hustankar

Hittade ett hus som var bra nog för att försöka köpa men då var det nån annan som ville betala mer så det bidde inget hus nu heller..
Nästa vi tittade på var jättefin men tyvärr så låg den mer eller mindre granne med flygplatsen o jag vill inte ha så mkt flygtrafik plus att man hör en skjutbana i fjärran...
så husjakten går vidare. Ibland är det riktigt kul. Här är ortsnamnen hos en mäklare jag brukar kolla hos,  idag var listan ovanligt kul.
Fönhult
Stockhult
Horshult

Kinnarumma
Spjutås
Glumse
Draered

Horshult kan nog mäta sig med Runkarp?

seg

har varit snorig o hängig o Hs nya tänder som håller på o gror o kliar har försämmrat sömnen för bägge.. vad gör jag då när jag börjar komma ikapp? jo, jag sitter framför datorn halva dan o sedan försöker jag hålla mig vaken för att se "sjätte sinnet". Tvärr har ju överraskningseffekten försvunnit lite på den eftersom det diskuterats lite överallt, antar att man får skylla sig själv när man ine stt den förrän nu
H sover iaf men jag lär ju kanske inte vara så pigg imorgon
Beställde lite pocket fr adlibris idag, måste komma igång o läsa igen, så här kan vi inte ha det! Då är pocket ett br alternativ för med tanke på dotterns något nonchalanta sätt att handskas med böcker så känns det bäst att hålla bibliotekets böcker utom räckhåll för henne

husjakt

För den som inte tittat på hus kan jag avslöja att det är slitigt som sjuton. De flesta hus är nämligen fel oavsett hur lovande de sett ut Kan bero på att mäklarna ofta har en tendens att "råka" ta kort där det inte syns att grannens hus ligger i din trädgård eller att motorvägen går två meter fr sovrummet. Sedan säljs allt med minsta vebod som "gård med möjlighet till hästhållning" o eftersom förånansvärt många inte iser att det kommer att kosta en bra slant att få till nått som duger till stall där  (för at tinte tala om att de kommer att tvingas köpa foder) drar budgivningen iväg.... Ett annat hatobjekt är klipparen som köper in och styckar av på det underligaste sätt för att komma åt skog eller som ser allt som villatomter (fast än man kan läsa på kommunens sida att området var skyddat mot bebyggelse, knappast nån som vill köpa tomter man inte får bygga på)
igår tittade vi på ett fint hus som defenetivt hade renoveringsbehov... Det hade ett hål i köksgolvet o rejäla sprickor i väggarna plus att den senaste renoveringen hade varit på femtiotalet. fullständigt underbart när man tänkte på vad det kunde bli men samtidigt inser vi hur dj-la mkt jobb det är o när skulle vi hinna det? Tur att läget var fel med så man inte blir SÅ frestad...


lillstrumpa

man tänker sällan på vilken utmaning det är att klä på sig egentligen. H kämpar envetet med strumpor, skor o byxor... bästa resultatet hitills är att hon lyckats få på sig ett byxben (efter en kvarts kämpande). Hon har lyckats trä på ett par byxor som mössa med men jag vet inte om det räknas som famsteg.

schlagerbaksmälla

jaha... slovenien vann... var väl en hyfsad ballad men rätt tråkig... klart bättre val än foliepaketet som kom tvåa... jag hejjar fortfarande envist på den åmande greken (vilket låter som en krog?) men det löjligaste är nog tidningarnas tjat om att "the ark borde ha vunnit" eh! Varför då? Det är inte en särskillt stark låt o Salos framträdande igår var blekt... Jag gnolar lika gärna på glocalnets reklamdänga (som låter som en typisk galenskaparlåt)
Nästa år lovar jag att strunta i alltihopa om de envisas med att sätta en kommentator som tror att han är med i nån tyckarpanel.. VEMS idé var det att ge det jobbet till Luuk? Har inte tillhört hans fan-club innan och lär inte söka mig till den nu heller...

Har sökt ett jobb idag minsan, tycker att jag borde få gå på intervju för det åtminstone... får väl se om de tilltänkta arbetsgivarna delar den bedömningen... Måste säga att jag inte gillar de här sök via nätet forulären... Jag har tillbringat många timmar med att få till ett snyggt CV och sedan får jag ändå göra om allt jobb. Nackdelen om jag skulle få det är väl att då blir det plötsligt väldigt bråttom att skaka fram en dagisplats (eller förskoleplats heter det väl).

schlagerfrossa

Gahhhhh! vilket tråkigt schlagerspektakel...
Lite otippat har jag tre favoriter; Gekland, Frankrike o Tyskland... Turkiet var rätt trallvänligt med... men helhetsintrycket är trist som den senaste tidens gråa väder. Ingen lär väl hålla med mig men jag tyckte att greklands lille gosse som åmade sig så fint var rolig (fast så tilhör jag ju en minoritet som finner "Borats" bleka, håriga, pinnsmala ben intressanta)
Roligast var nästan frankrikes galne lille rosaklädde man som kutade runt med Jonas Gardell-mimik men liknar Mark Levengod...
Å snälla, kan ingen få tyst på kommentatorerna? De är inte där för att tycka så förbaskat mkt... Blir SÅ irriterad när han säger att här kommer den segaste låten... Men tänk om inte jag tycker det då? o tänk om jag inte per automatik tycker att sverige har det bästa bidraget? tycker faktiskt att Salo gjorde en väldigt blek insats i kväll... Mycket skitsnack blir det!

smulan

Måste nog dammsuga tangentbordet? Eller ha styrketräning för händerna... tappar en massa bokstäver när jag skriver, sist det hände var boven ett tangentbord fullt med kaksmulor.. har sina nackdelar med ett sötsug som sätter in i slutet av graviditeten när man inte rkar vara effektiare än att parkera vid datorn... nu vet jag inte riktigt vad dottern kan ha smulat ner i laptopen... hon är väääääääääldigt pysslig av sig vissa dagar. I förrgår så visade hon hur man med kortkomandon kan vända skärmbilden på datorn upp o ner - fungerade inte på in dator utan bara på sambons... Jag skrattade så jag grät medan han i panik försökte låsa den upp o ner-vända texten i jakt på svaret till hur man fick bort den.

En anan tid ett annat liv

Håller på att fförsöka vänja mig vid att dottern är mobil... Igår gick hon ut ur affären när jag skulle betala hennes nya jacka, sedan knallade hon omkring lääääääääänge tills hon halkade o slog sig på stengolvet. Då dröjde det tills livet var kul igen. Det känns redan så avlägset att tänka på att för ett år sedan var on i princip ett paket.. Vi har bliit lite kaxiare sedan dess bägge två.
känns ännu avlägsnare att tänka på att man har haft ett liv utan bebis, kan känna en viss nostalgi vid tanken på att gå på toa när man vill alldeles själv utan nån som ylar  utanör dörren om hon tvingas stanna hos pappa fast hon inte hade tänkt sig det eller att läsa flera timmar i sträck, den lyxen dröjer  det nog lite innan man kan ägna sig åt igen.
Känner att jag tappat mkt koll på bokarknaden, det stressade mig först men vad sjutton, man kan nog skaffa sig hyfsad koll rätt fort om man bara lägger ner lite energi på det. Kan inte påstå att jag gjort det hitills i mitt liv som förälder. Folk börjar fråga hur länge jag sall vara hemma.Lääääääääääääääänge säger jag, har ju sparat på dagarna så att jag skall kunna hålla mig undan fr jobb ett tag till, har aldrig haft en så hård chef innan men samtidigt inte en så charmig. Målet är att hon skall kunna vänta med dagis tills hon är närmare två o även om inte mina dagar räcker dit så slipper jag iaf gå till förnedringsförmedlingen på ett tag.
Ännu längre tillbaka, fem år sedan mamma dog. känns fortfarande djävligt orättvist! Hon skulle ju har varit med länge än o säkert blivit en beskäftig hönsmormor till H men nu är det bara minnena kvar. Först nu jag känner det egentliga orken att röja i saker o papper, stuvade bara undan det sä när allt blev sart men nu kan man peta i det utan att falla isär. af tror jag det.

rrrrrrrrr! hallå?

Ettåringen har skaffat sig ett nytt ljud! Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....  ackompanjerar det mesta pysslandet om hon inte är för koncentrerad för att hinna göra några ljudeffekter. Det inträffar när man gör roliga saker som att klättra i trappan eller riva sönder reklamblad.
Näst efter trappklättring (o klättring över huvud taget) är telefoner o fjärrkontroller fortarande starka kort för att roa sig. Håller man valfri fjärrkontroll eller lur mot örat så går det bra att snacka på långa stunder.
Fast det intressantaste i världen är fortfarande KATT!

Börjar undra vad som var så jobbigt det första halvåret med en bebis som låg där man la henne... nu går hon väg dit hon vill o det börjar gå undan... Dags för morsan att damma av joggingskorna!


ett helt år!

idag har jag varit morsa ett år! Tänk vad tiden går!
Strax kommer lite släkt på kalas o H passar på att sova midag. Skall bli intressant att se vad hon säger om tårta. Ett säkert tips är att klänningen kommer att vara aaaaaaaaningen kladdig sedan.

RSS 2.0