Kitty Norville

Har tillbringat några kvällar med den radiopratande varuven Kitty Norville. Jag upptäckte Carrie Vaughns serie genom en annan bokbloggare och fastnade snabbt.
I Kitty and the silver bullet tvingas Kitty återvända til Denver då hennes mor blivit sjuk. Men i Denver väntar ocså hennes gamma flock och ledarparet där kommer inte att uppskatta hennes återkomst. Det handlar om att segra eller besegras - eller fly ångt därifrån. Som om inte det vore nog blir hon och fästmannen Ben varse att det pågår en maktkamp bland vampyrerna i området. En farlig sak att bli indragen i men vad händer om hon inte väljer sida?
Kitty and the dead mans hand. Kitty och fästmannen Ben försöker planera bröllop men alla måsten får dem att storkna o de bestämmer sig för att dra til Las vegas och ha en enkel cermoni. hennes chef tycker att då är det en brilliant idé att samtidigt passa på att hon gör ett TV-sänt avsnitt av sin show därifrån. Men väl på plats i Vegas visar det sig att de är inbokade p samma hotell som en vapenmässa med ett klientel av prisjägare där fler än en nog har vapnet laddat med silverkulor. Dessutom en magiker med en show som verkar vara äkta vara och en grupp med lykantroper som har en berömd djurshow utan att någon anar att tigrarna och lejonen inte är vaniga katter. Dessutom visar ledaren för detta lokala gäng av hamnskiftare ett väldigt intensivt intresse för Kitty.
Kitty raises hell. Efter alla äventyr i Las vegas är Kitty och ben tilbaka hos sin flock i Denver Men något verkar ha följt efter dem därifrån för pötsligt hotas hon av något som hon inte kan se, bara känna en lukt av svavel och känna något som är tillräckigt starkt för att rå på en varulv. Saker fattar ed och en av medlemmarna i flocken hittas död av något som närmast ser ut som självantändning. Samtidigt har Denver besök av gänget bakom ett populärt TVprogram som utforskar paranormala aktiviteter, kan de hjälpa henne att lösa gåtan innan det är för sent.

Jag gillar den här serien, öckerna är klart underhålande även om det kanske blev lite mastigt med tre på raken (lite samma känsla som att föräta sig på godis ni vet...). Blir kanske lagom att vänta tills nästa del kommer? den släpps i januari 2010 och jag får försöka ha karaktär nog att vänta på pocketutgåven.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0