skit...

åkte till varuhuset... beställde kök o slapp plocka ihop skiten... skönt eftersom dottern var hängig. Vi kom hem o hon kändes varm så jag tog tempen o visst hade hon feber... jaha...
Sambon får ta VAB imorgon, jag skall iväg o göra bort mig på min tenta... sedan får vi gräla om hur vi skall lösa resten av veckan...

felprioritering?

Idag har det varit varmt o skönt... jag har slavat i vårt arbetsläger när jag inte har kunnat smita iväg o läsa istället. Fick planterat ut både broccoli, salladskål och frilandsgurkor så får vi se hur det gå..
Har inte pluggat mycket Dewey... känns som det är lite väl sent att banka in det i huvudet nu? Är retfullt nära att fatta vad jag håller på med vilket nog är lovande för omtentan..
Nu är det sängdags så jag orkar kravla mig upp imorgon och är pigg och glad inför den nödvändiga turen till det stora möbelvaruhuset.

rymningsbenägen...

efter en rät slapp morgon hälsade C på, vi beslöt att det var dags att ta den där tripen till handelsträdgården som vi pratat löst runt ett tag... Först åkte vi o käkade och sedan lulla runt bland blomstren. kanske inte världens billigaste ställe men ett fantastisk urval känns det som.
Höll mig någorlunda i skinnet o kom bara hem med jordgubbsplantor, vitkål, mynta och en iris... tänk om man fått plocka åt sig ohämmat? *drömmer* Citronblommor doftar verkligen ljuvligt... Vill ha! Men det är klart, då måste någon bygga mig ett uterum där jag kan förvara dem frostfritt med...
Avslutningen blev inte helt lyckad eftersom barnet kräktes på hemvägen men som tur var gick det bra att sanera det hela och byta till rena kläder och nu är humöret på topp igen.

dagens outfit...

något försenad för jag har liksom inte haft tid att ladda upp den förrän nu. Så här snygg var jag på alla hjärtans dag - sambon har verkligen gjort ett kap....

observera raggsockarna! Hade långkalsonger och kompleterade det hela med fina, gröna stövlar med stålhätta... ett sant modelejon?

tentaångest...

jaha.. nu börjar tentaångesten sätta in! På måndag är det dags och jag har bestämt mig för att det får bli ett test på om jag fattat något alls (känns verkligen inte så). Räknar med att knalla dit och skriva, gå på seminariet o så komma tillbaka och tenta igen i augusti.
just nu var det en dum idé att plugga Dewey... pust!

morr...

alltså...
jag gnäller över min kamera, den stänger inte av sig om man inte tar ur batteriet, den hänger sig och har en hel hoper hyss för sig (jag vill VERKLIGEN ha en ny när jag får råd) men just nu fungerar den sämmre än vanligt... jag har nämligen städat bort batteriladdaren... *dunkar huvudet i väggen*

renoveringsbehov...

Idag kom lönen in på kontot, halelejua! Det var efterlängtat även om det mesta äts upp av räkningar känns det som.
Tänkte att jag skulle ha råd till lite spackel och renoveringsmaterial till mig själv och inte bara huset.
Förra onsdagen försökte jag köpa hårtoning men det gick inte så bra, hittade bara permanent färg. Frågade expediten på Kicks och då försökte den lilla hoppan lura på mig färg likt förbannat...
_ den är jättebra, jag använder den själv
-jaha, hur länge sitter den i då?
- ja.. den här har nog suttit sex månader snart.

eh... inte riktigt vad jag var ute efter som sagt, är toning på utdöende? Jag vill ha lite färg nu och så kunna göra nått mer permanent efter sommaren när håret har fått tåla sol, salt och vanvård några månader. Fast toning täcker säkert inte de gråa så jag kan lika gärna fortsätta att bli allt randigare...  Lite kul med elever som studsar chockat när de får höra att man är 35, då ser jag nog inte heeeeeeelt uråldrig ut iaf även om jag känner mig sån?

Sen vill jag ha riktigt bra fuktkräm och ett nytt nagelack inför barfota säsongen. Spelar ingen roll att jag har åtskilliga flaskor redan, jag behöver ett nytt!
Det är klart, det finns åtskilligt jag vill ha men det faller inte riktigt under renoveringskategorin. En rejäl mjukglass till exempel, det är säkert inte nyttigt men OJ vad jag behöver en. Kommer säkert att vara tvungen att vänta minst tills imorgon dock. 


regn...

det regnar i Borås...
jag hoppas (troligen fåfängt) att det inte skall regna hemma så jag kan plocka in min tvätt torr...
sedan får det gärna lov att regna lite så jag slipper vattna.

Ljusfenomen

Kan lugna samtliga nervösa flygpassagerare till och från Landvetter som under helgen som gått råkat bevittna ett starkt lysande sken från marken.... det är inte så att månen fallit ned o nu strålar vit från moder jord när de passerar utan det är helt enkelt undertecknad som kravlat runt i trädgårdslanden iförd sällsynt illasittande trädgårdsbyxor som ständigt hasar ner o blottar oönskat stora delar av en kritvit rumpa för en chockerad omvärld.
Dottern såg sig nödgad att ingripa o hojtade från fönstret "dra upp dina byssor mamma!" men jag misstänker att det var sambon som sufflerade det hela eftersom han hjälpt henne att öppna fönstret. Tssssss!

ett svinigt liv...

Idag har nästan samtliga tidningar artiklar om att danska grisar behandlas illa.. NU kanske folk fattar varför jag inte vill köpa billigt danskt fläskkött? helst skulle jag köpa från garanterat glada grisar som fått böka o leva fina grisliv innan de hamnar på min tallrik.
Bara att inse, jag blir tvungen att skaffa lite grisar med

Borås revisited...

Visserligen jobbar jag i Borås men idag blev det till att tillbringa även en ledig dag där.. Vännen Y och jag besökte några landmärken från den glada studenttiden när vi pluggade på bibliotekshögskolan.
Medsläpade barn + sambos var måttligt imponerade av denna nostalgiska rundtur. I hällande ösregn i sann boråsanda men barnet fick ett eget paraply så hon var nöjd.
Först en sväng förbi huset där vi hyrde rum, en tant som hade knött in tolv hyresgäster i sin enorma villa. Både tanten och hennes make är borta sedan flera år och huset har nya ägare men det var sig rätt likt. Sedan en sväng på  allégatan, en kik på högskolan som vuxit till sig och utplånat tandpetarkiosken (som kunde förse en med godaste korvlunchen) och så en snabrunda på knalleland. Efter det lunch på biffhuset, nostalgipoäng eftersom det ligger i samma lokal som vår tåtida stampub huserat i.
Alla blev lite griniga eftersom kökat hade problem att få ordning på beställningarna, barnet fick vänta länge på sin mat o jag skickade tillbaka min så när vi började äta var de andra klara. Fast när vi var mätta blev vi betydligt nöjdare... tils vi försökte köpa billigt godis och råkade ut för en affärsinnehavare med mycket märklig logik... blev så irriterad så jag måste gå ut o vänta medan sambon betalade för att inte ge mig in i denna konstiga diskussion. Få se om det är ätligt när vi ger oss på det ikväll.
Vi orkade inte ta en sväng på djurparken efter allt detta och till och med barnet gav sig, får bli en annan dag men det är ju inte så kul för gästerna att betala hundrasjuttio spänn för att få gå på djurparken en och en halv timme.
Eftersom vi behövde efterrätt så laddade vi med glass, maränger, bananer o chokladsås på hemvägen så nu har vi firat hemkomsten med att äta ännu mer..

päsa...

jag har nästan lyckas städa innan gästerna kom men de får vara glada att de har golv att sova på (det kan man inte vara så säker på i det här huset just nu) och de får ju till o med en säng så det finns inget att klaga på...
Vi har invigt den nya grillen, den gamla föll isär o fick en enkel till återvinningsscentralen. Så nu är vi mätta o nöjda. utom barnet som fanatiskt predikar efterrätt. Det skall nog gå vägen att äta det med...

ledig

gud så gött med lite ledighet... Borde städa lite inför finbesöket imorgon men man behöver inte ha så stora krav på fejndet när det ena rummet saknar golv. Har sanerat gäst/lek-rummet så att det inte ligger leksaker i drivor där nu (fast det ändrar sig väl igen innan gästerna hittar hit) och skall se till att sätta ut fåglarna imorgon, det är nog ingen som vill sova ihop med de morgonpiga gynnarna. gissar att de får stå i övre hallen så de helt diplomatiskt kan störa ALLA som försöker ta sovmorgon.

Nu skall jag lägga mig och läsa lite och önskar att jag hade lite chokladpraliner så jag kunde tillbringa kvällen i koma på soffan.


den glömda trädgården.

En flicka hittas på en kaj i Australien 1913, fyra år gammal och vägrar säga vad hon heter. sagoberätterskan har sagt åt henne att det är en hemlighet men ingen kommer och frågar efter henne så hon adopteras av en hamnarbetare och hans fru och det kallar henne Nell. Arton år senare får hon veta sanningen och hennes liv slås i spillror. Här får vi på flera tidsplan följa vad som hände Nell innan hon hittades och efter och vad som ledde fram till allt. dessutom får vi följa Nells dotterdotter och veta sanningen om "sagoberätterskan".
Jag vet inte vad jag skall tycka om Kate Mortons bok riktigt, den var kanske inte fullt ut vad jag väntade mig men rätt underhållande. Rätt fånig bitvis dock...  Dessutom är jag fortfarande på ett rätt grinigt humör när jag skall lämna omdömme om saker, det måste vara helt rätt annars får det vara... *s* Läste dessutom att författarinnan är född 76, surt sa räven! Varför har inte JAG lyckats skriva nått vettigt ännu (vttigt o vettigt, hon blev iaf utgiven *s*)

Den glömda trädgården

snäll flicka...

borde jag vara... dvs inte sitta uppe till halv tolv och sedan vara halvt medvetslös när klockan ringer på morgonen... (tiiiiidigt *brrr* ) Gå upp på morgonen ligger inte högt på min topplista just nu.
Dessutom bör jag ägna kvällen åt att plugga Dewey... jag fattar fortfarande inte vad jag håller på med även om jag får rätt emellanåt.
Sedan finns det femtielvasaker i trädgården som borde hinnas med fast det får lugna sig lite.
Skönt att det är kort vecka den här arbetsveckan och imorgon blir det dessutom halvdag. Då kanske jag kan fixa lite i landen på eftermiddagen

grattis Norge

Norge tog hem schlagerspektaklet... lagom till syttonde maj dessutom, fin timing där! Ok vinnare men jag gillade Islands låt -fast den kom visst tvåa... ovanligt att jag är så överens med resultatet.. Orkade inte stanna uppe o se hela eländet iår heller. för många bidrag och för tråkiga.
Ryska tiomiljonersinvigningen var väl pengar ner i sjön?
Annars fanns det som vanligt ett o annat att fundera över... som tysklands bidrag. Dita von Tese ålandes på en bil var en desperat åtgärd som inte hjälpte låten... speciellt inte med sångarens glittriga spandextights...

nostalgi...

appropå schlagerspektaklet...  titta så unga (och söta) de var och vilken avancerad koreografi man tyckte att det var...

lördagsnöjet...

Idag har vi åkt runt med släpkärra... först till återvinningsstationen för att slänga skräp och sedan till jula,rusta IKEA ochandra lätt panikframkallande ställen. barnet sov gott första anhaten och hölls på gott humör med löfte om det stora varuhuset. Blev lunch där för att hålla alla hjälpligt harmoniska och sedan det otäckaste av allt - byggmax.... en överfull släpkärra och en skillsmässa senare så var inköpen klara o vi kunde åka hem.
Lite fika och halvhjärtat renoverande senare fick man ta kväll och slöa vid datorn. Planerar att se på mellodifestival även om det kan bli en hemsk upplevelse. Förra året gav jag upp o la mig innan alla bidragen var framförda. Få se om jag slår det i år... Jag får lördagsgodis iaf så det mutar mig nog ett tag.

fredag...

skönt med fredag... fick nästan lite sovmorgon innan barnet skulle lämnas, sedan promenad till dagis och hem igen. Har bråkat med skrivaren, försökt dela ut mina dokument till nätverket, letat försvunna papper o härjat lite med sånt som behövde skrivas om.... Inte vidare produktivt kanske men underlättar när man skall ta itu med tillvaron. Hann flytta över kycklingarna till den lediga buren med, de uppskattade inte upplevelsen helt utan flyttar sig fort som sjutton när de ser mig men nu har de iaf betydligt mer utrymme. Kul med ras/färg som är könsvisande för nu vet jag att det är sex faverolletuppar och två hönor o så två lohman som jag inte är säker på men tror att det är en av varje där...
Har lyckats försnilla laddaren till kamerabatteriet. Irriterande men sant. Skall iaf försöka tanka över det som ligger på minneskortet men sedan blir det jobbigt..

Hämtade barnet och tog en sväng till "teket o fären" o kom hem med både bok- och matpåsar och slöade bort kvällen...


ledig

stägningsdag på dagis idag så jag tog semester... sovmorgon blev det inte men i övrigt tar vi det väääääääldigt lugnt. Har käkat frukost framför TVn och såsar fortfarande runt i morgonrock. Njuter av att inte ha några måsten (Dewey skall jag förtränga tills ikväll). Kära sambon tyckte att jag kunde plocka undan lita mer saker ur rummet så han kan fortsätta bryta upp golv när han kommer hem... vi får väl se hur det blir med det . Borde sätta igång med att skola om tomaterna med men jag tänker ta dagen i snigelfart.
Funderar på en sväng till affären och bunkra upp. Kattmaten hade blivit lämnad utanför skåpet i veckan så hunden o monstrena var mätta den dagen när jag kom hem o påsen betydligt tommare och mer trasig... o barnets ketchupmissbruk är hotat!

ankreducering...

Nu har jag sålt en drake och två honor, hoppas de blir nöjda med bostadsbytet. Lite skönt att få mer plats o kunna slå ihop två grupper till en. Har bara sju stycken nu, får väl se om nån visar lust att lägga sig och ruva sedan för då lär det kunna öka fort igen... Iår skall jag iaf inte bli sittande med hela ällingkullen över vintern...
Appropå ruva så verkar två av maranhönorna fått för sig att de vill ruv, de ligger och skrockar i redet större delen av dagen. SAMMa rede oftast o kivas om äggen så att allt som inte är redägg av plast blir äggröra. Blir till att fixa ett eget rum med ett riktigt mysigt rede så de gör allvar av planerna..
Skall ställa mig och näta in lilla ankburen så att jag kan flytta över yngsta kycklingkullen, börjar bli lite väl stora för att bo nere i källaren. Få se om det blir en omgng dunollar till iår, jagar lite aracuanaägg bland annat men jag kommer att ha kläckaren redo ifall att damerna tröttnar på ruvningsprojektet.

aha!?

Nu har jag slitit med min Deweykurs igen... flera minuter och vet ni? Jag begrep nästan vad jag höll på med i några sekunder och det blev nästan rät när jag löste två uppgifter. Haleluja... det är ju bara tenta den första juni så varför stressa?

akta dig bara...

Bbarnet är inte odelat förtjust i stora förändringar.. som att riva en vägg i rummet som varit "biblioteket" här hemma... Först höll hon för öronen när det väsnades som värst (vägrade ha på sig sina hörselskydd av någon anledning?) sedan tänkte hon över saken och talade allvar med sin far.

-ylla blir inte glad när hon ser du gör!
-blir Ylva arg på mig?
-jaa, ylla blir jättearg!
-varför blir hon arg då?
- hon arg du river
- gillar inte Ylva att man river bibliotek.
nej, hon inte gillar du river teket, då hon arg dig!

Man får ta de bundsförvanter man kan hitta när modern tydligen var med på den här dumma idéerna...  (till saken hör att Ylva bor en bra bit bort och inte hälsar på så många gånger om året )
Nu har vi börjat riva upp golvet men det är tydligen roligarè? I alla fall om man själv får "hjälpa till" med en liten kofot...


Bra prognos...

You are the World

Completion, Good Reward.

The World is the final card of the Major Arcana, and as such represents saturnian energies, time, and completion.

The World card pictures a dancer in a Yoni (sometimes made of laurel leaves). The Yoni symbolizes the great Mother, the cervix through which everything is born, and also the doorway to the next life after death. It is indicative of a complete circle. Everything is finally coming together, successfully and at last. You will get that Ph.D. you've been working for years to complete, graduate at long last, marry after a long engagement, or finish that huge project. This card is not for little ends, but for big ones, important ones, ones that come with well earned cheers and acknowledgements. Your hard work, knowledge, wisdom, patience, etc, will absolutely pay-off; you've done everything right.

What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.


renoveringskaos...

Förutom att böckerna står uppstaplade i flyttkartonger vid väggarna och bokhyllorna är uppburna till sovrummet (det projektet vill jag inte prata om mer, jobbigt att baxa billy i trappan o resa dem bland sängar och kraffs med snål takhöjd) så har nu forna biblioteket blivit av med nästan en hel vägg, sågspånen och dammet lägrat sig och både sambon och jag har hunnit få några underbara utbrott på saker som trilskas och på varandra... 
Unra just varför jag tycker att renoveringsprojekt är så jobbiga fast jag knappt varit fysiskt inblandad i själva rivandet?

odlarmödor

Idag har jag knäckt ryggen genom att stå i en mycket oergonomisk position och skola om plantor... Som tur var tog jorden slut så jag kunde fortfarande resa mig och behöver inte stå dummelvikt... men jag undra verkligen varför i hela friden jag tyckte det var en bra idé att så ALLA frön i påsen när det gällde pumpor och squash??
Har iaf fått skolat om hallowenpumpa, nakenföpumpa, squash, minidrivgurka, krasse och mina två jordnötsplantor idag. Finns mängder av andra sorters gurkor att skola om (VARFÖR sådde jag så många??...) och tomaterna behöver nog få egna krukor snart. men allt är i alla fall vattnat och i väntan på jord får jag jaga lämpliga backar att ställa krukor i. Kommer säkert att fortsätta svära över min odlariver när allt skall bäras ut och in under avhärdningen för att inte tala om när det skall hittas plats i växthus och trädgård...
att dra upp plantor i det tomma 540l akvariumet har funkat hyfsat iaf. Till nästa år skall jag pallra upp sådderna så de kommer närmare lysrören för nu blev de lite rangliga iaf...


Vila på gröna ängar

Nu har jag läst sista delen i Anne B Ragedes triologi. Förstod att den kanske inte var mindre osäker än del två när jag pratade med en lärare på skolan som nyss läst triologin men man vågar ju inte fråga så mycket av rädsla för spoilers... Men nu är den utläst och det gick rätt fort... Mitt intryck är att författaren tröttnat rejält på sitt projekt. Mycket går på tomgång, karktärerna känns plattare och berättelsen tappar styrfarten. Den mysiga känslan från första delen började väl falna redan i tvåan men här känns den pliktskyldig och vill man ha ett klart slut blir man rejält besviken.
Även om det är ett öppet slut så hoppas jag att det inte blir en fjärde del om inte författaren kan återfinna berättarglädjen och bry sig om var personerna hamnar för det är nog det jag saknar i den här boken...

vila-ragde

Det levande slottet

Jag tror att det var Elin på Högsbo bilbliotek som rekomenderade den här boken i ett av Elin o Siskas veckotips för ett bra tag sedan. Jag har varit en rätt ovillig fantasyläsare men börjar uppskatta ett och annat i genren och den här var rätt söt. Sofie Hattman vet att det aldrig går väl för den äldsta systern när det är dags att lämna hemmet för att söka sin lycka så hon är beredd att  ta livet som det kommer. Dock blir inte framtiden som hon tänkt sig. Hon drar på sig ödehäxans vrede och förtrollas till en gammal gumma och hamnar så småningom i trollkaren Howls vandrande slott där hon lägger sin näsa i blöt och kämpar för att hålla Howls intresse borta från hennes småsystrar samtidigt som de försöker undvika både ödehäxans och kungens vrede...
Det finns även en film som bygger på Diana Wynne Jones bok, "Howls moving castle" i animestil..

 Det levande slottet

äntligen fredag

Skönt att det är fredag!
Skönt att åka hem o mysa lite efter att ha kommit ur ösregnet. Nu har vi käkat hemgjord pitzza och sambon köpte godis. Med hjälp av nogranna instruktioner från mig fick han även med lite gott godis i påsen så nu svullar jag salta grodor, slösurfar o soffslappar... enda molnet på himlen är att jag måste pallra mig in o stänga in hönsen för natten så inte tuppen knallar ut och börjar gala när det ljusnar...

sedan skall jag återgå i salig overksamhet igen.


Berlinerpopplarna, Eremitkräftorna

Jag läste aldrig Anne B Ragdes bok när de den var en riktig snackis. Dels på grund av köerna för att få tag på ett exemplar och dels för att jag inte var så sugen. Nu har jag tagit igen det och läst Berlierpopplarna. har hört en hel del om den och nu kände jag att jag måste läsa för at få en  egen uppfattning. Jag älskade historien om de norska bröderna, släktgården och alla livsöden för att inte tala om grisarna. *s*
Fick raskt tag i del två, Eremitkräftorna, och slukade den även om jag inte tyckte att den var lika bra som den första och nu måste jag ju läsa del tre med. Såg aldrig TV-serien heller eftersom jag ville läsa boken först.
BerlinerpopplarnaEremitkräftorna

El Chocco, svensken i Bolivias mest ökända fängelse

Jag hade Markus Luttemans bok liggande på jobbskrivbordet ett tag o läste när det var lugnt. Jag är inte så mycket för biografier och historier ur verkliga livet. Den här tyckte jag att jag borde kolla in eftersom det är många killar som blir lockade av den. Kan förstå att det är lite rafflande med historien om jonas Andersson som fastnar i tullen med två resväskor späckade med kokain och döms till fängelse, ett straff som han skall avtjäna på fängelset san Pedro.
Det första han får höra efter ankomsten är "jag är ledsen min vän men jag tror inte att du kommer att överleva här inne" och med knarkkungar, mördare och maktkamper kunde det bli en riktig snaskig historia men jag tycker att författaren slarvar bort hela historien. det är styltigt, stappligt och sönderhackat o jag blir aldrig särskillt engagerad i Jonas vedermödor. Det jag kunde knyta an till var att han kom från Kungälv som är,nära mina hemtrakter. men samma dag jag läst ut den kom det in en gosse på biblioteket och talade om att det var den bästa bok han läst.
El Choco : svensken i Bolivias mest ökända fängelse

redig...

ikväll var jag redig och satt o slet med mitt Deweyspöke... kan inte påstå att jag fick några större uppenbarelser eller att jag led i tysthet men jag har iaf inte bara smitit...  Men det känns lite bakvänt att behöva gå via facit för att ens fatta hur det hänger ihop... lär bli omtenta-
och imorgon är det fredag! högst efterlängtat! Hoppas prognoserna om finare väder slår in med för jag är lite trött på grått o regnigt..

eh...

jag borde inte sitta här så här dags! jag borde sova eler iaf plugga till min Deweykurs... känns allt mer som om jag kommer att få tenta om den. Av någon anledning blir jag dum i huvudet när jag sitter med mina papper och försöker klassifiera övningsexemplen... vet inte om det är alla siffror (jag är ingen siffermänniska, är tvärtom lite allergisk mot dem om de inte står på mitt kontoutdrag med många nollor efter *s*) eller om jag plötsligt inte kan översätta begrepp från svenska till engelska (databasen är på engelska, uppgifterna på svenska...) men det går trögt.
jag får väldigt mycket läst iaf i mina försök att smita undan från det trista..

Ers majestäts olycklige Kurt

Fram till 1944 var homosexualitet kriminellt enligt svensk lagstiftning, efter det sågs den istället som en sjukdom och först 1979 upphör den klassningen. I det läget är det inte förvånade att kändisar inte ville kliva ur garderoben på 1930-talet utan la stor vikt vid att inte deras läggning skulle bli känd... Vad skulle folk säga om de till exempel upptäckt att själva kungen, Gustav V, hade besök på slottet av unga män? Hovet skulle naturligtvis göra en hel del för att se till att saken tystades ner.
Kurt Hajby, en man med krokig bakgrund och ett långt ifrån fläckfritt förflutet, anklagades för utpressning och sade sig ha haft en homosexuell affär med kungen men ingen har kunnat bevisa om det var sant och han i så fall var ett offer för rättsröta med syfte att skydda majestätets rykte eller om det var ett ogrundat utpressningsförsök. Lena Ebervall och Per E Samuelsson har forskat i Hajbyaffären, grävt i gamla handlingar och romanen "Ers majestäts olycklige Kurt" är deras version av vad som kan ha hänt.
Det är en rätt farcinerande historia och deras porträtt av Kurt som en alltför bekymmerslös man med dyr smak, stora drömmar men mindre energi till at förverkliga dem är i mina ögon trovärdigt. Tyckte nog att boken var lite seg emellanåt men det är en räst smaskig historia i deras version och han är ett offer, oförstående för konsekvenserna om än inte oskyldig til sina handlingar.


Den larmande hopens dal

Ina Ljung kommer som volontär till tidningen Varas Värn och det kan närmast beskrivas som en kulturkrock att komma från stadens tidningsredaktioner till den lantliga redaktionen med mycket bestämda uppfattningar om hur raporteringen skall skötas.
Jag hade läst en hel del om den här boken av  Erik Andersson o var hemskt nyfiken. Tyvärr tror jag att jag hade taskig timing för jag blev hemskt besviken på den, det var inte alls vad jag hade tänkt mig och det var verkligen inte vad jag ville läsa just då.. Visst fanns det bitar jag gillade, men när jag slog ihop boken var det med en sur liten smäll o muttrande om att "det var väl ett dj-la slut". har en känsla av att jag är fruktansvärt orättvis nu men det kanske var lite felskruvade förväntningar i kombination med en hjärna som gnisslar motvilligt när man försöker sätta fart på maskineriet.


rolemodel

ni trodde ni visste hur bibliotekarier är?



Bemötandet är rätt likt det eleverna får när de försenar min lunch med flera minuter (men igår hade jag en mutkaka till mig själv så jag förblev harmonisk)

måndag

idag är det måndag.... vääääääääääldigt mkt måndag.
Jag somnade vid elva o barnet väckte mig vid tjugo i sju (plus två omstoppningar under natten) o jag känner mig inget pigg. Gäsp! o så är jag hungrig. är det inte lunchdags snart?

storverk...

Ha! Nu är kalasandet avklarat! Barnet gillade paket, tårta o att gästena gick *s* men det blev en rätt lyckad tillställning äen om jag var tokstressa o bitsk för att saker o ting trasslade in i det sista.
Idag har vi satt fem sorters potatis, tio kilo ungefär om man lägger ihop det... Gick oväntat smidigt men i får väl se hur mycket man svär när det är dags för at kupa eländet *s* Diskade finporslinet från igår för hand, gick rät smärtfritt när jag väl tog itu med det..Sedan har vi softat lite och C o J kom över o grillade samt åt rabarberpaj.  Rätt kul att det är tredje veckan i rad vi kunnat skörda nog till en paj, jag satte verkligen ner min ynka lilla rabarberrest från gamla huset på rätt ställe här. Tidiga rabarber nu o full fart...
Dessutom har jag deklarerat idag, nästan utan sammanbrott vilket nog får sägas vara rekord.

slutspurt

Puh... Idag har jag bakat halva dagen känns det som. Undra varför jag skall uppskjuta det till sista minuten ? Nu har dottern o jag bakat kanelbullar till ett kompani. Har inte smakat än men de ser lovande ut om än lite mörka. Fick till en tårtbotten som vägrade lämna formen i ett stycke, skall se om det går att lirka ihop nån lösning men det går garanterat inte att dela den i mer än två bottnar för den vägrade bli hög o fin. Man skall aldrig planera i detalj för det blir ändå alltid nåt som slår slint.
På förmiddagen var vi med barnet på ridskola, en hel halvtimme fick hon rida o både gå över bommar och pröva den hissnande snabba gångarten trav. Skoj tyckte hon men jobbigt o varmt. Eftetersom den ömma modern traskade runt bredvid hästen åkte inte kameran med men fadern filmade. (kunde säkert fotat med men man vill ju inte se ut som galna föräldrar i alla lägen).
Nu måste vi slå in de sista presenterna. Egen verktygslåda blir nog uppskattat
o städa klart.... men källaren låser jag så jag slipper försöka få den presentabel!

RSS 2.0