Hungerspelen

I en framtida värld har det som förut var USA blivit ett land indelat i olika distrikt där varje distrikt har sin huvudnäring och många invånare har det riktigt fattigt. Det är ovanligt att se någon riktigt gammal för i de fattiga distrikten dör den som inte kan försörja sig och i de rika distrikten opereras folk. Varje år måste två ungdomar från varje distrikt delta i hungerspelen, en direktsänd tävling på liv och död. Deltagarna lottas fram och enda chansen för den som valts att inte behöva delta är att någon annan frivilligt tar platsen men det är ovanligt i de fattiga distrikten.

Katniss Everdeen försörjer sin familj, som består av modern och en lillasyster sedan pappan försvann i kolgruvorna, genom att tjuvjaga. Hon har bytt till sig mer mat genom att erbjuda sig att ta fler lotter men förbjudit sin älskade lillasyster att göra samma sak men trots att systern bara har en lott blir det hon som väljs. Eftersom Katniss vet att systern inte skulle ha en chans offrar hon sig genom att ta hennes plats men hur skall hon klara sig bland 23 andra som slåss om segern i en tävling där bara en kan överleva?

Jag tyckte att det var en fantastiskt spännande bok, läste den på jobbet och var tvungen att bära med mig den hem för jag kunde inte vänta till nästa dag med att få veta hur det skulle gå och lurade sedan en elev att läsa den och hon kom dan efter och berättade att hon läst den hela kvällen för att hon måste läsa klart.
Boken är skriven av Susanne Collins.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0