hjärnbrist

Jag är ett under av förvirring ibland, det var två påsar som skulle med till jobbet idag men de stod kvar hemma hela dagen... Fick iaf med mig jobbnyckel och handväska så nått kom ihåg finns kvar även om det är små doser... Är trött och känner mig småsjuk och ynklig. Bestämde att jag inte behöver afrikansk dans idag utan en kväll på soffan. Kändes som en vettig prioritering även om afrikanske dansen är kul. Har redan ont i benen efter att ha stapplat fram och tillbaka från jobbet i det här väglaget så jag behöver inte mer motion idag.
Skulle jag, mot förmodan, få lite energi igen så tänker jag baka saffransbullar. Har gott om projekt att börja på men soffliggningen känns mest angelägen nu.
Läste ut Philipa Gregorys nyaste igår "jungfruns älskare" Ännu en historisk kärleksroman från det Elisabethanska england. Den var underhållande men inte fullt så bra som den förra " I drottningens närhet". Blir ju intressant när hon återanvänder historiska gestalter som redan funnits med i en annan av hennes böcker och tecknar en helt annan bild av dem...
Fast den bästa är ändå "Den andra systern Borleyn" Med de skildringarna av hovintriger vid henrik den åttondes hov så steg mitt intresse för engelsk historia med åtskilliga grader, har till och med lånat hem en bok om alla hans hustrur för att få lite historisk bakgrund...
Fast tills vidare räcker det att häcka framför datorn med "absolute christmas" på repeat och fundera på när jag skall orka flytta mig till soffan.

julskivor

Jag har en liten men vansinnig kollektion av julskivor. Vissa undra men hur sjutton man fick för sig att köpa... Skall iaf låta dem gå varma den närmsta tiden...
Är skittrött och skulle gärna ha lite ledigt igen, ägnade gårdagens ledighet åt att ränna runt i affärer. Trevligt men inte så avkopplande. Hittade inga julklappar heller utan köpte annat lustigt. En digital väderstation kan man väl inte klara sig utan? Blev lite skeptisk till den när den hävdade att det var halvmolningt när det snöade som bäst igår.... Var inte hemma för att se vad den sa om regnskuren idag... 
Vilket djävla skitväder det blev då, regn som tog bort den fina snön och sedan fryser det på så man får stappla hemmåt med hjärtat i halsgropen och lårbensbrott på näthinnan...
Mina nya fiskar verkar ha bott in sig och kommit över värsta flyttchocken. Skall bli intressant att se om endlers guppy lever upp till sitt rykte som kaniner... hitils är det inget som ynglat av sig i karen efter flytten...
Dag fär afrikansk dan imorgon igen, det kanske piggar upp?

julstämning

Har hittat min samling av julskivor nu. Har en fatastiskt kul skiva med isländsk julmusik. Det blir lite krock i min skalle av att höra bjällerklang på isländska *S* Mysigt iaf....


Mera fiskar!

Var på akvarieauktion igår, lyckades låta bli att komma hem med så mycket mer än jag hade tänkt mig. Köpte tre påsar endlers så nu blev det bra fart i mitt nya småfiskkar... där det inte bor annat än endlers nu...  De stackars fiskarna fisk klara sig länge i påsarna igår men de var desto nöjdare när de slapp vara förpackade. Var även på en trevlig glöggfest på kvällen där jag lyckades komma hem med två extrafiskar som värdinnan adopterade bort. Måste vara lite chockartat att gå ner i literantal så men å andra sidan har de mycket sbeskedligare sällskap i det här karet. Inga andra bråkiga ciklider utom de själva...
Med andra ord är fiskfronten helt OK. Just nu är det roligt igen och jag hoppas att jag slipper mer massdöd och vattenkrångel nu så det kan få vara roligt.

Änglar

Har varit på kurs idag och den var intressant även om det blir lite jobbigt på fredag eftermiddag... Sedan hann jag gå och shoppa lite i väntan på att få sjuss med Lasse hem. Hittade en affär med fantastiskt fina änglar och var tvungen att hejda mig för att inte skaffa en av varje. Några slank allt med hem ändå. Lyckas glömma den samlarmanin mellan varven men så här prs finns det så mkt att välja på så då brukar samlingen växa. Tror inte att jag får plats att packa upp den iår men några skulle man ju kunna ta fram. Borde gå igenom hela och räkna hur många de är nu egentligen. Vet bara att det är två lådor och att jag gjorde en utrensing. Egenligen skall det bara vara änglar som kan stå för sig själva och inte behöver hängas upp men det slinker ju med en och annan som inte fyller kraven. Fast med tanke på hur effektivt jag har stuvat undan adventssakerna så vete sjutton om jag ens hittar änglarna iår.

semester?

Skulle nog behöva lite semester för att hinna ikapp mig själv. Har fortfarande inte letat upp jusstjärnor och adventsstakar. Har en vag aning om vart de kan finnas men idds inte leta just nu. Imorgon skall jag på kurs, på lördag skall jag på akvarieauktion och glöggfest och på söndag skall jag jobba (har bytt till mig den dagen för att kunna vara ledig nästa helg). Gissar att det inte blir så mkt gjort eftersom programmet känns fullt som det är nu... är ledig på måndag men då skall jag på julklappsjakt var det tänkt.. Får sätta Lasse på att rigga adventsstjärnor istället och hoppas att han inte river ner precis alla blommor ut fönstren under jobbet.

Små njutningar...

Tänk vad fullständigt underbart det kan vara med sovmorgon ibland! Vaknade visserligen till av sambons klocka men har sedan sovit som en klubbad gris och är näst intill pigg. Kan behövas för att orka med dagen, Men har man bara klarat sig fram till lunch så brukar återstoden av turen vara helt OK.

ingen ordning på allting...

INbillade mig att jag skulle vara effektiv och få städat undan lite och plockat fram adventsljusstakar osv...  Det blev inte mycket med det. Efter att ha kört igång tvättmaskinen, diskmaskinen och gått ut och satt upp den nya soppåsen efter tömningen igår var jag helt slut.. Tror jag städar en annan dag istället... Fast inte imorgon för så åker jag bokbuss hela halva kvällen.

stoppa Picasso!

Jag vet att små barn kan vara aktiva och hinna med mycket men om man nu hittar barnet ritandes i sin biblioteksbok så kan man väl erkänna det när man lämnar boken? Och om det "bara" är blyertskludd så kan man väl kosta på sig att sudda de sidorna så det går att läsa? Har haft terapiarbete idag och suddat ett par uppslag, lille Picasso hade en varierad penföring, vissa streck gick nästan inte att få bort.
blev så sur eftersom det var en bok jag tycker mycket om "Hej då, allihopa" av Conny Palmkvist. Den handlar om vad han kände när hans mamma fick återfall av sin bröstcancer och det den gången visade sig vara malingt så att det inte hjälpte med strålning och cellgifter. Mammor får inte dö så han försöker i det längsta förtränga hur illa det är. Jag grät en del när jag läste den för jag kände igen väldigt mycket sedan min egen mor gick bort i cancer men det var samtidigt en tröst att fler har upplevt hur tillvaron rasar ihop som ett korthus men världen ändå envisas med att fortsätta som vanligt fast inget blir sig likt igen.

vackert!

Idag, innan jag gick till jobbet, stod jag på trappan och fotade himlen ovanför grannens hus. Den var tokfin med stråk av rosa och blått och så hade man trädens former i siluett med det..

oscars

Glömde ju att skriva att det hans med en sväng till zooaffären igår. Det blev fyra tändsticksasksstora oskarssiklider och fyra flaggciklider i ungefär samma storlek. Kommer att bli alldeles för trångt när de växer till sig men ettt tag funkar det iaf.   Har en förhoppning att de skall hålla sig storleksmässigt lugna tills jag kan dra igång 540 L igen. Just nu simmar de omkring och letar mat. Efter ett dygn här ser de ut som små tunnor. *s* De hittar all möjlig mat, tror till och med att de äter den där bedrövliga andmaten vilket bara är att tacka för.
Mina pytteoscars är verkligen fina i färgerna nu, till och med de som såg trista ut i affären har riktigt börjat skimmra i färgerna nu. Blir väll så när man plötsligt får gott om mat och plats... Skall bli spännande att se hur fort de når upp i storlek, enligt vad jag läst så kan det gå rätt snabbt.. svårt att tro att det skall bli 40 centimetersmonster av de där pyttarna.

Idag har vi gjort mindre upphetsande inköp. Det blev en ny spis. Med varmluftsugn och glaskeramikhäll så det känns lite lyxigt. Har inte hunnit pröva den ännu, bara trasslat ur den ur embalaget. Med det här märket och modellen ingick dessutom "proffsplåtar", sånna som är perforerade så varmluften verkligen kan cirkulera. Nu kan jag inbilla mig att jag skall baka bröd på allvar..

The Librarian

Nu har jag sett en otroligt fånig och smålustig film, jag hyrde den enkom för att den hette "The Librarian". Man måste ju kolla in en film med den tiiteln när de dessutom skriver att den har drag av indiana jones.... Tunt manus och taffliga datoranimerade effekter men den hade det som "Sahara" saknade - nämligen charm. Den blev en positiv överraskning för jag hade verkligen inte väntat mig något av den.
Tror att den måste ingå i min samling av bibliotekariefilmer. Borde ha den och mumien  bara för att det är bibliotekarier på skattjakt.. Men helst skulle jag nog ha "Sally". Undrar varför jag aldrig spelade in det när den serien gick? Så har vi ju den där tv-serien när Amanda Ooms spelade en bibliotekarie som blev varulv varje fullmåne...

lördag

Det kändes verkligen välbehövligt med helg nu...
Disputationsfesten var trevlig och doktoranden var trött men stolt. Väldigt god mat blev det med. Lustigt nog med äggost till efterrätt. Har inte ätit det på länge förrän några på jobbet bjöd på det tidigare i veckan och så får jag det en gång till samma vecka.
Igår fick jag ett ryck och gick och hyrde filmer. Naturligtvis hade jag trillat ur deras kundregister eftersm jag inte varit där på några år. Kan inte tänka mig att jag kommer att springa sär så mkt sedan heller eftersom det mest verkar vara skitfilmer (inklusive de jag hyrde) Såg iaf Sahara igår, var beredd på att den skulle vara usel men var ändå nyfiken på vad det gjort med Cusslers bok. Tycker att böckerna kan vara småkul att läsa för trots att de genomgående är testosteronstinnt puckade äventyr så brukar det ändå finnas ett visst mått av charm. Den detaljen hade de totalt missat i filmatiseringen och jag ger inte mycket för en actionfilm som har trista actionscener... Bortslösad tid förmodligen och det vete sjutton om de andra två är bättre.
Nu är det läge att äta frukost och fundera på om man orkar åka och titta på spis (lockar inte) Jag vill hellre åka och kika i zooaffärer på om de har några fina oskarsyngel inne...

Motto?

Läste en bra devis på ett forum här om dagen "jag är inte dum - jag har bara lite otur när jag tänker"

rytmen i blodet

kan man ju inte påstå att jag har direkt.. rätt förvånande att jag vågar mig iväg på sånt som den aftikanska dansen. Hade aldrig funkat när jag var tonåring, jag hade varit alldeles för upptagen med att tänka på hur mkt jag gjorde bort mig för att hinna ha kul. Slöseri med tid eftersom man ändå gjorde bort sig åtskilliga gånger och de flesta tillfällena var det nog ingen mer än man själv som reagerade... Tur att man har blivit lite äldre ochkaxigare (iaf emellanåt). Tänk så mkt tid som amn slösat bort med att grubbla över vad andra anser om en....
Jag brukar diskutera tonårsångesten med en kompis som gick på samma högstadium som jag, dock inte i samma klass. Vi brukar gotta oss lite åt att vi får belöningen för att iv var sånna losers då i vårt nuvarande, vuxna liv. Man har kommit undan den där stränga hierarkin och kan skita i vad omgivningen anser om ensk klädstil, musiksmak etc. Det är ju inte samma maktkoncentration i tillvaron längre, att en liten grupp i ens närhet får agera ställföreträdande gudar.... Vi har konstaterat att många av de som var klassens coolaste kids och hade all makt oftast inte verkar ha kommit så mkt längre i sina liv. De har liksom haft sin topp redan när de var häftigast i plugget. De kan mycket väl vara lyckliga med vad de har idag men vi är inte avundsjuka på deras liv längre  - vi har fullt upp med våra egna. Som faktiskt blev rätt OK ändå även om man tvivlat .
Det är bara så djäkla skönt att känna att man faktiskt utvecklas, att man vågar göra bort sig och bjuda på att man är på totalt fel steg i dansen, folk har liksom inte tid att hånskratt åt en för de har fullt upp med att hålla ordning på sina egna fötter. Det bästa är att jag blir så pigg och uppåt efter! Är nog nyttigt att faktiskt bli påmind om att sträkca på sig och våga känna efter hur kroppen  vill röra sig... (även om det känns oerhört fånigt att stå bland alla andra tanter i en cirkel och jucka ut i luften i takt med trumkompet..)

snart dags igen

Ikväll är det afrikansk dans igen, djäklar vad skoj det skall bli! Den här gången skall jag däremot komma ihåg att byta om innan så man slipper svetta omkring i vardagskläder. Vore inte dumt att ha med vattenflaska heller. Det är mycket motion men det är så kul så det hinner man inte fatta. Jag har fullt upp med att hålla ordning på alla mina fötter.

teknikens under

Det är alltid lika kul med teknik som inte vill fungera. Det är fortsatt trassel med bussdatorerna. Den ena har giltigt förfall eftersom batteriet är för gammalt och behöver bytas. Kör den visserligen på nätdrift nu men spänningen i bussen är inte riktigt tillräcklig för att hålla igång alla pryttlarna så datorn dör med högst ojämna mellanrum...  Den andra datorn vägrar jobba om den första slipper (kul seriekoppling) och när den väl går igång så strejkar scannern.
De har lovat skicka ett nytt bateri så kanske blir det lite lättare att handskas med tekniken sedan men å andra sidan var det ingen som sa NÄR de tänkte skicka det där batteriet...
Spännande värre och jag är glad om jag slipper åka på skoltur med krånglande datorer (finns en viss risk för det nästa vecka med misstänker jag).
Har varit och shoppat lite idag. Köpte en slips till Lasse så han kan klä upp sig. Valde en mkt disträ modell så det blir förhoppningsvis godkänt. (Min gammelmormor var en gång inne i en affär och skulle göra sig till med fina ord, så då bad hon att få se på "en disträ slips" - hon menade en diskret slips).
Ikväll så skall jag inte slösa bort tiden med settlers, skall nog utnyttja den till att slöa i soffan istället. Man behöver inte vara så energisk jämt! ;-)


blåsväder

Fy f-n vad det blåser ute! Det var rejäla vindar när jag skulle hem. Nästan så man funderade på att ta paraplyet imorgon om det skall fortsätta så här. Då kan jag leka Mary Poppins och segla iväg i skyn... Fast då lär jag ju verkligen blåsa bort.
Blir så knäpp i humöret när det blåser så här, alldeles rastlös och orolig. Måste vara någon gammal öbo-gen som sitter och hojtar åt mig att det är dags att vara på helspänn (och se till att gå till stranden och "vraka" - man vet aldrig vad som kan flyta iland efter sånt här) Har försökt bota det med att spela Settlera, efter två timmar har jag iaf lyckats knäcka lite av mina tidigare problem. Nu fick jag fart på alla gubbar och lyckades till min egen förvåning vinna den här omgången (men det var ju en nybörjarvariant så helt sensationellt var det ju inte) Tvingade sambon att komma och titta hur produktiv jag varit (jodå, det kan man visst kalla det) Hans kaommentar; vann du? det måste vara fel på spelet... Alltid trevligt med ärlig uppmuntran men jag antar att det är hämnden föär att jag delegerade naanbrödsbaket igår.
Har läst ut "andras plåga" nu. Detn var bra men inte så suverän som jag hade hoppats. Fanns lite glapp i intrigen tycker jag och spänningen blev aldrig så rafflande som jag kunde önska. Har snöat in på deckare nu och läser nästan bara det. Undantagen har väl mest varit barn- och ungsoms-böcker som jag läser för jobbets räkning. Finns två underbara bilderböcker jag kikat i nyligen "fyra hönor och en tupp" och så "ännu fler kaniner". Låna ett barn som alibi och gå iväg och läs dem!
Skall bli skönt med en förhållandevis normal tisdag, inga extrapass, inga inbokade grupper och inga aktiviteter efter jobbet. Sedan blir det den afrikanska dansen på onsdag (jipiii!), har redan kollat med kollegan som också hade anmält sig om hon minns "myrsloken" och hon kom ihåg den och var redo. Sedan skall vi på disputationsfest på torsdag. Kompisens man skall i elden på dagen där och eftersom jag jobbar får jag hålla tummarna på avstånd men det går säkert strålande, han är en klippa!

göra sig till

Ibland förvånar man sig själv, jag har försökt göra kyckling tandoori enligt ett recept som jag hittat i en bok på jobbet. Det var rätt krångligt, kladdigt och omständigt  men blev gott till slut. Däremot blev det väl inte riktigt som jag hade tänkt mig det hela... Fast receptet på naan-bröd var helt ok. Men bedrövligt kladdigt att göra så det delegerade jag till Lasse (jag hade fullt upp med att få fason på kycklingen ju)
Blir lite stolt över mig själv när jag orkar bli mer avancerad än den vanliga pastan.
Vi var och tittade lite på bilar med (lagom söndagsnöje) jag vill inte lägga 260000 på en ny volvo... skulle däremot kunna tänka mig en begagnad som den vi provkörde (eller rättare sagt provåkte jag bara). Men det känns inte helt akut nu.
Akut är däremot spisfrågan. Nu har handtaget lossnat på ugnen, gissa om man blir arg, förvånad och hinner säga många fula ord då? Går inte att laga på egen hand heller verkar det som. Får försöka se det som det slutgiltiga tecknet på att spisen är pensionsfärdig, den har ju sina hyss för sig som det är... Men jag kan inte påstå att vitvarushopping är det mest upphetsande jag kan tänka mig att sysselsäta mig och plånboken med.
Nu skall jag spela settlers. Det är ett lagom avacerat tidsfördriv och jag tänker komma på varför mina gubbar är pacifisster... De blir ju inte fler soldater och jag vet inte vad man skall göra åt det..  Frustrerande med dataspel men det här kan jag nästan begripa mig på.

slött

har inte gjort många knop idag, känner mig rätt seg så jag fortsätter nog slöa bort helgen. Borde väl städa lite men det får bli imorgon  och då med betoning på lite...
Idag har vi varit ute och hälsat på mormor, timade in det bra för vi kom när regnet hade slutat. Har varit en del nedebörd märkte jag när jag blev skickad att ösa båten. Det var fantastiskt vackert vid sjön, en stor måne som kom fram mellan molnen och drog en glittrande väg över vågorna...

kaos är granne med gud?

Puh, vilken dag!
Har haft en grupp med femåringar, tagit hand om publiken till en barnteaterförsetällning (räknat in dem, släppt in dem, tittat på föreställningen och sedan sagt hej då), haft en BVC-grupp (bäst hitills för de var engagerade och jag börjar få kol på vad jag pratar om (tror jag) och samtidigt har det varit meningen att jag skall ha diskpass. Kan ju säga att det inte var många minuter jag var där...
Ikväll är det först körövning och sedan så skall jag mellanlanda hemma innan jag skall på avtackningsfest för en kollega. Gissa om jag kommer att vara pigg när det är inköpsmöte imorgon klockan åtta? Har för övrigt inte hunnit läsa listan klart så jag får försöka sitta och se engagerad ut iaf. Hann iaf de avdelningar jag har ansvar för så det ger sig nog.
Dessutom blåser det av bara f-n ute, det visslar om fönstren! 
Som sagt... Vilken dag! och den är inte över på länge ännu. Kommer att ha krypavstånd hem från festen ikväll vilken onekligen är praktiskt även när man inte skall dricka något starkare än mjölk. Får be Lasse komma ner med skottkärra och köra hem mig så kan jag sova lite på vägen...

Lång dags färd mot natt...

Dagen blev inte så illa som jag var rädd för, datorerna uppförde sig fram till sista hållplatsen (med undantag för at tmin scanner vägrade vara med så jag har knappat in en hel del siffror idag...) Så Man han inte kolapsa efter de två första stoppen, hade nog inte överlevt första ens om datorerna varit nere och vi fått skriva för hand.
Men jag är ändå rejält trött och ser fram emot att få gå och lägga mig. Blir en stressig dag imorgon med men sedan borde det lugna ner sig inför helgen (hoppas jag på iaf)

datorkrångel

Jag hatar verkligen datorkrångel, speciellt i jobbet. Just nu känns det hopplöst för bussdatorerna verkar ha gått in för att ordna nya fel till varje dag. Lyckas man lösa ett problem så dyker nästa upp direkt (om det nu väntar till man har klarat av det första...) Idag ville ingen scanner fungera (och hur kul är det att knappa in alla siffror för hand?) och bergärde man något mer avancerat av datorn än utlån eller återlämning brött den ihop och måste startas om (tar ungefär tio minuter om den är riktigt snabb). Känns inte som om man ser fram mot att tillbringa en dag på bussen imorgon. Lär ju inte ha sysselsättningsbrist iaf.
Det blir en eintensiv vecka och det kommer att vara oerhört skönt när det blir fredag och man får vara lite ledig igen. Måste nog försöka plocka ut lite semesterdagar, kommer att bli alldeles sönderstressad annars. SÅ oumbärlig är jag inte med tanke på att det inte finns jobb åt mig efter årsskiftet.

Stormigt

Det blåser som sjutton ute och som vanligt smittar det av sig på mitt humör. Är trött och rastlös samtidigt nu. Skulle vilja hem och läsa men det blir till att jobba fram till sju först. Val Mc Dermids nya verkar lovande, få se om den håller hög klass genom hela storyn. Har mycket att läsa hemma och släpar bara hem mer, det är det som är faran med att ha mig i det här jobbet. jag hittar alldeles för mkt jag vill läsa och har alldeles för lite tid för att hinna läsa dem.

Cyckelnyckeln återfunnen

Nu är vittrorna klara med min cykelnyckel, hittade den längst nere i kaoset på handväskans botten. Där har jag inte lagt den ju! Slut på ursäkterna för att inte cykla iaf, om det inte är så att cykellysena är borta nu. Det är fortfarande en hel del prylar på rymmen men jag återfann antensladden till stereon igen, den brukar hinna försvinna någonstans innan jag får kopplat in den så vi får se om jag lyckas den här gången. Fastighetsdeklarationen är på rymmen med vilket är lite sorglit då den skulle vara ifylltd och tillbakaskickad vid det här laget. Hmmmmmmmmmmm...
Mindre än sju veckor kvar till jul. Börjar längta lite efter att pynta och pyssla, inte så långt kvar till man kan hänga upp adventsljusen iaf. Har tjuvstartat på julmust och clementiner men börjat fundera lite på vad vi skall ordnaför julbord den här gången. Vi har bestämt att vi håller oss hemma på jul i år, blir för stressigt att hinna åka någonstans och jag tycker att det är rätt mysigt att bara ta det lungt på jul. Får eventuellt lite gäster men det är inte bestämt ännu. Lite mysigt att planera faktiskt, om några år kanske man kommer att tycka att det är tokstressande?

Slapp söndag

Morgonrock är en utmärkt klädsel på söndagar... jag har bott i min större delen av dagen, har verkligen gått in för att ta det lugnt idag och lyckats rätt bra.
Det blev ett uppehåll i regnet igår så vi lyckades grilla trots allt och så blev det potatisgratäng som blev i det närmaste perfekt. Ingen dum middag alls! Sedan spelade vi scrabble (jag fick ju bara vokaler så det gick inte så strålande...) och så ett par pokerpartier. Jag lyckades bli utslagen först två av tre gånger och skyller på att jag fegade så.  i väntan på bra kort som inte kom. Lyckades vara vaken fram till klockan ett vilket var ett tag sedan, har varit helt färdig på kvällarna och gått och lagt mig vid nio.
Idag har jag läst ut nya Harry Potter och det känns som både jag och författaren tröttnat på honom, tyckte inte att den blev spännande någon gång, det hände en massa, visst, men man blev aldrig riktigt engagerad i hur det skulle gå. Nästa bok är väl den sista i serien och det här kändes lite som en transportsträcka eller ett tillfälle att rigga scenen för den sista akten. Nåja, den lär ju sälja bra vad jag än säger och man får ju se vad hon får till i nästa (måste ju veta hur det går sedan även om jag knappt iddes läsa ut den). Får hoppas att Val McDermid fått ihop sin story lite bättre, förra gången blev jag lite besviken men det är mest för att jag väntar mig storverk av henne, de tidigare böckerna i den serien, "sjöjungfrun sjöng sin sång" och "under ingrodda ärr" är något av det otäckaste jag läst. Därför blev jag lycklig när hon skrivit en till med samma huvudpersoner men den hade som sagt inte fullt så hög klass.

Alla helgons dag

Borde kanske lyssna på den gamla låten "alla helgons dag" (minns inte ens vem som gjort den nu) Borde ha den på någon minidisc någonstans men är inte så sugen på att leta upp den.
Har blivit maratonlyssning på mastodontinspelningen av hela "Les Miserables" istället. Passar bra när man försöker få städat undan de där kulturlagren som tenderar att skapas på valda platser i hemmet. Nu ser jag mitt skrivbord igen och till och med köksbänken är synlig.
Det blev ett riktigt djäkla skitväder nu till kvällen, rejält med regn och rätt blåsigt. Tur att jag var duktig och faktiskt kom ivät till kyrkogården för att göra i ordning gravarna där igår. Hade inte ork egentligen men fick ordnat det iaf så nu kan jag känna mig duktig. Synd med vädret för vi har gäster i kväll och hade tänkt passa på att grilla. Lär ju bli knepigt att få någon fyr på grillen i hällregn dock så vi får nog ändra planerna till stekt köt istället. Sedan visade det sig att halva innehållet i potatispåsen var grönt så nu har sambon fått göra akututryckning till affären efter mer potatis. Det skall  bli potatisgratäng till slut är det tänkt. Får väl slita mig från datorn och gå till köket för att fixa (starkt) vitlökssmör med.

Äntligen fredag

Jag är morgonpigg som en amöba och småstel i hela kroppen. Stelheten är väl bara att skylla på afrikanska dansen och samtidigt tacka för  att det inte blev värre träningsvärk. Känns iaf väldigt välbehövligt med fredag idag, kommer att bli en kort dag med, behöver bara jobba till klockan två och sedan får man se om jag orkar vara duktig och pynta på gravarna i eftermiddag.
Skall hämta mina nya glasögon idag, lite smånervöst eftersom man aldrig riktigt vet om man verkligen kommer att gilla dem egentligen. Har sagt till sambon att jag får gå och köpa mig en orange polotröja med rejält stor krage eftersom jag ändå kommer att se ut som Welma i Scooby-Doo när jag matchar mina nya glasögon med min kulturarbetarpage.

läsväder

Riktigt höstrusk ute, jag vill hem och krypa ner i soffan med en bok. Skall gå i barndom eftersom jag har fått låna nya Harry Potter (på engelska). Sedan har jag  Val McDermids nyaste med så jag har nog inte tid att gå och jobba på ett tag.

Lokala svarta hål

Dessa förbenade vittror! Nu har de min cykelnyckel... (eller så har jag tappat den någonstans) Skall ha en reservnyckel men den ligger nog väl dold i kartongkaoset.

för många fötter i min smak...

Min koordinationsförmåga har aldrig varit mkt att skryta med. De gånger jag provat aerobics har jag oftast varit på fel ställe mot vad man skulle ha varit eller hittat på något nytt håll att studsa åt. Step up skall vi inte tala om  - där hade jag klara problem att hitta tillbaka till brädan när instruktören tvingade ut oss på fyrstegspromenad från våra plastbitar... Så det där med afrikansk dans var en liten utmaning.
Kan ju säga att det var jobbigt, svettigt, varmt och jättekul. Bara man kastade all värdighet över bord så kunde man inbilla sig att man nog gjorde ungefär rätt rörelse där den borde vara (man kan ju alltid fejka lite). Favoritrörelsen var nog "myrsloken" - iaf om man undantar rumpskakningen. Det sistnämnda en rörelse som premierar en bred och lättdallrad bak ;-)
Det är två veckor till nästa kurstillfälle, då kanske träningsvärken går över (borde bli rejäl träningsvärk eftersom jag fick ont av att bowla) och så får man se om man minns något alls av stegen. Nu är jag iaf trött och på gott humör.

Höst

Nu verkar höstvädret ha kommit i kapp sig själv, det är mulet och igår var det en massa regnande. Så här års är det dags för te och sympati alternativt gå i ide.
Det känns som väldigt mycket motstånd att kravla sig upp till arbetande individ idag, hade gärna dragit runt i morgonrocken ett par timmar till men det är mäl halvtidsseghet. Är bara onsdagen gjort så är det inte mkt kvar av veckan, säskillt inte när man har en halvdag på fredag.  Märkligt att man kan känna det där motståndet mot att gå och jobba även fast man i grunden gillar arbetet?  Förstod det bättre när jag jobbade på ett ställe som fick mig att tycka att det var avkopplande att gå till tandläkaren för en rotfyllning.
Skall iaf försöka få till en lunch med en kompis idag, få se hur planeringen går ihop på den fronten. Det var alldeles för länge sedan vi sågs så det hade varit välbehövligt att få snacka lite.
Jag skulle vilja in till stan och kika i zooaffärer, hann kolla Kungsbacka och zoomässan i lördags och där hade de små synspillor. (http://www.zoopet.com/fiskar/fisk.php?NR=223 ) Vill ha sånna men det är nog bäst att vänta tills 540 karet är igång igen med tanke på vad jag hört om deras temperament. Får bli Oskarsciklider (http://www.zoopet.com/fiskar/fisk.php?NR=171 ) som vi varit inne på och jag skulle gärna gå och kolla in utbudet, man vill ju ha fina färger och en hyfsad storlek på dem. Sist jag var på Herkules zoo så hade de väldigt vackra småoskars men då hade jag inget kar ledigt... Jo ett på 60 liter men jag visste ju inte att jag skulle få plats i större kar så snabbt då. Hur som helst lär jag väl få hålla mig från zooaffärerna minst en vecka till.
Det är meningen att jag skall prova på afrikansk dans ikväll, få se hur det är  - om det piggar upp något eller om det slutar med träningsvärk *s*


gitarr i yttre rymden

hade en liten notis på väggen för några år sedan om en man som kommit in på hittegodsavdelningen i en stad och frågat efter sin gitarr... som han sade sig ha förlorat på ett rymdskepp. Lite så känns livet vissa dagar, man vet precis vad som saknas men om man talar om det blir man stämplad som galen...
Nåja, bara att se sig omkring så inser man att man nog inte är den sämst lottade här i världen. Läste också om någon som sa att  udda existenser dras till bibliotek. Bara att konstatera att det är sant, jobbar de inte redan där så kommer de dit som besökare (kunder, låntagare etc)

Hos frisören

Det är synd om min sambo ibland... Fast lite självförvållat är det nog, iaf den här gången. Han bad mig klippa honom igår när jag var trött. Klurig som jag var använde jag den kortaste distansen på klippmaskinen över hela håret. Så nu ser han ut som en gangster! Å andra sidan höll jag på att ta ett tag UTAN distansen på alls och hade jag gjort det hade han haft en omvänd mohikanfrisyr nu. Undrar just om de mobbat honom på jobbet idag?
Själv har jag överlevt mitt andra möte med en BVC-grupp som skulle informeras om biblioteket, barns språkutveckling och boktipsas. Lite förvirrat från min sida men jag börjar få en viss koll på vad jag skall säga. Blir väl tredje gången gillt nästa vecka då.
Ser ut att bli en riktig regnskur till kvällen, undra om folk vågar sig ut till bokbussen då? Det var lite blandat i förra veckans ruskväder.

RSS 2.0