Härsken på valfläsk

Tycker att det har varit väldigt tyst om det kommande valet, iaf fram tills nu. Verkar som om valrörelsen helt tog semester under sommaren eller skall man räkna den borgerliga alliansens dokusåpsförsök att få ihop nått slags gemensam politik som upptakten? Vad skall vi med fyra partier om de är överens?  Då räcker det ju med ett… De stackarna försöker dra åt samma håll länge nog för att fiska röster.

Har stora problem med valet i år… Känns tämligen hopplöst eftersom jag känner att jag inte kan rösta på något just nu. Förut har det mer varit så att man försökt lägga en röst där man tror att den gör nytta men nu handlar det mer om att rösta på dem man tror ställer till med minst skada om de får bestämma. Har helt tappat förtroendet. Majoriteten av de styrande skulle behöva skickas ut på prao i verkligheten.

Folk blir inte mindre sjuka för att försäkringskassans läkare inte godkänner sjukskrivningen, arbetslösheten försvinner inte för att man sätter arbetslösa akademiker med över tvåhundra högskolepoäng i ett rum där de skall få bidrag för att prata om varför ingen har råd att anställa dem. De borgerliga partierna vill skaffa ”riktiga” jobb men samtidigt sänka skatter (så vem skall anställa mig då, när det finns ÄNNU mindre pengar till lön åt mig?).

Tycker att det har varit så mkt valfläsk att man inte har en aning om vad någon egentligen står för. Titta på folkpartiets valreklam. Kan småfnissa åt att de ger sken åt att skapa framtiden en problemfri skola (med äckligt anpassade elever) och sedan avslutar med en meteorolog som säger att vädret blir fantastiskt som det brukar vara nuförtiden… Tycker ju att prognosen om framtida väder och skola är lika trovärdiga, undra vilken folkpartist som godkände reklamen?

 

Känns ovanligt lockande att rösta på Kalle Anka i år – men det hjälper ju inte heller. Suck!


Kommentarer
Postat av: Laokon

Med tanke på den globala uppvärmningen så kanske inte väderprognosen är så fel.

2006-08-27 @ 19:57:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0