nyårstankar

Mindre än ett dygn kvar av 2007... ett år som för min del varit väldigt turbulent bitvis men samtidigt händelselöst. när något väl har hänt så har det varit tillräckligt omskakande kan man kanske sammanfatta det som?
Ett årsskifte ger väl alltid upphov till en hel del tankar?
Har bestämt mig för at inte komma med några nyårslöften, men jag funderar ändå mycket på vad jag vill med mitt liv just nu. En sak jag önskar mig av 2008 är ett jobb, gärna ett vettigt jobb som inte får en att se en rotfyllning hos tandläkaren som mysig avkoppling från arbetet (tro mig, jag har varit i den situationen och då är man på FEL ställe jobbmässigt). Hoppas också att det skall funka bra för barnet att hamna i dagissvängen, hon är en nyfiken och positiv tjej och jag hoppas att hon skall slippa människor som håller henne tillbaka för att tjejer inte skall ta plats, gilla bilar eller ha blå kläder. Tänker fortsätta klä min dotter i tröjor med racingbilar såväl som rosa prinsesströjor och uppmuntra henne när hon ser något spännande oavsett om det är en traktor eller en ullig kanin.
Hoppas att hon kan få bätre självförtroende än mig, jag blir så trött på att alltid vara osäker och gå omkring och känna mig som en bluff... Det har tagit mig sju år att inse att jag faktiskt är en bra bibliotekarie, undrar just hur många år det skall ta för en arbetgivare att inse det och anställa mig .
Läste ett horoskop i en veckotidning, där stod att 2008 skulle bli ett bra år för stenbockar... tänker glatt tro på det, kasserar gärna in både en fin kärlekssommar, tur i spel och ett bra karriärår som de "lovade".

ring inte oss...

vi ringer er. Kanske... Det lustiga har inträffat att det inte går att ringa till oss, vi kan ringa ut och internet funkar men det går icke att ringa hit för man får inte ens ton.
Förklarar varför det har varit så lugnt o skönt i mellandagarna? Sambon skall luska lite i det o se om vi kan hitta felet för enligt telias felsökning är det vår utrustning som traslar.
Har fått springa på lite mellandagsreor och ekiperat både mig o barnet, mest barnet men jag har iaf fått både nya byxor och tröjor samt et lustigt plagg från lindex... Det har liksom inte bestämt sig om det skall vara blus, tunika eller klänning. Det intressanta med detta tunikemode är att alla går runt o ser gravida ut, var ju dynd att det inte fanns så mkt i den vägen när jag faktiskt hade en mage som behövde space.
Regnet häller fortfarande ner o det enda man kan glädjas (?) åt är att man iaf slipper skota snö.

däst men nöjd

Det är motigt att gloffa i sig julmat när man knappt ätit på en vecka, man har liksom blivit för asketisk för att klara julbordets utsvävningar... fast jag har nog lyckats rätt bra iaf. Vi fick till en jansons frestelse som mest bestod av grädde... en grundar bra *s* Förundras lite över att man liksom glömmer hur gott vissa saker smakar när det inte är säsong för dem, bryselkål fattar jag inte varför jag inte käkar när det inte är jul (ja, ja... jag vet att alla inte gillar brysselkål men jag gör ju faktiskt det)
Har iaf lyckats sätta mig o scrappa idag. ÄNTLIGEN! Blev klar med en LO som jag påbörjade så smått när jag var på pysselträff för eeeeeevigheter sedan. Sedan blev det faktiskt en LO med lite magbilder med, inte helt nöjd med den kanske... Fast om jag kan få till rubriken på nått sätt så är den nog att betrakta som klar sedan. Skönt iaf att få sitta o pula lite nu när det mesta av pysslet varit nedpackat sedan flytten... Funderar på att scrapa lite på almenackan med...
Funderar på om jag ids åka in o knö i affärer imorgon, borde köpa lite nya kläder men jag vet inte om det är värt att trängas med alla som har vässade armbågar o fynd i blick... Eftersom det är jobbkläder jag främst skulle behöva )altså kläder som kan passa OM jag nu lyckas hitta något jobb) känns det inte så lockande... går väl som det brukar, jag kommer hem med en massa nytt till doteras garderob istället.

hoppla!

Dottern uppskattade INTE tomten, hon stortjöt så fort den mystiske typen dök upp och slutade inte förrän vi följt honom till dörren o noge sett till att den gått i lås med tomteskrället på utsidan igen. Paketen var dock bra när vi väl blivit av med skummisen. Hon slet upp papper som en dokumentförstörare, tjöt glatt o prövade julklappsblusen på ena foten i väntan på att vi skulle hjälpa henne att brotta ut leksakerna ur alla små fastsättningssnoddar de var insnärjda i. Barnet verkar helnöjd med utdelningen o har provlekt allt redan. Gunghästen ville hon knappt kliva av när den väl var uppackad, teletuppiesdockan o den vanliga dockan har båda fått äran av en provtur på pållen och det mesta är frid o ro.
Modern är rätt nöjd med även om hon varken fick mirakelmadkin eller äggkläckare...

Dan före dan!

Jaha, så var det dan före dopparedan och vi har hunnit köpa halva mataffären, trängas med andra stressade människor i nordstan i en jakt på sista julklappen (mitt tidsschema sprack rejält av att ligga sjuk en vecka) och städat klart ett rum samt påbörjat i andra delar av huset. Rätt hyfsat dagserke för gårdagen känns det som. Idag skall det fortsätta städas, kanske baka några kakor, koka skinka, gå ut o "plocka" gran o så pynta.

Idag är det ett yttepyttigt snölager på marken dessutom.. Är väl inte så stor risk att det ligger kvar men lite kul med en vit  (nåja) jul vore det allt.

pigg, pigg, piggelin

Dottern är tillbaka till busunge, kanske ngt matt men då hinner man ju nästan med i tempot. Riktig kräsmagad just nu men det förstår man kanske efter den pärsen.
Själv börjar jag så smått känna hopp om att åter bli en mänsklig varelse.
Finns en hel hög med måsten att ta i men jag tar det lugnt idag med. Tänker försöka slänga ihop ett julpyssel som jag har haft väntande o så börja skriva ihop handlingslista för julmaten. och allt vad det är... känns som den blir några mil lång.
Hoppas bara att min rygg ledar upp sig med, har haft djävulskt ont i den inatt. Nu känns den iaf ngt påitligare.

kanske

finns det hopp i mörkret?
Dottern har börjat få tillbaka aptiten, iaf om hon själv får välja vad som serveras... och nu LEKER hon om än lite stillsamt än. Hoppas vi slipper bakslag nu!

ynklig

barnets magsjuka bestämde si för att ta ett varv till med kräkningar lagom tills hon verkade bättre.  Ingen feber iaf och jag hopas verkligen att det vänder  nu. Hon hr iaf orkat gå runt lite idag och käkat rätt mkt smrgås - som inte kommit i retor ännu iaf.
mamma mår inte strälande heller, svårt att komma i julstämmning i det läget.

magsjuka...

det är vad vi ägna oss åt de senaste dagarna... barnet började kräkas när sambon var iväg på julbord i torsdags fortsatte hela natten o en bit in på fredgen innan det, utan att fördjupa sig i detaljer, började komma ut den andra vägen. Komplettera med rejäl feber så förstår ni att hönsmamman är ett vrak nu... hppas på att det vänder nu. Skulle vaa skönt att få tillbaka sitt friska barn och slippa ägna dagen åt att försöka få i henne så mkt dricka som möjligt.
alla planer för helgen gick i kras och det var väl inte min förstahandstippade idé till lussefirande att förska få i vätskeersättning i en olycklig dotter. Muttrade något om att det var lite tidigt att kräkas bort lussenatten... stackars lilla tjejen var rätt medtagen ett tag mennu har hon varit hyfsat pigg på kvällen och till och med ätit en hel pasta penne som hon snodde från min tallrik.

det gäller att hålla sig fisk!

brukar ofta skriva "fisk" istället för "fick", vet inte om det är en akvaristbetonad åkoma eller bara allmänt tangentsnubbel. I veckan berättade jag för en i mitt mailharem ;-) att jag skulle på glögg- och akvarieträff hos en av sveriges största akvariegurus om jag bara höll mig frisk... fast men hans mailsvar insåg jag att jag råkat skriva fisk där med... passande! Skall bli trevligt även om jag känner mig rätt seg nu.
Barnet och jag kravlade upp ihop med sambon imorse och åt lite lussefrukost, mkt mer firande blir det inte i år... vi tittade ett tag på SVTs lussemorgon via deras hemsida men barnet fick nog aav körsång och stängde resolut av datorn (on/off knappen lyser ju så fint och lockande). vi bakade iaf lussekatter igår men pepparkaksdegen får nog ligga och skämmas lite till.
Sedan har vi gjort undan en del småplock och försökt få undan kartonger som jag skyfflat fam o tillbaka åtskilliga gånger. dessutom har vi varit och köpt halva mataffären känns det som...

Längtar efter att sätta mig o scrappa nu, har iaf fått igång färgskrivaren o skriit ut några bilder som jag gått o grunnat på...


för gammal...

hmmm... hade lite bråttom när jag skulle regga mig på (ännu) ett forum och fick följande meddelande "Sorry, this site, do no acept users older than 120 years". Hepp! Men jag känner mig pigg för min ålder

inpiskad

Hmmm... det har sina sidor med ett pråbrå av snuskig humor... jag kan inte hjälpa att det mesta går att vrida till bara man ger sig den på det. under shoppingen igår kikade vi på julpynt. Det fanns julgranskulor i alla storlekar - de största var större än barnets huvud. När de i samma butik hade gigantiska adventsljusstakar som vi också kommenterade en del var jag ju bara tvungen att väsa "större stake och kulor har jag aldrig sett!"
Jag blir emellanåt lite trött på att jhag alltid kan få aker att låta så mkt värre än det var menat men det är ofta rätt kul att vara lite pubertal i sin humor. min gammelmorfar växte inte ifrån den humorn under hela sitt liv.
Idag måste det bli lite lussebak, helst lite hönshusbygge och så hoppas jag på att det skall komma lite kul post med.

Borås revisited...

Det var rätt många år sedan jag var i Borås, alltså stannade i stan och inte bara passerade. Nu åkte jag och C en sväng dit med H. Käkade lunch på ett hål i väggen med otroligt grinig personal. Maten var som tur var bra men dicks blir det INTE och vi lär inte gå dit igen... då blir det hellre gyllene bågarna.
Iaf var det lite kul att gå och skrota o se på lite julskyltning. Var bara lite för kallt för att orka strosa runt ordentligt. Blev iaf sugen på att åka och bada i badhuset med H, måste väl hita badkläderna först bara, de har stuvats undan någonstans... oklart vart.
Kanske skulle söka jobb i Borås? Staden känns inte så avskräckande längre fast jag skulle tro att löneläget är uselt för bibliotekarier.

händige herrn

Sambon tillhör de där riktigt händiga människorna som kan laga allt och lite till... jag överlåter med varm hand det mesta till hans omsorg och kan bidra med att stå beundrande o titta på... helst vill jag undvika att bli hantlangare eftersom vi inte direkt spelar i samma liga o vi bara blir sura på varandra under tiden...
igår sammarbetade vi om att montera stolar o bord fr IKEA till barnet. Slutade med att jag lyckades sabba en sån där gängad grej som skall låsa skruven på plats o att sambon fick lösa det hela.
Men idag har JAG snickrat!
minsan...
eller... jag har skruvat i två skruvar sågat till tre plankor o sedan fick jag ge upp eftersom barnet hade vaknat och inte var road av mammas ansträgningar i att återuppliva träslöjdsskickligheten. (eller... ja, hon flinade en del när jag stod o slet för att såga av en planka men annars var hon måttligt imponerad). Har en känsla över att samon inte alls kommer att vara imponerad över mitt dagsverke men jag tycker minsan att jag varit duktig. blir säkert himla fint när det är klart om tre, fyra år eller så....

sorteringslåda..

Dottern sitter o försöker få i de olikformade klossarna i sorteringslådan. Hon försöker envis som synden pressa i den trekantiga klossen i det sexkantiga hålet o tar i så hon stånkar. När det inte funkar ger hon klossen till mig och vill INTE pröva om den möjligtvis kan gå att fi igenom nått annat håt, tex det trekantiga.... Jag tror vi är släkt även om min envishet har slipats av lita av livets raliteter. Tror fortfarande jag, på ett annat plan i livet kan bli tvärförbannad för att den trekantiga klossen inte passar i det sexkantiga hålet och så skiter jag i allt för att det inte fungerar.... Mn jag jobbar på att utvecklas snarare än invecklas.
Funderar på det där med att vara verbal o bra på att formulera siog. Bra på att korrekturläsa är jag uppenbarligen inget vidare på... borde väl skriva i world o sedan klistra in i bloggen men om jag gör det blir det inte av att jag skriver - inte för att så många skulle sörja den förlusten men det är iaf ett andningshål för att få ur sig lite av grubblet..
Idag har vi varit o schopppat. Ny matstol till barnet så hon kan kliva i sin stol själv. En sväng på IKEA o på det storhandling... familjen är lite mör och skall njuta av nyköpt, nybryggt julte, fast barnet tar nog och håller sig till pepparkakor.

fågelshopping?

Dottern o jag var på en blomseraffär o kikade. Denna blomsteraffär har en del snygga saker men det mesta är snordyrt. Även en halvvissen liten hoya Bella kostade 150 spänn... Jag hade tagit en korg för jag var på jakt efter julblommor och vi passerade ställets begivenhet. En liten voljär med en flock undelater. Det kanske inte är den ultimata fågelhållningen men det var bra underhållning för barnet.. Hon stirrade lääääääääänge. Sedan pekade hon på fåglarna, sa DÄR och pekade sedan på vår tomma korg. Hon har uppenbarligen lärt sig att det som kommer i korgen får vi med oss hem..
Fantastiskt gulligt var det tyckte djurgalna mamman som fick säga att det fun gerade tyvärr inte så i den här afären.

karriärångest del 2

Altså, jag MÅSTE bli bättre på att formulera ansökningsbrev.... Kommer jag på intervju så klarar jag mig nog hyffsat men HUR skall jag lyckas sälja in mig? Är det det att jag inte är tillräckligt angelägen? Eller är jag FÖR angelägen? Eller bara dålig på att beskriva vad jag kan?
Det är SÅ frustrerande att inte få ihop det, jag uppfattar mig som bra på att uttrycka mig men varför kan jag inte få till det då?
Varit på intervju hos en rekryterare på konsultföretag idag, kändes ok men inte strålande. Fick flashbacks till veckorna på akademikerforum när vi skulle ha rollspel med anställningsintervjuer och det var så uppenbart att intervjuvaren då hade så mkt mindre koll på biblioteksvärlden än vad jag hade redan då... Nåja, det är nyttigt att bli påmind om hur det går till, går man inte vidare får man se det som nyttig träning. Det är kanske inte det ultimata jobbet för mig.
Måste få lite mer tid till må bra saker, tror inte jag har hållit i en pensel sen H föddes och skrivandet är reducerat till sporadiskt bloggande. Kanske skall vara tacksam för att jag inte har inspiration till patetiska kärleksdikter men jag skall bli bättre på att skapa utrymme för att vara kreativ, hinna leka lite...
Undra hur det gick med tidskriftsartikeln som jag skulle få publicerad? Har inte hört ngt men jag skulle få ett nummer när den kom ut, börjar misstänka att de diskret lyft ur mitt mästerverk innan pressläggningen *s*
Nepp, nu kanske jag skulle gå o bråka med photoshop... eller iaf med scannerprogrammet... eller så nått helt annat
eller bara flumma runt lite

flyg fula fluga...

Jag sover inte...
Klockan är halv ett på natten till torsdag.
Borde sova för imorgon förväntas man fungera som mänsklig varelse och mor.
Barnet sonade till högläsning ur "jarlens sekel"; fantastiskt sövande publikation som firat triumfer två kvällar i rad. Borde kanske be någon högläsa för mig? För jag somnade inte... Lyckas inte koppla av o det gör nt här eller det kliar där och hela huvudet surrar av tankar.
Gav upp och parkerade i sofan igen
Annat surrar med - en stor, hårig spyfluga har vaknat till liv och slår sina lovar runt öronen på mig. Jag lyckas inte uppbåda tillräckligt med energi för att hämta ut flugsmällan från städskåpet där den fått vinterbostad.
Jag kommer att vara SÅ trött imorgon. Bläh!
regnet piskar på taken endast morsan är vaken...

personlighetsklyvning?

Alltså, de jobb jag söker brukar inte generera några sittningar med olika personlighetstester. Jag har mest hört lustiga historier om fenomenet från andra förutom nån upplevelse på arbetsförmedlingens "söka jobb-kurs" i början av 90-talet (i Sandviken där de samlade ihop oss som de inte lyckades skyffla in på låssasjobb eller utbildningar vi inte ville gå).
Iaf har jag nu fått chansen att göra ett sånt där personlighetstest... o nu är jag mogen för psykakuten tror jag... Fyra alternativ och inget passar... Kan bli mkt intressant att se hur det skall tolkas. Jag har svårt att ta det hela på allvar måste jag erkänna. Försökte iaf genomföra testet seröst men jag tror faktiskt jag föredrar intervjufrågor i stil med favoriten hitills "hur ser du på kunskap?".

karriärångest

Alltså... jag måste snart ut i verklighetet o ha ett jobb... jag är inget hemmafruämne... Städar bara med kniven på strupen och tvättar för att jag måste...  Att umgås med barnet är ju iaf mkt trevligare än jag kunde tänka mig men samtidigt saknar man ju vuxna människor, samtal o intelektuella utmaningar som överstiger nivån "vad skall vi äta till lunch idag?"
Har börjat söka jobb så smått. Att det skall vara så djädra svårt at skirva vad man är bra på? jag VET ju för sjutton att jag kan det här nu men jag kan plötsligt inte formulera mig när jag skall marknadsföra mig? Irriterande och förlamande.
Sdan är det också tankarna på vad jag skulle kunna göra om jag inte skall vara bibliotekarie.. Jag blir fullständigt blockerad. det blir blankt i skallen och allt taskigt självförtroende i hela världen trillar rätt ner i skallen på mig. jag vet verkligen inte vad jag skulle kunna göra? Skullle behöva lite coaching emellanåt.. hade varit enklare om jag visste vad jg ville... fast jag har ju alltid varit så bakvänd att jag inte vet vad jag vill men däremot brukar jag - tack o lov - veta vad jag INTE vill. 
och just nu vill jag INTE till skolbibliotek. möjligtvis gymnasiskola men knappt det. Visst har jag jobbat med det och visst skulle jag klara det igen men jag känner hur skinnet krullar sig av obehag vid blotta tanken på att hamna som bibliotekspolis nånstans. Det är klart att jag skulle göra det för att dra in pengar men man drömmer ju om ett jobb som man trivs på.

nån som har en idé om vart en förvirrad bibliotekarie skall ta vägen?


ficklampans sken...

Funderade på att skaffa hagelbössa o skjuta på stavgångande grannen som tycker att det är en bra väg över vår gårdspan, har sagt att hon får gå där ibland om det är blött men hon borde ju begripa att hon stör? För att inte tala omförstör. Hunden skällde ut henne o väckte barnet som hade behövt sova betydligt längre... somna om fanns inte på kartan fast jag försökte tappert. Om hon nu skall ut o motionera kan hon väl gå RUNT ... Flyttankarna dök upp igen och det är ju inte så kul när man inte ens hunnit packa upp alla kartonger...
Även om barnets sovstund inte blev som den borde har hon iaf ätit som en liten häst. Till lunch klämde hon i sig en hel burk barnmat och det har inte inträffat förr. Nu har hon galloperat omkring med ficklampan o lyst på saker. LKyser man för länge på sig själv så måste man tjuta lite gladargt så där... sedan kan man avrunda med att åka rutchkana på mammas rygg i soffan.
adventsljusen var inte så intressanta, möjligtvis att försöka montera isär själva uppställningen...

RSS 2.0