Ahhhhhh...

Tänk så myckte lättare livet blir när man fått sova? T sov iaf hjälpligt bra, bökade o ville äta ett par gånger men inte allt för mycket hosta. Dessutom somnade hon i vagnen till dagis o sover fortfarande vilket ger mig lite tid att i lugn o ro plocka med saker här hemma.
Solen skiner och jag har hängt ut Ts lekfilt på tork efter tvätten (någon hade kissat på den... någon som inte bar blöjor just då) och av bara farten fått kört en maskin tvätt till. Trist Sisifosjobb det där med tvätten men det doftar ju så gott om den nu när man kan torka ute. Borde torka bra idag eftersom det blåser som sjutton...
Hönsen värper riktigt bra nu, fem ägg igår, och ankorna har värpt ett första ägg. Jag hoppas att någon vill ruva för då skulle jag kunna köpa in ankägg utifrån o få nytt blod.
Appropå kläcka är äggkläckaren framtagen och uppstartad igen. Tio australorpingtonägg och tio från de egna hönsen las i på måndagskvällen. Håll tummarna!
För ett tag sedan var det någon som kommenterade här i bloggen o ville veta mer om maskinkläckning. Jag kunde inte svara eftersom mailen kom i retur men börja med att googla på "maskinkläckning" så hittar man en hel del.

det är virus och bakterier i farten kära du...

Jag är trött på gränsen till koma. Hela familjen är förkylda (igen) o inatt fick T ett kruppanfall. Hon var rätt OK men sjukvårdsrådgivningen tyckte att en läkare borde kika på henne så det blev en nattlig utflykt. Hon fick inhalera men var så pigg att vi fick vänta i evigheter, fast vi blev mer tagna på allvar nu än när jag var inne med henne som igensnorad, hostig bebis..  Fick åka hem vid fem så strax före sex imorse la jag mig o försökt sova lite vilket gick sådär.
H är pigg men snorig så hon har varit på dagis, godasänt idag eftersom jag faktiskt lyckades sova lite på förmiddagen men nu börjar nattsuddandet kännas. Håll tummarna för en lugn natt

Nu ÄR det vår!

Ute är det gråmulet och trist men nu är det verkligen vår på riktigt, hönsen har börjat värpa.. Tjoho! har hittat både maran-, isbar- och brahmaägg så damerna sköter sig. Funderar på att gräva fram kläckaren o testa om dom är befruktade.  Undrar om ankorna sätter igång att lägga ägg snart tro?
Igår hämtade vi hö till fåren, nu borde de klara sig utan problem tills betet kommer igång. Hoppas att det skall gå att släppa ut dem snart. Damerna klipptes igår och hitills ser de inte särskilt gravida ut tycker jag. Tur att jag fick kika på söta, nyfödda lamm när vi hämtade höt.

Våren är här?

Blåsig o rätt regnig långfredag men så här såg det ut i rabatten förra veckan

och så här ser det ut nu


RSS 2.0