kalkonen ingen kalkon...

åh, har just glufsat i mig sallad med parmaskinka, parmesan o cocktailtomater, följt av kalkonbröstfilé med en fylning av philadelfiaost, valnötter, soltorkade tomater, basilika o persilja ihop med pressad potatis o sås. Inte dumt alls! O nu har dottern beodrat fram glassen. Antar att hon är rädd att somna ifrån den annars? Inte dåligt a en sån liten att hålla sig aken för en sen trerätters...
Själv har jag dessutom fått kaffe o ett glas likör med o till tolvslaget blir det ett glas champange. 
Dessutom har hela familjen riggat upp sig i finkläder, så lite bättre prestation än julafton ble det (då kom jag aldrig ur morgonrocken).
Fast jag kan tycka att för mig försann lite av magin med nyårsaftnar när mamma dog... det blir liksom inte samma bländvita hopp fullhet när man lärt sig hur snabbt livet kan förändras.

Nyårslöften?

Brukar ni ge några nyårslöften?
Själv har jag övergått till att försöka skaffa nått måtto inför det nya året. Iår är det nog att jag skall ta mig tid att faktiskt göra sånt som jag tycker är roligt. Konstaterade att jag knappt har målat eller tecknat alls iår. Varför inte egentligen? Jag tycker ju att det är roligt även om jag kanske inte egentligen är så bra på det. Men vem sjutton säger att man måste vara bra på sin hobby? 
Inför 2008 var en målsättning att drastiskt dra ner på mina tidningsinköp. Det har gått rätt bra faktiskt... förutom min oförmåga att motstå frestelserna med specialerbjudanden på bokmässan. Det är liksom inte så stor idé att köpa magasin som man läst ut på två dagar (i den mån det nu finns nått vettigt att läsa alls). Men jag har unnat mig att falla för en o annan frestelse o sedan lämna vidare en hög tidningar till någon väninna med bättre karaktär.
Drömmer om att få ett jobb med vettig lön med- fast då har jag väl valt fel branch.... Iår lyckades jag ju faktiskt få jobb igen efter min ofrivilligt långa mammaledighet. Även om jag iblnd är på gränsen till vansinne så lär jag mig ett o annat nytt av det med... Kankse  inte främst av vansinnet dock även om jag märker att jag blivit tålmodigare o mer taktisk sen jag fick barn.
Sedan fortsätter ju hela tiden kampen för att lära sig ta plats o känna självförtroende men den processen går inte direkt fort även om jag märker att det är en enorm skillnad på mig nu och för bara tio år sedan. Funderar på att ställa mig o färga håret illrött bara för att få nån förändring... o så får det nog bli linser igen, saknar den friheten men vi får se när plånboken säger OK. 

nyårsafton

Det blev nyår i soffan iår... eller inte riktigt. vi skall nog vara i skick att käka lite nyårsmiddag sittande vid bordet med men det kommer att bli lugnt o stilla. Till förätt sallad o parmaskinka, sedan fyllt kalkonbröst med pressad potatis (blir ju spännande att se om det blir ätligt. Har inte testat receptet förut men haft det på lager i mer än fem år. Så blir det hallonsorbet till efterrätt plus att det nog blir lite ost o kex med. Kommer att vara välgödd när det nya året startar iaf. Men jag känner att allt annat än att skrota hemma kändes oöverstigligt. H får ballonger så hon blir nöjd tror jag o sambon har både cigarr o raketer fixade. Själv är jag van vid att fira rätt spartanskt så jag har inte så stora krav. Visserligen har det varit jättetrevligt när vi orkat ha jättefest men det var liksom inte nått alternativ iår.
Betydligt tristare: Har hittat en anka död o nu är farbror blå hängig. Vete sjutton vad det är med dem? Han sköter inte sina fjädrar ordentligt tror jag så han var iskall...  frysande ankor ser RIKTIGT ynkliga ut. Parkerade honom under värmelampan som jag fick upp i panik. Förhoppningsvis  gör det susen. Bara han har vett på att hålla sig under den så han torkar upp o blir varm. Äter gör han iaf så helt kört är det inte... Hönorna är iaf pigga så i får hoppas att det inte är så illa med fjäderfäna.
Har läst ut nästan alla mina vampyrböcker som jag gav mig själv i julklapp. Blir lite fånigt när jag börjat med en längre fram i serien o därmed vet vad som händer med vissa saker men det är helt OK underhållning iaf. Nu har jag beställt fyra delar till om Anita Blake så då skall jag ara både ikapp o förbi den bok som jag råkade börja med. dessutom ble det två om Mercy Tompsson som slank ner i paketet med.  Vampyrer o varulvar blir en perfekt nyårspresent tycker jag... o tills den dyker upp får jag göra ett försök att beta mig igenom jättehögen jag bar hem från jobbet med sånt som borde läsas.

bättre o bättre dag för dag...

eller iaf lite friskare än den ynkliga, febriga snorhög som jag firade jul som.
Funderar på att orka iväg o kolla lite rea snart. Skulle vilja  ha ny dator för den här börjar bli gammal o trött förutom att tangentbordet faller isär.
Har suttit o kikat på blocket. Hittade en kattunge som var så otroligt lika kattan jag hade som tonåring. tyärr hade någon hunnit före o jag hoppas bara att den katten slipper bli en a alla dem som dyker upp igen när ägarna bliit "allergiska", hittat nått roligare djur eller helt enkelt bara tröttnat på att kattungen inte är lika söt längre. Blir riktigt deprimerad o av alla läsa annonser där.
Jag har iaf bestämt mig för att dfen här gången skall JAG själv välja vilken katt jag vill ha, vill ha rätt speciella färger dessutom men å andra sidan et jag ju hur det blir. Första kullen kattungar o man vill ta med ALLA hem.



pestjul?

Natten till igår bökade barnet runt i mängder o gnydde - samt blev varm som en kamin. Så förmiddagen satt jag med en ledsen tös i knät. det enda hon ville göra var att sitta i knät eller möjligtvis äta isglass. Sen somnade hon på pappas mage o de vilade middag i soffan medan jag panikfixade julkorten.... Efter en aledon ände det o idag erkar hon hyfsat pigg, men snorig o gnällig. erkar inte ara attkoppor iaf?
Natten till idag kände jag mig lite hängig.. o frös... o fortsatte frysa fast jag roffade åt mig ett gästtäcke o hade dubbla. tog tempen imorse o hade 39 grader... Det ar inte riktigt nu jag tänkt mig att däcka. Har iaf ringt runt o sagt att gästerna får hitta på annat på jul än att komma hit o fika. Snopet men det här vill man inte dela med sig av. Med hjälp a aledon har jag lyckas städa lite så vi skall få plats med julgranen iaf. Men jag snyter mig i parti o minut o hostar ännu lungsjukare än förut.
sambon hostar rätt bra han med men kravlade sig ut för att köpa julklappar o det sista med julmaten. Är äl hans tur att ara febrig inatt då. Tror att det kommer att bli ett mkt stillsamt firande iår men dottern är nog nöjd så länge som hon får "ket".

Äntligen semester!

Igår fick jag städat undan så att skrivbordet på jobbet är prydligare än vad det varit de senaste fyra månaderna. Jag hör till dem som förvarar allt i små högar hur mkt jag än försöker bli en ordentlig människa med prydligt skrivbord. Därför är röjningen av skribordet rätt symbolisk handling.  Tror till o med att jag lyckades få till mitt "out of office"-meddelande för jobbmailen. Nu har jag kopplat bort jobbet o är helhjärtat ledig...
Eller ledig och ledig... jag har ett o annat o göra. Julkorten måste fixas klart så de kan läggas på lådan snarast. Vi skall- ihop med alla andra dårar - köpa nog med mat för att utfodra ett kompani och jag skulle ha tag i sambons julklapp med... (det lär jag ju vara ensam om? Julklappsjakt i sista minuten). jag tänkte baka lite och göra lite julgodis och pepparkakshuset skall dekoreras. Huset skall städas o julpyntet skall grävas fram. (jag hör till dem som inte pyntar förrän den 23. uppfostrad med att det är det som gäller...*s*) 
Så vad gör jag? Slösurfar, bloggar o sippar kaffe. Har inte kommit längre än morgonrock vad gäller klädsel o det är en njutning i sig att ge fan i att stressa.
Sambon undrar vad jag vill ha i paketen. Lite jobbigt när det enda jag kommer på är kameran (känns lite mastigt att önska för över sjutusen), diverse utökningar av menageriet (svårt att slå in), böcker (som lär vara svåra att få tag i innan jul eftersom de flesta affärer inte har så stort sortiment på engelska pocket ) samt tråkiga, nödvändiga saker som jag kunde behöva men inte vill ha i paketen... det var enklare när man var liten o kryssade för hala leksakskatalogen. 
parnet kommer att drunkna i julklappar misstänker jag. det är alldeles för roligt att köpa saker till små personer

Moon Called

Tjoho! frihetens timma har slagit o jag firade med åtskilliga pepparkakskolor och med att läsa ut Patricia Briggs Moon Called. Klickade hem den efter rekomendationer hos bloggen Caliope books och det är bara att tacka o buga! det här tycker jag om! Varulvar, vampyrer, häxor o annat oknytt och jag vill genast ha MER! Måste nog beställa hem del två o tre snarast. Min plånbok får skrämselhicka men det kan det vara värt när man hittar något som är KUL att läsa o inte bara tvång. (Jag tycker däremot att omslaget på den upplaga jag fick är riktigt fult men, men... )


bara en dag kvar nu!

Nu återstår det bara en arbetsdag. har altså överlevt en hel termin nu!  duktig mig!
Idag var det julbord, eller jullunch om man skall vara noga. Hjälp vad jag har ätit! Fick nått vuxenhetsanfall o bestämde mig för att smaka på ett o annat som jag  vanligtvis flyr skrikande ifrån. Så nu har jag ätit en kvadratcentimeter sylta. Inte så otäckt som jag ville ha det till men defenetivt ingen favorit heller. Sill var de rätt dåliga på tycker jag...  Men som sagt hittade jag mkt annat att proppa i mig. En väldigt god varmrökt lax till exempel. Fråga mig inte hur jag lyckades få plats med att proppa i mig ris a la malta efter det... o godis! fast den sista chokladfudgen började kännas farligt nära "en lövtunn mintkaka"
Hade en konversation om traktorer med bordsgrannen. Traktorer är inte mitt huudämne så jag kunde inte tala om så mkt mer än ilken sorts traktor det är sambon har - o det tyckte jag var rätt bra koll iaf. Överförde raskt konversationen på att handla om ankor. Talade om för honom att de var ju tvugna att ha djur med så de ble bönder på riktigt. hjälper ju inte med bara traktor.. o att han kunde få köpa ankor av mig så jag slapp nacka alla gossarna.
Sambon skulle äta julbord med jobbet idag o dottern har fått julmat på dagis... Hon hade inte varit SÅ imponerad
dags att skriva milslånga handlingslistor inför helgen nu...

två dagar kvar...

sedan är det semester!
Eleverna var nöjda med att bli utsläppta på lov o kryllade men på ett ovanligt trevligt sätt... o jag lyckades prångla ut lite böcker med....
Men jag är skittrött,rosslig o hostig. har inte tid att vara förkyld nu ju! Nåja, det ordnar sig nog...

väntande läskoma

Föresten har jag inte TID att gå o jobba alls, eller feja inför julen, eller umgås med min familj.... eller fira jul alls. Har hämtat mitt adlibrispaket idag så nu väntar Anita Blake på mitt sällskap,  Hur sjutton skall jag lyckas låta bli att fastna i mina nya fina böcker innan jag har gjort alla måsten? Va???


hård vecka

igår kände jag efter om jag var för sjuk för att jobba... det var jag inte för även om jag hostat halvt ihjäl mig i helgen o fortfarande låter som en sanatoriepatient mår jag hyfsat, altså blir det till att knoga på sista veckan med.. (semester, semester, semester!) Eleverna ar nästan glada att se mig eftersom biblioteket varit stängt på grund av sjukdom
idag har jag ätit jullunch på skolan, imorgon slutar eleverna (frid o ro!) o det ryktas om tårta till eftermiddagsfikat. På torsdag räknar jag med att jobba undan högar o sedan blir det jullunch igen, utanför skolan den här gången. Enligt dem som arit med förr så är det vansinnigt gott  där. Fredag så är äen lärarna utfugna på jullo o det irrar bara runt örig personal. Jag skall softa med att sortera det sista a mina högar o annat småplock samt skriva rent mina bokpratsanteckningar. Sedan visar jag mig inte i skolan förrän nästa år när terminen börjar 
men jag kommer att jobba likt förbannat för jag har burit hem en jättehög ungdomsböcker o kommer nog att läsa en del. Tror att jaghar rätt mkt lästimmar utöer min lästid redan som det är, undra om jag kan få rektorn att betala för det med? (ja vadå? på julen får man önska sig orimliga saker... så det så!)

ett anfall av huslighet

idag har jag gjort små köttbullar avsedda för julbordet. Det blev inte riktigt som jag villa ha det men Ok smak iaf. Övning gör mästaren sägs det ju...
Dessutom vågade jag mig på pepparkaksdegen jag slängde ihop i helgen. Smaken var inte som jag ville ha den men det blev en lättarbetad deg som passade utmärkt till de rätt tjocka pepparkakor jag ville baka nu. Hittade ritningar till ett lovande pepparkakshus o har gjort en arme till att hänga i gran och var man nu vill ha dem. Återstår bara att montera ihop sjulet... funderar starkt på lim bara för att slippa bråka med kristyr som inte härdar eller få smält socker över hela köket....

Söndagsseg

man roar sig så gott man kan.. jag gick upp o drack kaffe o sedan gick jag o la mig igen, denhär pestiga förkylningen gör mig tämligen mör. Sov en timme o mådde rätt hyfsat så sedan släppte jag ut ankorna ett tag... de går inga långa sträckor så här års. Står mest vid trappan o tigger mat.
Här är favoriten bland gossarna som föddes iår.

Funderar så det knakar på hur jag skall kunna lösa det på att dela upp det i tre flockar till våren så jag kan avla lite på färg. Eller egentligen är det ju två flockar med intressanta färger o så får väl  stackars Holger ha kvar ett par fruar med, har inte hjärta att göra mig av med honom nu. Kanske kan byta bort honom mot nytt blod senare men det är kanske inte så dumt att ha en äldre och förståndigare herre bland ungherrarna? iaf så länge han är snäll.
skall skicka in värmeslinan till kläckaren så jag kan få rätt sort tillslut men det har varit så mkt annat så det inte har blivit av. Hoppas få iväg den i veckan så jag kan få ordning på kläckaren i januari. Börjar drömmma så smått om vad jag vill kläcka nästa säsong. Faverolle MÅSTE jag bara ha, kanske några Isbar till för måsen är en trevlig dam.
Annars är det som sagt rätt synd om mig o min pestiga förkylning. vaknar o hostar på nätterna o hostar så det är svårt att köra bil. BORT med det tycker jag! Vill inte vara sjuk just nu heller...
Snön har töat bort nu med, var så mkt finare när det såg ut så här...

Kila runt hörnet...

Igår var det dags för Demianspelningen. Hämtade väninnan Y och vi skulle hitta någonstans att äta... Vilket som vanligt inte gick som vi tänkt oss eftersom alla andra också ville fredagsäta o hade bokat upp borden överallt. Kan säga att vi sänkte ambtionsnivån ordentligt eftersom vi började bli griniga och hungriga. men i lyckades iaf undika mcDonalds...
Mätta o glada traskade i till konserthuset o mötte en virrrig men myndig vakt som tyckte att i skulle gå in runt hörnet... eh?? det hade jag inget minne av att jag gjorde när jag var där sist? Gick runt hörnet o ryckte i närmsta dörr men det var visst handikappingång? Och ett varv senare lyckades vi ta oss in där vi var när vi frågade först.. (efter att nästan ha slunkit in genom sceningången, hepp!) men då hade den myndige vakten försunnit...
Demian är kul live, bra mellansnack o lyckas få låtarna att låta som han inte spelat dem femtiela gånger redan. Kul när han följer upp raden "och så har i en duktig regering" med att spela skärande falska ackord efter...  Man förlåter honom för att han stundtals ser ut som den felande länken mellan mellan Elton John och Elis Costello. Fast tyvärr var jag för trött o nykter för att skrika något när han ville ha förslag på vad han skulle spela.

Christian Kjellvander får ursäkta men vi gav upp o gick hem efter att Lars Demian spelat. Vi var rätt slitna, pestigt förkylda o bara gamla o trötta o det var väldigt skönt att komma hem o däcka i frid.


Luciafirande

Idag orkar vi inte upp o lussa...  det får räcka med att vi var på barnets dagis klockan sju igår. Ett yrvaket barn lirkades in i särk o krona o föstes ihop med övriga för att sjunga. hon stod o tittade storögt o rätt chockat o sjöng en rad här o där (o var toksöt naturligtis) Men när de kom tillbaka brast det o hon stortjöt - men då var ju uppdraget utfört. Sammanbrottet botades med att befrias från kronan och att mutas med saft o pepparkakor. tror att man till och med kan se em korten föreställer fast jag har inte vågat ladda över dem än.
Sedan iväg o jobba. Det blev lungt efter som stora delar av skolan var iväg o tittade på luciafirande så jag hann vakna till ordentligt. Delar av personalen ordnade ett annorlunda luciatåg o jag grämer mig lite att jag inte gick o hämtade kameran för att föreviga dårarna.
Eftersom källen  var uppbokad blev det inte så mkt vila för min del så jag är fortfarande rätt mör efter den här veckan med alla bokprat o en förkylning med pesthosta.

vad har jag nu lovat???

jaha... jag skall hålla fem bokprat den här veckan... var det en bra idé?
Å andra sidan blir det lite omäxling mot att kämpa för en uthärdlig ljudnivå i biblioteket.. Biter ihop o rabblar mantrat "snart jullov, snart jullov, snart jullov..." tills jag blir blå men nu är det mindre än två veckor kar att kämpa sig igenom. Dessutom skall jag se Lars Demian på fredag, skall minsan lyssna in mig igen på väg till jobbet. 
Luciafirande på dagis på fredag, klockan sju av alla tidpunkter. Mkt ful tid men det gör det möjligt för mig att vara med utan att trassla allt för mkt med jobbet så man får ara tacksam. Å andra sidan tror jag fortfarande att de där vattnkopporna kan hinna slå till, varför skuille i lyckas med luciafirande iår? Fast hellre attkoppor än magsjuka tror jag (det prövade i förra året o det var inte kul alls...) Måste kolla så vi har batterier till kronor, ljus kameror o allt annat som bör fungera. Fast om barnet är friskt lär hon väl ändå vägra bära linne, krona o kraffs samt yla i högan sky för att det är för många som ser på...

sambos på försök

Mina undulatdamer har ju suttit själva länge på varsitt håll, därför har jag gjort precis som man inte skall göra o fuskat med karantänstiden. har haft dem i samma rum ett tag nu o efter den första chocken av att de hörde en annan, riktigt livs levande fågel så  har de varit nyfikna på varandra. O har inte vågat sig ur buren förut men T har flugit några varv o suttit på taket hos O för att kolla in henne. Idag har O vågar sig upp på taket men nästa gång jag tittade till dem (O tycker att jag är läskig så är jag där så törs hon inget) så hade T flyttat in till O o bägge damerna satt i samma bur. De verkade både nöjda, förvånade o generade... har gett T en chans att flyga hem för natten om hon nu vill det men det verkar ju som de kommer öerens iaf. Får hoppas att det håller i sig.
De var rörande överens om att kameran var tokläskig iaf...

Änglafynd

Ringde C i morse; vad skall du göra idag? jag vill gå till den där secondhandaffären som jag inte hittar till sen de flyttade - följ med o guida är du snäll. O eftersom C ÄR snäll följde hon med om jag hämtade o körde. De hade tomtar högt o lågt men jag föll inte för dom direkt men hittade lite änglar till samlingen. ore kul om jag faktiskt lyckades packa upp hela samlingen iår, vet inte exakt antal men det står i tå kartonger plus de som är för nya för att ha hamnat hos samlingen...
De här flyttade in idag

tyckte den ar ljuvlig... o ansiktsuttrycket är lite speciellt... 
Eller vad sägs om denna "tantängel"?

sedan får det bli en liten flock på sista bilden... "goth-ängeln" kändes lite speciell...



 

Ännu en helg

Väninnan C kom på visit i fredags, det är så skönt med vänner som man känner väl nog för att säga "kom gärna hit o fika men jag är skittrött o orkar inte vara trevlig"... "samma här" säger hon o så ockuperar vi varsitt hörn av soffan o sippar på våra tekoppar  medan vi avhandlar Saker Av Stor Vikt.. Typ vilka secondhandaffärer i Borås som är värda ett besök om man nån månad har en krona över och hur synd det är om oss som är underbetalda o missförstådda kulturarbetande genier samt vikten av att ännu halvsovande kunna peka ut en lårbensformad slipsten.
Barnet kvittrade nöjt o skötte sitt ända tills hon fick ett hysteriskt gråtutbrott när hon inte fick följa med C på toaletten men även den stormen passerade någorlunda smärtfritt.
Igår var vi hos S och M och bakade pepparkakor, kokade knäck och gjorde marsipangodis. Himla trevligt o H visade att hon övat flitigt på pepparkaksbak på dagis, hon hade full koll på ad det gick ut på och valde o vrakade bland pepparkasformarna (jag har en rätt gedigen samling som tenderar att växa varje år) 
Har ändå svårt att fatta att det snart är jul... Nästa lördag är det lucia, dagen innan så blir det Demian i Göteborg o veckan efter blir det julbord med jobbet o någonstans mitt i allt skall man hinna städa.Men det är en värdslig fråga...
sambon har raskt inesterat skatteåterbäringen så nu har vi tagit ett steg närmare bonderiet när vi har traktor. Att vi behöver femtielva tilbehör för att kunna sköta ens gärdet kan i ju bara förtränga just nu?  
Jag gjorde blygsammare investeringar o klickade (äntligen) på köpknappen inne på adlibris. Stuvade om lite o  med gratisfrakten o ett litet presentkort kom jag undan med 420 kr. Ett paket med de fyra första delarna i Anita Blake-serien (L K Hamilton), Har gett upp att få tag i Laughting corpse på fjärrlån inom överskådlig tid. Får försöka förtränga att jag råkade köpa en mitt i serien för ett tag sedan. Den första Sukie Stackhouse-boken, Dead until dark , (C Harris) o så efter tips från bloggen Calliope books även Moon called (P Briggs). Spännande! Med lite tur anländer de innan jul o så får sambon gömma dem för mig tills man kan förtränga plikterna runt julen o försjuka i läskoma.
Fast först är det två veckor kvar bland jullovslängtande elever o lärare... Har bokat upp ett antal bokprat den här veckan, får problem om jag lyckas sälja in böckerna till eleverna för då får jag svårt att hitta så det räcker till sista gänget men isf är det väl ett angenämnt problem egentligen... bra fobiträning med med tre klasser på samma dag kan jag omöjligt nojja lika mkt inför varja gång. Så kommer Y på fredag! det hör till belöningssidan iaf men jag kommer nog att vara en aning trött på kvällen om vi har varit uppe sedan inan sju för lussefirande på dagis... Fast jag kanske skall försöka förbereda lite genom att inte blogga mitt i natten?

Jultävling hos Anna o minigrisarna

Anna och minigrisarna har en fin blogg som jag brukar kolla in för att drömma om möjligheterna att utöka menageriet, nu har hon en jultäling där och jag kan minsan inte motstå utmaningen att lista ut vad tomten heter.

edit; nu är tävlingen avslutad (o jag gissade totalt fel hela tiden) men det är fortfarande en fin blogg värd ett besök (eller två...)

lackar mot jul...

Idag har jag lämnat in ledighetsansökan för jul, blir nästan tre veckor ledigt med bara några få semesterdagar. Skall bli SÅ skönt! Har just kommit på att det nog blir julbord för mig med, annars brukar jag få jobba medans alla andra går o äter *s*
Igår bakade jag fruktkaka och saffransbullar, den här gången jäste iaf degen.... Nu undrar jag bara var katten jag gjort av mitt  recept på pepparkaksdeg... Mamma hade ett som var suveränt till pepparkakshus och som funkade till gubbar o gummor med. Men hittar jag det? Inte då! Försökte googla men jag hittar inget jag känner igen.. vet att den innehöll sirap o grädde iaf...dessutom är jag klar med de flesta julklappar redan. Måste slå in några till bara.
Hade en fotosession med barnet i jakt på årets ultimata julkortsbild. Är så kul att det går att ge henne regi numer, hon kan upprepa kul poser på begäran o kryper inte baklänges ut ur bild mitt i allt (studsar ur bild då o då men det är en annan sak). Blir spännande att se hur det ter sig på skärmen. måste bli bättre på photoshop tror jag så jag kan klippa ihop ett best of...

onsdagskväll...

Har inte orkat med nått nytt försök på bakningen... dagen har varit intensiv nog som det varit tack! Härmed beställer jag frid o ro för både torsdag, fredag o gärna resten av terminen med. Ibland undrar jag vad i h-vete jag gett mig in på men å andra sidan så vet jag inte om alternativet att gå arbetslös i all evinnerlighet heller är så lockande (utom just idag då). Morr! Tänkte försöka köpa mig tröstsushi men kön var för evighetslång för att jag skulle ha hunnit med att äta så jag får nog ha det innestående.
Vill köpa mängder av böcker nu, har fastnat för att läsa på engelska helt plötsligt... (eller är det bara för att utbudet av vampyrromaner ökar drastiskt då?) Problemet är väl bara att det blir rätt dyrt att läsa in sig på bara ett par av de där jättelånga serierna jag snokat upp. (Mina försök att beställa hem Anita Blake - böcker går inte så bra, har inte hört ett ljud o tycker att det borde hända nått snart om jag inte skall ge upp)
Kan säga att det är betydligt lättare att blogga på ett tangentbord där alla tangenter fortfarande fungerar, min dator vill just nu inte skriva V utan massiv övertalning o en del annat endast efter tvekan. Då flyr man familjen o sätter sig i ensamhet vid den stationära (eller var det för att jag behövde ladda upp bilder för framkallning?)
Varför skall det för övrigt vara så trassligt att beställa bilder o allt vad det är frågan om. Mkt enklare när det räcker att skriva ut dem på fotoskrivaren hemma...
gnäll, gnäll, gnäll
en dag när det varit mindre tjaffs skall jag minsan få ihop en lista på saker som gör mig glad...
kan säga en sak utöver dotera då... att nya fågeln tinar upp o sitter o kvittrar lite nu o då. Mys


Dum o arg

Jag är dum i huvudet som jobbar där jag jobbar - bara så ni vet...

o min elevallergi blir svårhanterlig emellanåt, tack o lov att jullovet närmar sig (sedan gäller det väl bara att förtränga en väntande vårtermin)

Jävla John

jag tror inte att jag tillhör målgruppen för Eva Dozzis roman..  skulle SÅ gärna vilja veta vad min mamma hade tyckt om den, hon som var med när Beatles skapade hyseri bland tonnårshjärtana... Själ tycker jag att idén med att använda John Lennon som huudrollsinnehaare blir mest spekulativt.  Tycker att det är ännu en roman om en kinna som offrar allt för en man som envisas med att vara en groda  och uppföra sig allt annat än drömprinslikt. Stundtals glimmrar det till men jag är i grunden inte särskillt svag för "förspilda kvinnoliv"genren om de inte ens innehåller en gnutta revanch.  Tycker att handlingen o personerna blir lite väl platta o suddiga för att jag skall engagera mig rätt igenom.

Jag gör allt för mina ankor?

Fast att baka lussebullar åt dem var väl att ta i? Måste ha haft fel temperatur på degvätskan för det jäste aldrig som det skulle o smakar därför inget vidare. Gillar i grunden inte torrjäst annat än som back-up men nu hade ittrorna lånat både jäst o diskborste så torrjäst fick duga. Ankor o höns kommer iaf att bli glada o dottern uppskattar nog ett extra bak. Får komma ihåg att köpa mer saffran bara. Måste ställa mig o slänga ihop den obligatoriska fruktkakan med. Det är ingen annan som vill äta den men då får jag ha hela själv. Den skulle egentligen ha arit klar redan så den han ligga till sig innan jul men det skall nog räcka.
Så kul att se ankorna nu när de har hittat dammen vi grävde.  Tror alla var i o badade idag. Får väl hoppas att man kan hitta ankspekulanter så jag slipper nacka smågossarna till vårens hormonstormar...  Kan inte behålla alla ungherrarna för då blir det kaos. Planen är att ha kvar tre hannar o dela upp damerna emellan dem för att se om man kan få lite urval på ällingarnas färger till sommarn.
Surfar blocket o drömmer om att utöka menageriet.... Undra om man kan sätta upp ett gäng Linderödsgrisar på önskelistan eller kommer tomten att leverera dem som julskinka då? Får vill jag ha med men där är jag inte säker på ilken ras... Leichester, finull, gotlandspälsfår eller roslagsfår? Eller nått helt annat? Sen måste jag ju ha en katt med, lär inte få tillbaka min gamling. Jag tror ju att han kände att han ar på äg att bli sämmre, trots den snordiyra dietmaten, och alde att gå o lägga sig på nått lugnt ställe. Hade hoppats att jag skulle hitta honom så man isste säkert men det erkar kört... Nu säger jag att det är tå saker som gäller, det skall vara en jagekatt som kan hålla efter möss o äckelråttor, och jag skall välja själv - inte bli pådylad... Tror jag ill ha en randig faktiskt... men jag vet äl hur det blir. Första ulltotten man får tag i  förhäxar en totalt...

Kan ni fatta att det är 23 dagar till jul???? Jag har fått upp lite adentsstjärnog o nån ljusstake. Står för mkt blommor i fönstren på de flesta ställen för att man skall få plats med annat än stjärnor. Första a mina tre köpta hyacinter har slagit ut o det doftar ju så ljuligt (och starkt)


RSS 2.0