förkylt

Lilla H är förkyld igen stackarn. Vi har haft en intressant men lång natt, H har varit febrig och behövt ligga i famnen för att kunna sova lugnt. Då sover man inte så bra.. Jag sov tre timmar tror jag. Som tur är så kunde jag ta igen det på morgonen men man är omåttligt seg nu. Blir ingen yoga ikväll eftersom jag är helt slutkörd.
Har ägnat dagen åt att lyssna på "vägen till Jerusalem" och försöka hålla H på hjälpligt gott humör, febern gav sig på eftermiddagen och jag hoppas att den inte dyker upp igen. Kunde ju räcka med förkylning nu?
Blir släktinvasion i helgen så fördelen med förkylningen är att man kommit undan att städa. Är släktingarna det minsta snoriga så får de tälta utanför och vinka lite genom fönstret, inga långväga baciller till jul tack!
Hoppas att sambon hinner förbi affären - har ett desperat behov av julmust för att lindra mina plågor.  Har dessutom äntligen sett apotekarns på glasflaskor, då kan man bunkra och ägna sig åt sin last lite mer sansat än med en frestande en och en halvlitersflaskor (som om man inte skulle kunna dra i sig en back för fort...) Börjar ändå längta efter lite julstämmning.


abstinens

Ihhhhhhhhhhh! jag står inte ut, svettig, rastlös och det kliar i kroppen! Hur kunde jag sätta mig i den sitsen frivilligt??
Har lämnat in systemkameran för felsökning och hopperligen reparation (beror lite på prislappen) eftersom den hänger sig i autofokusläge emellanåt och har några andra små hyss för sig. Lämnade den i fredags och har sedan kunnat räkna in många tillfällen när man ju skulle ha fotat (inbillar man sig) men det känns inte lika kul med lilla kompaktkameran. Tur att man har den iaf så att dottern inte går odokumenterad i flera dagar nu när hon kan visa hala två gaddar och bitas effektivare än oskarsligisterna.
Suget blev så häftigt att jag stod inne på mediamarkt och fingrade febrigt på digitala systemkameror från Canon och Nikon med diverse intresant optik på. Börjar undra om det var lite förhastat att köpa minolta även om jag gillar den - kan liksom inte tänka mig att ha prylar med sonymärket istället så det får väl bli "pirat"-optik och blixtar om man skall köpa på sig... Fast det är nog bara ett utslag av abstinensen att jag vill köpa en ny så jag kan fota NU.
Ber en liten bön om att felet skall omfattas av garantin så att jag slipper betala för eländet - annars blir jag bara MER sugen på en annan kamera *S*

Ursäkta mig men hur hittar jag till navigationsavdelningen?

Hörde en säljare på mediamarkt hänvisa en kund till navigationsavdelningen - då hade jag lust att hoppa fram och fråga var den låg... Fast jag avhöll mig.

Våran GPS har inte riktigt fattat att den är ett hjälpmedel för att hitta rätt. För det första uppmanar den en att svänga vänster om vägen svänge. Det är ju hjälpsamt men jag tror att man skulle fatta så mkt ändå. Roligast hitils var när den envisades att vi skulle svänga på ett ställe där det uppenbarligen inte fanns nån väg och där man dessutom skulle över järnvägen så det syntes att om det funnits väg där var det längesedan. Vi struntade i den och då blev den hysterisk..
Off route! off route!
Proceed to route! (När man passerat stället där den vill svänga)
Just det är vansinnigt irriterande men kul. Menar OM man nu är vilse vill man ju har lite råd om HUR man skall kunna fortsätta till målet? Förresten tog det en kvart att övertyga manicken om att vi inte ville välja vägen som inte fanns... och igår hittade vi inte huset vi letade efter för vi hamnade på en liten skogsväg där det låg svarta sopsäckar slängda så det kändes inte så förtroendeingivande - men GPSen hade inga invändningar. Spännande resor blir det! Börjar förstå hur de som navigerar efter GPS med båt lyckas köra rätt upp på land. man skall nog inte lita helt på tekniken utan kika ut emellanåt och se vart man är på väg egentligen.

shoppingdag

Blähhhhhhhh! Idag har vi varit på mardrömsshoppning… Eller mardrömslik shopping kanske – mardrömmar brukar ju komma utan att man behöver handla dem.

Vi började med att titta på ett stort hus som vi nog inte ville köpa, nu vet vi att det vill vi inte. Bitvis fint och en del kul lösningar men alldeles för långt ifrån vad vi vill ha. Mäklaren måste varit ny, eller så tyckte han bara att vi såg ut som kleptomaner? Han rantade efter oss nästan var vi gick i huset. Tror att det blir svårsålt? Inte mkt folk på visningen heller.

På vägen dit spydde H dessutom en mindre fontän så jag fick sitta och torka kräk med våtsevetter innan bilstolen började lukta surt av spyor. Stackars H börjar nog bli stor nog att vara åksjuk för efter den laddningen var hon hur glad som helst.

Sedan skulle vi titta på ett annat hus i närheten men det hittade vi inte, när GPSen lurat in oss på en skogsväg som knappt fanns gav vi upp och vände. Man kan inte lite på vår GPS – det märks varför den var billig..

Sedan skulle vi titta på ny diskmaskin. Iväg till nyöppnade mediamarkt i Sisjön. Alldeles för mkt folk överallt *brr* och inte så mkt i diskmaskinsväg heller.  Bestämde att vi skulle äta nått och titta på andra ställen. Tog en kvart att komma ut från parkeringen! Låter inte mkt men med en villt skrikande bebis i bilen är det en evighet. Det var inte bara vi som var hungriga. Middag på hamburgerkedja och H smaskade nöjt på en gurkskiva riktigt länge innan hon försökte sno resten av min sallad. Sedan fiskade hon upp sugröret ur sambons milkshake och slickade i sig lite vaniljshake. Efter det var hon i sockerschock och skrattade så hon skrek när hon kom på att det var pappa som bar henne i selen så då kunde hon kika på mamma och busa lite. Ingen diskmaskin som vi ville ha där heller så vi fortsatte hemmåt, på felköp (det står faktiskt elköp på deras påsar –därav mitt nya namn på kedjan) hittade vi en vi kunde tänka oss, men de hade ingen inne. Det fanns en i sisjön… Sambon satte sig i bilen och körde dit. Jag vägrade åka mer bil på ett tag så dotter och jag gick planlöst i affärer men det enda jag ville ha var akvariefiskar och det skall jag inte ha fler av just nu så jag behärskade mig.

Sambon ringde och meddelade att han roffat åt sig sista diskmaskinen av den modellen de hade inne mitt framför ögonen på en tant. Stackar tant men jag är rätt trött på att diska så hon får väl köpa en annan modell om hon med är det. Så blev det ett pass på det tyska byggvaruhuset för att ha lite extra slangar och kopplingar och gud vet vad innan vi ÄNTLIGEN kunde åka hem. Är helt slut och tänker hålla mig till nätshopping  den närmsta tiden. Om jag bara hittade nått ställe som hade det jag vill köpa vill säga…


onsdagsgnäll

Tycker en smula synd om mig. Diskmaskinen la av i tisdags. Den vägrade helt enkelt släppa ut vattnet (vilket kanske är att föredra mot att släppa ut allt över golvet?) Så nu är jag diskmaskin själv. Lagom kul… Hemmafruträsket nästa?

Pissväder ute och industrierna har lekt katastrofövning så VMA-larmet har gått två gånger, ni skall inte tro att de bryr sig om att ha information om att det är övning på nått annat ställe än den egna hemsidan. Hela den här orten kommer att kola den dag det blir ett klorutsläpp för folk här har noll respekt för larmet. Man tänker bara ”jaha… nu tutar dom IGEN.”  Trött på att bo i den här hålan och se industrierna och deras pysande men framför allt slippa höra deras djädra oväsen och gnisslande. Bläh!

H har två tänder och gnager gärna med dem på mig eller på vad som helst. Igår fick hon  en morot att leka med och jag hörde hur hon raspade med tänderna.


tisdagstrött

Var så duktig och fick äntligen fixat gravarna i söndags, lämnade far och dotter åt varandra och hade en barnledig timme som tillbringades på blomsteraffären (där jag inte ens köpte några hoyor för de var risiga, dyra och tråkiga. Det enda jag "råkade" köpa var en amaryllislök) och sedan på kyrkogården. Mitt nya liv som småbarnsmamma: muntra egentidsutflykter till ställen som matbutiken och kyrkogården.
Igår var vi på babysimm och testade att dyka för första gången, ingen större succe. Tror inte riktigt hon är på humör den här veckan. Labil liten sak som växlar mellan glädje och ilska fortare än sin mor. Idag har vi varit på sexmånaderskontroll på BVC, besiktigad och funnen godkänd. Stolt mamma när de tyckte att hon var duktig som kunde sitta och var så stadig. Men hon vägrade konversera dem, pratade desto mer när vi kommit därifrån. 
Nu är hon grötad och sitter på golvet och leker (i sällskap av pappa) och jag hör på gnälligheten att det näörmar sig sovdags.


mer att fira

Kom på en sak till att fira från i torsdags, treårsjubileum som återuppstånden akvarist. Knäpp sak att göra på förlovningsdagen: åka och köpa ett akvarium och sedan stå och skölja grus halva kvällen. Fingrarna var fortfarande skrynkliga när det var dags för ringmärkning.
Köpte bakelser idag för att vi skulle kunna fira lite i efterskott. Ilsket oranga och skulle föreställa pumpor... Eh, Halloween var i onsdags! Allhelgonahelgen är inte samma sak - och nu fick jag dåligt samvete för att jag inte hunnit fixa iordning på gravarna. Imorgon kanske?

Det ultimata...

 Man tillbringar åtskilliga år av sitt liv åt att hitta ”den rätte” (och ändå vill man lägga ut honom till försäljning på Blocket emellanåt – men det är en annan historia) och sedan vidtar jakten på det ultimata huset… Det är ÄNNU tröstlösare för då kommer den ekonomiska faktorn in, och så skall man ha samma smak eller iaf inte allt för olika idéer om drömboendet. Nu har vi kollat husannonser av och till i varierande grad av intensitet och dessutom varit på åtskilliga visningar. Hittills har inte drömbostaden funnits, det har varit ungefär som att dejta en medelmåtta som råkar kunna tala lite av Tolkiens alviska när allt man drömmer om är Aragon. Det vill säga: inte i närheten men förmodligen det närmaste man kan komma.

Mäklaren försöker få huset att se idylliskt ut och glömmer nämna att den i princip ligger på motorvägen, granne med järnvägen och precis i linje med startbanorna på Landvetters flygplats… eller förresten, det stod ”nära till kommunikationer” men det var ju inte SÅ man hade tolkat det. Man hittar en idyllisk gård, med glasveranda och syrenberså, med lagom mycket mark och lagom långt ut på landet. Väl där visar det sig att närmsta grannen har byggt sitt hus i trädgården (som inte är din trädgård längre eftersom där har ju grannen styckat av och byggt sin fula katalogvilla.). Den gården är fortfarande till salu… Man tittar på en rätt ful gård med konstigt avstyckad mark och får inofficiellt veta att ägaren vill ha fem miljoner för eländet. För fem miljoner kan man köpa en herrgård!  Man tittar på en sönderrenoverad gård som har en starkt trafikerad väg genom marken, man tittar på ett funkishus där tidigare ägaren valt att göra pannrum i delen som är närmast den pampiga ingången, man känner sig lite uppgiven!


vi firar, vi firar!

Förutom dotterns halvårsdag  har vi varit förlovade i tre år idag, värt att fira?

 

Dessutom har jag en morbror som fyller år idag – så var är tårtan?


jubilaren

Idag har jag varit morsa i ett halvår. Känns dels mycket kortare och dels längre.  Känns inte som om det var så många veckor sedan hon var nyfödd och hjälplös men samtidigt känns det som om hon alltid funnits här. Födelsedagsbarnet själv har ett växlande humör men mestadels fullt solsken och en massa snackande och nya ljud men en del gnölande emellan. Jag skyller på tänder. Första tanden är på väg att bryta igenom, känner ett sylvasst hörn i underkäken men titta på underverket får man inte för hon håller tungan i vägen. Är en vansinnig skillnad på vad hon kan nu för tiden, sitter tämligen stadigt utan stöd tills hon ser något som hon vill ha och dyker efter det, står i knäet med stöd, tar tag i saker och kan flytta saker mellan händerna, skaka dem och banka med dem. Håller på att öva på tricket med att släppa dem på golvet men det behärskar hon inte riktigt. Barnvagnens liggdel åkte undan i gömmorna för en månad sedan, nu skall det sittas för det mesta men det kan gå bra att halvligga med. Kan bli lite avundsjuk på att få bli kringkörd nedgosad i ett varmt fårskinn när man själv är lite lagom ruggig och tröttfotad *S*

Själv har jag förvärvat betydligt bättre reflexer än vanligt, kan fånga henne i oväntade dykningar med en kapacitet som får mig att fundera på om man utvecklar superkrafter som mamma? Övar dessutom upp tålamodet genom matningar där det mesta tycks hamna överallt utom i barnets mage. Funderat på om man skulle mata bebisen i galonställ men hon skulle nog få in maten under det med. Ju mindre kläder desto mindre tvätt och sedan spola av allt verkar vara bästa taktiken.

Igår var vi ute i årets första vinterdag. H tittade förvånat på allt det vita, så brukar inte ute se ut utanför. Gick riktigt bra utan varken förfrysningar eller benbrott men jag kan ju säga att jag inte höll på att komma uppför lilla backen från affären för den är liten, brant och igår var den snorhal.


RSS 2.0