minnen...

I år är det sex år sedan mardrömmssommaren när min mamma låg på sjukhus, två månader med  en cancer som glupskt tog för sig av hennes kropp och i mitt minne en outhärdlig tryckande värme... Det fina vädret kändes som ett hån när jag tillbringade stora delar av sommaren antingen på jobbet eller inne på sjukhuset men kanske bidrog det till att jag mot alla odds lyckades behålla förståndet trots allt som talade emot det.
Jag inser mer o mer att jag bara tryckte undan allt och kämpade på som en robbot, visst grät jag och visst skrek och förbannade jag men jag kände aldrig efter på riktigt. Det kunde jag inte kosta på mig om jag skulle orka fortsätta som tillvaron såg ut då. Den taktiken straffar sig på sikt för det bubblar upp till ytan efter ett tag o nu måste jag gå igenom på allvar. fast det är inte bara av ondo.. Blir bara så ledsen när jag tänker på allt jag aldrig fick dela med henne och allt jag aldrig fick chansen att fråga om.
När sambon är föräldraledig skall jag försöka hinna scanna in liteav de gammla fotona från sjuttiotalet. H och jag har bläddrat i album  och jag har insett att jag skall göra en laminerad bok med bilder av släklingar o husdjur så den tål att bläddras i och att jag behöver kopior på bilder till det och dessutom finns det en bunt bilder som jag hemskt gärna skulle vilja scrapa. Känns som jag har ett ansvar för att skriva ner mina minnen av min mamma och vad hon berättade så jag iaf kan föra nått vidare till hennes barnbarn som hon aldrig fick träffa.
men finns det nått efterliv så ger jag mig katten pån

zzzzzzzzz

åh, vad jag är trött... Barnet har vaknat o hostat så att hon behövar sitta upp o lugnas innan hon kan sommna om...  Nu är det full fart o mindre varm tjej så jag håller tumarna för att det vänder självmant. Borde ju inse att jag skall gå o lägga mig tidigt när jag anar hur natten kommer att bli men jag fastnade framför datorn lite längre än jag skulle och sedan läste jag ett kapitel i biboken (många facktermer som blir lätt obegripliga för en nybörjare) o sedan hade jag svårt att somna och efter typ två minuters sömn började nattcirkusen.. Skönt att det är helg på intågande nu... Skall bli en varm helg påstås det. 

kulturfyran

Veckans kulturfyran från http://kulturbloggen.com/?p=3726:

1. Är du en hårdrocksfan?

2. Vad betyder Kiss för dig?

3. Kiss spelar på Stadion. Kommer du att gå på någon slags konsert i sommar?

4. Vilken är den bästa konsert du varit på, eller som du minns mest eller som varit viktigast för dig?

1. nej, det kan man inte påstå... Närmaste är väl att jag var ett Europe-fan när det begav sig och hårdare än så blir det sällan för min del.
2.  Det var nått som killarna i klassen kunde tjata om i timmar på mellanstadiet vad jag minns medan jag var kroniskt ointresserad. På senare år har jag kommit fram till att jag gillar en o annan av låtarna.
3. Inget inplanerat i nuläget. 
4. Pinsamt nog har jag mest  en bitter lista över spelningar jag borde varit på har jag insett i efterhand. men eftersom jag inte vill sitta med tre veckors betänketid kan jag ju iaf svara mitt livs första konster med Herreys på Liseberg i kaoset sommarn efter deras vinst i Schlagerspektaklet


dagisbaciller... igen

Förkylt för femtielfte gången. H snorar o var kokhet inatt... fortfarande febrig imorse o det var liksom inte på fråga att hon skulle till dagis. Typiskt eftersom jag hade femtielva saker som skulle behöva göras utan en liten släpvagn. Som tur är mår hon rätt bra även om hon är varm o snorig... Hon käkar o leker och nyser så snoret yr. undra  just varför JAG blir smittad hela tiden? Måstena får vänta lite till o utomhusjobben med. Vi får roa oss ,med att plocka o städa inne idag. Jätteskoj.. säkert! Bara jag kan slita mig från datorn så? 
Barnet käkar innehållet i en barnmatsburk som hon hittat i skåpet o krävt att få ärmd själv funderar jag på om man kan äta glass till lunch

oväntat besök

..fick B i sin trädgård i fredags, en sköldpadda traskade runt o njöt av solen... Jag blev inkallad som sköldpaddsexpert (jodå... ibland blir man väldigt mkt expert på rätt lite kunskap *s*) och lovade ställa upp som "jourhem" medan ägaren efterlyses. Ingen hade hört av sig till polisen ännu men vi får väl se. Har sagt att om den är dumpad och ingen hör av sig så får den väl stanna då (sambon muttrar nått som inte låter helt muntert men det är bara att låta bli och lyssna ).
Annars har det varit trädgårdsslit hela helgen. lite kul att komma igång på allvar. Vi har dessutom lyckats såga ner ett stort buskage taggig berberis och plötsligt blev den delen av trädgården betydligt ljusare och trevligare.
Igår var hela familjen iväg till biodlarnas veckoträff för att jag skulle få göra studiebesök. Var så lagom roligt för de som fick tiltta på medan jag la näsan i kuporna. Ser förövrigt kul ut när tre personer iu bihattar med slöjor skall försöka få plats att kika ner i samma kupa utan att krocka...
och idag har jag betalat otäckt mycket pengar till diverse räkningar utan att studielånen är inräknade... det var inte så kul. Dessutom hade posten med sig mer räkningar och ett "tack men nej tack, vi anställde nån som KAN något"- brev. Bläh!
Men nu dricker jag kaffe vid datorn och kopplar av från måsten medan barnet dansar till Hoola bandoola och övar sig på att sköta cd-spelaren.  tre takter  i taget ungefär innan hon är på nästa knapp...

kulturfyran

Har skolkat några veckor men nu skall jag försöka hinna med kulturfyran igen..

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?cat=451
1. Internet pajade för många Sollentunabor idag. Internet har påverkar oss på flera sätt. Vad skulle du göra om du blev utan Internet en dag?

2. Nästa fråga har också med min dag att göra. En annan anledning till att jag inte hunnit vara vid datorn är att vi köpt nya möbler och har ägnat den här dagen åt inredning och omändring. Vi har bland annat skaffat en jättemysig indisk byrå med 28 lådor. Den är nog min favoritmöbel.
Har du någon favoritmöbel?

3. Nästa fråga har med kvällens semifinal i Eurovision Song Contest där det svenska bidraget med Charlotte Perrelli ska vara med och tävla om att få vara med i finalen på lördag. Så nu undrar jag: vilken sång kommer du först att tänka på när du tänker på Eurovision Song Contest?

4. Eurovision Song Contest är inte bara lättsamma, lättsmälta schlagerslingor, det är kläder, ofta glammigt och glittrigt. Vilket är det snyggaste klädesplagget tycker du?

1.Eftersom jag är kraftigt internetberoende blir jag väldigt abstinent när jag ofrivilligt tvingas avstå från det. Sist nätet gick ner hade jag städat halva huset i ren frustration (o sambon kom hem o sa att han skulle sätta en brytare på modemet så vi kunde få storstädat oftare *morr*)
2. Min ärvda chiffonié (hur sjutton stavas DET egentlligen, jag kan ju inte ens stava vanliga ord) som jag släpat med mig ett par flyttar nu. Den är en stor kloss med massa lådor men jag tycker att den är fin... M som hjälpt L att flytta den tre gånger muttrar om att vi inte får flytta mer för då tänker han bränna den hellre än att bära... 
3. Hereys Diggeloo diggeley naturligtvis! Det var då jag blev schlagerbög ju...
4. knepig fråga, är det schlager vi snackar om fortfarande är det alla fantastiska klänningar...


små misstag

  • stoppa inte händerna där det finns trasigt glas...
  • ha inte tokbråttom när du tvätar, det är snopet att upptäcka att en blöja åkt med i tvättmaskinen...
  • Få inte salt under plåstret du satt över skärsåren från glaset

stackars lilla sjukling...

Fick hämta hem barnet efter fyrtifem minuter på dagis, hon var ledsen och ur form sa fröken som ringde och när jag kom dit låg en liten ynklig o grät på soffan.. Dock piggnade hon på och blev genast två steg friskare bara av att mamma kom. Vi stannade på hemvägen o köpte pitzza att värma i ugnen o så glass. Pitzzan käkades till lunch o nu sover en varm o trött middag i vår säng, känns bra att ha glassen att muta henne med sedan eftersom humöret inte brukar vara det bästa på sjuklingen. Kan inte påstå att min förkylning gör mig vidare munter heller så jag får väl muta mig själv med... o kanske ta o lägga mig o läsa i sängen.

Får hoppas att det går över av några dagars vila.... för både liten o stor snoris...,


trettifyra men ser ut som sjutton?

I fredags var jag på systembolaget, osminkad, knappt kammad, väldigt vardagsklädd, med trötta pandaringar under ögonen, snorig och med medföljande snorigt barn. Jag köpte ett sexpack Corona och kassörskan ville se mitt körkort...  Hmmm nog för att jag vet att jag såg ut som sjutton men jag trodde inte att det var i DEN bemärkelsen? Hon bad nästan om ursäkt när hon såg siffrorna men jag kunde kanske känna mig lite föryngrad resten av dagen. 

snor, arbetsläger och husmorsknep

För det första är det synd om mig för jag har fått Hs förkylning (naturligtvis... varför skulle jag klara mig den här gången?) o sitter under ett täcke i sofan o tycker synd om mig samtidigt som jag snyter mig igenom en hushållspappersrulle.
Jag har inte tid att vara förkyld nu ju, potatisen skall i jorden, purjolöken skall sättas, tomatplantorna planteras om o chilin och paprikan... Staketet skall göras färdigt (igår spikade jag i minst tre märlor men det hade blivit fler om inte nätet satt så avigt), gräsets kall klippas och jag har en hög med böcker att läsa...  Plus att jag skall söka jobb, mata barn och annat värdsligt.... Sambon har legat under min bil o muttrat i jakt på felet i avgassystemet så då får jag finna mig i kökstjänst. verkar iaf som han hittat felet o det borde gå att fixa.
Bilen ja, har fått påpekande om att jag glömde tala om vad det var för bil. Det är en Mercakombi igen... och nu har jag testat husmorsknepet med en skål ättika i bilen under natten för att ta bort röklukten. Om det fungerade? Jovars, nu luktar det ättika i bilen....

mysigt!

Igår ville jag läsa ut min bok o lillmonstret ville umgås. För en gångs skull hittade vi en bra kompromis, vi satt tätt ihop i soffan och läste... Hon höll visserligen "vem blöder" upp o ner men hade sjävl valt en bok att sitta o läsa i och var väldigt koncentrerad på uppgiften. Var så mysigt och sedan fick vi läsa ihop, det räckte med bara tre böcker på rad...

glass i stora lass

I lördags kom hela familjen iväg till Lejonet o björnen för en glass i sommarvärmen. Det kändes rätt utplockat med smakerna tyckte jag men jag motstod frestelsen att köra på med romrusin som säkert kort o testade irish cream och chilichoklad. det sista var en märklig upplevelse gott men starkt. sambon testade chokladsorbet vilket var rätt lyckat o barnet övergav sin glasskula efter ett parslickar o koncentrerade sig på att tugga i sig rånet. En klart lyckad utflykt o jag siktar på att komma dit minst en gång till iår. fattade inte riktigt om kaffeglassen bara var slut eller inte fanns kvar i sortimentet alls+ hoppas den inte är borttagen för det är en höjdare.
Har inte fått nån glass från Klings ännu men eftersom de börjar sprida sig från mariestadtrakten numer har jag minsan hitat en återförsäljare i krokarna.
Gissa om jag siktar på en glassig sommar? *s*

bil igen!

Nu har jag köpt en ny bil. Eller ny o ny... den är från 97 men för mig är den ny. Måste byta avgassystem på den för det har börjat låta men det gjorde ju att jag kunde pruta... Det irriterar mig lite att den är inrökt men det skall väl gå att få ordning på - får bli mycket körning med öppna fönster ett tag tills jag knäckt det problemet.. Kommer säkert att hitta femtielva andra småfel på den men jag tycker faktiskt om att köra den. Skinnklädsel o bekväma stolar samt elhissar på både fram o bakrutor var liksom inget jag trodde skulle rymmas i min bilbudget på ett tag. O ACn funkar minsan.
Det är SÅ skönt att inte behöva bråka om samma bil, jag kan åka iväg när jag vill utan att planera en eighet först och sambons humör blir mer harmoniskt när han slipper vara utlämnad till kollektivtrafiken.
det är iaf en punkt på listan som kan bockas av... återstår att hitta ett jobb med så man har lite att shoppa upp.

i övrigt har jag träningsvärk efter allt trädgårdsarbete och då har jag inte ens börjat gräva i nått land ännu.. lovande detta... mina armmuskler kanske uppnås spagetthistorlek med lite tur?   


varmt

i det här vädret inser man verkligen att man har flyttat till ett ställe med mkt sol, efter ett par dagar kämpar jag för att hitta lite skugga att sitta i. Dock är det ofta rätt blåsigt så hitills har man kunnat undvika värmeslag. Fast jag klagar egentligen inte, det är rätt skönt med värmen ännu men jag har nog fått lite väl mkt solsken de senaste dagarna, får örsöka hålla mig undan det lite så jag inte behöver nå kräftstadiet.
har hunnit pyssla en del med trädgården iaf o livet känns inte fullt så jämngrått som det gjort en period. skulle ju vara bra om det lossnade lite på jobbfronten men jag försöker ta det lugnt o tänka att det kommer..
har hunnit läsa en massa med, skönt! just nu håller jag på  med jens lapidus senaste o det känns som han till stora delar skrivit samma bok än gång till... 

ett fall för Freud?

Hmmm ibland läser men fel och ibland läser man väldigt fel....  På Lisebergs trädgårdsdagar fanns mängder av växter, en del med udda namn men nån måtta får det väl vara? nu hette ju växten penningblad men vid första läsningen fick jag det till penisglad....
så vad skulle Freud säga?

Trauma

gahhhhhhh! Igår satt jag uppe till tjugo över tolv o deklarerade.... bläh så mkt siffror det var. Jag går ju i baklås så fort jag förväntas kunna räkna ut nått mer än två plus två (så mkt för allt tjaffsande om vikten att lära sig alla gångertabeller utantill, det enda det ledde till är att hjärnan kopplar ner om man frågar vad sju gånger sju blir) o nu skulle det räknas ut fastighetsskatt på både gammla o nya huset o försäljningen skulle deklareras (DÄR snackar vi siffror i mängd hit o dit) o till råga på allt djävelskap så är nya huset jordbruksfastighet o då skulle man deklarera en dj-la blankett till....
kan säga att jag grät tillslut o jag har minst fem nya gråa hår.... bara att förundras över att inte allt blev vitt på kuppen? Tur i oturen var att jag faktiskt kunde deklarera allt på nätet inklusive mina bilagor. Nu är det iaf gjort o det som återstod under natten stördes av viloda mardrömmar om uträkningar. Bland annat skulle jag deklarera nått mellanhavande med "åkes trafikskola"? plus att lillmonstret hade lite ont i magen o bökade halva natten... Ingen av oss tre var vidare pigg när klockan ringde imorse. 
Det som retar mig nått enormt är att jag får lika värden för gamla huset i olika sammanhang. När jag ärvde det var det taxeringsvärdet som arvsskatten räknades på o nu skulle jag använda 1952 års taxeringsvärde för att räkna ut vinsten.. o nu när jag vill skjuta upp skatten på vinsten så skall jag dessutom behöva betala ränta på det... kul påhitt...

jobbigt att ställa till kalas

Det är jobbigt med allt städande o fixande med kalas men det är nog värt det... tror jag iaf. Gästerna gillade smörgåstårtan o bullarna o alla käkade tårta. Födelsedagsbarnet själv var toknöjt. Hon fick många fina presenter men var nog mest nöjd med att mina två yngsta kusiner ställde upp som lektanter hela tiden de var där och att lillfaster sök upp på kvällen o fick ta över det jobbet. Hon däckade i soffan när första gänget gått hem så hon var pigg o vaken när farfar med familj kom fram på kvällen...
Så nu är allt avklarat frånsett att en faster till dyker upp imorgon, få se om det blir ett paket till då? Nu är jag iaf morsa till en tvååring, stora tjejen o jag tror hon växer så det knakar. skall ringa BVC för att få en tid  för invägning, vore ju skrutt om de inte tycker att hon följer sin kurva? Nåja, det ordnar sig nog.
idag har vi lurats iväg på lååååååååångpromenad, den blev lite extra jobbig efter som vi inte hade vagnen med oss (började den i skogen nämligen) o lillskruttan blev tvärtrött o villi inte bara bli buren utan somnade. Mina armar värkte som besatta efter att ha kånka runt den lilla gosklumpen över en kilometer, så hon borde ju klara invägninge? o jag kommer att ha ont i musklerna imorgon.

sorg, framsteg och födelsedagsförberedelser

Stora städracet fortsätter. det är tur att födelsedagarna o högtiderna är utspridda så man få till sånna här storröjningar. fint blir det iaf!
Hos kycklingarna är det sorg idag, såg att en av de små såg ruggig idag men hoppades att värme o mer käk skulle hjälpa. Tyvärr gjorde det inte det utan jag hittade den död idag. Övriga äter bra o är pigga men jag skall ha lite extra koll på dem nu över helgen.
Framstegen då? Jo, eftersom ankorna fortfarande ser på oss med skeptiska ögon så känns det inte tryggt att de så småningom skall knalla lösa på tomten så nu har jag gett mig sjutton på att tämja dem. Så nu är det hårda pix. Inte en matbit till ankorna om den inte serveras av någon... o redan efter tre dagar börjar de plötsligt tycka att det är trevligt att se mig. idag vågade de till o med äta av maten fast jag hade handen vilande på skålen och jag blev riktigt stolt över dem.
Har bakat kanelbullar som blev lite mysko... får fundera på om det går att bjuda på dem eller om vi får hitta på nått annat- Å så har jag bakat en toksmulig kardemummakaka och en sockerkaka som skall bli tårtbotten var det tänkt.

RSS 2.0