Nytt år nya löften?

Är det för sent för nyårslöften?
Lovar hur som helst att skärpa till mig och läsa poesi igen, inte ens lilla H kan vara SÅ aktiv att jag inte hinner klämma in lite poesi? Saknar ju den där kicken som orden kan ge hos mig. Lite som en djäkligt bra cappuchino efter en alldeles för lång vända på stan, allt bara blixtrar til och blir så begripligt och iaf skenbart enkelt. skulle behöva det.
Behöver över huvudtaget orden igen.
Behöver sätta ord på tankarna om inte annat för att den processen tvingar mig att skapa nått slags ordning på vad det är som snurrar runt inne i skallen. Är inte bara bebisdimma även om det helt klart är där fokus ligger (fokus i dimman? NU blev det lite väl flummigt?)
Behöver nått slags verktyg för att hitta tillbaka till en identitet som inte bara är mjölkbar och serviceinrättning. Man kan aldrig stiga ner i samma flod två gånger eller hur är det de säger? Men jag måste nog fundera lite på vilken baddräkt jag skall välja och vad katten som finns på andra sidan floden och om jag överhuvudtaget vill bada där...
Ja, det är flummigt. Blir lätt det när man sovit mindre än sex timmar på nätterna den senaste veckan och ägnar dagarna åt att vara på helspänn för att förhindra kvävning, fallolyckor och annat roligt som ett krypbarn glatt kan riskera.
Nu skall jag göra en kopp kaffe, hitta nått som går att äta till middag för den här familjen och när sambon kommer hem skall han få kvallitetstid med dottern för då skall jag ägna mig åt mina försummade vänner; Dorothy Parker, Wendy Cope, Werner Aspenström och Hjalmar Gullberg. Vi börjar där iaf.

bokmal

bokmal

Laddade sent omsider över lite bilder från mobilen till datorn, kommer ibland på att jag ju kan ta kort med dem och att resultatet inte alltid blir helt värdelöst. Mobilkamera är en bra att ha sak när man har småbarn och inte alltid orkar släpa omkring systemkameran för att vara beredd på ett ev "kodak-moment". Blev riktigt spännande eftersom jag hade bilder där som jag totalt glömt. Tex ett par på H när hon var två timmar gammal och jag försökte ta kort när hon sov i mitt knä. Har hon varit så liten verkligen?
Bilden ovanför är tagen på Lucia, en bibliotekarie måste ju försöka fostra en bokmal? Alltså går vi till biblioteket ofta och H tycker att böcker är kul, inte alltid på det sätt hennes mor tänkt sig men det är ju en början.

Sega dagar och små glädjeämnen.

Jag vet inte om det är aktivitetsnivån den senaste tiden eller om det är sömnbrist eller årstiden. Senaste dagarna har jag kännt mig bottenlöst trött och fullt beredd att sälja min lilla familj på blocket eller varför inte hela min tillvaro? Inte så kul tillstånd men det är när man börjar fundera på om man kan hänga sig i morgonrocksskärpet som det börjar bli riktigt illa. Dit har jag inte kommit ännu.
Kan fortfarande hitta små glädjeämnen i tillvaron (förutom dottern som är en källa till både det ena och andra i känsloväg). Investerade lite av mina pengar i att beställa lite nya scrapprylar. Man behöver alltid mer papper - det har jag hävdat långt innan jag ens visste vad scrapbooking var så det är inte så ny åkomma som sambon tror. Har försökt beställa ett par nya tidningar för inspiration och hoppas att de inte är slutsålda och då slank det ju med lite papper och bra att ha i den ordern med. Sedan var jag ju på hugget så då gick jag in på panduros sida. Gillar inte att handla där egentligen eftersom de är lite dyra i förhållande till vad man får för pengarna. SÅ märkliga är de sällan. Nu var det rea på en del och jag kunde beställa mina plastmappar för pappersförvaring. Typiskt nu när jag äntligen hittat ett alternativ. Köpte iaf en, kan alltid vara bra att ha? Bra ursäkt för att shoppa iaf. Sedan jag fick nyhetskatalogen från dem har jag varit sugen på att köpa lite av papprena i "Hannah"-kollektionen, känns ju kul att försöka göra ngt av dem med det namnet och en del verkar rätt snygga. Får väl se hur det är om de nu dyker upp... Orkade inte kolla upp vilka andra nätbutiker som hade dem. Sedan hejdade jag mig innan jag la en beställning i en amerikansk webbbutik. Plånboken grinade så illa så jag kunde inte koncentrera mig.
Istället "råkade" jag hitta en massa fina typsnitt som jag visst behövde ladda ner till min dator. Har länge tjatat om att jag ville kunna få till text som såg ut som skrivmaskinsskrift och nu hittade jag två sånna typsnitt. Då blir man lite nöjd. Ännu nöjdare blir man när man lyckas instalera dem där de skall vara i datorn och det fortfarande verkar lovande.

Aktiv vecka

Känner mig lite matt, det har varit ett digert program nu det senaste.  Förra torsdagen åkte vi upp till Stockholm, fredagen gick jag oh H på långpromenad till Täby C där vi shoppade lite och fikade med S. Helt klart värt långpromenaden att få tjöta lite blommor, fisk och annat skoj live. Lördag blev det skansenbesök och söndag åkte vi hem i snöförvirringen. Måndag var det babysim att halka iväg till. Tisdag var det BVC-besök och vid det laget hade snön hunnit hit på allvar så det fick bli lite snöskottning, fotande och pulkaåkning med. Gäller att passa på. Igår lyckades vi äntligen pallra oss iväg till öppna förskolan så H fick hålla igång med lite andra bebisar och idag får det bli en promenad i tövädret (som kontrast till gårdagens kyla). Mamma skall hämta paket på posten och så kan det behövas lite godis... ;-)

snöööööööööö!

Vintern dök upp till slut, lite förvånat står man där och fryser när temperaturen går ner till -5 och under efter att ha hållt sig över nollan lääänge. Sedan kom snön och gör att allt ser kristyrdekorerat ut, iaf tills bilarna moddat till det. Jag tycker att det är trevligare att kika på snöfall än pissregn även om det är jobbigt att skotta. Var iaf lättare att skotta i år när man inte var tämligen gravid...
Bvc ringde och väkte mig idag, jag erbjöds komma ett par timmar senare och med tanke på att det toksnöade så ttackade jag för erbjudandet. När vi väl gav oss iväg (jisses vad mkt man får klä på sig och barnet...) var det plogat bitvis men inte på trottoaren så en stor del av vägen fick vi traska ute i körbanan. Gissar att bilisterna inte gillade mig men vad f-n skall man göra? Kan ju inte köra vagn i snöplogsmodd...
Kom lyckligt fram och tillbaka, H godkänd på "besiktningen" och fick beröm för allt hon hade lärt sig. Sånt gillar man *S*
Väl hemma fick mamma skotta snö medan H sov skönhetssömn. Testade krambarheten på snön med, den gick att göra snöbollar av men inte snögubbe. Resultatet blev iaf en fin snölykta som lyser fint i där ute. Men det var ett litet H-vete att få bollarna att stanna där jag ville ha dem så det känns som ett gott dagsverke.
Fick ju fotat en del med men har inte laddat över så vete sjutton hur resultatet blev.

det bästa med att resa...

...är att komma hem igen. Rätt gott att sova i sin egen säng och inte på madrass på golvet. Åkte Stockholm tur och retur för att sambonskulle på kurs och vi passade på att åka med och träffa Hs farfar.
Hann dessutom med att göra ett skansenbesök, det blåste svinkallt så det blev ett pliktskyldigt tittande på lite djur (man hade ju betalt entre ju!). H tyckte fåren var underliga, det var varken hund eller katt utan nått annat konstigt.  Sälarna var fisk eller hund gissade hon på, möjligtvis nån blandning.Älgen var konstig men framför allt väldigt stor och surikaterna var väldigt intressanta och hette "katt" ennligt H. Försökte få henne att titta på akvariets klapporm men hon var ointresserad och stirrade på djurskötaren istället.
Vintern hade ju passat på att komma när vi var i huvudstaden så det var inget kul väder att köra hem i.
H började med att bli åksjuk, somnade sedan i omgångar och vaknade ordentligt i Borås för då hade hon fått NOG av att åka bil vilket hon högljutt talade om under resten av bilresan. Fast sedan var hon riktigt lycklig när hon upptäckte att hon var blad alla sina saker igen och kröp genast iväg och tuggade lyckligt på badankan.
Trots all packning så saknade man ett och annat, typ mammas mössa och handskar och Hs vinteroverall... Nästa gång får det bli ÄNNU mer packning?

packa pappas kappsäck

gah! Man färdas med ett smärre bagageberg som småbarnsförälder. Man måste ha ett par ombyten till barnet och sig själ, iaf om de har sånt bordsskick (eller brist på bordsskick) som unga fröken H. Har den perfekta ursäkten för att shoppa loss på babykläder, visserligen slits de inte så hårt men halva garderoben brukar vara i behov av tvätt om hon så bara tittar på den.
Nu skall jag fortsätta packa, tanken slog mig att jag själv kanske kommer att tycka att det är trevligt med rena trosor. Måste knö ner det någonstans...
och vi som kunde dela på en resväska när vi åkte till Paris? Då hade vi ändå finkläderna med oss för att gå på bröllop... Men det var FB (före bebis) och nu är inget längre sig likt.

blåst

Tycker inte om när det stormar, måste vara nån gammal sjömansgen som dyker upp för jag blir rastlös, retlig och orolig. Kändes inte helt bra att ligga och höra hur taket försökte lyfta så jag gick upp hyfsat tidigt idag.  Hitills har jag bara räknat in en knäckt enbuske och en vält gran bland skadorna. Får se om man upptäcker mer imorgon. Granen står inte ens på vår mark men det var iaf trevligt av den att inte välta hitåt..

Titta fisk!

Dagens äventyr:
Vi bestämde igår att en åttamånaders visst kan tycka att det är kul att gå på Universeum. Mamma och pappa ville ju gå - var läääääänge sedan sist och dottern kan behöva få perspektiv på att det finns ställen med fler akvarier än hemma.
Hon har tittat på fisk så att hon somnade som en sten när vi väl kom till bilen efteråt. Vi har ju trots allt fisk hemma men att det finns SÅ stora fiskar? Börjar misstänka att det var lite dålig timing att titta på hajar veckan innan babysimmet börjar igen.
Jag stannade till på kallvattensavdelningen för att fota jättekrabborna och när jag kommer ikapp står dottern med sin far och tittar på en jättekrabba som klättrar på glaset framför ansiktet. Tyvärr blev de bilderna usla men dottern såg iaf ut att komma över chocken av ett så konstigt djur framför ansiktet. Hon hann med att bli biten av ett kryll guppyyngel och av fyrögonfiskarna men tog det med ro - hon är van vid oskarsligisterna hemmifrån. 
Väl hemma talade hon lyckligt om för hunden att nått SÅNT djur hade de inte där iaf (hon hade inte sett stören - den är annars rätt lik vår hund ).
Nu skall jag tanka över bilder till datorn och se hur mkt som måste slängas. Några är uppenbart suddiga och taskigt ljus på och regnskogens fuktighet lär väl ställa till det men nått guldkorn kanske?

bajs!

Bajs, bajs, bajs...
Vad hände egentligen? Hur blev jag en sån som med intresse kan sitta på mitt föräldrarforum och diskutera bajs i dagar? Om det bajsas, när det bajsas, hur det bajsas, varför det bajsas, konsistenser, frånvaro av bajsblöjor och metoder för att få systemet att komma igång till en lagom takt igen. Jisses säger jag! Snacka om att förlora sig i bajsträsket.
De enda som förstår är andra småbarnsföräldrar, i olika utsträckning kretsar allas våra liv kring bajsfrågan.
Får trösta mig med att det diskuteras annat, och att det inte diskuteras oavbrutet... oavbrutet finns inte i ordlistan längre sedan förlossningen. Och i grunden beror allt just på aktivitet som inte avbröts.

Fullt ös!

Igår lyckades H krypa en hel meter - idag har hon finslipat konsten och följer efter en om hon inte vill bli dumpad. Duktig tös! Nackdelen är att nu får man intensivpassa för hon kan sätta sig upp, krypa iväg och ställa sig vid soffan, vända sig till soffbordet och norpa åt sig det där intressanta pappret som hon ville ha.
I lördags lärde hon sig klappa händerna och gör det fjorton gånger om dagen nu.

typiskt

jaha, knappt hann man njuta av lugnet så gick jag och blev sjuk, 39.1 när jag äntligen lyckades hitta en termometer. livad helg?tror inte det..  mådde rätt bra igår men inte fullt så bra idag och gissa vad: nu väsnas de djävlarna igen! och lilla H är småfebrig och vill inte äta mat, bara snutta.  orkar inte fixa stora bokstäver för varje mening för barnet har sommnat på min arm...

tyst!

ÄNTLIGEN är det tyst, värker i öronen av chocken men samtidigt vågar man inte slappna av för det känns som de kan dra igång igen när som helst. Legat hela natten och hört dem låta som ett astmatiskt ånglok som stånkar på, hördes över rejäla avstånd kan jag konstatera efter dagens promenad. Bläh! Huvudvärken släppte iaf efter nån timme men nerverna tar nog ett tag innan de knyter upp sig.

men vad sysslar de med?

Dessa djävla industrier!
Nu har de väsnats i fyra dygn, ngt mindre igår kväll men det  tog de igen när fönsterrutorna började skallra. Behöver ingen ytterbelysning iaf för det har nästav varit ljust nog att läsa tidningen i skenet av facklingen. Blir så trött på det här. OK att de måste fackla för att släppa på trycket i en nödsituation men att dåna i över fyra dygn???
Min enda tröst är att de förlorar miljonbelopp varje dag de facklar fast tydligen är det inte dyrt nog?
Och det intressanta är att den som gör bullermätningarna tydligen är: industrierna! Hepp! Undra hur mkt skit de släpper ut egentligen?

2007

God fortsättning!
H vägrade sova när det var gäster och allt, tog nån tupplur men vaknade lagom för att sitta med och käka nyårsmiddag. Oxfilé var tydligen gott för hon gapade stort och tjoade efter mer. Tror jag skall säga det nästa gång BVC tjatar om gröt?
Vi åt så vi nästa sprack och H var med och vakade in det nya året och tittade storögt på raketer. Hon hade hörselkåpor på sig när vi smällde av de egna och det borde nog jag också haft - jag tycker ju inte om när det smäller! Fast det är vacker med fyverkerier! Ingen kom till skada men jag var rätt glad över regnet eftersom fyverkeribatteriet vi smällt upp sedan stod och pyrde och brann riktigt muntert trots blötan.
Sedan gick jag och stoppade H i säng för vid det laget var hon så trött att hon gick med på att det var en god idé. När hon somnat försökte jag vara lite social men gav upp för jag var lika trött. Kändes lika bra att sova lite så man var i någorlunda form idag.
Nu undrar man hur lång tid det skall ta innan man lär sig att det är 2007?
Avgav inte ett enda litet nyårslöfte - vad skall man nu bryta mot?

RSS 2.0