hemska villamässan

Idag var jag snorig o eländig men jag envisades ändå med att vi skulle iväg till hem o villamässan... Lika bra att ha eländet avklarat så vi traskade omkring o tittade på värmepannor i evigheter. så kändes det iaf.. det lustiga är att försäljarna inte var vidare pigga på att prata om sina varor kändes det som... speciellt inte när jag frågade.  De tror visst inte att en kvinna med en sprattlande ett o ett halvtåring i famnen kan tänkas lägga hundratusen på att fixa värmen i huset? Tror att sambon är betydligt mer svår att övertyga om att deras pryttlar är värda typ en bil...
nåja, vi har hittat mängder att färgglade broshyrer o petat på alla pannorna som vi funderat på innan. Vissa lösningar är rätt puckade. Vi får fundera lite fram o tillbaka.
Blev lite jobbigt att gå där efter ett tag när huvudet blev alldeles luddigt. Roligast var nog att vi råkade snubbla in i ett litet föredrag av naturfotografen Terje Hellesö. han tar fantastiskt fina bilder o det var lite kul att lyssna på hans tankar kring det hela.
sen fick det bli till att köpa med sushi hem så man fick lite tröst.

att shoppa eller inte shoppa?

Jag har shoppingabstinens o vill åka till Ullared o lasta bilen full, skrivar lååååååååååååååånga listor på sånt jag borde kolla upp... fast om vi väl kommar iväg blir det väl kaos med uttråkad dotter, galna shoppingtanter som kör kundvagnarna i varandras hälsenor o ett urplockat varuhus utan minsta fynd... Vad är väl en bal på slottet?
Nåja vi får se om det blir av i veckan eller hur det blir. Vore bra med lite vinterklader till hela familjen o lite leksaker till barnets julklappshög (hon har ju inga leksaker innan nej då!)
Sedan håller vi på att kika efter bil åt mig med är inte så kul shopping när den pågår... För krångligt o för mkt pengar på ett bräde... vill mest ha det avklarat o ha en snygg billig bil som går som en klocka o inte drar någon bensin... reallistiskt va??

Soffa!

Äntligen har sofan anlänt. Det var rätt intressant att stå bredvid (med gnälligt barn på armen) o se på när de kämpade med att baxa in den i vardagsrummet.... De fick haka av en dörr för att komma igenom så sambon får hänga på den när han kommer hem - dvs efter han monterat ihop soffan. *s* Jag ser verkligen fram emot att päsa i den och eftersom det inte blir nån ullaredstripp imorgon så får jag glädjas åt att jag kan vara soffliggare.
När de åkt iväg i sin lastbil o barnet vinkat adjö till den så gick vi o tog hand om veden. Först in med tre skottkärror till pannrummet o så lasta av den fådda veden som fått ligga på släpkärran sedan i söndags eftersom all ork var borta när vi kom hem. Kan säga att efter en släpkärra ved så FÖRTJÄNAR jag soffliggning....
Den ser faktiskt inte så monsterstor ut som jag var rädd för och då står den fortfarande med allt embalage kvar. Trodde kanske att den skulle kännas som den tog hela rummet men det verkar som det kan funka iaf.
I övrigt skall jag fortsätta att försöka hämta mig efter husförsäljningen o att kika efter en bil till mig.  Vill ha en bil så jag inte blir så¨låst men har ingen lust att lägga en massa pengar... bah... det ordnar sig hopperligen.

tröttkörd

Jag visste inte att det var så slitigt att sälja hus... Dels har jag träningsvärk av allt släpande o dels har jag nästan kollapsat av alla funderingar som snurrar runt i skallen. bläh! Trodde inte det skulle bli så jobbigt inbillade mig att jag var färdig med det men måste nog inse att det ändå gör ont att klippa banden till det förflutna. Bara ett hus... o en hoper minnen som är sotsvarta och ljusa om vart annat. men minnena sitter ju inte i väggarna.
Måste någonstans tillåta mig att sörja färdigt o gå vidare. med facit i hand så var det nog inte helt nyttigt att vara så djädra duktig o bara slå på autopiloten och rusa vidare. Eller så är det bara hösten som gör att allt känns grått.
Kan nog vara skönt att få ett avslut. På ett plan känner jag att jag vill ha allt påskrivet o nycklarna överlämnade så att jag slipper bry mig. jag vill ju faktiskt inte bo där egentligen men det är läskigt att ta steget. Pengarna...tja det blir ju trevligt att kunna lösa in en del av lånen så det inte är så väldigt mkt månad kvar i slutet av pengarna.

Har för övrigt bestämt mig för att försöka begränsa tiden framför datorn. Måste inse att det inte är avkoppling att sitta o följa med i fem forum simultant... o så undrar jag varför jag känner mig överstimulerad. Borde nog börja med yogan igen...  skulle köra några "katt o ko" för att leda upp min värkbrutna rygg om det inte vore för att barnet somnat i knät.

facebookförvirring

alltså...
jag FÖRSTÅR inte!
Vad gör alla där och framför alt vad gör jag där? jag skulle ju inte ens regga mig var det tänkt men så blev jag visst nyfiken o föll för grupptrcket... men hitills vete sjutton. Vad är det som är kul egentligen? Kankse kommer jag på det om jag sitter en timme till? har iaf hittat lite folk men det är inte så idare lätt om de inte heter konstiga saker. man kunde låta dem snoka igenom ens adressbok med men vad sjutton, då är det ju personer man ändå har en viss kontakt med eller så kommer man fram till att man borde rensa adressboken

RSS 2.0