uppgradering

ferrarin är ett avslutat kapitel. Forden är inbytt mot en silverfärgad skönhet med skinnsäten, elhissar på fönstern o en massa annat intressant. Vi fick lägga en betydlig slant emellan dessutom men det skall det förhoppningsvis vara värt. provkörde den knappt innan köpet eftersom jg inte är van vid att köra automatlåda men igår fick jag testa lite mer...  riktigt spooky med automat o farthållare, bara att åka bil *s* men jag vänjer mig nog.

Mat och sånt man kan äta

Maten i barnmatsburkar är ibland riktigt läbbig grå sörja som luktar snurk... har full förståelse för om barnet ratar sånt. Å andra sidan är det inte så säkert att vi har samma smak i övrigt. Hon tycker om glass, det är sympatiskt och gör mig övertygad om att några av mina gener slagit igenom... Hon tycker om kakor med men det är inte ett fult så starkt bevis.
Hon är inte slltid så imponerad av de maträtter vi fixar till henne... Passar det inte eller är hon inte hungrig just då så åker tallrikeens inehåll ut i knät, över golet och glädjer mest hunden. Det inebär inte att hon inte gillar att äta. Jag har sett henne äta med smaskande förtjusning även när det inte serverats glass. Kattens torrfoder är tydligen en delikatess och gamla snurkna gurkbitar som hon hittade under det skåp där det lyckats gömma sig sist hon kastade iväg mat... mmmmmmmm säger hon o hugger dem snabt som sjutton. Börjar i mina mörkare stunder fundera på om jag skall ge henne maten i e skål direkt på golvet... Fast med sån brist på ordskick så lär hon bli mobbad på förskolan.
Igår fick hon potatismos, det var väldigt bra mat när man vill försöka äta själv, det är ämligen klibbigt nog att stanna på skeden även när man viftar till med den på äg mot munnen. Mat har blivit en kladdig historia här men med tanke på det jag nämnt ovan så är det bara o bita ihop o tåla rätt rejält med kladd för då hamnar iaf en del av maten på insidan.

vårvärme

Tror att våren gör en lite allmänt kollrig. Trots sömbrist rantade jag, hunden och barnet (i sin vagn) iväg på en långpromenad i fredags. Över tre timmar var vi ute men då ingick badpauser för hunden, barnfotografering i vitsippsbacke, lite asfaltskrypning och gåövningar med mera... Var rejält trött i benen sedan. Till och med hunden var lite mör men barnet som färdades i vagnen större delen av tiden tyckte det var långtråkigt och somnade.
Igår kikade vi på bil som såg lovande ut och därefter hälsade vi på hos min mormor. Hunden kräver minst en promenad till vattnet för att bada när vi är där så vi utnyttjade det vackra vädret. Vattnet är svinkallt kan jag meddela. Badade fötterna eftersom dottern ville promenera rätt ut i vattnet. Hon brydde sig inte vidare om kylan utan stod i strandkanten med fötterna i vattnet, höll mig i ena handen och plaskade med den andra.
En vecka efter påsk och hon har gjort om bedriften med att frivilligt ta några stapplande steg. Få se hur länge friden varar - snart får hon kläm på det och så lär man få springa efter...

pantamera!

Varför är det inte pant på bilar? Börjar tycka att vår trilskas lite väl mkt... bara hoppas att den håller ihop tills vi hittar en ny. Känns inte kul att köta reservdelar för en fjärdedel av bilens värde. Bilar o hus håller en sysselsatt och man riskerar inte att få bekymmer för vad man skall göra av pengarna.
Vi bytte (eh, sambon bytte, jag hejade på, barnet sov) till sommardäck igår. Nu snöar det... Hepp!
Intressant är dessutom att det fattas ett verktyg sedan bilen var på verksatn. Trodde liksom att de hade egna grejor där? Eller så har de inte det eftersom det dräller iväg dem i folks bilar och tar nått bättre där - vi hittade nämligen dubletter av en annan pryttel. Tror att de är riktiga skojare på det stället! Skall undvika den verkstan hädanefter... när verktyg försvinner o nya fel uppstår efter att de haft bilen ett par timmar (ACn har lagt av... o de har kampanjpris på att reparera AC på det stället. Märklig slump)

Påskande

Det här har blivit en ovanligt godisfattig påsk, några kexchoklad o en påse rätt äckliga skumägg. Har inte orkat trängas med alla som vill tokhandla. Sambon o jag panikhandlade på torsdagen och då var det fantastiskt utplockat vad gäller påskmat. Vi la konstiga saker i vagnen och kom hem med en liten rutchkana till barnet. Denna plastpryl är stor succe men inte för våra ryggar. Tungt att lyfta upp barnet femtielva gånger... men hon lär väl sig klättra upp själv så småningom.
En påskfärgat illgul plastrutchkana är för övrigt precis vad man behöver när man svär över sin trångboddhet... Men barnet tycker om den o det var nyttigare än alla godispåskägg hon kommer att kräva framtida år.
Igår var vi hos C o J för att se hur de har det i sin nya bostad. Extra kul eftersom vi kikade på det huset när det var till salu. Blir verkligen skillnad med ny inredning. Trevligt sällskap som alltid, god mat och så kika på borat tills det blev mörkt nog för raketer. (Borat är för övrigt en jobbig film eftersom jag skämms så väldigt å allas vägnar att jag måste blunda för att lugna ner mig)
Idag har vi hälsat på hos min mormor och pratat med kusinerna som var på båskbesök. Trevligt men man hoppas att det kan bli en trevlig slappedag imorgon.

Djävulen bär Prada

Nepp, jag förstååååår verkligen inte varför man gör film på den boken. Den är ju inte direkt stor litteratur och jag hör väl inte till målgruppen för jag är tämligen ointresserad av mode och tycker inte att det är kul med all namedropping. Det som är intressant är väl hur totalt hon låter sig uppslukas men det framgår inte i filmen... Hade nog räckt med att läsa boken för min del. Fast Meryl Streep var ju lite coool.
Tycker fortfarande att min skolbibliotekarietid var tuffare. Det är ett dåligt tecken när man tycker att en rotfyllning hos tandläkaren är avkopplande efter arbetsdagen. Filmen (och bokens) huvudperson fick iaf lite modekläder och häftiga meriter för slitet, jag fick mest tinitus....

hobby

sambon förstår inte riktigt mina manier...
bubblade på om diverse prylar jag ville köpa när restskatten är betald och plånboken återhämtat mig när han lite spydigt undrade vad min nya hobby egentligen var. Shopping! Kontrade jag.
Borde det inte vara så att hans traktamente för USA-jobbet automatiskt tillfaller mig? Jag har jufaktiskt lidit nästan två veckor som gräsänka, då borde jag få shoppa upp hälften av de pengarna iaf? (Eller är det det jag HAR gjort tro?)
För att motivera alla mina inköp har jag iaf satt mig och pysslat lite. Drömmer om ett rum där sakerna kan ligga framme mellan varven o där jag kan dtänga dörren så barnet inte kommer in och försöker slicka i sig stämpelfärg eller annat olämpligt.

manier...

Varför snöar jag in på nya hobbys som jag varken har tid eller råd med? Akvarierna slukar både el o tid även om jag inte köper så mkt till dem just nu (fast jag borde köpa ny pump till 160 liters nyss, helst igår). Hoyorna gör inte så mkt väsen av sig - de tar mest plats just nu men jag undviker att tänka på de sticklingar som lagt av i olika stadier av rotning o nytillväxt. Skall garanterat inte räkna ihop den summan som de hädangångna motsvar... Sedan kommer mina australienhoyor nån gång framemot maj o då hoppas jag att dollarn sjunkit som en sten eftersom de skall betalas i USD (jo, tyvärr skall de betalas, så min lista fick genomgå sträng bantning innan jag klickade iväg beställningsmailet)
Sen var jag på stämpel- o scrapmässa i helgen. Inte så lämpligt när man egentligen har köpstopp på pysselsaker. Hittade väldigt mkt roligt jag ville ha men lyckades behärska mig någorlunda. Hade med både sambo o dotter för att agera köpbroms men det gick dåligt eftersom jag lyckades parkera dem i ett hörn. Fast jag försvarar mig med att jag bockade av listan med saker jag siktat in mig på snarare än impulsköp. Sitter och funderar på om jag inte borde köpt ett par saker till men plånboken håller inte med. Tyvärr är det väl värre att hitta tid för att sätta sig o pyssla så när sjutton jag skall få leka med mina nya prylar är oklart. Får nöja mig med att klappa lite på dem så länge. Till skillnad från akvarierna o hoyorna mår pysselprylarna inte dåligt av nån månad i malpåse...


RSS 2.0