brott o straff...

igår lurade jag med sambon o dottern på en tripp halland runt... näst intill iaf. först ner till Åled och akvarieaffären man får passa på att hejja på andra från zoopetforumet när man får chansen - det blir liksom inte så mkt forumträffar som småbarnsmorsa.... Trevligt men lite kort för vår del. Tro inte att det hindrade mig från att få med mig fiskpåsar därifrån bara... resten av turen kuskade vi runt med en frigolitlåda med fiskpåsar i skuffen. (firrarna klarade sig fint även om de verkade nöjda när de väl slapp påsarna).
Sedan krävde bilden bensin o barnet mat så det blev paus för att tanka upp alla inblandade om än med olika bränsle. GPSen hittade inte till burger-king i halmstad men det fanns ju andra alternativ så vi blev mätta.
Sedan ut på småvägar i skogen med en krafsig vägbeskrivning som jag tagit med en trilskande penna via knastrig mobil  o en GPS som efter ett paniksamtal till väninnan C hade matats med koordinater nådde vi fram till mitt egentliga mål - en anklangare! Många vackra ankor men som tur var var bara myskorna till salu. Kom hem med en viltfärgad och en blå hona... och så "råkade" det visst bli en blåvit drake med. Alla skötte sig exemplariskt på resan hem o är instalerade i gamla ankburen. lite blyga o avvaktande men klart mutbara! Övriga ankor är nyfikna på nykomlingarna men de får bo in sig lite innan de skall behöva slåss om sin plats i hierarkin. 
Anktillskottet var alltså brottet - o idag kom straffet.
 Vi har slitit större delen av dagen med att röja ur gamla vedboden. Där hade förra ägarna slängt in lite av varje. Söndersuttna stolar, avbarrade julgranar, trasiga metspön, smuligt virke som en gång varit lagårdspanel... allt blandat med ved. nu har vi sorterat ut veden o fortsatt med att kånka in vår vedhög där vi bestämt att det passar bäst. Ont i ryggen får man av att stapla ved i timmar... då avrundar man med att gräva på ankdammen... Mkt populärt hos ällingarna som ställer sig PÅ torvan man vill gräva bort eftersom de vet att man trollar fram mask när man jobbar med spade... Blir nog fint när det blir klart men vi skall ha tag i dammduk o trampa till lite först... 
Nu är ryggen ngt ledbruten o armarna hade nog något som en gång varit muskler för det värker missänkt i dem. Kommer att ha en underbar träningsvärk om jag har riktig tur.

Kommentarer
Postat av: Sonja

Jaaaa... ännu mer ankor :D Är det för att få in nytt blod?

2008-10-13 @ 20:35:24
URL: http://sonjac.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Hej! Najs blogg! :) Hoppas du får en trevlig kväll!

2008-10-13 @ 20:38:23
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: hanna

hah ojdå

2008-10-13 @ 20:39:19
URL: http://softagalet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0