syskonkärlek

Hitills är H nöjd med sin lillasyster o vill gärna klappa o hålla och övervakar gärna varje blöjbyte. Hon pratade i telefon med min mormor o raporterade "att idag har vi varit o släppt ut mammas bebis" fast namnförslagen har varit lite väl kreativa. "jag tycker att hon jåffe heta lillebrorn" blev nedröstat och så även "karta" och "torsdag"
välkommen


Magen innehöll en lillasyster. Hon anlände 4.12 inatt. 3240g, efter en viss dos dramatik men nu mår vi bra.

snuvad...

nu sitter jag o tjurar lite... trodde ett bra tag att det kunde vara bebisleverans på G men det kom av sig. Morr!
Jag VET att de kommer när de kommer men nu är jag otålig...
(Sen vil jag ha det taget till protokollet att praliner på soffan är min grej i allra högsta grad, det har bara varit så mkt som man "jåffe" göra först... o förresten är godiset slut i vartenda skåp här. Mkt märkligt fenomen.)
Nu skall jag börja p ännu en av mina varulvsböcker...

mödragymnastik...

finns en flora av knep där ute som folk rekomenderar för att sätta fart på bebislevrans.... bla putsa fönster (kunde nog behövas), springa i trappor (fy sjutton så jobbigt) med mera...
Jag har iställt prövat följande idag. Kratta löv o bära in till hönsen, halma upp en ströbädd åt fåren, klättra upp på stege i jakt på fårens hö (inget skönt med förvärkar i det läget) o flytta tvättkassar som försökt smyga sig undan i ett hörn för att undkomma sortering.
gissa vad som händer?
Jag blir trött... *s*

läst..

alltså... jag ORKAR inte skriva ordentligt om det jag läst även om jag är sugen men jag måste slänga upp lite här så jag inte glömmer.

vindens skugga - Carlos Luiz Safrón Hann tyvärr bara läsa halva eftersom någon stod i kö efter mig
knock out - Markus Zusak ( som även skrivit "boktjuven"
skulduggery pleasant - Derek Landy  Lite speciell men rätt charmig o skulle kunna funka på en del elever
Fighting spirit - Markus Zusak  Bitvis underbar o hade gärna hört reaktionerna från en del gossar på skolan.
Bone Crossed - Patricia Briggs ÄNTLIGEN lite varulvar igen. hade rätt lågt stälda förväntningar på den eftersom jag läst en de på andra bloggar o visserligen nådde den inte upp till föregående del men det kändes som helt OK läsning.

börjar vänta....

Har inte haft nån ork att blogga eller läsa utan allt har gått till att beta av vardagen. Nu är sista jobbveckan gjord. Jag kände på onsdagen att det började bli väldigt motigt o förvarnade om att om jag mår så här imorgon så jobbar jag inte. Det gjorde jag inte heller vilket kanske var tur eftersom jag lyckades knäcka till mitt bäcken så att alla promenader gör ont för att inte tala om sånna saker som att vända sig i sängen eller ta sig ur soffan. Joy of pregnancy! Kommer nog att sakna jobbet en smula, det är gott om trevligt folk där men samtidigt känner jag att det är hög tid att varva ner o ta det lugnt.
Nu är det tio dagar kvar till beräknat datum vilket innebär att om lite drygt tre veckor borde vi vara tvåbarnsföräldrar om allt går väl. (vilken jag, den här graviditeten, har varit långt ifrån att ta vör givet) Börjar så smått bli nervös o sambon fick en utskällning för dålig timing när han däckade i förkylning här i veckan. Inga sympatier för sjuklingen utan bara ett ifrågasättande om han hade tänkt att jag skulle behöva förs själv. Gravidhormoner gör en oerhört charmerande emellanåt. Är nog nerverna som spelar in med... för nu är det liksom lika troligt att det kan starta inatt som att det dröjer tre veckor... Kan behöva lite krämpor nu så jag har vett på att ta det någorlunda lungt kanske?
H börjar bli en smula otålig. I söndas föreslog hon att vi skulle åka till sjukhuset och plocka ut min bebis. Nu har det snackats om den där bebisen hur länge som helst utan att något hänt... Får väl se hur det blir med syskonkärleken när den väl anländer? (yllerligare ett skäl till nervositet)


lördagsnöjen...

Boinstinkten har slagit till för fullt... Tvingade sambon att lyfta upp sängen så jag kunde städa under den o hade det inte varit för att magen protesterade mot städaktiviteter (förståndig bebis) skulle jag fortsatt med att kräva att han lyfte på soffan.. Tyvärr hittade jag inte biblioteksboken som gömmer sig. Får hoppas att vittrorna är klara med den innan lånetiden är slut.
sedan iväg till tippen o slänga en kärrlast skräp som mestadeles härstammade från köksrenoveringen. Alla i kommunen hade samma idé verkade det som så det blev rätt mkt köande för att bli av med skiten. Jag bar några symboliska pinaler o barnet tog en tupplur. Väl klara så åkte vi o käkade snabbmatslunch som belöning. Därefter stopp på biltvätt för att skura av kärran o så vidare till sambons kollega som hade erbjudit sig att skänka bort sitt gamla växthus. Det blir ett spännande pussel att sätta ihop det igen men ett projekt til kan ju aldrig vara fel? Bev bjudna på fika där o barnet försvann iväg på egen hand för att leka med deras barn (kvar satt jag helt förvånad, det är första gången hon vågat sig iväg så - börjar bli stor tjej på allvar) och var kvittrande glad o lycklig. Tills vi skulle hem. Då fick vi bära ut en iltjutande arg dam som INTE ville åka hem. Efter ett tag var hon dock rätt mutbar o kunde tänka sig att vara med o baka pitzza när vi kom hem. Medan degen jäste städade vi i hennes lekrum/gästrum som jag använt för att sortera bebiskläder och av nån anledning var jag JÄTTETRÖTT när pizzan var klar.
Nån borde förklara för mig att jag behöver vila lite med... men inte imorgon för då skall vi hämta halm om allt går i lås o den behöver jag för att stalla in fåren...


lässvacka...

... just nu går det trögt med läsandet.... För jobbets del håler jag på med några ungdomsböcker men det går långsamt o hemma prioriterar jag bort det för att jag är så trött o inte sugen - inte ens på mina varulvsböcker.
Med oerhört taskig timing hämtade jag förra tisdagen hem Fagerholms "glitterscenen". som jag har väntat! o väntat, o väntat... o nu orkar jag inte riktigt engagera mig även om suget finns där Sju sidor eller så har jag kommit så det lutar åt att bära tillbaks den till biblioteket o ställa mig sist i kön med en förhoppning om att ha återfått läslust vid det laget

är du gravid?

Den här veckan och förra veckan har många elever frågat "är du gravid?" De törs nog fråga nu när jag har jättemage o bara får plats i mina hängslebyxor. Jag brukar glatt erkänna det - med tanke på att det är mindre än tre veckor kvar till beräknat datum så känns det inte direkt hemligt.
En tös sa "jag hoppas du får jätteont på din förlossning" Varpå jag studsade till lite... Något udda önskning tyckte jag tills hon kom på att hon trasslat till svenskan o menade att hon hoppades att jag INTE skule få ont utan att det skulle ta fem minuter o jag knappt skulle märka det. Tackade för omtanken. Ibland är de söta.

sjukt...

jaha... dags för VAB igen... Dagis ringde o bad mig hämta eftersom dottern  fått ont i magen o var väääääääääääääldigt lös i den samma hade det visat sig.  Var ju en hel vecka sedan jag var hemma o vabbade sist så det kändes lite snopet men jag får vara hemma imorgon o så kan jag iaf komma iväg på torsdag förmiddag o skotta undan lite av "att göra"-högarna jag inte vill lämna i arv när jag går hem.
Har trattat i barnet proviva o blåbärssoppa o hon har varit pigg o kvittrande glad. käkade middag med god aptit så snälla, håll en tumme för att magen har lugnat sig nu.Lite att läsa...

Skulle bädda barnets säng och hittade lite böcker där. Tror att mina försök att fostra en bokmal artar sig? Jag har ställt upp dem lite snyggt för fotot bara och dessutom låg det ett gäng på golvet nedanför med...

Precis på rätta stället?

På bokmässan köpte jag lite pryttlar till barnet. Bland annat en nalle Puh-tidning där det följde med en uppblåsbar Nasse... När vi packade upp den fick sambon o jag lite problem. Alltså, kolla på var ventilen är placerad? Medvetet eler ej är frågan? Men Nasse ser iaf VÄLDIGT belåten ut efteråt 


ny drake

Förra söndagen hämtade jag hem en ny drake, en vacker blå gosse kläckt i sommras. Stackarn har inte haft det lätt. Samtliga tilltänkta fruar gav honom ordentligt med stryk - bara så han skulle veta vilka som bestämde - och första nätterna sov han i utegården för att han inte vågade sig in till kärringarna (myskor kan vara riktigt elaka emellanåt). Nu har det lugnat sig och han får komma fram o äta och också på nåder gå med damerna när de blev utsläppta...  Får se om han är accepterad till våren så det blir ällingar så småningom.
Här är en usel bild på honom när han är utskrämd i det lerigaste hörnet av deras utegård.


uppsamlingsheat av nöden...

Puh, jag ligger evigheter efter med att skriva i bloggen vad jag har läst.. Blir liksom alldrig tid att sätta sig ner o skriva in det o under tiden sväller listan skta (hurra för det, vore trist om man inte hann läsa något).Efter lite beslutsångest har jag kommit fram till att jag skall göra en lista med titel + författare medan jag minns  och så får jag försöka återkomm till några som jag inte vill släppa ifrån mig så lätt...

Living with the dead - Keley Armstrong
Kitty takes a Holliday - Carrie Vaughn
Fjärilen från tibet - C J Håkansson
Dead as a dornail - Charlaine Harris
1222 över havet - Anne Holt
Definetely dead - Charlaine Harris
All together dead - Charlaine Harris
Afrodite och döden - Ritta Jacobsson

undrar just varför det är så mkt varulvar o vampyrer i den där listan? Det måste vara en slump?

RSS 2.0