städar...

bah... jag tycker inte särskillt mycket om att städa... men idag går det rätt bra o jag får undan lite saker o flyttar inte vara om högar *s* Skall snart ta fram hink o mopp och moppa av ett golv så har jag ett rum som nästan är klart (lär ju å andra sidan inte vara värt att bli helt klar idag eftersom nån jag känner lär strö leksaker och pryttlar över alla fria ytor... Hon är mer för att torka av än att plocka upp)
Jag tycker att jag varit rätt duktig och snart skall jag ta o börja med lite käx och förbereda bullbak. Får ju spara lite städning till sambon med så inte han känner sig utanför ;)

oskuld och erfarenhet

Jag gillar Tracy Chevaliers sätt att skriva. Fast den här boken hade jag lite problem med först så jag lämnade tillbaka den efter några kapitel (snabblån) men kunde inte släppa den riktigt så nu gjorde jag ett nytt försök och kom igenom hela (läste ut den inatt...)
Jag undrar om jag borde gjort nått liknande med Bengt Olssons bok eftersom jag blev så grinigt inställd till den?. iaf så gick det bättre med oskuld o erfarenhet. Min invändning är väl att slutet var lite väl tillrättalagt. Fast jag hade säkert blivit ännu argare utan ett happy ending. *s* 

friserat?

Hmmmmmmmm, tur att man aldrig drömt om att bli håfrisörska. Har i två dagar slitit med att fösöka få kapat barnets frisyr lite, lockarna började bli väl vildvuxna o trassliga så det skulle kapas en bit även i nacken. tidigare har jag bara vågat mig på luggen. barnet gillar inte att bli hårpysslad med. kamma får man göra två drag i taget med lämpor emellan... klippning ett saxande här o nästa en timme senare typ. Frisyren ser ut därefter men som helhet ser det sött ut om man inte granskar det för nära vill säga. fröken som tog emot på lämningen idag tyckte att det såg fint ut, det var nog tur att jag fått någig tillåtelse att kapa sista tofsarna på morgonen annars kunde det ha blivit lite väl experimentellt asymetriskt.
Nästa klippning funderar jag på om man kan söva barnet först?
Å andra sidan lär det dröja tills det behöver ansas mer än lugg nu. 

Så stor...

...hon börjar bli vår lilla skrutta!
Svårt att fatta att det gått nästan två år och att den här kaxiga tjejen som själv kan få på skorna nyss var en liten bebis.. Skall försöka baka lite bular imorgon o skriva lista på vad som skall handlas för nu drar det ihop sig till tvåårskalas.

Hennes mjukaste röst

Altså... jag vet inte riktigt vad jag skall tycka.... visst var det vackert bitvis men det kändes grunt och skissartat. nEller så är det mig det är fel på? jag tappade tålamodet o kunde inte engagera mig i Karens långsamma myrsteg mot att inte hänga upp sitt liv på någon annan. Slutet kändes som en påklistrad happy ending, som om författaren inte heller viste hur han skulle ta sig ur det hela. Mest irriterande var att jag kände hur jag tog på mig litteraturvetarögon och började analysera vad jag läste. Misstänker att det är därför jag läser så mycket som kan klassas som slasklitteratur? Den förväntas vara så dålig så då kan jag ge sjutton i att vara kritisk o bara njuta.
 Kanske hade jag fått mer ut av det hela om inte jag själv känt mig grå o less även om vårsolen tinat upp det lite grann...
Känns lite grann som att ha slagit in på en ny stig och väntat sig en vacker väg men sedan upptäcka att den visserligen var trevlig att gå men att man kom tillbaka till samma ställe som man utgick från men kanske är det bedrägligt? Någonstans under min griniga yta ligger orden o bubblar i smyg.

kulturfyra

Från http://kulturbloggen.com/
1. Är det någon film som går på bio nu som lockar dig, som du vill se på bio och inte väntar tills den släpps på dvd?

2. Besökarna sviker biosalongerna, bland annat på grund av fildelningen, hävdas från vissa håll. Snart kommer biografer som visar film med 3D-teknik.

Det är 3d-film och mocap som gäller i Holly­wood - och nästa år kommer den nya teknikens filmer till Sverige på allvar. Filmbranschen hoppas att bioupplevelsen ska bli så speciell att piratnedladdningen minskar.

Vad tror du? Kommer besökarna tillbaka till salongerna när filmerna visas i 3D?

3. Kärlek i kolerans tid fick bottenbetyg av SVT:s filmrecensent. Vilken film är den sämsta du sett?

4. Vad gör en film dålig?

har missat en vecka men jag har mått för mkt skit för att orka formulera mig ordentligt. vette sjutton om jag orkar det nu heller men jag är iaf villig att försöka...
1. Måste erkänna att jag inte ens vet vad som går på bio nu...  senast var det meningen att vi skulle göra oss barnlediga o gå o se Arn-filmen men vi har fortfarande inte kommit iväg så det där med bio har ingen högre prioritet i livet för min del nu (heller).
2. Njae... de kanske kommer tillbaka ett tag men jag tror att det i längden är svårt att motivera folk att sitta i träiga stolar, i för högt ljud med snordyr popcorn i sällskap av folk som inte har fattat att de inte ser filmen i sin egen soffa...  För min del så kan jag hellre betala lite mer och få en teaterupplevelse, jag blir sällan så fångad av just film... 
3. eh... jag tror jag förträngt det? kan ju säga att varenda p-rulle man sett varit usel men det är ju en egen liga... DaVincikonden uppfyllde iaf alla mina kalkonförväntningar men om den var alla tiders lågvatenmärke är mer oklart.
4. När man satsar alla pengar på skådisar o dekor utan att ha en story? Eller när man försöker knö in en mångfaceterad roman i en mer lättbegriplig filmatisering.. o framför allt när snygga  skådespelare castas till att spela karaktärer som skall vara loosers, speciellt när det är en filmatisering av en bok där karaktären beskrivs som överviktig, trist o intetsägande och så spelas den rollen av Angelina Jolie.. 


stängsel

puh... ibland märks det tydligt att man är "staabo" i grunden, vi har börjat stängsla nu o efter tre meter ville jag gå hem... tyvärr var jag ju redan hemma så det var bara att fortsätta jobba. jag har nog mest varit i vägen men har spikat i en o annan märla (med mycket möda och stort besvär!) o försökt träffa stolpe med slägga (rätt skrattretande föreställning misstänker jag). Det enda som jag fick någorlunda ordning på var att spätta hål (även om jag hörde nått muttrande om "porrstjärna som inte kan träffa samma hål två gånger...") 
Men nu är iaf staketets ena sida klar o stolparna på nästa på plats längs en långsida. Vi kommer iaf att ha syssesättning! 
Dessutom blev ankornas utegård klar idag, bortsett från den lilla detaljen att det behövs en lucka ut. Ankorna försöker göra fler ankor men jag tror det behövs övning. Honan är inte intresserad o om han lyckas med sina närmanden fattar han inte riktigt vad det var han skulle göra utan sitter uppflugen på honan med ett förvirrat o dumt uttryck i ansiktet. honan ser å sin sida lidande ut - o det har jag viss förståelse för. Skall försöka köpa in ett gäng ällingar under sommaren så vi får in lite obesläktat blod.

tröstshopping?

Har varit på blomsteraffärernas två stora kedjor idag o bränt pengar, visserligen mest på  tråksaker som jordsäckar o gödning men tre st Paulior med "fräkniga" blad fick följa med hem och så två magnolior. En stjärnmagnolia o en praktmagnolia. Kanske i tidigaste laget att plantera dem nu men jag kan väl för sjutton inte hålla mig? Ett par reapelargoner slank ner med men jag vet inte om det var bra eller dåligt förrän de behagar blomma om så jag ser vad det är för skit jag köpt...
Följde upp med att låna en rejäl laddning böcker, jag VILL ju läsa så då får jag ju försöka ha lite hemma. Min förra långa period som arbetslös ägnade jag ju utan ånger åt att läsa romaner större delen av dagen. det handlar ju om fortbildning o nu behöver jag ju verkligen läsa ikapp mig för jag har nog tappat greppet o kollen lite på de senaste åren... men nu fick jag iaf med mig "hennes mjukaste röst" och den ser jag fram emot plus att jag linte lånade mer än en deckare. Måste ju för sjutton försöka variera mig lite?
Annars läste jag Gainmans "amerikanska gudar" nu bara för att inse att jag HAR ju redan läst den? Fast det gjorde inte så mycket, den var värd att läsas om även om det kanske var lite snopet...
Måste komma ihåg att ladda över bilderna från kameran med, kycklingarna har växt o lillmonstret har gjort märkliga saker som gör sig på bild. Å idag har jag shoppat duktigt, hängt tvätt (o kommit ihåg at plocka in den), kört diskmaskinen, planterat magnolior o hjälpt till med ankgårdsbygge. Har minsan varit duktig. heja mig!

less...

fortfarande segt att det är så motigt med jobbsökande... vad sjutton skall man hitta på för att inte bryta ihop?
o huset känns motigt med, vi stack huvudet i sanden med en del problem, vi måste hitta en lösning för som det är nu har en granne byggt på vår tomt o har en massa bråte stående dessutom. Vi anade ju det men lät inte de onda aningarna få bestämma o nu sitter vi här i skiten. Det är synd när huset är så fint på andra sätt att sånna saker skall få en att längta efter att sälja o flytta någon annan stand, vart som helst bara man kommer bort.

Å jag är less på att allt  detta negativa som skall vara det som dominerar mitt liv. vill inte gå omkring o utvecklas till en bitterfitta...


vårkänslor

Ah, vilket väder det blev! 
Bestämde att jag visst mådde rätt bra så familjen tog en tripp til Borås för att kolla på ett par bilar, först letade vi oss fram till lantmännens butik som var rätt trassig att hitta... Där bev det ett större fodertråg till kycklingarna, en påse med majsfrö och så fyra kryddplantor... Sedn jakten på bilhandlaren. Vi åkte tre varv innan vi hittade  det och då hade vi passerat där två gånger. Bilen var sliten och rostfläckig som en mässlingsdrabbad - det syntes minsan inte på bilderna - brydde mig inte om att provköra för då hade de fått dra av en femtontusen eller så. Man blir dessutom lite misstänksam varför de behöver hänga in TVÅ wonderbaumgranar?
Belönade oss med thaimat och en sväng bland alla märkliga fynd på ekohallen. Kom hem med en drake som måste vara inspirerad av Örjan den höjdrädda örnen och annat nödvändigt.
Åkte hem o trädgåprdsfixade så att man känner solbrännan hetta i ansiktet. Krukade alla perenner som kom från odla igår i en knökad kartong. Två sorters dagliljor, tre irisar och lite annat skoj o då hade jag behärskat mig rejält för att inte shoppa loss. har fått kaffe och choklad och lyckats koppla bort jobbångest och allt annat kraffs  i flera minuter. Nu blir det mer kaffe, en ipren o soffhörnet resten av kvällen.

skumtimmen

Nu har jag läst igen, och till och med orkar skriva några rader efteråt.. Har läst om Theorins bok på nätet och blev lite nyfiken så när jag behövde läsning och stod på pressbyrån fick det bli den. En femårig pojke försvinner spårlöst på ölands allvar åtskilliga år senare får pojkens morfar en av hans sandaler skickad till sig i posten och mamman reser tillbaka till öland för att försöka ta reda på vad som hänt.
Jag tyckte den var klart läsvärd men inte så fantastisk som jag väntat mig av det jag läst om den, kändes dessutom märkligt att läsa den med Englas tragiska öde i färsk minne. Det måste väl vara det allra värsta att aldrig får veta vad som hänt? Som morsa borde man inte läsa sånt här för det spär på tankarna hur man skall kunna skydda sitt barn mot  sånna som vill dem illa..
Tvingade sambon att ta med sig den till jobbet för att fråga om någon ville överta den, jag skall inte samla på mig böcker som jag inte tänker läsa om på ett bra tag... nån ordning får det vara.

listig igen?

Hittade en lista på yfronten och bestämde mig för att det var fullständigt nödvändigt att försöka svara på den...

1. Var hittade du den här listan?
På eminenta yfronten

2. Var är dina föräldrar födda?
eskilstuna och uddevalla har jag för mig.

3. Vad är det senaste du installerade på datorn?
en ny version av acrobat reader  

4. Vilken är din favoritrestaurang?
har inte hittat den ännu

5. När badade du i en pool senast?
Dotterns plaskpool förra sommaren.

6. Har du varit med i någon skolpjäs?
jodå, det har hänt 

7. Hur många barn vill du ha?
beror helt på när man frågar... vissa dagar är ett för mkt även om hon är underbar

8. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
blippig tecno o skränig nationalistisk smörja

9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Nepp, det gäller att grubbla in i det sista var ens röst gör minst skada 

10. Vad har du för TV-kanaler?
vwet inte

11. Har du åkt moped någon gång?
Övade på att bli spätta i åttaårsåldern. Åkte alltid med min ena morbror på hans blå puch dakota tills jag brände mig på avgasröret o vägrade åka med mer. 

12. Har du busringt någon gång?
jepp

13. Har du fått felparkeringsböter?
mängder av pböter på gamla volvon när den pajade o vi inte kunde flytta runt den till olika hörn av krokslätt längre.

14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
möjligt vis fallskärm - men det skulle nog kräva en rejäl sinnesförvirring

15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
säffle? ;-)

16. Har du en egen trädgård?
ja

17. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
gillar Berglins gubbar

18. Kan du alla orden i nationalsången?
Ja.

19. Badkar eller duschkabin?
har kabin nu men drömmer om badkar igen

20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
eh, jag har inte sett en enda film iår...

21. Favoritpizza?
quattro stagioni med vitlök

22. Chips eller popcorn?
chips, om det är någon god sort..
 
23. Vilken färg på läppstift använder du?
Har ett illrött i badrumsskåpet

24. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Nej.

25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nej, en släkting har varit med i fröken sverige däremot 

26. Apelsin- eller äppeljuice?
bägge

27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
sambon o dottern o jag käkade kinamat /thai under en intensiv shoppinglördag

28. Favoritchoklad?
mjölkchoklad 

29. När röstade du senast?
röstade på vad?

30. När åt du en hemodlad tomat sist?
för fem år sedan, har inte haft tiden att odla sedan dess men nu har jag sått åtta olika sorters tomater så iår kan jag kanske ta igen det?

31. Har du vunnit en prispokal någon gång?
Nej, men jag är fortfarande stolt över mina fem prisrosetter från klubbtävlingar i dressyr.  

32. Är du bra på matlagning?
Hyffsad men vill bli bättre

33. Klarar du att tanka själv?
ja, det har jag minsan lärt mig fast jag hade våldsam fobi för det ibörjan

34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
Nej.

35. Pepsi eller Coca Cola?
Coca cola.

36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
landstingets slaffsiga byxor o tunika när jag jobbade på städet. 

37. Vad var det senaste du handlade?
köpte halva affären igår, frukt, kött, flingor, mjölk o annat kraffs
  
38. Har du kräkts offentligt?
Utanför förlossningen 2006 men det var inte så mycket till publik där och då

39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
kakmonstret vill ha alla kakorna!

40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Ja. Förälskelse iaf men sedan är det inte säkert att det går att bygga på

41. Har du ringt något betalnummer?
röstade i mellodifestivalen...

42. Kan man vara vän med sitt ex?
Om bägge är överens om att det är slut kan det säkert funka

43. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Hälsade på mormor när hon opererat knät

44. Hade du mycket hår som liten bebis?
jepp, en stor svart kalufs

45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
samma som de senaste fem åren

46. Vad har du i din väska?
nycklar, plånbok, mobil, blöjor, kvitton, kaos...

47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
läser

48. Vad är du tacksam för idag?
Att solen skiner o det är fredag


en sån djädra förkylning

Fy katten, inser nu när jag börjar bli bättre att den där nedra fökylningen sänkte mig totalt... jag har ju knappt lämnat soffan utan bara legat och tänkt ynkliga tankar om allt elände... Är fortfarande inte bra men if bättre så nu finns det lite hopp om livet igen.
Igår fick jag äntligen tomatfröna i jorden. Åtta olika sorter men inte så många av varje, får se hur mycket som gror men det finns en risk att vi får äta mycket tomater... hoppas iaf på det, finns få saker som är så goda som hemodlade, solmogna tomater... gärna med lite fetaost o god olivolja till o så lite salt o svartpeppar *dregglar*
har fler frön att sätta men det får bli en annan dag, man kan inte hinna allt första dagen man mår bättre.
igår blev ankornas nya bostad äntligen klar o vi flyttade över två förvånde ankor, de uppskattade inte riktigt att bli burna men verkade tycka att nya stället var OK, de började genast rota runt o tugga på gammal halm som blivit liggande. återstår bara att fixa en utgång med men det får bli när utegården är klar.
Idag skall jag roa mig med att mocka ur i hönshuset och ströa nytt så de äldsta kycklingarna kan flytta ut, efter det skall det nyaste gänget ner i källaren o växa till så de får en chand att komma åt maten bland de andra ligisterna. Höns inomhus luktar lite väl mycket så nästa år får vi fixa nån bättre kycklingförvaring...
Är sugen på svartkoppar-maraner och stor kochinhin med å så silkeshöns *s* Nåja, får se hur det blir med plats framöver.
Undra just hur lång tid det tar o gå igenom ansökningshandlignar o välja ut folk till intervju? Skulle ju villja känna att man får lite napp nånstan iaf... vore skönt för självförtroende tycker jag.  

Matuppror

Alla som nån gång gnällt på skolmaten borde väl skriva på här.

Jag tycker att bra råvaror och vällagat skall priorierats i mathållningen. vad är en besparing värd om den leder till äcklig, varmhållen gegga till mat?

kulturfyra

hakar på nått listigt igen...

Veckans kulturfyra på http://kulturbloggen.com/
1. Tror du att en laglig tjänst för fildelning av film kan konkurrera med pirattjänsterna?

2. Musik och film är väl det som mest delas ut via fildelningssajter, men också böcker går att få tag på den vägen. Skulle du kunna tänka dig att läsa en bok som du laddar ner via datorn?

3. Tror du att fildelning hotar kulturarbetarna?

4. Jag läste i förra veckan att de amerikanska filmproducenterna har långt gångna planer på att lansera ett sätt att visa film på i 3D och där också lukter ska kunna vara en del i filmvisningen, för att på så sätt tvinga besökare till biograferna för att se filmen. Vad tror du om det? Vill du se filmer i 3D med lukter till?

1. Lagligt eller ej men första fildelningssite som faktiskt kan erbjuda ett sortiment med sånt som inte finns i varenda butik skulle vara intressant. jag vill ha tag i konstiga filmer som iländska djävulsön och lite annat som verkar trassligt att få in i samlingen. Så kan man erbjuda ett sortimen bortom toplistorna så är jag beredd att betala.
2. Nej, Jag är en gammaldags bakåtsträvare och vill ha böckerna i pappersformat, jag har ju inte ens blivit fångas av ljudbokflugan ännu...
3. Är det inte snrare så att fildelning hotar bolagens vinstmarginaler?
4. Är det  verkligen en ny idé? Hade man inte de tankarna redan på sextiotalet eller när det nu var? Jag kan iaf inte tänka mig en film som jag skulle vilja avnjuta (eller genomlida) doftspåret till.


värk i hjärtat

Med värk i hjärtat o lite varstans tillbringar jag den här helgen till största delen på soffan... Vissa perioder är livet inte så kul. Men jag skall ta mig igenom det här med och jag kan bli tårögd över mitt goa lilltroll även om hon ibland förvandlas till frustrerat sirenskrikmonster... Det går också över... även om mn får ont i öronen på kuppen. Det är inte lätt att vara liten och försöka få koll på världen alla gånger. 
Har varit på fest hos J hela familjen även om det inte var det jag helt ägnat mig åt just den här helgen så var det bokat sedan länge och J är en så go kille så man vill inte backa ur de få gånger vi faktiskt lyckas ses. Det blev väldigt trevligt även om jag beodrade hemfärd efter tre timmar men sånna divalater får man unna sig när man är ur slag.. Hoppas vi kan bjuda igen i sommar o att jag då kan vara i lite mer kalasform. Vacklade igenom ICA-maxi med vagnen och resten av familjen så nu har vi bunkrat så jag kan få bo på soffan imorgon med...  Vardagen kommer man liksom inte undan.
Skall ägna kvällen åt att läsa lyrik o tycka synd om mig själv samt käka lite godis om jag nånsin blir hungrig igen...

Om nån vecka eller så kanske jag kan låta bli att gnällblogga hela tiden

i väntan vid en tigande telefon...

GAH! Det är så segt att bara sitta här och hoppas att telefonen skall ringa... Med femtielva sökta jobb borde det völ kunna bli en intervju någonstans? Eller är jag fullständigt ointressant o värdelös? Det är nästan lika illa som att nykär sitta o hoppas att den dj-la telefonen skall vakna till liv o RÄTT person skall vara i andra änden.
Så less på att gå hemma, skulle vilja ut i verkligheten igen innan jag rostar ihop helt.. Men nu tycker ju sittande regering att det är bättre att jag sitter hemma o bara fyller i mina kassakort (o ansökningshandlingar) än ger mig ut o försöker hålla igång min kompetens o knyta kontakter. det har aldrig varit direkt lönande att välja att hellre hoppa på alla tänkbara vikariat hellre än att bara lyfta bidrag men nu är det inte bara krånglig, men blir till och med bestraffad. Om nån läsare håller med så tycker jag att du går in på regeringens sida och skcikar ett meddelande till Littorin om hur verkligheten ser ut för stora delar av sveriges befolkning. På:  http://www.regeringen.se/sb/d/7411finns ett webbformulär du kan använda för ett vänligt påpekande. 

buss på!

suck...

regeringens djävla regler för att hindra folk från att jobba. Inte fan kan jag jaga timvick om det leder till att jag kommer att förlora a-kassan i förtid... nepp, det är lika bäst att stanna hemma o rulla tummarna i väntan  på ett hltidsjobb... sicken tur att jag kan välja o vraka helt fritt.. *ironi* Hur sjutton skall man orka hålla humöret uppe när man strafas om man vill jobba o belönas om man ger upp?

Vet inte riktigt hur jag skall orka se frammåt nu, har varit väl mkt negativt sista månaden o tanken på en ännu hopplösare jobbsituation gör mig matt. Jag är ledsen in i  märgen just nu.

kycklingar

Här är en bild från veckans kycklingkull, söta små humlor!

image21

för ett par veckor sedan...

var det snö och vinterväder och jag fick inviga snögubbekitet som jag fått i present från Y. Skulle varit en snygg svart hatt med men den snodde dottern till sin samling.

image20

träningsläger

Gah, lyckades skjuta upp det oundvikliga genom en tur till stan för att kolla bilar. Ingen större succe eftersom den jag ville kika på egentligen inte var där (utan på verkstad), provkörde en annan som var lite för dyr och inte särskilt kul egentligen. Gick fint men trist inredning och rätt sliten plus att den var ordentligt infist...  Tror inte jag får pruta tjugotusen? så det lär ju inte bli den kärran.
efter en handlingsrunda och middag så fick vi ta itu med släpa slita bära... Vi hade startat lite i torsdags medan vädret var fint så det var inte oöverstigligt men nu är faktiskt all skit som var ämnad att landa i containern ditburen. Skall beställa hämtning efter helgen o imorgon kan man unna sig lite avkopplaning (eller inte) men jag kan säga att jag har träningsvärk och ont i fötterna.
Maranderna börjar redan få vingpennor. lustigt att sitta o kika på dem för de är helt olika i sättet mot det andra gänget. Mycket vaknare och spattigare.  
Borde ut o röja för att fixa ett ankhus i lagårn, funderr fortfarande på om vi skall ha får eller inte men listan på tänkbara menageritillskott växer i smyg.

kanin (nedröstat av sambon... vänta bara tills H blir större så hon kan tjata åt mig)
minigris (kanske... om rätt tillfälle yppar sig, men då skall de bo utomhus o inte vara husgrisar)
dvärggetter (svåra att stänga in)
pärlhöns (låter högt och mycket, ett gnisslande ljus som nog kan vara irriterande)
häst (har inte tid o råd nu)

I övrigt har jag hitat en förstagångsblommande hoya, försökt skapa nått slags ordning i tvättstugekaoset. Skulle vilja läsa ett tag men inser att jag förmodligen kommer att somna istället. Är baske mig värd en sovmorgon så imorrgon sparkar jag upp sambon om barnet vill ha frukost klockan sex. *s*

container, dunbollar och vårkänslor

jaha, nu har vi beställt en container igen... jag FATTAR inte hur vi lyckas? Det här är tredje containern på ett år men det är klart, det är under flytt som man inser hur mycket skit man samlat på sig. Det var mycket i gamla huset som bara fått stå år efter år eftersom det inte stod ivägen som fick sluta sina dagar och även om jag tillhör dem som utgör levande bevis på att människan härstammar från hamnstern så måste det finnas nån gräns?
Den här gången blir det mycket gammla linoliummattor i containern, kan säga att vi lärt oss (inbillar man sig nu) att nästa gång vi skall riva ur nått skall det redan stå en container på plats så man slipper ha en fulhög i trädgården i ett halvår.
Verkar inte som det blir några isbarkycklingar alls tyvärr... ingen som har ens fått hål på skalet. Trist men marankycklingarna är iaf toksöta små dunbollar. har fått igång kameran nu men det dröjer nog innan jag lyckas sätta mig o ladda över bilder till datorn.
Å det var så härligt igår. hH och jag var ute hela eftermiddagen efter att hon hämtats från dagis, vi var helt slut men det var underbart att skrota omkring i solen och kika på myror som kryllade nyvaket. gräset växer och blommorna slår ut. kan känna en vemodig längtan efter hur vackert det blev i gamla trädgården men det är fint här med och nu vet jag ju lite mer vilka lökar jag vill peta ner till hösten. måste köpa ett gäng poetnarcisser tror jag... Å scilla saknar jag.

vårkänning

igår luktade det vår när man öppnade dörren, lite av den känslan hänger i idag fast regnet öst ner hela dagen. Barnet, hunden och jag tog ändå en blöt vagnspromenad och såg fullt med vitsippor i dikena. barnet somnade iagnen och varken jag eller hunden kände riktigt för att gå in.... Ställde vagnen under tak när vi kom hem och kompromissade blötan med att jobba lite i lagårn med öppen dörr. Tanken är att vi skall röja upp där inne så ankorna kan flytta till en hörna ndär och kycklingarna kan få flytta upp i hönshuset. Men eftersom det står femtielva takpannor ivägen så har jag o göra. Sen är det tegelsten som skall flyttas o en massa sand. men SEN kan vi bygga ankhörna. blir nog bra om hundra år eller så.
Gav upp efter ett tag o gick o tittade efter vprblommor i trädgården, kommer en del kul, pärlhyacinter bla men ingen scilla verkar det som.
Tog med mig barnet o hunden in men barnet var trött och fortsatte sova på soffan, så antingen har det varit en jobbig förmiddag eller så  blir det snart sjukdom igen. Hittade laddaren till kameran så när batteriet är färdigladdat kan jag gå o fota dunbollarna. Kul att alla sex maranäggen kläcktes! tror inte på lika bra resultat med isbaräggen men ett par hoppas jag på.

söööööööööta

Igår hade det blivit sprickor i några av äggen och imorse så stod två svatgula dunbollar till marankycklingar i kläckaren! Så söta! Medan vi åt frukost hade en tredje kämpat sig ut och jag ser at det är hål i minst ett ägg till.... isbaräggen har inte börjat kläckas ännu men jag hoppas att det blir nån där med.
Å inte kan jag fota dem heller eftersom kamerabatteriet är urladdat o laddaren ligger på ett bra ställe

april, april

ibland känns det som mitt liv är ett skämt...

så trött...

hela familjen hade nån intressant magsjuka i helgen... eller jag tror att det snarast var så att dotterns illamående i torsdags nu nådde föräldrarna. När jag väl började bli nån mänsklig varelse igen på söndagskvällen däckade sambon... Alla tre stannade hemma igår för att iaf få nått slags återhämntning o idag går livet i sina vanliga gängor igen. Något mör och trött dock. Har hitills inte utsatts för något atprilskämt men hunnit se GPs variant,. Har annars mest suttit i telefon och sedan jagat papper... verkar iaf som det här med bilförsäkringen reder upp sig till slut. De har bestämt sig för att lösa in den - vilket inte direkt förvånar mig - och så börjar eländet med att jaga bil igen... jag som var så nöjd med att slippa gå o kika på bil varenda djävla helg... 
Nu skall jag svettas ihop en jobbansökan igen, måste skriva nått utöver standardformuleringarna känns det som eftersom det är en annan typ av jobb än vad jag sökt tidigare och dessutom utöver vad jag gjort tidigare, det svåra är väl att jag känner det här "vill ha"-suget ibeträffande tjänsten men jag hyser stora tvivel på att de kommer att kalla mig till intervju...
Dessutom måste jag fortsätta leta efter papper som vägrar ligga där de borde. Jag VET ju at jag har sett eländet och att jag la undan det för att det var viktiga papper men inte f-n hittar jag dem nu???  Så typiskt.
I natt har jag dessutom drömt en massa förvirrande drömmar...gammalt känslobös som spökar gissar jag men SÅ jobbigt när man vaknar utmattad för att man haft så röriga och jobbiga drömmar, inte otäcka bara ansträngande.
Slår mig att det kanske är dags att på alvar planera barnet s födelsedagsfirande, det är bara nån månad kvar och sedan har jag plötsligt varit morsa i två år? Hur sjutton gick det till? Min lilla bebis är inte så vidare liten längre o nu börjar hon snacka en del som är begripligt , iaf för oss. Kommer nya ord hela tiden känns det som och hon börjar sjunga... Ibland får jag lite åångest över att hon pratar mycket mindre än en del andra på hennes dagis men så konstaterar jag att hon har lagt krut på andra saker istället, jag lär också ha varit seg med att prata men numer så snackar jag desto mer (om jag är på humör alltså)

Nepp, tillbaka till ansökningshandlingarna...

fast förresten, jag måste ju bara säga; igår såg jag minsan två ägg som låg o småvickade lite för att nått rörde sig i dem, piper inte ännu men imorgon kan jag börja vänta kycklingar om allt går i lås...


RSS 2.0