underbara dagar vid vatten

Åkte ut o hälsade på min mormor idag, blev en fantastiskt lyckad utflykt frånsett att kameran behagade stendö (inget batteri kvar) lagom tills vi skulle till sjön. Synd eftersom barnet både badade fotogeniskt, öste båt (helst ville hon ösa NER vatten I båten), kastade pinnar till hunden samt var med om sitt första krabbfiske. KLOR! var ett intressant ord att försöka säga för det snappade hon omgående o förmanade föräldrar o hund att akta sig för monstret i hinken (en stor o grinig strandkrabba med bara en halv klo på ena sidan).Sedan grillade vi, åt glass och barnet gick promenad ända till brevlådorna tillsammans med gammlamormor för att hämta posten. Gissa om hon sov som en stock i bilen hem?
Väl hemma insisterade hon på ett dopp i poolen... för oss alltså fast jag ställde ultimatum, jag badar inte om inte du gör det.... det var mycket varmare i havet !
 

Pool

Skönt med något svalare väder idag. jag har haft riktigt ont av värmen några dagar nu... benen har svullnat upp o mina fina åderbrock gnäller högljutt när jag försöker använda benen i någorlunda normal utsträckning... bara att inse att man börjar bli tant?
Vi köpte en pool i fredags, har gått o pratat om det ett tag men nu sålde de ut till halva priset o då ingick både pump (av skitkvalitet) och överdrag. Dock  är den enorm... Så att få i ordning den var lite spännande. A: karfongen gick inte in i bilen utan att fälla sätet... sätet kan inte fällas med barnstolen i baksätet. barnstolen kan inte vara i framsätet för där är det airbag (o efter min krock i våras kan jag bara undra hur i h-vete man skulle kunna riskera att den smäller av med det dyrbaraste jag har sittande framför). Det slutade med att barnet o jag fick ranta runt lite extra i stan medan sambon körde hem kartongeländet... som naturligtvis visade sig bestå av flera mindre kartonger så problemet skulle kunna ha lösts på ett mindre svettigt sätt. Nåja, jag lyckades få suchi med hem på kuppen så jag klagar inte så mycket.
Sedan går det åt mycket vattenför att fylla eländet.... första dagen fick vi ihop till en bottenskyla på fyra cm ungefär... men det var rätt gott att ligga där o plaska iaf... Nu har vi fyllt den o det är tämligen iskallt vatten men det har varit en fördel när det varit som varmast. Väl kallt för barnet dock. hon fördrar att sitta på poolstegen -iförd flytväst - och kommendera sina föräldrar till att bada o göra underhållande konster i vattnet. Dyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy maammaaaa, dyyy!!! (dyk). Vem behöver delfinarium när man kan regissera sina alldeles egna vitvalar?

vad borde man läsa nu då?

Det anses väl typiskt kvinnligt att ha garderoben full med kläder men inget att ta på sig? Mitt problem är snarare att jag har huset fullt med böcker men inget att läsa.... Bokhyllorna bågnar o jag har två stora kassar med böcker på sommarlån från biblioteket men ändå... inget känns riktigt rätt just nu...
Jag har plöjt igenom "svinalängorna", "fördjupade studier i kaosfysik" den senaste veckan men nu vet jag inte vad jag skall läsa. Mest sugen är jag på en ny del i Mary Russel-serien eller i en i women of the otherworld-serien... men då är det lilla problemet att alla utgivna delar har jag redan läst så det blir till att vänta...  kan man få lite tips så länge?

kulturfyra om romanfigurer

veckans kulturfyra, borde vara lätt men jag kan inte komma på nått vettigt alls känns det som. Kanske skall skylla på värmen?  

1. Vilken romanfigur står dig nära?

2. Vilken romanfigur hatar du?

3. Vilken romanfigur skulle du vilja skriva ett brev till?

4. Vilken romanfigur skulle du vilja hade en blogg?

Romanfigur går ju att byta ut mot seriefigur eller filmperson, eller någon annan uppdiktad person.

1. Vilda bebin... den har jag hemma visa dagar (kan bara inte kläcka nått bättre utan en veckas betänketid känns det som)
2. kan inte komma på någon jag hatar men jag kan ofta bli väldigt irriterad på personer i böcker. Just nu försöker jag läsa "en shopaholics dagbok" o jag blir bara vansinnigt irriterad på huvudpersonen.....  kan inte uppbåda minsta sympati för hennes problem o undrar varför jag envisas med att läsa den. Vilket jag knappt gör eftersom jag lagt den i bilen... där jag inte kan läsa om inte bilen står still men det kan vara bra att ha i färjeköväntan.
3. kan inte komma på någon just nu...mitt intellekt har visst råkat ut för härdsmälta...
4. Stephanie Plum kanske? (hjälten i Evanovich serie) Borde iaf bli en kul blogg... Upptäckte att både Mary Russel (Laurie R King) och Odd Thomas (dean koonz)  har hemsidor iaf...


Bokstaven B

Vidare i Malins bokutmaning. Det gäller att nämna en bok OCH en författare på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om vi ska hänföras eller skrämmas bort. För er som vill finns också kategorin litterär karaktär att lägga till. Nu har turen kommit till bokstaven S. Och fortfarande får jag löjligt svårt att minnas vad jag läst... Märkligt att det skall vara så svårt att kunna komma ihågi grunden enkla saker?
Doroth Sayers - Hennes deckare var första steget på en fördärvlig bana... jag läste aldrig deckare innan men plötsligt känns det som det nästan är det enda jag läser? Måste ha nått att göra med att jag nästan blev kär i Lord Peter någonstans som pre-tonårig bokmal.
Så går en dag ifrån vårt liv o kommer aldrig åter - Jag är ett inbitet Gardell-fan även om detta kanske inte är en favorit. Hoppas att han snart kommer med en ny roman...
Sandvargen- Ljuvlig filosofisk varelse i Åsa Linds bok, en sån låssaskompis vill jag också ha!

Kolmården

Efter att ha pratat om det ett tag kom vi iväg till Kolmården igår. Inte världens bästa timing att åka när det är värmebölja o hur mycket folk som helst... Blev rätt bra när vi väl köat oss in men jag är inte så imponerad på det stora hela. Vi struntade i safarieparken eftersom vi inte visste om vi skulle hinna med den när vi kom lite senare än det var tänkt vilket kanske var ett taktiskt misstag.
Häftigt var det att stå öga mot tigrar och delfinerna är ju spännande att se (men H tyckte att delfinshowen var RIKTIGT läskig) men annars kändes det som jag lika gärna kunde hålla mig till Borås djurpark. särskillt som jag missade tapirerna igår. Undrar fortfarande vad de hade gömt dem? Hittade hagen men ingen tapir.....
De största nackdelarna, förutom den långa resan, var att det är snordyrt , att snabbmaten är långsam och att det är svårt att hitta skugga när man köar till delfinshowen.... 

Rolig utflykt iaf o vi hann med att köpa polkagrisar på hemvägen *s*


Tigerkontakt... H backade undan från glaset för de såg lite för hungriga ut i hennes smak.... men där var det iaf glas emellan till skillnad från hos de otäcka delfinerna som var lösa...

lite roligt var det att se noshörningar som rörde sig med...

Sån här åkte vi med. Det var inte så otäckt som jag minns det men hög det var det! Barnet tyckte dock det var jättefestlligt och vinkade till träd o folk om vartannat.


böcker a-ö, bokstaven B

Malins bokutmaning fortsätter. Fjärde bokstaven ut blir B. Utmaningen är att nämna en bok OCH en författare på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om vi ska hänföras eller skrämmas bort. För er som vill finns också kategorin litterär karaktär att lägga till.


the Beekeeper´s Apprentice -Laurie R King Första delen i serien om Mary Russel o hennes mer kände partner Sherlock Holmes. Finns på svenska under namnet drottningfällan men sedan finns bara del två översatt till svenska. Jag vet inte riktigt vad som gör det men jag är såld på den här serien o tycker att den är charmig. Väntar med spänning på ännu en del.
Bang =Barbro Alving. Jag tycker att det är fantastiskt hur stora delar av hennes kåserier som håller än idag, jag kan sitta o fnissa när jag läser fast en ett o annat kanske inte klarat tidens tand lika väl. rekomenderas!

edit; måste nu lägga till Barnet, som Bang kallar sin dotter för i kåserierna... då har jag ju fått med den punkten med även om det tog nästan en vecka

kulturfyra

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?p=620:

1. Vad betyder jazz för dig?

2. Vilken musikstil gillar du bäst?

3. Idag ska jag se en artist jag gillar väldigt mycket: Christian Kjellvander. Hans låtar är både musikaliskt bra och har bra texter. Hur viktiga är texterna i musiken för dig?

4. Jag ska försöka få en bra plats framför stora scenen idag och sitta där emellan konserterna också. För att inte förlora platsen. För att få tiden att gå ska jag ha med en bra bok. Min ena son brukar spela spel på sin mobil när han måste få tid att gå medan han sitter och väntar. Hur gör du för att få tiden att gå när du måste sitta still på en plats i minst en timme?

1. Har inte riktigt insett tjusningen med jazz men jag gillar Monica Zetterlund...
2. Visor och pop med intressanta texter.
3. Jag är svag för innehållsrika texter, jag tror det började med hejdlös beundran för Jacob Hellmans ordvändningar .
4. Läser om jag bara kommit ihåg att ta med mig en bok. Nu ser jag det ofta som en chans att tänka i lugn o ro..


tack för det telia

i tisdags funkade inte telefonen... felanmälde o fick besked att det skulle åtgärdas den 17!!!! de tar tre dagar på dig för att ens titta på felet... o ersättning skall man inte få förrän efter fem dagar. Det är nog dags för felia att göra en realitycheck? Vill de bli anlitade  måste de ju se till att man kan lita på att allt funkar- speciellt om de vill förse mig med både telefon, internet o digitaltv...
Ett rent helvete att få tag i nån levande person o lyckas man med det får man ändå inga svar. Idag påstod de att felet skulle vara avhjälpt men telefonen fungerade ändå inte... NU fungerar allt igen - efter att SAMBON varit ute o lagat det.... Bra jobbat? Inte av telia iaf  Tur att man har ihop det med en händig karl... annars hade jag väl inte haft elefon på de nämsta veckona?

Böcker A-Ö bokstaven C

Fortsätter med Malins bokutmaning. Det här var ingen lätt bokstav men jag tror att jag fick ihop det efter lite grubbel.


Aghata Christie - författare vars storhet jag inte riktigt insett, jag har läst några men inte riktigt fastnat. Inte för att de varit dåliga utan bara för att de av en eller annan anledning inte tilltalat mig nog för att jag skall plöja igenom hela produktionen. Det kanske är ett sommarprojekt nått år?
Caspian, prins av Narnia - CS Lewis  Bioaktuell bok men jag tänker knappast bry mig om att se filmen, jag lär bara blik besviken. Oddsen för att de lyckas få med magin som förtrollade mig i böckerna när de filmat är löjligt låga och Häxan o lejonet var en besvikelse....
Charlie Weasly -Just nu lyssnar vi på Harry potter i bilen, lite kul eftersom det blir som en omläsning och man blir påmind om olika karaktärer och ser saker man inte tänkte på när man läste dem första gången

väntans tider

Nu är ankan säker på att hon tänker ruva, en o annan promenad blir det men hon vaggar hem till sina ägg igen rätt snart o gu nåde om den nya tittar på boet... ca 35 dagar tar det för myskanksägg att kläckas så nån gång i mitten av augusti kan det bli ällingar om Holger skött sig. Fjorton ägg hade hon sist jag lyckades räkna dem så får vi se om det blir utdelning. Sännande värre iaf.

här var det "bara" tolv ägg...

blivande mor?

befjädrade fötter är inte det mest praktiska i alla lägen men det ser häftigt ut!

och här är fötternas ägare

o en bild innifrån växthuset

kulturfyran med böcker o bibliotek i fokus

Dags för kulturfyra igen, den här veckan var den rätt lättbesvarad för min del.. *s*

1. Hur skaffar du de flesta av de böcker du läser? Köper eller lånar? Köper inbundna böcker eller pocket?

2. Hur ofta går du på bibliotek?

3. På bibliotek finns ju ofta nuförtiden datorer att sätta sig vid och surfa och filmer att hyra också och en tidningshörna. Där brukar också arrangeras konstutställningar. Utnyttjar du bibliotek till något mer än låna böcker?

4. Och ja: vilken bok läser du just nu?

1. Lånar på biblioteket och köper pocket eller second-hand... Fackböcker hamstrar jag på rean o enstaka gånger unnar jag mig att handla till fullpris när jag absolut inte kan hålla mig.
2. minst en gång i veckan... Det optimala har ju varit när jag har jobbat så jag varje dag kan botanisera o släpa hem guldkorn.
3. Helst vill jag ju utnyttja dem som arbetsgivare...  men jag brukar vara rätt bra på att utnyttja utbudet.
4. "fördjupade studier i kaosfysik" (M Pessel) men det går trögt.


Bildkavalkad


hönsflocken njuter av uteliv

Ankgänget på matjakt

hemmabygget funkar, det verkar iaf bli tomater iår o salladen ser fin ut

Suddig bild på undulatänkan som jag är fodervärd åt.

en molnig dag

Värmen tar en liten paus(eller så tänker den hålla sig undan) o jag börjar fundera på att scrappa igen. var ett tag sedan men jag har några fantastiska bilder från när barnet tog årets första bad ute o de gör mig så sugen på att dra igång. Problemet är väl bara allt bök med att släpa fram o tillbaka alla prytlar.hoppas på AdLibris...

Jag slängde iväg en order till AdLibris igår, jag hoppas verkligen att de skall vara mindre slöa med att få iväg böckerna den här gången. Sist tog det fem dagar för att skicka iväg paketet o sedan blev det strul med leveransen så väntan blev olidlig.... Misstänker nog att det kommer att ta fem dagar för dem att skicka iväg paketet den här gången med eftersom jag bara beställt engelska pocketböcker... MÅSTE ju få resten av Karen Armstrongs serie, helst igår... men sambon är nog tacksam om de tre återstående delarna dröjer så det går att kommunicera med mig utan att först ägna en kvart åt att flytta min uppmärksamhet från boken.
Hade lite problem med "Dimestore magic" innan jag kom över det faktum att hon skapat sin nya hjältinna med kalkerpapper emellan nya boken o manuset från de  tidigare böckerna om Elena, men när jag väl kommit över det var jag fast. Jag gillar böcker om vampyrer o  varulvar o när bägge förekommer i samma o dessutom blandat med häxor, trollkarlar o annat övernaturligt blir jag nöjd.

Böcker A till Ö - P

Malin går vidare med den nya bokutmaningen.  För min del var det lättare den  här gången än förra även om en ny kategori tillkommit.

Andra bokstaven ut blir P. Utmaningen är att nämna en bok OCH en författare på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om vi ska hänföras eller skrämmas bort. För er som vill finns också kategorin litterär karaktär att lägga till.

P
å västfronten intet nytt (E M Remarque) för att den var en av mina stora läsupplevelser i högstadiet. Läste om den i gymnasiet men sedan har det nog inte blivit av. Är kanske dags igen snart.
Peter Pohl för hans fantastiska ungdomsböcker. Jag minns att "Alltid den där Anette" gjorde stort intryck på mig, likaså "jag saknar dig, jag saknar dig" . Storheten med "Janne min vän" har jag inte sett förrän betydligt senare.
Paige - hjältinnan från "dimestore magic"  (Karen Armstrong) som jag offrat natsömnen för tidigare i veckan.


kulturfyran

Bara en dag sent kommer här svaren på veckans kulturfyra från kulturbloggen


1. Vem skulle du vilja ge en Oscar postumt?

2. Vad tycker du förresten om Oscarpris och Oscarsgalor?

3. Batman hette ju Läderlappen när jag var liten och det var min favoritserie. Vilken är eller var din favoritserie?

4. Vilken artist har du inte hört live men skulle vilja se och höra?

1.Är ju inte mycket till cineast... så jag vet egentligen inte... Charlie Chaplin kanske? 
2. Inte så engagerad men det kan vara kul att kolla på alla klänningar *s*
3. när jag var liten var det Pellefant, sen blev det Mulle (i min häst) o nu är jag svag för Jan Berglins gubbar
4. Elvis Costello (och varför inte Leonard Cohen?), jag har annars en diger lista på artister jag skulel ha sett men det blev aldrig av


Stackars Camilla...

Det är ibland rätt kul att läsa sågningar... men när jag läste kultursidorna i DN här om dagen  kände jag att jag mest tyckte synd om Camilla Läckberg. Visst har jag svårt att förstå varför så många blir helt lyriska över hennes böcker o visst kan jag klaga över att karaktärerna är platta, vardagsskildringarna schablonartade  och intrigen uppenbar men de har sin char m. Lotta Olssons recension känns magsur o drypande föraktfull...  Man kanske skall vara glad att man aldrig förverkligade författardrömmarna så man slipper utsättas för sånt? Kan ju säga att jag iaf har bestämmt mig för att läsa "sjöjungfrun" så småningom bara för att se om den verkligen kan vara usel..


RSS 2.0