jag som är grinig och trött men jag tyckte att fyndchanserna på årets mässa var lite dåliga. Inga riktiga pangpriser o inget som fick mig helt ha-galen... Är mest otroigt tröttfotad o grinig för att jag först fick ställa bilen lååååååååångt borta o sedan springa runt mässan ett par varv för att ta mig in med kollegorna. Inte ultimat uppstart för en stackare som redan där började få ont och en bebis som glatt studsade på kissblåsan. Tror jag sett varenda toalett på mässan...
Dålig kändisspaning med... får se om det går bättre imorgon?
Hittade iaf en del nytt till jobbet så lite shopping blev det... Kanske blir det mer av den varan imorgon.
Bästa fyndet; en back-upp tiger till dottern. Mjukistigern som jag köpte förra året blev en fullträff o följer med över allt, nu hittade jag en likadan på samma firma så den är inköpt o skall stuvas undan ifall katastrofen skulle inträffa att tiger försvinner under nån utflykt.

snart mässdags

Så var bokmässan här... och om tre timmar skall jag packa mig i bilen o åka dit. Blir en halvdag idag och heldag  (eller vad jag nu orkar) imorgon. Min plånbok skriker redan... förhoppningsvis kan jag få shoppa lite för jobbets räkning med. Hoppas på några riktiga fynd så jag kan få godbitar trots stram budget...
Passande nog kommer lönen imorgon. Skall försöka komma ihåg den lilla detaljen att den skall räcka till räkningar o mat med - inte bara mässfynd.

hoppsan, vart har tiden tagit vägen?

Igår tittade jag till på skärmen så fort jag lånade ut en bok. De skulle återlämnas andra november och sakta men säkert började det gå upp för mig att det datumet faktiskt närmar sig med stormsteg. 42 dagar kvar igår och idag går jag in i vecka 34+0. Normalt kommer barnen i v 38-42 med BF (beräknad födelse)vid 40 veckor.
Jag skall jobba n i det sista typ... även om jag har planerat att gå ner i tid på slutet. Det finns ju en förlossningsavdelning  i Borås med - och kollegorna har lovat att köra mig om jag behöver åka in *s*
Har börjat tvätta upp bebiskäderna. De är verkligen pyttesmå!

Nattvakt

Insåg att det fanns en varulvsbok jag inte läst. Kit Whitfields Nattvakt fick jag tips om för ett bra tag sedan (tror den kompå svenska 2007?) men då blev det aldrig av - men bättre sent än aldrig?
Det är en lite annorunda varulvsbok eftersom här är det varuven som är normen. Den utspelas i ett samhälle där det normala är att varje fullmåne förvandlas och endast ett fåtal människor saknar den förmågan. Dessa får istället agera nattvakter och hålla samhället igång under fullmånenätter samt vakta på de som förvandlas så de inte springer runt och ställer till skada.
Huvudpersonen Lola hör till barbackorna, de som inte förvandlas och skammen över det har präglat hennes uppväxt. Hon jobbar, i likhet med alla barbackor, för myndigheten ARLA (altså, inse vilke problem jag hade innan jag kunde sluta tänka på kor, mejeriprodukter och annat så fort det nämndes?) som ett slags advokat. En dag mördas hennes kollega. Hon blir fast besluten om att finna den skyldige och kanske är hon själv i fara.
Det är inte deckarintrigen eller varulvarna som är det intressanta i historien utan snarare motsättningen mellan vad som är norm och önskvärt och det som bryter normen. Diskriminering och fördommar i en annorlunda förpackning.... Tyckte väldigt mycket om boken när jag väl smält det faktum att den inte är en ordinär varulvsstory.

Nattvakt
Det här fula omslaget hade utgåvan jag läste. Förstår tanken men bilden känns så misslyckad?

Club Dead, Dead to the world

Har fortsatt med Sokie Stackhouse-serie. SVT har ju börjat visa första säsongen av Tru blood som bygger på serien men jag gillar nog böckerna bättre...
I Club dead försvinner Sokies vampyrpokvän Bill i samband med ett hemligt uppdrag. Hon satsar allt på att återfinna honom eftersom hon tror att han är i fara - men är han verkligen värd det? Saken kompliceras av en attraktiv varulv med ett komplicerat kärleksförhålande och av Bills chef som hyser ett livligt intresse för Sokie. Ett intresse som kanske är mer besvarat än det borde vara?
Club Dead
I Dead to the world ser Sokie en naken man springa bredvid vägen när hon är på väg hem från arbetet. Ännu märkligare blir det när hon känner igen honom som Eric, vampyrbossen som hon motviligt jobbat för vid några tillfällen. Nu har han tappat minnet och en klan häxor är ute efter honom för att ta över verksamheten på vampyrbaren han äger. För att skydda honom får han gömma sig i Sokies hus. Något som från hennes sida är rätt ofrivilligt. Mitt i allt försvinner också hennes bror spårlöst.
Tycker attt den här serien är rätt mysig även om jag irriterar mig på sexscenerna som emellanåt är rätt taffliga. Kanske ingen stor litteratur men jag blir gad av dem och följer med förtjusningSokies trassliga kärleksliv... Halten varuvar o vampyrer kan jag då inte klaga på.
Dead to the World


påkommen...

småbråkade ite med sambon om vem som skulle lämna sofan för att mata de "utsvutna" katterna... när jag påstod att jag inte orkade sa sambon bara "no more animals for you!" Hm, tyckte jag, jag har väl inte försökt skaffa några nya djur på länge. Inte sedan baggen iaf? "Inte?" undrade sambon varpå jag glatt svarade nej då.
-Men sa inte du nyss att du bokat en blå myskankshanne?
eh...
det hade jag ju gjort.. men det räknas väl inte när det "bara"är en ny individ av en sort man redan har? eller?

Om läsning

Yfronten hade  svarat på en rolig enkät om läsning, den måste jag också svara på tänkte jag men det tog ett tag innan det blev av

1. Hur såg "lässituationen" ut i din familj? Läste dina föräldrar för dig? Läste de själva? Fanns det tillgång till böcker i ditt hem?
Jag är uppväxt med läsande människor o med böcker i bokhyllorna. Vissa favoritböcker minns jag fortfarande stora delar av

2. Hade du några andra läsande förebilder som barn? Besökte du biblioteket?
Ja på bägge frågorna... blev tidigt stammis på biblioteket

3. Fanns det tillgång till andra former av "berättande" i din barndom? Berättade någon sagor? Var du på bio eller barnteater?
Mamma, mormor o morbröderna berättade påhittade sagor ibland... Bio o tater förekom väl nån gång men inte så ofta.

4. När och hur upptäckte du tjusningen med att läsa?
Minns faktiskt inte när... men beroende bev jag ju uppenbarligen

5. Är det viktigt att läsa? Varför? Spelar det någon roll vad man läser?
Ja, för mig är det väldigt viktigt... tycker bland annat att det ger så fantastiska möjigheter att vara med om sånt du annars adrig skulle få uppleva. Det blir lite kulturkrock när jag skall försöka få elever som är totalt anti att hitta en bok för jag kan nästan ha svårt att begripa hur de klarar sig utan nått som är så väsentlig del av mitt lig.
Jag tror att det är viktigt att inte fastna i ett spår o bara läsa sånt man är bekväm med men jag tror att det där med att nedvärdera nån annas val av läsning är ett rätt säkert sätt att kväva läsglädje...

6. Vad har du lärt dig av att läsa?
Ett o annat matnyttigt måste jag säga..  o senast en del engelska glosor som vi inte fick lära os i skolan *rodnar*

7. Vad skulle du ägna dig åt om du inte läste?
Jag kanske inte skulle vara filmanalfabet? För närvarnde är det väl familjen och djuren som konkurerar om tiden för läsning.

Måndag...

Fåren verkar ha förlåtit oss för klippningen o kommer gatt för att kolla om det bir godis när man visar sig. Bytte hage för dem så de har fut upp med att äta det godaste i den...
Kände att jag gjorde skäl för lönen idag. Två klasser dök upp samtidigt (den ena var bokad o den andra "skulle bara") och det blev riktigt snärjigt eftersom det trasslade med några lånekort och som vanligt lutade lätt åt det kaotiska hållet. När jag skulle stämpla ut för lunch kom en tredje klass... då var jag på gränsen till nervsammanbrott men de uppförde sigstrålande så det var inte så smärtsamt... Däremot var jag så slut i skallen o snurrig att jag knappt fattade hur man gjorde för att starta microvågsugnen. Efter lunch blev det lite lugnare, bara en liten rusch men jag drog ett djupt andetag när lugnet lägrade sig över skolan o jag kunde varva ner för dagen. försökte plasta in några böcker med o konstaterade att jag inte är vidare snabb o effektiv på det momentet. Får hoppas att det bir lite mindre ketchupeffekt imorgon...
mailade sambon o varnade att jag kommer att vara bitsk o trött när jag kommer hem o fick till svar "välkommen i klubben". Fast han har ju ingen bebis som blir hög på stresshormoner o kör världens gympapass i magen när man tror att man skall få koppla av.
Kom inte så långt som till att ladda över bider från kameran idag... s nra bilder på nallebjörnsfren blir det inte idag heler. Har iaf fått kvällsthe o nu får man väl försöka sova lite så man orkar vara eftertraktad imorgon med.

Nu är det klippt...

Igår fick vi mod att ge oss på projekt fårklippning. Handsax, jodopax och plåster så förberedeserna var så goda de kunde bli - vi hade ju tittat på youtubeklipp om fårklippning så det skule nog bli bra... och det bev det nästan. Visserigen är damerna fortfarande rätt luddiga bitvis men för ett första försök tycker jag att det är godkänt. Kamerabatteriet var urladdat (naturigtvis) men jag ska försöka fota resultatet idag.
Baggen tyckte att fruarna blev riktigt spännande när de var halvnakna (men fruarna var fortfarande inte vidare imponerade). Baggen får vänta ett par veckor på sin tur. Tror jag skall hålla mig borta från det projektet så får vi köra "bad cop, good cop" varianten så han fortsätter lita på nån av oss iaf.
Jag försökte visserligen undvika att ta i så mkt men jag har böjt o sträckt för mkt igår. hade så sabla ont i bäcken o ben inatt att det inte bev nån vidare sömn. har iaf sluppit åka på en massa sammandragningar som straff för motionerandet.

så orättvist..

livet kan vara så orättvist ibland.
Fick just reda på att en nätbekant förlorat sitt ofödda barn bara veckor innan det skule födas. Tårarna bara trillar o man önskar att man kunde göra något för att lindra sorgen.
Plötsligt har jag inget emot att min bebis använder levern som huvudkudde o gör stretcövningar som det inte finns plats till bara den fortsätter visa att den lever.

bloggtorka och dagisbacillerna från helvetet...

Måndag eftermiddag förra veckan kände jag mig lite hängig... sen kände jag mig mycket hängig... och på tisdagsmorgonen vacklade jag upp när väckarklockan ringde, kände hus uselt jag mådde o gav upp. Fick bli en kopp the med honung o tillbaka till sängen innan jag orkade kräla ner o lägga mig på soffan. På soffan tillbringade jag sedan nästan resten av veckan. Torsdag hade jag avancerat så pass att jag kunde sitta upp och läsa o inte bara ligga ner o glo apatiskt. Fredag kunde jag röra på mig nästan som en riktig människa men det var först på söndagen som jag började känna mig normal (så gott det nu går)
Måndag tillbaka till jobbet o jag kan säga att jag känner mig efterlängtad. Har varit rätt mkt att göra de här två dagarna o det har inte funnits vidar mkt ork till att blogga.
Ikväll tänker jag gå hem o gå en rond mot tvättkorgen sen får vi se om jag faktiskt har något att skriva om

RSS 2.0