Vittrorna lånar..

Hörde en gång uttrycket att "vittrorna har lånat den" när någon letade efter sin hammare som borde vara kvar där han lagt den men inte var det. Just nu är det en sån period där vittrorna tycks behöva alla mina saker, de kanske också har blivit sugna på att sticka? Hittar inte måttbandet så jag får nöja mig med ett IKEA-måttband (skrynkligt) och ingen av alla säkerhetsnålar jag vet att jag äger låter sig hittas...
I morse hittade jag inte min röda halsduk och jag vet fortfarande inte i vilken kartong mina handskar kan tänkas ligga...  Dessutom har de lagt beslag på boken jag läste... tur att den är min och inte bibliotekets för vittror verkar inte bry sig om fyra veckors lånetid.
Vore tacksam om vittrorna lugnar ned sig, jag rör till det så bra på egen hand!Varför är måndagar så konstiga?

Eller rättare sagt, varför blir saker gärna så konstiga på måndagar?
Tycker att jag är hyffsat pigg men hittar ändå ingenting och jobbar lite som en zombie. Folk måtte undra vad man gör bakom disken när de möter en i den fulla glansen av ens förvirring.
Ringde igår och frågade varför jag bara fått bruksanvisning på holländska när jag köpte torktumlare.  Tjejen i andra änden lät nästan rädd... Hon undrade om jag kunde komma in men jag vill inte åka dit bara för lite papper... Sa åt henne att de fick fixa fram en och skicka till mig Får se om det dyker upp någon manual... Nu har vi visserligen hittat en engelsk manual på nätet så maskinen fungerar, men arg blir man när de är så nonchalanta... och eftersom hon knappt frågade vilken maskin jag ville ha bruksanvisning till så måste det vara rätt vanligt att det händer?
Det är fint väder och jag vill vara ledig!
Men nu blir det till att plocka ihop boklådor istället...

Sköna söndag

(det var lääängesedan det programmet gick förresten)
Har unnat mig att ta det lungt idag, det enda energiska var att åka och handla mat samt en sväng till närmsta handelsträdgård. Känner mig duktig för att jag kom hem utan växter, får inte plats med mer just nu så det är bäst att motstå. Har iaf fått köpt både gravkrans och sånna där ljus. Blir ju spännande att se om jag får fyr på dem i år... Tänkte att jag skulle åka upp och göra i ordning på kyrkogården i slutet av veckan.
Nu har jag försökt mig på någorlunda avancerad matlagning, har en kyckling på G i ugnen och jämfört med att vi åt burkraviole igår så känner jag mig som en mästerkock idag.
Får jag bara bytt vatten i mitt lilla 60 litersakvarium med så kan jag slappa resten av dagen med gott samvete. Man blir alltid lite fundersam när vintertiden slår in och man plötsligt har varit vaken klockan åtta utan att mena det. Kommer att vara skönt med en timme "extra" men tyvärr vänjer man sig fort.

Skitfilmer

Har försökt att tilla på "Arthur", efter en kvart så suckade jag bara, kändes som slöseri med livet att fortsätta tiltta. Sambon hade nästan lyckats somna och frågade om jag slängt den när han upptäckte att jag plockat ur DVDn. Sa att jag nog hade kastat den om det vore min film.... 
Måste bara lära mig att man inte måste läsa ut tråkiga böcker heller....

Jakten på tvättmaskinen....

Nu har jag gått i affärer så jag är tröttföttad och spyfärdig.
Höll på att köpa en mobiltelefon av bara farten för jag blev chockad när försäljaren faktiskt var trevlig och diskuterade snällt de olika modellernas för- och nackdelar med mig.
Istäället köpte vi tvättmaskin och torktumlare på ett annat ställe av en loj och förkyld expedit som nog bara ville gå hem (nackdelen med att handla strax före stängningsdags). Kan konstatera att det är kul med en kombi som utan problem låter sig lastas med två stora kollin. Praktiskt i de lägena helt klart.
Väl hemma inser vi att torktumlaren bara hade bruksanvisning på holländska, väldigt kryptiskt. Trodde att man måste erbjuda svenk bruksanvisning till det som säljs i sverige?  Får ringa och fråga hur de hade tänkt sig att man skulle vara nöjd med en enspråkig bruks. Hade det varit engelska hade det varit lite lättare, nu kan man bara gissa vad vissa grejor betyder. Texten som förklarade hur man öppnade luckan förstod jag men tyvärr hade jag redan räknat ut hur luckan skulle fås upp.
Nä, ingen idé att gagga mer om det.... Skall försöka koppla av resten av kvällen. Har till och med rotat fram min stickning. En tröja som jag bara jobbat med (av och till) i ett år. Nu är framstycket, bakstycket och en halv ärm kvar.... Den har kostat många svordommar när jag försökt dechiffrera stickbeskrivningen men jag vet inte om resultatet blir SÅ imponerande. Stackars den som skall gå omkring i skapelsen.... Får väl offra mig på det själv, jag kommer iaf att vara stolt om jag blir färdig.

Äntligen fredag!

Efter tre kvällspass på raken tycker jag att det skall bli rätt skönt med fredag och sedan helg. Min efterhängsna förkylning är inte klar med mig så jag är trött både på och av den. INbillar mig gärna att jag bara skall ta det lungt i helgen...
Till jag kommer på min gedigna "att göra-lista" Jag måste byta vatten i alla akvarierna (mer eller mindre aukut) Plantera om ett par sticklingar som plötsligt bestämt sig för att börja växa stället för att tyna bort (som de verkat göra de senaste gångerna jga tittat till dem) och så mer krukväxtpyssel. Försöka hindra min nyaste passion, hoyorna, från att växa åt alla håll och kanter när de väl växer. En H. Chloranta (blommar med gröna blommor så den vill jag att den blommar snart *s*) Kom jag på med att börja klättra uppfrör skrivarkabeln bakom bokhyllan. Om allt tar sig i Hoyaväg så kommer jag inte att behöva gardiner (däremot fler fönster)
Det är farligt det där att få manier istället för hobbys.  Jag hade en hoya, en gammal stickling från en fantastisk Carnossa som stod och tokblommade på ett sommarjobb för så många år sedan att sticklingsstölden är presskriberad nu. Sedan började jag prata Hoyor med en på nätet, fick se bilder på hur många sorter det finns och blev ha-galen. Nätkompisen lovade mig några sticklingar och jag tänkte väl att jag kanske får tre sorter om jag har tur - jag fick tolv olika, alla tog sig och sedan har det bara blivit värre... Har inte räknat på ett tag men jag ttror det är runt fyrtio olika nu även om de mesta är sticklingar ännu.
Som tur är så är säsongen för att skicka sticklingar slut nu i och med kylan så nu kan jag lugna ner mig lite och se vad som överlever vintern.
Måste dessutom ta ett affärsrace i helgen och kika på så roliga prylar som  torktumlare... Känns inte som det mest upphetsande att shoppa loss på men det skulle verkligen underlätta att ha en. Jag mernar, det är ju trevligt att kunna komma till jobbet i rena kläder (och inte behöva vänta en halv vecka på att de skall torka först). Dessutom hoppas jag att det skall bli tid för några akvarieaffärer... Sedan mina diskusar dog har jag väldigt tomt i 300 litersakvariet, lutar åt att vi skall skaffa oscarsciklider dit istället. Har spanat in fina i en affär men vet inte om de finns kvar ännu. De är små och söta när de säljs och växer upp till monster, fulsöta fyrtocentimetersfiskar känns plötsligt som det rätta (manier var det ja...)
Annars har jag faktiskt bara fyra akvarium igång just nu, efter alla fiskdödar i samband med flytten så kaänns det inte tillräckligt kul för att jag skall dra igång i full skala nu. Få se om jag lugnat ner den manin eller om det bara är en temporär förbättring...
Det är i hur som helst fredag idag så lite avkoppling skall det väl bli - trots allt man kommer på att man borde göra.

Internationella nalledagen

Det är det faktiskt idag!
Jag har begått min debut som "sagotant" och överlevt. Grupp nummer två var läskigt stor men då hade jag ju fått öva lite. Hade tur och slapp göra allt själv utan en kollega kom och ordnade sång och musik - jag behövde bara läsa sagan. Tur att man kan storyn i "Guldlock och de tre björnarna" någorlunda, då kan man skarva när man inte riktigt ser var man är i storyn.
Dagens bästa replik orsakade iaf diabildsvisningen. En liten gosse sa efteråt "vilken fantastisk vägg som kan visa bilder" (hade diaprojektorn i ett annat rum) Ibland är de söta de små liven.
Återstår bara att se om jag lyckas smitta alla med min förkylning. Rösten höll iaf så jag hade inget att skylla ifrån mig på.
Nu säger min mat och sovklocka att det är lunchdags. Bäst att lyda.

idoter i trafik... del 1

Man undrar ibland över hur folk har lyckats få sina körkort... cornflakespaketet?
Jag kan förstå att man frestas att köra lite snabbt på små grusvägar och att man blir lite chockad av att möta  en jättelik bokbuss mitt ute i skogen fast när ett pucko från vägverket vänder sin maskin på en sidoväg och sedan kör ut RAKT FRAMFÖR bussen utan att  ge tecken då blir man arg.... Om det nu var viktigt att han inte tappade kontakten med den andra maskinen på väg tillbaka tikll vägarbetet (femtio meter bort) får han väl se till att vända snabbare eller så får de avdela folk för att dirigera trafiken. Det är inget kul att städa upp när böckerna yrt ut över halva bussen, datorerna försökt ta betäckning nere på golvet och alla mina fina beställningslappar lyckas ramla in bakom elementet...
Av tafiksäkerhetsskäl skall ju allt sitta frast men samtidigt måste det gå att använda grejorna... Nåja, vi fick inga lexikon i huvudet i alla fall (borde kanske slängt ut ett på vägverksdrullen?) Så det gick ju bra...
Men det är skönt att komma hem och koppla av. Man blir trött när det är så kolmörkt ute när man slutar..
Nu skall jag läsa lite Hjalmar Gullberg. En av mina webbkompisar tar så fina foton och många av dem har fått mig att acossiera till dikter så nu får det bli te, levande ljus och poesi som nedvarvning efter arbetsdagen idag.

Dagsprognos

Idag blir det bokbuss i skogen hela dagen... Nåja, vi är väl i nått slags samhällen med men det man minns är en massa skogsvägar... Undrar just hur nervöst det kommer att kännas till vintern när det är snö, is och halka? *brrr*  Älgjakten kändes väl inte helt trygg heller men man hoppades att de skulle se skillnad på en älg och en buss. Älg finns det iaf för det har vi sett någnon kväll
Det är rätt roligt för det mesta men det blir bara en sån låååång dag av det hela. Fördelen är att det brukar finnas en massa fina djur att titta på (har inte växt ifrån det ännu). Bland annat en fölunge som nog är hela fyra månader nu och växer så det knakar...
En annan fördel är att man får lite sovmorgon så att man har tid att skrota runt i morgonrock , blogga, äta frukost i lugn och ro och annat nödvändigt.

Höstrusk

Det är ett riktigt skitväder idag, jag förstår inte vad man skulle ur sängen att göra egentligen. Kallt, blåsigt, regnigt, grått... Blir nog inte riktigt ljust ute någon gång idag. Nu är det dags att gå i ide. Eller iaf att krypa ner under en filt i soffan med en god bok och vvarmt te...
Försöker samla mig till att göra lite nytta på jobbet men det känns lite motigt idag. Har redan packat två boklådor så helt oföretagsam är jag nog inte i alla fall.
Skall unna mig några minuter till vid datorn och nojja över att jag lät mig övertalas att hålla sagostund på torsdag. Med den här envisa förkylningen så kanske inte min röst vill vara med då? (sade hon hoppfullt). Det är nog jättekäckt med en snorig bibliotekarie som håller sagostund för en dagisgrupp? Läge för bacillbyte helt klart...

Bowlingrumpa

Jag lider av bowlingrumpa idag
 Det är den förlamande träningsvärk i de aktre regionerna som otränade stackare som mig kan drabbas av  efter att ha lurats med till bowlingbanan. Gissa om man känner sig fånig när man knappt kommer ur sängen på morgonen på grund av nått sånt?
Hur det gick med bowlandet? Jodå, ingen kan beskylla mitt spel för att vara förutsägbart, jag varierade mellan att slå strike och att lägga klotet i rännan...  Motion fick jag tydligen hur som helst.

Första inlägget

Då var det dags att skaffa sig en blogg och inte bara tjata om att man borde göra det...


RSS 2.0