pysselmässa

C och jaag tog oss in till stan o gick på nordiska kort- o scrapbookingmässan. Liten mässa, mycket folk och jag var riktigt duktig på att hålla i plånboken, kanske främst på grund av att utställaren där jag hittade flest "vill ha"-saker inte tog kort utan bara kontanter. Kom hem med lite stansar, pappers, thickers och så Penny Blacks "christmas critters" som jag ville ha på förra mässan men då var de slut.
Hann säga ett snabbt hej till Linda som jag pratat med på nätet i åratal men aldrig träffat irl innan. Alltid kul att få ett ansikte på folk! Hoppas du gjorde några fynd så resan blev bra
Flydde mässan efter en o en halv timme och såg till att få käk. Helt OK kinamat förutom den sötsura såsen som bara smakade socker..
Sedan bar det iväg till IKEA som var packat med folk o det var nästan slagsmål om vagnarna men det gick ändå hyfsat smidigt. Lyckades undvika de flesta av frestelserna och belönade oss med var sin glass och sedan hemfärd. Fantastiskt skönt att få däcka i soffhörnet igen.
Fick tillbaka min kamera med som jag glömde hos Co J på påskafton, skall ladda batteriet så jag kan ladda över bilderna.

trött...

gah... gårdagen var lite knäckande.
Först möte med handläggaren på förnedringsförmedlingen, fick ont i magen bara av att tänka på eländet men som tur var verkade hon vara vettig för att jobba på det stället. Hon förstod iaf att jag gör så gott jag kan för att slippa ur deras klor o jag hade redan sökt alla jobb hon hade hittat åt mig. Nu är det gjort iaf och jag får slita ifred till i sommar förutom att jag skall ringa in o rapportera.
Sedan hämta vännen Y och barnet för att åka in till stan för lunch, affärskikning och så vinka av Y som skulle ta bussen hem igen. Kan inte påstå att jag blev direkt nöjd men lunchen men vid det laget var jag så hungrig att jag kunde ätit vad som helst. Det riktigt imponerande var att vi hittade ett sätlle där båda kunde hitta något att äta, vi brukar inte direkt gå igång på samma maträtter. Tanken var att barnet skulle sova vidare i vagnen eftersom hon ätit på dagis men hennes radar gick igång så hon vaknade och snodde åt sig delar av min portion... Å sedan fick vi ju se till att hitta GLASS till efterrätt. Det gjorde att barnet var villigt att förlåta mig för tråkiga affärer läääääänge.
Efter att ha vinkat av Y som skulle till sin buss tog vi en sväng till i affärerna, Hittade inte så mycket men iaf en skojig keps till barnet som glatt hade den på sig flera minuter i sträck så den verkar godkänd.
Iväg till bilen i parkeringshuset, packa in barn kassar o vagn... fast då VÄGRAR vagneländet att fälla ihop sig!" Höll på att bli vansinnig och lyckades tillslut tråckla in den i bagaget utan att fälla ihop... Tur att man kör kombi (ja, jag får lo att köra sambons bil när min egen blivit dragspel, han hoppas uppenbarligen att jag lärt mig min läxa) Sedan iväg o bunkra mjölk, bröd o annat trist men nödvändigt och sedan hämta sambon från jobbet.
Hem o mata ankor, fixa mat, äta mat o "titta ky k ing" ett tag. såg fram emot en kväll i soffhörnet och DÅ kräks barnet rätt ut utan förvarning över betonggolv o gummistövlar i källaren. Verkade bra igen direkt efter och ville ha vatten, mat o glass under kvällen. Sedan fick hon ont i magen men somnade. Vaknade igen efter ett par timmar o kräktes upp kvällsmackan men hon var trött o tyckte bara jag var bråkig som skulle envisas med att byta kläder o tvätta av henne. Hon sov i soffan hos pappa ett tag och sov sedan hela natten tills hon tyckte det var morgon kvart över sex idag. Verkar iaf som hon mår bra nu för hon har käkat frukost och frukt utan att det kommit i retur eller att hon klagat över ont i magen.

Hoppas bara hon är frisk nu så att jag med gott samvete kan rymma på pysselmässa med C.



Glad påsk!

Ha en riktigt fin påsk även om flygvädret till Blåkulla inte varit det bästa...

image19

veckovill

Måste hela tiden påpeka för mig själv att det inte är fredag... känns som fredag idag men det är iaf helg o sambon är ledig från jobbet ända till tisdag. Måste göra en seriös storhandling imorgon men annars så vill jag nog ta det lugnt störrd delen av påskhelgen. har en trevlig inbjudan för påskafton att se fram emot och jag tror det blir lika mysigt som förra året! betydligt kortare väg hem med sedan!
Har haft sån ångest över alla jobbsökningspapper o alla pappersomk skall in för försäkringen efter krocken. Bläh! Vill bara ta lite ledigt och vara människa nu några dagar.

boknörd!!

Fick en länk till en kul test från Y och måste ju lägga ut resultatet här, som en liiiiiiiiiten kompensation för mitt misslyckande på förra veckans bokfemma


Bokfemman, samtidsromaner

altså... jag VET att jag är mer än en vecka sen med den här... och jag har grubblat som en dåre fast jag inser, jag har nästan inte läst några svenska samtidsromaner på ett bra tag... Kommer bara på två stycken så jag får ta dem och se om minnet återkommer.

Var det bra så? - Lena Andersson

I taket lyser stjärnorna - Johanna Thydell

pimp my ride?

Eh... jag tycker inte ens om dragspelsmusik så varför måste jag trycka ihop hela fronten på bilen? Har lärt mig att airbagen luktar riktigt äckligt när den löser ut och att det känns ungefär som ett taskigt magplask i skallen... Inte så kul men bättre än att slå ut tänderna mot ratten. Tur i oturen att det ändå var låg hastighet och att alla klarade sig med blotta förskräckelsen (utom att jag har ont efter bältet o kommer att varaf-n så stel imorgon) Är mest arg på att jag kunde vara så klantig och så fortfarande lite omskakad.
Sambon fick åka och hämta hem sin familj i skakat men intakt skick och så var jag tillbaka på ruta ett - ingen egen bil... nåja det kunde slutat värre.

till salu

att det skall vara så satans svårt att sälja in sig??? Ahhhhhh, jag fårr totalt hjärnsläpp när jag skall sitta med ansökningshandlingarna, vad kan jag, vad är jag bra på? Hur skal jag forulera det???
och jag är fortfarande apsur på arbetsförmedlaren som gjorde sitt bästa för att platta till mig. Tycker dessutom att hon borde inse att jag inte har lust att snacka länge med henne när hon hör hur jag försöker hindra dottern från att löpa amok o riva affären? men hon malde på... bored, så här i efterhand sagt åt henne att skicka uppgifterna och så fick vi diskutera mer sedan för jag var lite upptagen just nu, tack, tack... Hade det gällt ett jobb hade jag ju bett att få ringa upp... nåja, borde inte lägga energi på att älta det... det har dykt upp tre tjänster att söka varav två är rimliga för min del, ingen av dem ligger ute på af ännu.  måste skriva ansökningar emen det är ju så SVÅRT.

Har faktiskt scrappat en del i veckan, tre LOs inklusive den jag limmade ihop på pysselträffen. Skönt att faktiskt få nått gjort o inte bara tänka att man skall göra. Om hundra år eller så så kanske jag skulle fota dem med?

Om jag är duktig med ansökningshandlingarna kandske jag  kan hinna sitta en stund innan dottern skall hämtas. Har fatastiskta foton från när hon målade sig och halva rummet med fingerfärg förutom det som fastnade på pappret där det skulle vara.
och veckans okfemma gör mig vansinnig. Jag vete sjutton om jag ens läst några samtidsromaner? Det måste jag ju ha gjort??? Kommer på två stycken ch kan jag inte kläcka fler så får et bli en väldigt förkrympt bokfemma...


förnedringsförmedlingen... en reflektion?

Är det arbetsförmedlingens målsättning att man skall känna sig inkompetent och värdelös efter ett samtal med deras handläggare? I så fall har de lyckats bra idag... o då handlade det bara om att hon skulle boka in en tid för mitt besök nere på hennes lilla kontor... gissa om jag ser fram emot det??? *kräks*
I den bästa av alla världar skulle de väl fungera som inspiratörer och inte som fångvaktare?

anklåda

Kycklingarna växer så det knakar och är en vecka gammla nu, isbarkycklingen har redan fått en massa fjädrar och brahmorna har börjat få vingpennor o så riktiga fjädrar på fötterna.
I morse åkte jag till en mack vid motorvägen där jag stämt möte med en säljare av myskankor, hon skulle ändå till Göteborg o kunde ta med dem när hon passerade. Så jag fick med mig en låda som småväste stilla och undrade vad det var rågan om. Varken herr eller fru myskanka verkar riktigt uppskatta flytten eller att få mer utrymme än lådan och mitt försök att fjäska med god mat föll på hälleberget... Nåja, år hoppas att de lugnar sig om et par dagar.
imorgons skall jag iväg på pysselträff om allt går i lås, har inte ens packat ännu så det slutar väl med att jag kastar ner saker i full panik imorgon... Skall bli skönt att rymma och faktiskt få sitta med projekt i lugn o ro...

bilder!
image16
image17

Bokfemman, favorittema

Det tog en hel del funderande innan jag kunde skriva veckans bokfemma så här i slutet av veckan... man skulle lista böcker i sitt favorittema, det som alltid får en att bli extra sugen på att läsa en bok och jag gick totalt i baklås... Först tänkte jag på djurtema men det stämmer ju inte riktigt, iaf inte på den här sidan puberteten... Så slog det mig plötsigt; skräckgenren! Jag blir ju alltid lite sugen när det kommer en bok med nått slags skräcktema och allra helst då vampyrer... Då blev det genast självklart, eller iaf nästan enkelt för även om jag läst mkt inom den genren så är det inte allt som man har nån vidare lust att minnas,

Dödsbädden. en novellsamling av Stephen King som jag läste för åtskilliga år sedan (första gången var för över tjugo år sedan... så det var kanske lite väl tidigt egentligen) men jag kan fortfarande få lite mardrömstankar av att tänka på novellen med garderobsmonstret. *brrr*

En vampyrs bekännelse, eller som den hette i de första svenska utgåvorna "samtal med vampyren" är första delen av Anne Rice´s vampyrkrönika. Den har blivit en rätt usel film med Tom Cruise och Brad Pitt med och jag förderar helt klart vampyrromantiken i böckerna.

Varulvarna av Whitley Streiber är en sån där bok som jag inte förstår varför folk inte pratar mer om, jag menar om man kan gå igång på Da Vincikoden så vore det väl lika intressant med varulvar (eller menar ni att det inte skulle vara fullt normalt *s*).

Låt den rätte komma in av John Aijvide Lindkvist, Ett tydligt exepel på att det inte bara är jag som läst en massa skräcklitteratur. Tycker mig känna igen var han hämtat delar av inspirationen. Kul dessutom när jag även har gillat nästa roman och novellsamling som han hunnit med efter denna. Skall visst bli film med men det projektet är jag rätt skeptisk till.

Biten av Kelley Armstrong är första delen om Elena som blir biten av en varulv och inte alls är vidare förtjust i den sits det har satt henne i. Kanske inte lysande litteratur men fantastiskt underhållsvärlde för min del. Två delar översatta till svenska och jag tror att sommarens läsprojekt blir att skaffa och läsa ett par delar som inte översatts.

gäsp...

så seg o trött idag. Fick ett ryck o bakade en massa bullar igår... det tog sin tid och när jag väl kom i säng låg jag o hörde kycklingarna pipa o ha sig (deras dygnsrym blir lite egen i värmelampans sken och etersom jag är en RIKTIG hönsmamma så har jag suttit där o lirkat med dem för att se att alla fyra dricker som de skall och att det som lastas in även kommer ut, har varit lite orolig för den ena men det ser bättre ut idag tycker jag.) Vaknade till när barnet kom o klättrade runt i sängen o gnällde... somnade om igen och hade nån sån där jobbig dröm, ingen mardröm utan en sån som man bara blir helt slut av. Jag fattar inte varför jag skulle befinna mig i nått slags fjällstuga med ett gammalt span? O om jag nu skall ägna nätterna åt sånt kan det ju vara roliga drömmar? Nu var det bara en fruktansvärt spänd situation eftersom vi var tvugna att dela bäddsoffa o båda försökte pejla in ett fint sätt att undkomma att ligga med varandra bara för att det verkade "artigast" i det läget? Tror inte jag vill veta vad freud skulle säga om det hela.. Spanet i fråga var för övrigt inte intresserad av mig o mest besvärad av min eterhängsna uppenbarelse tror jag (hm, det har varit några sånna fall i mitt liv... *s*) o idag tror jag, med all den efterklokhet man kan uppbringa, att jag mest blev så tokkär i honnom bara för att jag visste att han aldrig skulle nappa? Inte ens i drömmen lera år efteråt tydligen?
Var rätt skönt att vakna även om det tog lite tid att skaka av sig det där stela obehaget som hela drömmen byggt upp. Kan se fram emot kvällsfika med färska bullar iaf, måste bara ta mig samman och hitta på nån middagsmat först. Antar att man inte kan servera bullar till middag? ;-) Borde få ihop en bokfemma med men jag gick i baklås på veckans tema o behöver mer betänketid,  får lösa käkproblemet först...  pastasallad kanske?
Barnet är iaf piggt och härjar runt med sina små projekt, imorgon blir det dagis igen och så håller vi tummarna för att det skall funka smidigt fast hon har varit borta nästan två veckor... Har femtielva små ärenden att göra utan barn som jag hoppas få ordnat imorgon...

Dunbollar

Fyra små kycklingar blev det på två dagar. En Isbar och tre Brahma. antar att det är en kombination av postens hantering o egen klantighet som gjort att det blivit så få. Men de är toksta och jag har redan börjat ragga nya ägg. Måste ha några Isbar till och så vill jag ha maraner så jag kan få chokladbruna ägg nästa år. Får hoppas att det inte bara är tuppar i det här gänget nu.
Båe dottern o hunden är helt betagna av dunbollarna. Hunden skulle gärna pussa lite på dem och vaktar ängsligt dörren till rummet där de bor och dottern gör pussljud när hon ser dem och vinkar hejdå till dem när vi går ut från rummet. katten får hålla sig undan tills de växt till sig men sambon är betrodd att titta på kycklingar på egen hand.


schlagerspektaklet...

eh... nu ger jag upp tror jag... tyckte det var en fruktansvärt trist tillställning o den enda låten jag gillade var Strömsteds (o den kom sit). Björn Gustavsson var tillbaka på gymnasierevyn och han får nog ta och öva på det där med att spela full... Förra veckan var han ju iaf charmig med sin kärlekssång.
Jag tror jag är för gammal för att förlåta honom alla fel för att han är söt(?). Det intressantasta är väl flickorna som flockas runt honom. 90% av dem hade förmodligen inte sett åt honom om han gått i deras egen klass och aldrig varit med på TV...
Kommer inte at genomlida andra chansen och funderar allvarligt på att strunta i att glo på finalen... Finns liksomk ingen låt som jag vill heja på iår.
Fick inte ens ätit chips igår så det var usel behållning av schlagern (nåja, chipsfrånvaron berodde mest på att vi var proppmätta efter att ha smällt i oss en rejäl laddning hembakt pizza)

Kycklingmamma!

Nu har jag blivit en äkta kycklingmamma! Tre av äggen har kläckts och ett fjärde är på väg och jag måste sitta vid datorn för att inte nervöst vanka vid kläckaren för att se hur det går för den. Hoppas den klarar sig ut nu så jag får fyra dunbollar. Ingen vidare utdelning på 24 ägg egentligen men bättre än inget. Har fotat en hel del men bilderna får ligga kvar i kameran ett tag till. Bvå brahama och en isbar har kläcks o den som kämpar för att ta sig ut är också en brahma
Börjar redan undera på vilka jag vill ha i nästa omgång. Maraner ör de vackra, mörkbruna äggen o så ett par isbar till kanske? Har hittat en hönsuppfödare i växjötrakten som har stora kochin i en vacker färg men hon skickar inte ägg så jag får försöka få vägarna förbi men det lär ju inte bli på nån månad ännu.
Tre doser kvar på dotterns pen ecelinkur nu, skall bli skönt att slippa bråka om nyttan med medecin...

Å ikväll är det schlagerspektakel med... kan inte påstå att jag har några högre förväntningar, det har varit en rätt trist historia hitills...


RSS 2.0