såja...

Då var vi på väg in i ekorrhjulet på allvar... barnet har avverkat första dagisveckan enligt schema och skall vara färdiginskolat (hon kommer tills vidare bara att gå tre dagar om jag inte får jobba). Jag är inskriven på förnedlingsförmedlingen och håller redan på att bli vansinnig på deras översittarattityd. Nu har de börjat diskutera att försäkringskassans arbete skall granskas, fortsätt med AF när ni ändå är igång säger jag... snacka om maktmissbruk. I mina ögon är det orimmligt att de skall fungera som kontrollanter - låt de ägna sigåt att förmedla arbeten och hjälpa folk att hitta ett jobb istället för att förnedra folk och förutsätta att alla arbetslösa är det eftersom man är för lat och oduglig för nått annat. skitskallar... bläh!
å så skall det storma igen... preciiiiiiiiiis vad man längtade efter?

Skönt iaf att jag tog barn o hund o rymde ut till mormor i veckan, alla inblandade mådde nog bra av det även om varken jag eller barnet tyckte att sängen var bed nog för två (nästa gång får det bli en extrasäng bredvid så dottern och jag kan sova bättre). Ibland behövs det inte så stora saker för att ladda batterierna.


helg och nostalgi

har flängt runt som en dåre halva dagen... tror att både dottern och jag tycker att det är skönt att det är helg och dagisledigt. även om det gått bra så märker jag att hon tröttnade lite på det här med att bli dumpad och dagis blev mindre intressant. tror det blir bättre när vi skall köra med tre dagar i veckan så hon hinner vila lite emellan och vänja sig. Hon har inte gråtit någon av dagarna jag lämnat men kör preis samma taktik som hunden, tittar anklagande på mig och hela uppenbarelsen säger "kan du med att gå ifrån mig och LÄMNA mig HÄR?". Inte lätt för mammahjärtat!
Märker att hon är lite extra klängig en period efter och behöver tanka närhet och känna att vi finns där... Sedan är det full rulle igen men framför allt märker man att hon är helt uttröttad för hon SOVER plötsligt, två nätter i rad har hon sovit hela natten i sin säng utan mer än några gnyende i sömnen. lilla skruttan! Man vet ju själv hur utmattad man blir om man börjar på nytt jobb
Har hämtat min äggkläckare och lite annat kul hönsrelaterat idag, inte prövat den ännu. Har ju inga äg att kläcka ännu men jag skall testa om basfunktioner som värme och vändning etc funkar... Bäst att veta det innan jag lägger ut 300 spänn på ägg...
Scrapingen har jag inte rört på ett tag men jag börjar känna suget komma krypande, får väl sy färdigt de dj-la gardinerna så bordet blir ledigt? kan inte säga att jag är direkt nöjd med den jag fick klart i veckan... jag kan minsan få det rakaste tygstycke att förvandlas till en sned gardintrasa... *morr* Får bli rik så jag har råd att anställa någon för att sy gadiner... o städa... och tvätta. Kan tänka mig att anställa någon för att snickra åt mig med... fast först skulle jag ju ha jobb kanske? Och byta karriär för biblioteksjobb lär man ju inte bli miljonär på...
Såg i förbifarten att en skola jag jobbat på tvingats stänga pga bråk och skicka hem eleverna... Inte helt förvånad faktiskt (även om det inte är samma ungar som när jag jobbade där)
Men det var inte det som jag blev nostalgisk av... satt o småglodde på "lets dance", upptäckte att jag inte fattade vad hälften av deltagande kändisar skall vara kända för? Måste vara åldern? Några kände jag igen, jag hade inte fattat att Richard Herrey var med, TÄNK vad jag var kär i honom när jag var tio? Med ett lätt rosa skimmer i blickan kan jag så smått ana varför även om han var både yngre och snyggare då *s*

stora lilla tjejen!

Idag har jag lämnat på dagis för andra dagen på inskolningen... altså LÄMNAT, lilltrollet har varit själv i tre timmar på dagis både idag och igår... Min bebis, gissa om det kändes konstigt att lämna hene där o gå? Fast hon sa inte ett pip när jag vinkade och gick och igår hade hon knappt tid med mig när jag kom för att hämta. Idag var hon jättenöjd när jag hämtade. Duktiga lilla tösen!

Gratis är gott

igår var vi och hämtade en stor metallsvarv som jag hittat bland skänkesannonser. Den behövde lagas lite och den stod ivägen hos dem som hade  den och nu står den ivägen här istället... Fast jag fick titta på djur och det är ju oftast ett bra sätt att få mig på gott humör. Fick träffa en bunt trevliga höns så jag var ju tvungen att beställa kläckaren nu... Skall bara försöka hålla mig från att köpa hem avelsägg för tidigt så jag måste ha kycklingarna inne för länge... Sedan hade hon föta får och en ko som ville bli kliad under hakan och slickade matte som tack (så nu tror H att kor är ett slags hundar)
Uppmuntrad av den framgången gick jag igenom en massa skänkesannonser på blocket, som tur var fanns det inte mycket jag ville ha. Nu skall vi leta traktor med men DET lär ju ingen vilja skänka bort, iaf inte i ett skick där vi vill ha den.
Var SÅ trött efter den här veckan att jag somnade på soffan idag, H såg lite förvånad ut över sånna påhitt men det gjorde mig nästan till en mänsklig varelse igen.
Nu återstår bara det eviga uppdraget att gå ut och hämta ved...
Å förresten, H har fått sitt livs första inbjudan till födelsedagskalas, hos en tös av samma årgång.

puh!

Nu har vi överlevt första inskolningsdagen och träffat personalen, lite andra barn och föräldrar samt fått en bunt papper (som jag inte orkade kika på utan knölade ner i väskan för att läsa i lugn och ro). Förutom att det är irriterande att behöva kör ända dit så är det egentligen bara EN sak som stör mig just nu, det ligger så nära flygplatsen att den enda förmildrande omständigheten är att det iaf inte ligger i rak linje med start o landningbanor... Ett djäkla oväsen på flygplanen iaf.. Fast H lär väl uppskatta det men det känns inte helt klockrent, tycker det är illa nog med de rutterna som går över huset o då har de ändå fått höjd.
Nåja, skönt iaf att det kändes OK och barnet vågade släppa taget rätt fort och börja fjäska in sig hos både fröknar och föräldrar, barnen är hon lite mer skeptisk till ännu.
Även om det bara var en o en halv timme blev dottern helt färdig och somnade som en sten i bilen och fortsatte utan problem sova när jag bar in henne odh dumpade henne i soffan. Jag känner också för en liten tupplur men jag skall ta och steka falukorv o koka makaroner. Plums ner i vardagsträsket!

tomterensning

Dags att slänga ut julen så idag har jag tomtesanerat, nu tror jag att hela tomtearmen är i kartong igen men jag skall kolla lite extra innan jag gömmer julpyntet underst bland bråten på vinden. adventsstjärnor och stakar har jag börjat plocka ner men de får hänga tills imorgon - otända dock. Det är det tristaste med hela avjulningen att man tappar allt mysljus... jag skall hänga upp två fönsterlampor istället så man kan ha lite som leder en hem i mörkret tills våren kommer på allvar.
Julgardinerna hänger kvar men de skall ner imorgon. vet inte riktigt vad jag skall få upp istället, får bli en ny tur till skroten tror jag. men jag hittade faktiskt lite på hemtex rea när jag tvingat lilla familjen till köpcentret. Kom ut med kasse ihand och deklarerade glatt för sambon att jag "hittat porrgardiner till arbetsrummet" Röda velourgardiner alltså... (inte tomteröda!)
Anledningen till affärsspringandet var att jag ville kolla polarn och pyrets rea. det hade varit mycket folk där och kändes rätt urplockat men jag fick iaf tag i en skaljacka till dottern. En roooooooooosa - jag tror hon tyckte om den för hon ville inte ta av den efter provningen hemma även om jag frågade vart den jackan skulle gå med henne. Nåja, hon växer i den om ett tag.


min penis och jag?

Fick ett så fint mail idag... slängde det efter at ha läst rubriken men det kanske var orättvist? Han/hon/den/det hade ju faktiskt rätt?
"oh my god, your penis is BELOW awerage size..." - jo, det får man väl hoppas? annars tycker jag att snittlängden för penisar vore lite väl klen. Om nu storleken har betydelse.... Kalla mig traditinalist men jag hävdar fortfarande att där herrarna går ut där går damerna in - sedan är det vväl rätt personligt hur man väljer att använda utrustningen.

Nu skall jag gå och nässpraya mig, har bara snor i skallen nu - förmodligen därför jag skriver sånna djupsinniga inlägg som detta?


öroninflammation

Efter två bråkiga nätter med en hysteriskt gråtande dotter så ringde jag o fick en tid på vårdcentralen för att kolla Hs öron. Mycke riktigt var det öroninflammation så nu skall vi bråka i henne en penecelinkur...  nästan lite skönt att det VAR något så man inte stämplas som hysterisk morsa... Dessutom skönt att kunna göra något för att lindra...

förkylt

jaha, nu har jag blivit förkyld igen..
Kul nästan jämt... men vi kom iaf ut i snön och fick åka pulka innan allt regnar bort... eller så fryser det på så man slår halvt ihjäl sig bara man försöker gå till soptunnan.
Igår hade mamma blivit  57 om hon fått leva, det tar tid att komma till ro med det förflutna även om sorgen inte gör lika ont längre.
Får iaf hoppas vi kryar på oss snabbt, inskolning om ungefär en vecka o jag hade ju tänkt hina med lite mer än att snora den veckan. Sambon börjar joba igen imorgon, slut på semestern och in i vardagsdimman igen. pust!

ibland undrar jag

...om jag inte borde ha samlat frimärken istället? Då behöver man inte slita med fiskjakt, vattenslangar o trilskande pumpar... Nu har vi iaf rivit 160 L karet, burit upp det i vardagsrummet och startat om det. Elva igår hade temperaturen jobbat sig upp tillräckligt för att jag skulle våga släppa tillbaka fisken där. Nu är det fortfarande rätt disigt men jag ser fiskarna snoka omkring för att kolla läget.
Idag måste jag fixa iordning 300 L, borde varit igång för lääääääääääänge sedan.
Sedan borde hoyorna gås igenom... och det är i de här lägena jag börjar fundera över varför jag inte slog in på en hoby som gick att stuva undan lätt när man inte känner för den.... Fast det har jag ju i scrapbookingen... så egentligen borde jag fundera över varför jag inte kan hålla mig till en hobby utan måste skaffa nya manier hela tiden *s*


fel shopping... eller egentligen inte

Första vardagen på nya året släpade jag genast ut sambo och barn i afärer. Först åkte vi till en affär där jag fick klämma på kameror igen, det är bra att inse... jag VILL ha en nikon D80! Får väl se om den finns kvar när jag tycker mig ha råd att köpa en. Istället åkte vi och köpte motorsåg... hade ju tänkt köp skyddsbyxor och stövlar till sambon i julklapp men kom aldrig ut till någon sådan affär på grund av magsjukeveckan. (bläh!). Nu är det iaf inköpt både skyddskläder och såg och imorgon skall jag dirigera sambon så han får pröva den genom att såga ner diverse små träd som jag har blängt på ett tag men inte orkat såga i med handsåg. Hotade att jag skulle blogga att han skule somna med den i soffan men, men... han är nöjd med sin nya leksak iaf.  Sedan fick jag åka till akvarieaffär och spana på fisk. Skall inte köpa några nya innan akarieomflyttningen är klar men jag kan ju få drömma och planera. Nu ver jag ungefär vad jag vill ha -tror jag. Blev några akvarieväxter med hem däremot.
Sedan köpte vi sushi som kompensation för att jag inte fått köpa nått roligare än en motorsåg (*s*) så nu är jag proppmätt och mkt nöjd!

nyårsdagen

Är väldigt nöjd med vårt nyårsfirande (även om jag önskade grannhusets föräldrarfria fest dit pepparn växer). Vi hade trevliga gäster, åt god mat så magen stod i fyra hörn. jag fick ha mina skinnbyxor (länge sedan sist) och lyckades få mig ett glas champange till tolvslaget.
Barnet var otroligt välartat nästan hela kvällen. Käkade förrätten (räkcoctail) med rätt gaffel, åt huvudrätten (oxfile med potatisgratäng) utan bestick och spottade ut efterrätten (citronfromage)med eftertrycklig besvikelse. Hon hade nog tänkt sig nått godare så hon fick en glass istället. Barnet måste ju också få en trevlig middag. Blev lite chokladfläckar på klänningen men duken klarade sig bra, iaf på barnets ända av bordet... Halv tolv hade dottern bytt till pyjamas och däckade motvilligt för att sedan soa sig igenom både raketer och vårt singstarskrålande.
De kryllande, stupfulla runt tjugo-nånting från grannhuset yrade över till oss  med ett par man vid raketerna och senare kikade jag ut till cigarrökarna och hittade en aspackad kostymklädd gosse som sluddrande förklarase att han "inte hittade skålen" och gestikulerade mot den tomma flaskan i handen. "du menar korken?" frågade M "ja, ja... schak schamma!"
Vi gick in och sjöng singstar och åt chips tills jag insg att jag måste upp o försöka sova eftersom barnet nog inte skulle vara så segt dan därpå. Hörde en gosse stå o prata i våran trädgård när vi lgt oss så bad honom gå o pissa någon annanstans. Undrar just om föräldrarna har en aning om hur packade barnens gäster brukar vara på festerna?  Det artade sig till slagsmål senare på kvällen men jag tror det löste sig, de lugnade ner sig och vi fick sova... förutom att barnet var snorigt och sov krattigt och att både jag och sambon var uppe och släppte ut hunden som inte mådde bra (det syntes på mattan såg jag sedan på morgonen, yaks!). katten passade på att komma in när allt var lugnt o skönt igen och så småningom blev det morgon igen...
nu har vi nästan fått undan all disk, inklusive arvegodset som måste handdiskas...
Det är den första januari, dags att lära sig skriva 2008 och ute ligger ett tunt snölagersom pudrat florsocker. Ett nytt år och jag hoppas att det skall bli ett fint sådant.
 

RSS 2.0